حجتالاسلام حسن روحانی در جلسه اقتصادی با حضور جمعی از اساتید دانشگاههای کشور، اظهار کرد: این دوران به رغم دشواریهای آن، سپری خواهد شد و با برنامه ریزیهای دقیقی که انجام شده، آمریکا در بلند مدت قادر نیست به سیاستهای ضدایرانی خود ادامه دهد. وی باتاکید بر اینکه به آینده بهتر، بسیار امیدوارم، ضمن ابراز خرسندی و خشنودی از برگزاری این نشست و قدردانی از حضور اقتصاددانان دانشگاههای کشور، گفت: بیتردید تمامی شرکت کنندگان دلسوزانه برای نظام، کشور و دولت نظرات کارشناسانه خود را بیان کردند و این جلسات باید تداوم یابد. از مسئولان دولت نیز میخواهم این جلسات را در محورهای مختلف اقتصادی، پی بگیرند.
وی اظهار کرد: در تمام دوره فعالیت ۵ ساله دولت، پیوسته هفتهای دو جلسه اقتصادی با مسئولین، مدیران و مشاوران اقتصادی داشتهام و در این دولت، هیچ تصمیمی بدون مشورت با کارشناسان اتخاذ نشده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید امید در جامعه و سرمایه اجتماعی را بیش از پیش تقویت کنیم، به جنگ روانی و اقتصادی دشمنان علیه ملت ایران اشاره و تصریح کرد: ما در شرایط بحرانی نیستیم اما شرایط، عادی نیز نیست و در تصمیم گیریها و اعلام مواضع و دیدگاهها، باید این شرایط مورد توجه باشد و در کنار ابراز نگرانیهای به حق، برای رفع این نگرانیها نیز راه حل و پیشنهادات عملیاتی ارائه شود. وی با تاکید بر اینکه مردم و به ویژه صاحبان درآمدهای ثابت در شرایط کنونی با مشکل معیشت مواجهاند، گفت: دولت طرحهای گستردهای برای مقابله با جنگ روانی و اقتصادی دشمنان و رفع مشکلات دارد اما در عین حال اقتصاد کشور از گذشته با بیمارهای مزمنی مواجه بوده که بروز برخی مشکلات و مسایل، باعث میشود تا عوارض آن بیمارهای مزمن، تشدید و اثارش بیشتر در جامعه لمس شود.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه کاستن از نرخ تورم، ایجاد رشد اقتصادی و برچیدن موسسات اعتباری غیرمجاز، گفت: طی فعالیت دولت یازدهم علت کاهش تورم، انضباط مالی دولت بود و ما در هیچ شرایطی و به رغم تحمل سختی ها، خلق پول و یا استقراض از بانک مرکزی نکردیم.
روحانی تاکید کرد: دولت هم اکنون نیز به گونهای برنامه ریزی کرده است که حتی در شرایط سختتر هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نخواهد داشت. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان یکی از اقتصاددانان حاضر در جلسه گفت: کلیت این حرف درست است که اقتصاد با بگیر و ببند درست نمیشود اما ما گاهی با مواردی مواجه میشویم که تاسف آور است و باعث میشود که نتوانیم صرفا مقررات و معیارهای اقتصادی را در این موارد حاکم کنیم. گاهی شاهدیم فردی تولید را به این بهانه که مواد اولیه و قطعه ندارد، متوقف کرده و حال آنکه در بازرسی از انبارهای آن متوجه میشویم برای ماهها مواد اولیه و قطعه دارد و صرفا به دنبال سود بیشتر در اینده، فعالیت تولیدی را متوقف کرده است.
دریافت نامه کتبی آمریکا برای خروج از پیمان مودت؛ FATF در جهت منافع ایران است
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران در بازسازی سوریه شرکت خواهد کرد و توصیه و برنامه مبنی بر حضور بخش خصوصی در این امر است. بهرام قاسمی در نشست خبری هفتگی خود با رسانهها درخصوص اینکه گفته شده ایران در بازسازی سوریه مشارکت میکند و این مشارکت از نظر اقتصادی و سیاسی چه توجیهی دارد گفت: ایران با توجه به درخواست دولت سوریه و حضور قبلی خود در آنجا در مبارزه باتروریسم و با توجه به اینکه امر بازسازی این کشور مساله مهمی است شرکت خواهد داشت. وی افزود: توصیه و برنامه ما حضور بخش خصوصی و بنگاههای صنعتی و تجاری و بخشهای فناوری است که امیدوارم آغاز کار هرچه زودتر فراهم شود و بخش خصوصی بتواند در این حوزه و در کمک به مردم سوریه نقش حیاتی خود را ایفا کند. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سئوال که آمریکاییها اعلام کردهاند که قصد دارند از پیمان مودت خارج شوند آیا در این ارتباط به صورت کتبی چیزی به ایران اعلام شده است یا نه؟ گفت: به صورت کتبی یادداشتی در ارتباط با خروج آمریکا از پیمان نامه مودت دریافت کردهایم. این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه در پاسخ به این سئوال که با توجه به اعلام آمریکا مبنی بر اینکه از این توافقنامه خارج میشود آیا ایران تصمیم دارد که حکم صادر شده از سوی دیوان بینالمللی لاهه را از طریق شورای امنیت سازمان ملل پیگیری کند، اظهار کرد: خروج آمریکا از این پیمان اگرچه از سوی مقامات این کشور اعلام شده امری زمان بر است و حداقل به یک سال فرصت نیاز است. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه پیوستن FATF چه کمکی به ایران جهت انجام تبادلات مالی و بانکی با دیگر کشورها میکند، گفت: قطعا پیوستن به این ساز و کار در جهت منافع جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای اقتصادی خارجی ایران است. این موضوع از مزایای بسیاری برخوردار است و ما با در نظر داشتن مجموعه قوانین و چارچوبهایی که در ایران به آن واقف هستیم در این مسیر حرکت میکنیم. سودمندی این کار بسیار است و فکر میکنم بهاندازه کافی درباره مزایای این موضوع نیز از سوی کارشناسان حوزههای مختلف صحبت شده است.