پروانه سلحشوری با انتقاد از عدم صداقت بخشی از مسئولان با مردم، اظهار کرد: اگر ۴۰ سال بعد از انقلاب را نگاه کنیم، روزگاری مردم و مسئولان یکی بودند و اکثریت جامعه همصدا با آنها بودند اما بسیاری از مردم الان مانند بسیاری از مسئولان فکر نمیکنند و متاسفانه کمتر شاهد صداقت در رفتار و گفتار بخشی از بدنه نظام با جامعه هستیم. او در ادامه افزود: عواقب عدم صداقت مسئولان با مردم، در دراز مدت خود را نشان میدهد. سرعت اعتراضات کشور را میبینید که سال ۷۸، اتفاق کوی دانشگاه رخ داد و بعد از آن در سال ۸۸ صدای اعتراض مردم بلند شد که بحث دروغ در آن مطرح بود. بعد از آن هم اعتراضات مردم در دی ماه ۹۶ را داشتیم که مشکلات معیشتی دلیل آن بود و طبقه فرودست اعتراض کردند و بعد از آن هم به یکباره در آبان سال ۹۸ اعتراضات شروع شد که متاسفانه برخورد تندی با این اعتراضات صورت گرفت؛ در حالی که ریشه اعتراضات، مشکل معیشتی بود و نظام میتوانست با برخورد مهربانانه با مردم، آن را کنترل کند اما متاسفانه این راهکار به کار گرفته نشد.عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه به مراسم تشییع سردار قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی، جمعیت کثیری از مردم بدون نگاه به رویکرد سیاسی و وضعیت معیشتی که نسبت به آن معترض بودند، در تشییع پیکر ایشان شرکت کردند که فرصت خوبی برای همدلی و اتحاد، ایجاد شده بود اما قدر آن فرصت را ندانستیم و با دروغی که به مردم درباره سانحه هواپیمایی گفته شد، به یکباره بخشی از سرمایه اجتماعی که در اثر شهادت سردار سلیمانی به دست آمده بود، از دست رفت.این نماینده با تاکید بر اینکه مرم به دنبال انقلاب دوباره نیستند، اظهار کرد: مردم انقلاب دوباره نمیخواهند و من اعتقاد دارم گروههایی که در خارج از کشور هستند و مردم را تشویق به خشونت میکنند، خیرخواه این نظام نیستند ولی نباید فرصت به تندروهای هر دوطیف هم داده شود.سلحشوری در پایان خاطرنشان کرد: بزرگان نظام باید بنشینند و به آنهایی که تصمیمگیر نهایی هستند بگویند که مردم ایران به دنبال کرامت و عزت هستند و ایزوله شدن در این کشور را نمیخواهند بلکه میخواهند با دنیا ارتباط داشته باشند؛ چراکه این مردم و اقشار ضعیف جامعه هستند که بیشترین تاثیر تحریمها را در زندگی خود احساس میکنند و برای تامین دارو و غذا مشکل دارند؛ بنابراین ضرورت دارد در این زمینه تجدید نظری صورت بگیرد.
جهانگیری: مردم از پنهانکاری عصبانی شدند
معاون اول رئيسجمهوری با اشاره به اعلام علت سقوط هواپیمای اوکراینی سه روز بعد از وقوع حادثه، گفت: یکی از بزرگترین ضربههايي که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن ۱۷۶ نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.اسحاق جهانگیری با تاکید بر اهمیت شفافیت در مواجهه مسئولان با مردم اظهار کرد: هر کسی در هر مسئلهاي پنهان کاری کند ضرر کرده است یکی از بزرگترین ضربههايي که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن ۱۷۶ نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم. وی گفت: مردم بعد از آن ماجرا خیلی عصبانی شدند که چرا دو سه روز به آنها واقعیت گفته نشد.معاون اول رئيسجمهوری خاطرنشان کرد: شفافیت با مردم مهم ترین کاری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
چرا رأی استیضاح برخی وزیران وتو میشود؟
نماینده اهواز در مجلس در گفتگو با اعتمادآنلاین در پاسخ به این پرسش که شما در مجلس میتوانید چه کار کنید که این نظارت بیشتر اتفاق بیفتد؟ گفت: در بحثهای نظارتی خودمان جاهایی اگر به یاد داشته باشید در چندین مرحله بحث استیضاحها دنبال شد، از وزیر نیرو گرفته تا وزیر کشور، ولی به دلایلی [عملی نشد]... باید از دوستان هیاترئیسه مجلس در این زمینه سئوال کنید که چرا این استیضاحها وتو میشوند؟
علی ساری افزود: دقیقاً اینکه چرا استیضاحهای برخی از وزرا توسط هیاترئیسه مجلس وتو میشود؟ اصلاً افراد را کنار بگذارید. فقط و فقط هیاترئیسه مجلس! چرا دیگران را متهم کنیم؟!وی درباره اسامی این نمایندگان هم گفت: از شخص رئیس مجلس تا نواب در این قضیه دخیل هستند عمدتاً اینها از تصمیمگیران هستند. ساری در پاسخ به این پرسش که آیا بدهبستانی بین هیاترئیسه و دولت در کار است؟ هم گفت: باید خودشان در این زمینه شفافسازی کنند، ولی این بلایی که سر مردم میآید، میشود وجه دیگری از موضوع را باز کرد. متاسفانه نمیتوانیم به طور مستقیم در سازمان برنامهوبودجه طرح سئوال و استیضاح کنیم، ولی وقایع عجیبوغریبی سر استان خوزستان پیاده میشود. واقعیت [اینکه] سازمان برنامهوبودجه یا برخی از مدیران کشور در برخورد با این قضایا ملی فکر نمیکنند، بلکه بخشی فکر میکنند.