حجتالاسلام سید عبدالنبی موسوی فرد در خطبههای نماز جمعه اهواز ضمن تبریک عید فطر به همه مردم استان خوزستان و با تأکید بر اینکه هنوز مسئله سیل، اولویت اول خوزستان است، بیان کرد: مردم بسیاری درگیری مسئله سیل نیستند ولی نباید آنها که درگیر مسئله سیل هستند را فراموش کنند. مسئولان هم سیلزدهها را فراموش نکنند؛ همانگونه که حضرت آقا هم فرمودند مسائل پساسیل بهمراتب سخت تر از دوران سیل است.
وی با بیان چند موضوع در مورد مسئله سیل اظهار کرد: این کمک معیشتی که حدود پنج میلیون است حتماً به مردم برسد. در برخی موارد به حساب واریز شده ولی امکان برداشت پول وجود ندارد. با توجه به اینکه کشت تابستانه در منطقه خوزستان که الان زمان آن است و هفته بعد هم دیر است، فرا رسیده، مسئولان باید کمک کنند. لایروبی نهرهای کشاورزی لازم است و آب باید به زمینهای کشاورزی برسد و باید به این مسئله توجه جدی شود. امروز همه مردم، مسئولان، حوزههای علمیه، نخبگان و… باید در کنار هم قرار بگیرند و کمک کنند. موسوی فرد در بخش دیگری از خطبههای خود بیان کرد: امروز مسئله اصلی کشور ما اقتصاد است و همه باید کمک کنیم برای رونق تولید و بالا رفتن ارزش پول ملی و این مسئله بسیار مهم است. همه مردم و مسئولان باید کمک کنند تا بتوانیم فضای کسبوکار را رونق ببخشیم.
وی با اشاره به قطعی آب و برق در برخی مناطق اهواز اظهار کرد: مثلاً ابتدای جاده خرمشهر - اهواز در روستای سیف السادات، یک ماه آب آنها قطع است. اگر نمیتوانیم آبلولهکشی آنها را تأمین کنیم باید با تانکر آب برسانیم. مناطقی مثل کوی سیاحی، کوی مندلی و پاداد در و … در اهواز نیز با مشکل آب مواجه هستند.
وی اظهار کرد: هفته آینده خطبههای خود را کوتاه میکنم و مسئولان آب و برق در نماز جمعه حضور پیدا کنند تا به مطالبات مردمی رسیدگی شود. همه مردم خوزستان باید از ذخایر نفتی موجود در استان بهرهمند شوند و قرار نیست فقط کارکنان نفت از این موهبت برخوردار باشند. حتی یک نیروی خدماتی شاغل در شرکت نفت هم از بهرهمندی خوبی از درآمدهای نفتی برخوردار است ولی باید کل مردم از مواهب نفت برخوردار شوند و این یک مطالبه جدی است چرا که کل استان خوزستان از ذخایر نفتی برخوردار است. وی بیان کرد: این مسئله باید جزوه مطالبه جدی ۱۸ نماینده خوزستان در مجلس، ائمه جمعه و مردم خوزستان باشد. تفاوت بین مردم و نفتیها خیلی زیاد است و انتظار داریم این اختلاف کاهش پیدا کند. مردم باید این مسئله را باید به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح کنند.
مطهری: افرادی در کشور پرستوهایی دارند!
علی مطهری نماینده مجلس یادداشتی به شرح زیر درباره حادثه نجفی منتشر کرد و نوشت: در ارتباط با ماجرای آقای دکتر نجفی دو نکته قابل توجه است:
اول این که صدا و سیما که معمولاً حوادث جنایی را منعکس نمیکند با ذوقزدگی و خوشحال از ضربه زدن به رقیب سیاسی به انعکاس کامل آن پرداخت و تنها زمانی که ندایی از مقام رهبری به او رسید دست از این عمل ناجوانمردانه خود برداشت و ناگهان سیر اخبار درباره این حادثه متوقف شد. ظاهراً خود مسئولان این سازمان قبح این گونه رفتارها را درک نمیکنند و حتما باید ندایی از بالا برسد و دوم این که از اخبار رسیده و خصوصا سخنان خود آقای نجفی معلوم شد که افرادی در کشور پرستوهایی دارند که گاهی بر گرد سیاسیونی که منتقد یا مخالف به شمار میروند به پرواز درمیآورند و آنگاه فیلم و عکس تهیه میکنند برای بستن دهان او و حذف وی از صحنه سیاست، غافل از این که اگر این روشها در دنیا مرسوم و رایج است و مجاز شمرده میشود، برای یک مسلمان مجاز نیست بلکه حرام است. تجسس در امور داخلی زندگی مردم از نظر اسلام مجاز نیست حتی برای یک هدف مقدس.در اسلام برای رسیدن به یک هدف مقدس نمیتوان از یک وسیله نامقدس استفاده کرد. نمیتوان برای حفظ نظام از هر وسیلهای استفاده کرد و با آبروی مردم بازی کرد. امیدوارم ماجرای آقای نجفی نقطه شروعی برای ترک این روشها باشد.
شکوریراد: اگر شرایط را بر اصلاح ببندیم، کشور را به سمت انقلاب راندهایم
رای مردم به نردبان برخی تبدیل شده است
گروه سیاسی: دبیرکل حزب اتحاد ملت و نماینده پیشین مردم در مجلس ششم، اظهار داشت: آرمانهای انقلاب، همواره در شعارهای محوری متجلی بوده و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، اصلیترین شعار انقلاب است.
علی شکوریراد، در گفتوگو با امتداد (ارگان این حزب)، افزود: در این جامعه فاضله، بنا بر این بود که تبعیضی نبوده و فضیلت افراد بر اساس فضائل آنها شکل بگیرد، نه بر مبنای رانت و موقعیت و ارتباطات. اتفاقا از جمله مواردی که به آن توجه میشد، این بود که کسانی که ایمان قویتری دارند، با ایثار خود اجازه دهند که سایرین از مواهب بیشتری برخوردار شوند. ما تا مدتها و تا پایان جنگ و آن وهله، شاهد این تفکر بودیم. به عنوان نمونه، آن دسته از افرادی که به جبهههای جنگ میرفتند، بدون چشمداشت و بر اساس وظیفه دست به این اقدام زده و این مسئله در ذهنشان متصورنبود که بخواهند بعدها از قبل این اقدام امتیازی را کسب کنند. دبیرکل حزب اتحاد ملت تصریح کرد: ترسیم فضای انقلاب، شاید برای نسل جوان امروز، کار بسیار دشواری باشد. چرا که مسائلی که در آن دوره روال و رایج بوده، برای نسل جوان امروز غیرقابل باور شده و حتی برای ما که در آن دوران بودیم نیز، از چگونگی آن احوال متعجب هستیم. به هر حال، حالا از آرمانهای آن دوره فاصله گرفتیم. چه بحث آزادی که دامنه آن خیلی محدود شده، چه بحث عدالت که به صورت شعار درآمده و در عمل کمتر تجلی از آن وجود دارد و جمهوریت که پایه آن رای و نظر مردم است، به محاق رفته است.
شکوریراد ادامه داد: ما همه آرمانها را در شخصیت مرحوم امام، متجلی میدیدیم. امام در اوج اقتدار، یک شخصیت زاهدانهای داشت و مردم به عینه میدیدند که ایشان هیچ رغبتی به قدرت ندارند و اگر قدرت و موقعیتی نصیب ایشان شده، باری بر دوش ایشان است. الان میبینیم که شرایط بسیار تغییر کرده و برای خود ما هم، یادآوری دوران انقلاب با یک تعجبی از اینکه چطور آن آرمانها آنگونه در ذهن مردم نهادینه شده بود همراه است.
وی خاطرنشان کرد: برخی در طول انقلاب، مسئولیت و کسوتی را بر عهده گرفتند و این کسوت و مسئولیت، موجب برخورداری آنها شده و این در حالی است که اساسا قرار بر این نبود که قبول مسئولیت با برخورداری همراه باشد. بنا نبوده که مسئولان از توده مردم فاصله و ارتفاع گرفته و مسئولیت را طعمه خود قرار دهند. اولین فاصله در جایی اتفاق افتاده که برخی مسئولان، مسئولیت خود را به مقام و طعمه خود بدل کردند. در حالی که در ابتدای انقلاب، اگر کسی به مسئولیتی گمارده میشد، این به معنای مسئولیت بود، نه به معنای سمت و مقام.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس ششم تصریح کرد: رای مردم به نردبان برخی برای قرار گرفتن در برخی از سمتها بدل شد و این افراد وقتی به آن بالا رفتند، نردبان را به پایین انداخته و بالانشین شدند و این، خود یک انحراف در آرمانهای انقلاب بود. این افراد، خود را ارباب مردم تلقی کردند، نه خدمتگزار مردم. این دسته از افراد، مردم را ولی نعمت خود ندانسته و خود را صاحب اختیار تودههای جامعه دانستند. به عنوان نمونه، این نظام با رای مردم شکل گرفت اما، عدهای خود را فراتر از رای مردم و ناظر بر رای آنها دانستند. اگر همانگونه که در ابتدای انقلاب، مسئولان خود را خدمتگزار مردم میدانستند، در وهله کنونی نیز شاهد تداوم این مشی بودیم، دیگر این فاصلهای که میان مردم و حاکمیت به وجود آمده، پیدا نمیشد. وقتی مردم میبینند که برخی، خود را نه خدمتگزار بلکه ارباب آنها میدانند، از حاکمیت فاصله میگیرند و این مهم، اساس آرمانهای انقلاب را دچار خدشه میکند.
شکوریراد در پایان نیز خاطرنشان کرد: همچنین هیچ تجربهای مبنی بر اینکه یک ملت بصورت مسالمتآمیز بتواند نظامی مانند نظام شاهنشاهی را ساقط کند، وجود نداشت. بنابراین، امام بر اساس تکلیف خود عمل کردند و از دل آن، انقلاب به وجود آمد. من با این تعبیر مرحوم بازرگان که گفته بود؛ انقلاب دور رهبر داشت موافق هستم. به این صورت که یک رهبر انقلاب، در واقع، شخص شاه بود که شرایط را برای هرگونه اصلاح بست و وضعیت مملکت را به سمت انقلاب سوق داد و یک رهبر نیز، امام بود که بسیج مردمی را برای سرنگونی نظام شاهنشاهی شکل داد. ما از اینکه نظام شاهنشاهی سرنگون شد، بالطبع راضی هستیم، اما این تجربه را برای ما به ارمغان آورد که اگر شرایط را بر اصلاح ببندیم، در واقع فضا را به سمت انقلاب سوق دادهایم، انقلابی که اگر امروز آن معلوم باشد، فردای آن، به هیچ وجه معلوم و روشن نیست