سردار جلالی گفت: باید با تهدیدات زیستی، پس از شناسایی مقابله علمی کنیم. وی با اشاره به اینکه فنآوریها نعمات الهی به بشریت هستند، افزود: باید ظرفیتهای فنآوریهای هوشمند را بشناسیم. شبکههای اجتماعی از جمله فرصتها و تهدیدی هستند که به هم مربوط هستند. هماهنگیهای ایجاد شده منجر شد، تهدیداتی که دشمن از تابستان داغ امسالترسیم کرده بود، ناموفق بماند و نتواند جو روانی جامعه را تخریب کند.
جلالی با بیان اینکه دشمنان مدرنترین فشارهای اقتصادی را بر ایران وارد میکنند، تصریح کرد: بهرهگیری از این میزان فشارها نشان میدهد که دشمنان مجبورند قویترین اهرمهایشان را به کار ببرند و این امر حاکی از عمر لایههای مقاومتی کشور است. دولت آمریکا نمیتواند فشار اقتصادی مستمر بر ما وارد کند. ندانم کاریهایترامپ در مقابل ایران اعتماد دیگر کشورها را نسبت به آمریکا سلب کرده است. وی افزود: در حال حاضر هرگونه انتقادات داخلی را باید بگذاریم تا از مقطع کنونی موفق عبور کنیم.
تشکیل کارگروهی برای بررسی CFT
رئيس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تشکیل کارگروهی بین دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای بررسی CFT خبر داد.
حشمتاله فلاحتپیشه اظهار کرد: جلسه خوب و منطقی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالیتروریسم (CFT) برگزار و قرار شد روز سهشنبه جلسه دیگری در مجمع تشخیص تشکیل شود. همچنین کارگروهی از دولت، مجمع تشخیص، مجلس و شورای نگهبان برای بررسی این لایحه مشخص شد. وی درباره برخی گمانهزنیها راجع به احتمال رد CFT از سوی شورای نگهبان یادآور شد: شورای نگهبان مختار است این لایحه را رد یا تایید کند هنوز شورا در این باره نظر نداده ولی من فکر میکنم میل عمومی به این است که ما مصوبهای داشته باشیم که بدون وارد شدن خلل به منافع ملی در عین حال امکان همکاری بینالمللی برای ایران فراهم شود. فلاحتپیشه با اشاره به مهلت ۴ ماهه گروه ویژه اقدام مالی به ایران نیز گفت: من معتقدم از ابتدا طبق منافع ملی کشورمان عمل شد و حالا که این فرجه شکل گرفت نشان میدهد کار کردن با نهادهای بینالمللی امکانپذیر است. فقط ما باید خودمان باور کنیم که آمریکا به رغم نفوذ و قدرت مالی و دیپلماتیک بیشتر منزوی میشود و به رغم یارگیریهایی که کرده بود، باز هم ایران به عنوان همکار باقی ماند. وی در پایان گفت که جمهوری اسلامی ایران در مهلت مقرر این موضوع را بدون هیچ حاشیهای پیگیری خواهد کرد.
تاجرنیا: نسل اول انقلاب همچنان به قدرت و پستها چسبیدهاند؛ دست دولت خالی است
یک فعال سیاسی درباره معرفی وزرای جدید گفت: استفاده از چهرههای تکراری و عوض کردن جای مهرهها کمککننده نیست و این نشان میدهد دست دولت خالی است.
علی تاجرنیا درباره معرفی وزراتخانههای کار، صنعت، راه و اقتصاد گفت: معتقدم اعتماد بین مردم و دولت آسیب جدی دیده است، آنان این احساس را دارند که دولت نسبت به مشکلات کشور بیتوجه است؛ یعنی مجموعه اتفاقاتی که میافتد و یا اگر کارهایی صورت میگیرد اینها به درستی معرفی نشده است و یا اینکه اين كار نمیتواند تاثیرگذاری در بهبود معیشت مردم داشته باشد. در مجموعه دولت کاملا مشخص است که وزرا چه میزان حضور دارند، فعالیت میکنند و چه بخشهای نیز پیدا نیستند یا آثار کارهای آنان مشهود نیست. بنابراین وزرا و افرادی که معرفی شدند باید افرادی باشند که بدنه جامعه و یا نخبگان سیاسی و اجتماعی آنها را به عنوان کسانی که دلسوز و وقتگذار هستند، بپذیرند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بحث پاکدستی و کارآمد بودن وزرا یک امر بسیار مهم است و تلقی بسیاری از مردم این است که مسئولان دنبال حل مشکلات خودشان هستند؛ لذا هر فردی که در مجموعه دولت و ارکان نظام حضور پیدا میکند باید به این دو چالش مهم که همان بحث کارآمدی و اقناع افکار عمومی برای پاکدست بودن است، پاسخ مثبت دهد.
تاجرنیا با اشاره به این که استفاده از چهرههای تکراری و عوض کردن جای مهرهها کمککننده نیست، بیان کرد: افکار عمومی این مسئله را نمیپذیرد باید؛ لیست وزرای پیشنهادی و اینکه تاکید کنیم باید از آدمهایی که بیست سال پیش وزیر بودند، بهرهگیری کنیم نشاندهنده تجربه نیست نشان دهنده این است که دولت چقدر دستش خالی است که نمیتواند چهرههای جدیدتری را معرفی کند.
وی خاطرنشان کرد: این خالی بودن دست دولت نشان میدهد همچنان نسل اول انقلاب چسبیده به قدرت و پستها هستند و این امکان را فراهم نمیکنند که دیگران هم در جایگاه و پستهای مختلف حضور پیدا کنند ما امروز نیازمند یک سری چهرههای جوان هستیم که بتوانند پر توان و با نشاط امور را پیش ببرند.