اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه حل مسائل کشور راهکار بیرونی ندارد و راه حل همه مشکلات در داخل کشور است، گفت: راه برون رفت از مسائل اقتصادی ایران این است که از ظرفیتهاي داخلی کشور حداکثر استفاده را داشته باشیم و این همان چیزی است که در اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تاکید شده است. البته اقتصاد کشور حتماً باید بتواند با جهان تعامل داشته باشد وگرنه اقتصادی که نتواند با جهان تعامل داشته باشد حبس ميشود و دچار شکست و فروپاشی خواهد شد. وی با اشاره به شرایط خطیر و پیچیده کشور اظهار داشت: مکرر گفته ام شرایط خطیر کشور به معنای بن بست نیست چرا که ایران کشوری قوی،پرظرفیت و ثروتمند است که از ذخایر سرشار نفت و گاز و منابع معدنی متعدد و موقعیت جغرافیایی استثنایی برخوردار است و ميتواند با اتکا به این ظرفیت ها مسائل خود را حل و فصل کند.وی با تاکید بر اینکه حل مسائل اقتصادی و سیاسی کشور به انسجام، وحدت و یکپارچگی نیاز دارد، خاطر نشان کرد: نمی توان انتظار داشت در شرایطی که هجمههاي گسترده علیه دولت وجود دارد، دولت بتواند مسائل اقتصادی کشور را حل و فصل کند. نمی توان انتظار داشت بخش خصوصی میدان دار اقتصاد کشور باشد اما عده ای چوب لای چرخ فعالیت این بخش بگذارند.جهانگیری در ادامه با بیان اینکه باید در کشور فضای همدلی، گفتگو و مفاهمه به معنای واقعی شکل گیرد و بتوانیم بر سر مسائل ملی کشور به تفاهم برسیم، تصریح کرد: کسانی که نفوذ کلام دارند و از جایگاه ویژه ای نزد مردم برخوردار هستند نقش مهمتری در ایجاد همدلی، تفاهم و گفتگو در کشور بر عهده دارند.
وزیر دفاع: گزندی کشور ما را تهدید نمیکند
وزیر دفاع گفت: قدرت آفرینی و تولید اقتدار دریایی همسو با سایر مؤلفههاي دفاعی در عرصه زمینی و هوایی و الکترونیک از اهمیت بسزایی برخوردار است. امیر سرتیپ حاتمی ، رسیدن به فناوریهاي پیشرفته و پیچیده در عرصه پیشرانه و موتور را از دستاوردهای سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع بر شمرد و اظهار داشت: حرکت در لبه فناوری و تطبیق تولیدات در سطح استانداردهای پذیرفته شده بین المللی مهمترین شاخصه تولیدات دریایی در وزارت دفاع است. وزیر دفاع با اشاره به موقعیت ژئوپولتیک جمهوری اسلامی ایران و اهمیت آبهاي آزاد در ایران افزود: قدرت آفرینی و تولید اقتدار دریایی همسو با سایر مؤلفههاي دفاعی در عرصه زمینی و هوایی و الکترونیک از اهمیت بسزایی برخوردار است.امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به طرح شکست خورده دشمن مبنی بر ائتلاف دریایی خاطرنشان ساخت: ما امروز به نقطه ای از بازدارندگی در تمامی حوزههاي رزم رسیده ایم که به حمد اله گزندی کشور ما را تهدید نمی کند؛ اما این موضوع هشداری است که ما ساز و کار توسعه امنیت در حوزه دریا را با اهتمام بیشتری دنبال کنیم.
ترامپ: برای حمله به ایران هم آمادهایم
باقری: تلفات سنگین هزینه مقابله با ایران است
گروه سياسي: رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: اگر دشمن به مرزهای میهن اسلامی تجاوز کند با تلفات سنگین، انهدام تجهیزات و آبروریزی سنگین همراه خواهد بود و منفعتی که از این تهاجم خواهد برد، قابل قیاس با هزینه سنگینی که باید بپردازد نیست.
سرلشکر محمد باقری در بازدید از تیپ ۶۵ نیروی ویژه هوابرد ارتش با اشاره به نقش نیروهای مسلح در برابر دشمنیها و تهدیدات، بیان کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در برابر این همه دشمنی و توطئه، تحریم و فشار و تهدیدات علیه کشور، مسئولیت بسیار سنگین برقراری امنیت پایدار، ایجاد و ارتقای بازدارندگی کارآمد و موثر را بر عهده دارند. اگر کشور دارای امنیت است، به خاطر همین بازدارندگی است.وی به دشمنی تاریخی آمریکا با ملت و کشور ایران و تجاوزگری رژیم صهیونیستی اشاره کرد و یادآور شد: در مورد دشمنی آمریکای جنایت کار و صهیونیسم آدم کش، هیچ تردیدی در جهان وجود ندارد.رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه بازدارندگی، مانع تهاجم دشمن به ایران است، گفت: اگر اتفاقی نمیافتد و تهاجمی صورت نمیگیرد، صرفا به خاطر بازدارندگی کارآمدی است که در برابر این تهدیدها وجود دارد.سردار باقری تاکید کرد: دشمن باید بداند اگر به مرزهای میهن اسلامی تجاوزی صورت بگیرد با یک ملت یکپارچه و تابع رهبر که دارای نیروهای مسلح مقتدر و توانمندی است، مواجه خواهد شد و این مواجهه حتما همراه با تلفات سنگین، انهدام تجهیزات و آبروریزی سنگین همراه خواهد بود و منفعتی که از این تهاجم خواهد برد، قابل قیاس با هزینه سنگینی که باید بپردازد، نیست.وی با بیان اینکه نیروهای مسلح ما در طول تاریخ و چهل سال انقلاب اسلامی نشان دادند که قصد هیچگونه تهاجم و تجاوز به هیچ کشوری را ندارند گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هیچ چشم داشتی به منابع و یک وجب خاک همسایگان ندارند، اما در برابر تهاجم و بدخواهی دشمنان میایستند و این ایستادگی را در دفاع مقدس نشان دادند.رئیس ستادکل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دوستان به ما اطمینان میکنند و دشمنان از ما وحشت دارند چرا که باید چنین رویهای در برخورد با دوستان و دشمنان وجود داشته باشد.
اظهارات ترامپ علیه ایران
رئیسجمهور آمریکا با اشاره به اینکه ممکن است روزی حمله به ایران نیز ضرورت داشته باشد گفت: ایالات متحده برای هر شرایطی آمادگی دارد. دونالد ترامپ ، با دفاع از تصمیم اخیرش در خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه گفت تلاش میکند ایالات متحده را از جنگ دور نگه دارد اما اگر ایجاب کند از ورود به جنگ نیز پرهیز نخواهد کرد. وی گفت: «در حالی که تلاش میکنم از جنگها خارج شویم ... البته ممکن است به جنگی هم وارد بشویم. بله شاید به جنگی هم برویم. بهتر است آماده باشیم. [مثلا] اگر ایران کاری بکند، آنچنان خواهد ضربه خواهد دید که هرگز قبل از این ندیده است...»بخش عمدهای از پرسش و پاسخ با ترامپ درباره تصمیم اخیر او مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه بود. رئیسجمهوری آمریکا با اشاره به وعدههای انتخاباتیاش مبنی بر بازگرداندن نیروهای ایالات متحده به وطن گفت: مثلا در سفر اخیرش به دالاس، مرکز ایالت تگزاس، هوادارانش از این تصمیم به شدت ابراز رضایت کردهاند. ترامپ با اشاره به اینکه «هرگز توافقی نکردهایم که تا آخر عمر کُردها از آنها حفاظت کنیم» گفت: «ما کُردها را کمک کردیم؛ و هرگز هم به آنها قولی ندادیم تا چهارصد سال دیگر کنارشان میمانیم». تصمیم اخیر رئیس جمهوری آمریکا با انتقاد شدید دموکراتها و همچنین شمار زیادی از جمهوریخواهان روبهرو شده است. ترامپ گفت با ترک منازعات بینالمللی در واقع به وعده انتخاباتیاش، «اول آمریکا»، عمل میکند. با این حال دونالد ترامپ گفت گروه اندکی از نیروهای آمریکایی در سوریه باقی میمانند و بقیه آنها که از سوریه خارج شده یا میشوند، بلافاصله منطقه را ترک نخواهند کرد.
پمپئو: ایران به شدت عمل پاسخ نشان میدهد نه به التماس
وزیر خارجه آمریکا گفت: صدها شرکت خصوصی، علیرغم مخالفت با تحریمهای آمریکا علیه ایران با این تحریمها همراهی میکنند. مایک پامپئو افزود: این تهدید مطرح میشد که شرکتهای اروپایی ممکن است در اروپا باقی بمانند. بارها به من گفته شد تحریمها به تنهایی کارگر نخواهند بود. باید از مقامهای ایران پرسید این حرف درست است یا نه.» وی گفت: کشورهای اروپایی، در نتیجه سیاست آمریکا علیه ایران موضع خودشان را در قبال ایران تغییر دادهاند. او، با اشاره به حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی گفت: «بعد از آنکه حکومت ایران تأسیسات نفت عربستان سعودی را بمباران کرد، بریتانیا، فرانسه و آلمان بیانیهای منتشر کرده و گفتند که ایران باید مسئولیت این حمله را بپذیرد و وقت آن است که مذاکره بر سر چارچوبی درازمدت در خصوص برنامه هستهای خودش را بپذیرد. این موضعگیری با موضع آنها قبل از آنکه دیپلماسی آمریکا فشار علیه جمهوری اسلامی ایران و رژیم فاسد و پنهانکار آن را آغاز کند، بسیار متفاوت است.» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ایران در برابر موضعگیریهای قدرتمندانه رام میشود. او گفت: «دنیا هم این را فهمیده که ایران به شدت عمل پاسخ نشان میدهد نه به التماس. تازه ایران فصل دوم این ماجرا است. نگاه کنید ببینید رئیسجمهور ترامپ چطور مباحثات جهانی درباره چین را تغییر داده است.»
وزیر دفاع آمریکا: رفتار ایران شرورانه است
وزیر دفاع آمریکا بعد از دیدار با ملک سلمان شاه عربستان سعودی در پیامی توئیتری، بر اتفاق نظر دو کشور درباره لزوم جلوگیری از آنچه «رفتار شرورانه ایران» خوانده، تاکید کرده است.«مارک اسپر» در سفری از پیش اعلام نشده وارد ریاض شد و با ملک سلمان دیدار و علیه ایران رایزنیهایی انجام داده است.«مارک اسپر» در توئیتر خود نوشته است: «امروز من با ملک سلمان درباره استقرار نیروها و تجهیزات آمریکایی در عربستان سعودی صحبت کردم. ما درباره لزوم اتخاذ یک موضع دفاعی قاطعانه در منطقه به منظور جلوگیری کردن از رفتار شرورانه ایران و تقویت ثبات اتفاق نظر داریم».
الجبیر: ایران در حمله به آرامکو دست داشت
وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی گفت: ما قانع شدهایم که ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو دست داشته است. عادل الجبیر گفت:ایران به حاکمیت کشورها و قوانین بینالمللی احترام نمیگذارد. وی با بیان اینکه «عربستان سعودی با ادلهای که در اختیار دارد قانع شده که ایران در حمله به آرامکو دست داشته است»، افزود: «حمله ایران به دو تاسیسات نفتی، بیانگر اهداف ستیزهجویانه ایران در منطقه است. ما متقاعد شدیم موشکهایی که این تاسیسات را هدف قرار دادند، ایرانی هستند». دو تاسیسات مهم نفتی عربستان سعودی روز ۲۳ شهریور هدف حمله موشکی و پهپادی قرار گرفت و باعث کاهش نیمی از تولید نفت این کشور شد. ریاض و واشنگتن در این زمینه انگشت اتهام را به طرف ایران گرفتهاند ولی تهران این اتهام را رد کرده است. عادل الجبیر با اشاره به اعلام آمادگی تهران برای مذاکره با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، تاکید کرد: «ما خواستار میانجیگری کسی میان خود و ایران نیستیم، ما از ایران میخواهیم به جای صحبت، اقدام عملی انجام دهد».