کرونا که آمد باور عموم مردم بر این بود که کودکان درگیر این ویروس منحوس نمی شوند اما از همان ابتدا، مواردی از ابتلای کودکان به کووید ۱۹ گزارش شد و حالا در جهشهای تازه ویروس، به نظر میرسد جوانترها و کودکان بیش از پیش درگیر ویروس خواهند شد.البته از همان ابتدا نیاز به رعایت پروتکل ها و محدودیت هایی بود تا شیوع این ویروس سرکش کمتر شود، در ابتدا این فشارها بد نبود، اما هرگاه ورودی بیمارستان ها از درصد خاصی کمتر می شد، محدودیت ها نیز کمتر و کمتر و به تبع آن رعایت پروتکل ها نیز کمتر و کمتر می شد. ورودی شهرها باز شد و و مردم هم به تصور کمرنگ شدن این ویروس، به مراکز تفریحی و گردشگری هجوم بردند، روز از نو و روزی از نو ...
نکته مبهم ماجرا اینجاست که چرا در ارائه تصمیمات نهادها و قوه های تصمیم گیر کشور تعارض وجود دارد، مگر نه اینکه تا یک هفته پیش قرار بر این بود به اصرار رئیس جمهور و به خصوص شخص وزیر آموزش و پرورش، دانش آموزان پایه اول و دوم ابتدایی از ابتدای بهمن ماه بصورت حصوری آموزش ببینند، و این تصمیم عجیب و تامل برانگیز در حالی بود که پیش از آن وزیر بهداشت گفته بود که کرونای جهش یافته که عموما برای رده کودک تا جوان مشکل ساز است در کشور و در شهر سنندج دیده شده است، پس تصمیم بازگشایی مدارس آنهم برای سنین ۶ تا ۸ ساله که والدینشان نگران عدمرعایت بهداشت فردی را داشتند ،چگونه عملی شد؟ این تصمیم سهوی بوده یا عمدی؟آیا باید اینگونه بی فکر درباره آینده سازان کشور تصمیم گیری شود؟ خدا پدر ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا را بیامرزد که در جلسه ای حضور کودکان را همچنان در بستر شاد اعلام کرد، وگرنه خدا میداند در این یک هفته چه فجایعی دامن خانواده ها را می گرفت، آنهم با آماری که رسانه ملی از رتبه ایران در جدول مرگ و میر بر اثر کرونا در جهان اعلام می کند، جابجایی ایران در رتبه ششم و هفتم در این زمینه نشان خوبی نیست، مسئولان نباید پس از کمی کاهش در ورودی بیمارستان ها، شرایط را عادی جلوه دهند. کاهش بجای کشف نام رنگ برای شهرها، برای کاهش شیوع فکری مناسب کنند. زیرا زمانی که انتظار می رفت با تولید واکسن های مختلف بتوان این ویروس را کنترل کرد، کرونا هر دفعه با چهره ای جهش یافتهتر دنیا را مبهوت کرده است، حالا هم که گفتهاند واکسن ایرانی بهار یا تابستان آینده در دسترس عموم قرار خواهد گرفت(البته هنوز مشخص نیست با چه قیمتی و آیا مردمی که در خرید مایحتاج اولیه خود درمانده اند توان خرید این واکسن را خواهند داشت یا نه؟)، به گفته وزیر بهداشت هم اکنون بستری کرونایی در کلان شهرها و به خصوص تهران بین سن ۵ تا ۱۷ ساله هستند. کاش دولتمردان، این ویروس را ساده تلقی نکنند تا کودکان قربانی تصمیمات غلط شان نشوند.
این همه در حالی است که به گفته همه کارشناسان بهداشتی در کشور میان باز شدن مدارس و افزایش آمار سرایت ویروس رابطه مستقیمی وجود دارد اول به دلیل عدم امکان رعایت فواصل بهداشتی توسط کودکان در مدرسه و دوم به دلیل ناقل بیعلامت بودن آنان و احتمال بالای آلوده کردن افراد خانواده.اگر براستی با تصمیم دولت، پایه های اول و دوم ابتدایی در هفته اخیر به مدرسه می رفتند اکنون چه فاجعه دیگری را نظارهگر بودیم.