هر چند که فعالان بازار ارز میگویند، دلار در نقطه حساسی قرار دارد که هم میتواند دچار صعود شدید قیمت شود و هم دوباره سقوط کند. در واقع نقطه ۲۶ هزار تومانی، میانه، کف و سقف قیمت دلار در نیمه دوم سال است. دلار در مهرماه توانسته بود تا سقف ۳۲ هزار تومانی صعود کند و در دیماه تا نقطه ۲۱ هزار تومانی پایین رفته بود. دلار که پیش از انتخابات آمریکا ۲۶ هزار تومانی شده بود و حالا هم در بازار آزاد ۲۶ هزارتومان است،هر چند چهارماه نوسانات عجیب و غریب و ناگهانی تجربه کرده، وعدههای کاهش قیمت زیادی شنیده و در روزهایی قیمت کمتری را هم تجربه کرده است اما آنچه مهم این است که باز هم به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشته است. موضوع مهمتر اینکه در همین روزهایی هم که قیمت دلار کمتر از این میزان بود،کالاها و خدماتی که همپای افزایش نرخ دلار گران شده بودند حتی ریالی ارزان نشدند،چرا که فروشندگان و دارندگان کالا میگفتند با دلار گران خریدیم و نمیتوانیم ارزانتر بفروشیم!احتمالا آنها هم میدانستند که این ارزانی مقطعی است و کسی توقع ندارد که جنس خود را ارزان کنند!
اما در بازار ارز هم، معاملهگران از نخستین سیگنالهای بایدن پس از به قدرت رسیدن و استقرار در کاخ سفید دریافتند که احتمال دارد مذاکره با ایران و رفع تحریمها آنطور که انتظار داشتند در الویت دولت جدید آمریکا نباشد.حالا هم آنطور که کارشناسان میگویند با این که فضای بازار بهشدت تحت تاثیر اخبار سیاسی و لحظهای است اما با توجه به وضعیت فصلی بازار میتوان پیش بینی کرد که احتمالا تا پایان سال نوسانات افزایشی در پیش داشته باشیم.
به باور کارشناسان، بازار تابع اخبار است و قابل پیشبینی نیست. با این حال ممکن است قیمت دلار چند روزی افت کند اما روند کاهشی ماندگار نیست،چرا که تمامی این افزایش و کاهشها از سیگنالهای غیراقتصادی میآید که ممکن است هر لحظه تغییر کند. آنچه مسلم است اینکه در روزهای پایانی سال انتظار می رود،مسئولان بنابر آنچه وعده داده بودند در جهت کاهش قیمت ارز کاری کنند.