مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان در پاسخ به مسائل مطرح شده درباره اختلاط آب شرب و فاضلاب، با اشاره به آزمایش آب شرب در ۹ نقطه اهواز توسط آزمایشگاه محیطزیست خوزستان، تصریح کرد: این مساله وظیفه قانونی محیطزیست نبوده اما این نمونهبرداریها انجام شده و نتایج آن نشان میدهد غیر از یک مورد در منطقه پردیس اهواز بقیه مناطق آلودگی خاصی نداشتند.
محمدجواد اشرفی افزود: اختلاف نظر درباره ادغام آب شرب و فاضلاب همیشه میان بهداشت و آبفا وجود داشته و در آخرین جلسه شورای سلامت مقرر شده بود که کارگروه داخلی میان این دو دستگاه برای هماهنگی در نمونهبرداریها انجام شود. وی نسبت به صدور مجوز انتقال آب تا پایان امسال هشدار داد و اظهار داشت: انجمنها مکاتبات زیادی با سازمان حفاظت محیطزیست درباره تشریح وضعیت خوزستان و جلوگیری از انتقال آب از سرشاخه رودخانهها داشتهاند. واقعیت بد این است؛ با وجودی که خوزستان زیر تاثیر مستقیم هر گونه انتقال آب از سرشاخههای کارون است اما در بررسی انتقال آب از اداره کل محیطزیست خوزستان دعوت و نظرخواهی نمیشود و فقط از استانهایی که محل اجرای پروژه و عملیات فیزیکی هستند دعوت میشود. اشرفی اضافه کرد: این موضوع را بارها غیرمستقیم و شفاهی در ماموریتهایی که به تهران داشتیم گوشزد کردیم؛ در این زمینه هم نسبت به تبعات انتقال آب برای کشاورزی و نخیلات و هم مسائل اجتماعی را بیان کردیم. وی با اشاره به اختصاص اعتبار برای اجرای طرح انتقال آب کارون از محل بودجه، ادامه داد: من هم روند خوبی را برای موضوع انتقال آب نمیبینم و در صورتی که مدیران و نمایندگان استان، لابی بیشتری نکنند تا پایان امسال پاسخ مثبت به مراجع مربوطه برای انتقال آب داده میشود. من هم از انجمنها میخواهم در این زمینه به ویژه از طریق نمایندگان مجلس مطالبهگری داشته باشند و ما نیز از نمایندگان این را درخواست کردیم.
در همین حال، رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به برداشت بیش از ۱۷۰۰ نمونه از آب اهواز در سال ۹۹گفت: وضعیت کیفی آب شرب اهواز روزانه مورد سنجش قرار گرفته و اختلاط آب شرب و فاضلاب صحت ندارد.مهران احمدی بلوطکی در پاسخ به خبر منتشر شده در برخی از رسانهها و فضای مجازی در خصوص آلودگی آب شرب منطقه پردیس و اختلاط با فاضلاب، اظهار داشت: در راستای پیگیری موضوع تماس تلفنی با مدیر کل سازمان حفاظت محیطزیست برقرار شد، وی ضمن تکذیب خبر، موضوع ذکر شده در برخی خبرگزاریها را درست ندانسته و این مورد را برداشت اشتباه رسانهها در تجزیه و تحلیل مصاحبه و ثبت خبر عنوان کرد.وی افزود: متولی تامین آب و گزارش وضعیت شبکه آب شهری از وظایف شرکت آبفا بوده و نظارت بر شبکه توزیع آب شهری و روستایی بعد از تصفیه خانه بر عهده دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشت میباشد. با توجه به نظارتها و پیگیری مستمر انجام شده بیماریهای منتقله از آب و غذا از جمله هپاتیت آ کنترل و در محدوده زمانی ذکر شده موردی از طغیان این بیماری در مراکز بهداشت ثبت نشده و همچنین تاکنون گزارشی از وجود فاضلاب در شبکه شرب آب شهری شهرستان اهواز محرز نشده است. کارشناسان بهداشتی مرکز بهداشت به صورت مستمر نظارت کمی و کیفی بر امر توزیع آب در شبکه آبرسانی شهرستان اهواز را داشته و روزانه نسبت به کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی آب در تمامی نقاط مناطق شهری و روستایی اقدام میکنند.
وی ادامه داد: متولی آب در شهر شرکت آبفا بوده و تمامی مشکلات موجود در اسرع وقت به این سازمان گزارش و پیگیری جهت رفع مشکلات صورت خواهد گرفت.احمدی بلوطکی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون بیش از ۱۷۰۰ نمونه میکروبی ار شبکه آب عمومی در محدوده شهری تحت پوشش مرکز بهداشت غرب اهواز اخذ شده و آنالیز نمونهها حاکی از مطلوبیت میکروبی ۹۵ درصدی در شبکه آب شهری است. متاسفانه به دلیل فرسودگی شبکه آبرسانی در برخی مواقع شاهد گل آلود بودن و کدورت بالا و بوی نامطبوع آب در برخی مناطق شهری هستیم که پیگیریهای لازم و فوری در جهت رفع اینگونه مشکلات صورت خواهد گرفت.
احمدی بلوطکی ضمن بیان اینکه تلاش و پیگیری بیشتر شرکت آبفا در جهت رفع مشکلات از جمله شکستگی لولههای آبرسانی، گرفتگیهای فاضلاب و... از انتظارات مرکز بهداشت میباشد، خاطر نشان کرد: سلامت مردم خط قرمز مراکز بهداشت بوده و در صورت بروز هرگونه مشکل ضمن اطلاع رسانی توسط این مرکز، پیگیریهای حقوقی لازم انجام خواهد شد.