سیدعباس موسوی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اعلام آمادگی اسراییل برای حضور در ائتلاف نظامی آمریکا به منظور به اصطلاح تامین امنیت کشتیرانی در خلیجفارس گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اصل این ائتلاف تنش زا است. هرگونه حضور رژیم اشغالگر قدس در این ائتلاف که وجود نا مشروعش در خاورمیانه اساس نا امنی و بی ثباتی است را تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و عاملی بحران آفرین و بی ثبات ساز در منطقه خلیج فارس تلقی می کند و در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی کشور، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ می دارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود. موسوی در خصوص تلاش آمریکا برای شکل دهی یک ائتلاف نظامی و یا برگزاری نشست امنیت دریانوردی در آینده به بهانه تامین امنیت دریانوردی در خلیج فارس گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای منطقه خلیج فارس با توجه به داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در این منطقه و براساس مسئولیت تاریخی، خلیج فارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تامین امنیت آن و امنیت تردد کشتیها در این منطقه می داند و معتقد است حضور نیروهای فرا منطقه ای در خلیج فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمی کند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیج فارس بیش از پیش فراهم می آورد. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل گیری اینگونه ائتلافها اعلام و آن را اقدامی تنش آفرین و فریبکارانه می داند و برگزارکنندگان، شکلدهندگان و اعضای آن را بعنوان عاملین موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد. دولت آمریکا در مورد تهدید کشتیهای تجاری از سوی ایران و همچنین تلاش این کشور برای ایجاد اختلال در سامانه موقعیتیاب جهانی (جیپیاس) هشدار داد.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرده است که شماری از کشتیهای تجاری و نفتکشها در آبهای خلیج فارس اخیرا از اختلال در سامانه ناوبری جیپیاس خود خبر دادهاند. آمریکا مدعی است که مسئولیت دستکاری و اختلال در سامانه موقعیتیاب جهانی برعهده ایران است. خبر مربوط به هشدار آمریکا به ایران در زمینه تهدید نفتکشها و به مخاطره انداختن تردد شناورها در آبهای خلیج فارس از سوی برخی از رسانههای آمریکا و از جمله از سوی شبکه خبری سیانان منتشر شد. سیانان این خبر را به نقل از مدیریت دریایی وزارت حمل و نقل آمریکا اعلام کرده است. این وزارتخانه با اشاره به موارد ناظر بر ایجاد اختلال در سامانه جیپیاس کشتیهای تجاری در آبهای خلیج فارس، به ایران هشدار داده است. در هشداری که وزارت حمل و نقل آمریکا به ایران داده است، از موارد متعددی سخن رفته است. در این هشدار تخلفات ایران از ماه مه تا کنون ثبت شده است. در این گزارش همچنین به توقیف نفتکش بریتانیایی استینا ایمپرو اشاره شده است.
در مورد اختلال در سامانه ناوبری و موقعیتیاب آمده است که ایران با دستکاری و اختلال در سامانه موقعیتیاب کشتیها، بر آن است تا این کشتیها را به آبهای تحت حفاظت خود کشانده و از این طریق دلیلی برای توقیف کشتیها به دست آورد. گفته میشود که حتی پیامهای دستکاری شده و مشکوکی برای شناورها ارسال شده تا باعث خطای آنها در مسیریابی شود. پیامهایی که از سوی منابع نامشخصی اما در پوشش پیامهای ناوگان دریایی آمریکا یا متحدان این کشور ارسال شدهاند. یکی از فرماندهان ارتش آمریکا به خبرنگار سیانان گفته است که ایران مرکز ایجاد اختلال در سامانه موقعیتیاب کشتیهای تجاری را در جزیره ابوموسی نصب کرده است. جزیره ابوموسی در کنترل نیروهای نظامی ایران است. آمریکا اعلام کرده است که تلاشهای ایران برای ایجاد اختلال در سامانه ناوبری کشتیها تاثیری بر تردد کشتیهای جنگی و هواپیماهای این کشور نداشته است.
کشتیرانی در خلیج فارس با اطلاع آمریکا و بریتانیا باشد
دریانوردی آمریکا از کشتیهای تجارتی خواسته است که مسیر خود در خلیج فارس را به نیروهای دریایی آمریکا و بریتانیا اطلاع دهند. این نخستین همکاری واقعی میان دو قدرت بزرگ در خلیج فارس است. بنگاه دریانوردی آمریکا از تمام کشتیهای تجارتی این کشور که قصد سفر به خلیج فارس را دارند خواسته است که پیش از مسافرت برنامه و مسیر خود را به نیروهای دریایی آمریکا و بریتانیا اطلاع دهند تا از آنها محافظت شود. بنگاه دریانوردی آمریکا در بیانیهای نسبت به افزایش خطرات کشتیرانی در خلیج فارس هشدار داده و از کشتیهای تجارتی خواسته است که مسیر حرکت خود در این منطقه را به ناوگان پنجم آمریکا و ستاد فرماندهی عملیات دریایی بریتانیا اطلاع دهند تا از آنها حفاظت شود.