پس از گذر از روزهای زرد و آبی در خوزستان، با ورود ویروس کرونای جهش یافته این استان دوباره به رنگ نارنجی و قرمز درآمد اتفاقی که در نخستین هفته اسفند ماه جاری موجب بلند شدن آه از نهاد کادر درمان شد، هفتهای که گذشته عمده تمرکز رسانهها و فضای مجازی خوزستان پیرامون شیوع مجدد کرونا و پیک جدید این ویروس در استان بود.
بحث قرنطینه خوزستان موضوع سیاسی نیست
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با اشاره به وضعیت نامطلوب خوزستان به لحاظ شیوع بیماری کرونا گفت: بحث قرنطینه موضوع سیاسی نیست، اما به اعمال آن امیدی نداریم.سید کریم حسینی در خصوص آخرین وضعیت تصمیمگیری برای قرنطینه و تعطیلی ۲ هفتهای استان، گفت: با توجه به اینکه بحث لزوم تعطیلی و قرنطینه یک موضوع سیاسی نیست، اما چندان امیدی به تصویب و اعمال آن نداریم.او بیان داشت: دولت اگر بخواهد برای تعطیلی و قرنطینه خوزستان تصمیمگیری کند، باید نظر کارشناسان و مدیران استانی را بگیرد و بر اساس آن قضاوت کند، وقتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، روسای بیمارستانهای خوزستان و مسئولان بهداشتی، وضعیت خوزستان را توضیح میدهند و خواهان قرنطینه و تعطیلی استان میشوند، یعنی دیگر این یک مساله سیاسی نیست.حسینی افزود:برای تصمیمگیری در خصوص وضعیت خوزستان، دولت نظر مسئولان بهداشت و کارشناسان را جویا شود و هرچه که نظر این مسئولان باشد، ما نیز موافق هستیم و مطیع آن کار کارشناسی خواهیم بود.وی وضعیت کنونی استان را نامطلوب و وخیم توصیف کرد و اظهار داشت: با تعطیل نشدن استان، ممکن است وضعیت دشوارتر شود.
روسای ادارات متخلف، برکنار میشوند
استاندار خوزستان گفت: روسای اداراتی که پروتکلهای بهداشتی را در محل مربوطه اجرا نکنند از سمت خود برکنار میشوند. قاسم سلیمانی دشتکی در ستاد مدیریت کرونا استان در استانداری اظهار داشت: هر ادارهای که دستورالعملهای بهداشتی و اپلیکیشن ماسک را اجرایی نکند در مرحله اول مسئول آن اداره توبیخ میشود و در مرحله بعد به هیات تخلفات ارجاع داده میشود همچنین در مرحله سوم رئیس اداره را عزل میکنیم.
وی افزود: ما انتظار داریم که رعایت پروتکلهای بهداشتی از ادارات شروع شود که در این راستا تمام ادارات باید با نصب پلاکارد در ورودی اداره مربوطه هشدارها و پروتکلها را به مراجعان یادآور شوند و اگر این کار را انجام ندهند با آنها برخورد میکنیم. تمام ادارات باید با مردم همراهی کنند تا استان ما پیک بیماری را از سر بگذراند،ما انتظار داریم پلاکاردهایی در سطح شهر نصب شود همچنین دست فروشان از سطح شهر جمع آوری شوند.تمامی ادارات باید با یک سوم نیروها فعالیت کنند و اگر این موضوع رعایت نشود با آنها برخورد میکنیم. باید کمیتهای راه اندازی شود که تمامی بانکها و ادارات را زیر نظر داشته باشیم و با متخلفین برخورد میشود. اگر بتوانیم یک هفته دیگر شرایط را مدیریت کنیم وضعیت استان بهتر میشود در غیر اینصورت ممکن است که عید نداشته باشیم. درحال حاضر هنوز ۱۱ شهر ما قرمز هستند ولی از شدت بیماری کاسته شده است.وی عنوان کرد: با توجه به اینکه بازار تعطیل است انتظار داریم که بانکها به کسبه مهلت داده و چکهای آنها را برگشت نزنند. همچنین باید به گونهای عمل کنند که از حضور متعدد مردم در بانکها کاسته شود.
ورود کرونای جهشیافته از مرز عراق به خوزستان
دکتر فرهاد ابولنژادیان، سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان با اشاره به انجام ۶ هزار و ۲۰۰ تست کرونا در مدت ۲۴ ساعت در این استان اعلام کرد که از این تعداد تست کرونا یک هزار مورد مثبت بوده که ۱۱۰ نفر بستری و مابقی قرنطینه خانگی شدند. از ۱۰ نمونه ارسالی به انستیتو پاستور ۹ نمونه آن ویروس جهش یافته بود و ۱۱ شهر استان قرمز و هشت شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
حال خوب دریافت کنندگان واکسن در خوزستان
طرح واکسیناسیون کرونا از ۲۱ بهمن در اهواز آغاز شد. واکسن کووید-۱۹ در مرحله نخست طرح واکسیناسیون برای ۲۷۷ نفر از کادر درمان بخشهای مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستانهای اهواز، رامهرمز و شوش تزریق شد، روز چهارشنبه هفتم اسفند رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: ۲۷۷ نفر از کادر درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مرحله نخست، واکسن اسپوتنیکوی را دریافت کردند که اکنون حال عمومی آنها خوب است و هیچ عارضهای در این افراد مشاهده نشده است.
کودکان قربانیان تازه
محسین علیسمیر، رئیس بیمارستان ابوذر اهواز از بستری بودن ۱۲ کودک مبتلا به کرونا در این بیمارستان خبرداد و اعلام کرد:از ابتدای شیوع کرونا تا هفتم اسفندماه بیش از ۵۰۰ کودک مبتلا به کرونا به این بیمارستان مراجعه کرده اند.همچنین سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت خوزستان از اختصاص ۵۵۰ دوز واکسن کرونا در مرحله دوم به جانبازان دارای مشکل ریوی استان خبر داد .
خم شدن کمر کادر درمان زیربار کروناییها
و اما آخرین خبر روز جمعه در هفته گذشته حکایت از خم شدن کمر کادر درمان زیر بار مراجعان کرونایی داشت آنطور که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد آمار مراجعان کرونایی از ظرفیت تعداد پرستاران حاضر در بیمارستانها بیشتر است و مراکز درمانی نمیتوانند این حجم بیمار را پاسخگو باشند.دکتر فرهاد سلطانی افزود: در چند روز اخیر تعدادی تختای سی یو به بیمارستان امام اهواز اضافه شد اما همچنان تعداد تختها در مقایسه با مراجعان کمتر است و هنوز هم با کمبود پرسنل و پرستار مواجهایم لذا انتظار داریم مردم پروتکلهای بهداشتی از جمله ماسک زدن را رعایت کنند.
درگذشت یک ماما در اهواز به دلیل کرونا
رئیس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اهواز از درگذشت یک مامای این بیمارستان بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.
دکتر محمد آرزومند اظهار کرد: روز گذشته (۸ اسفندماه) یکی از ماماهای شاغل در درمانگاه بیمارستان امیرالمومنین(ع) اهواز، بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.وی با بیان اینکه این بیمارستان از بیمارستانهای بزرگ پذیرنده بیماران مبتلا به کرونا در اهواز است، افزود: فاطمه نجمالسادات نخستین نیرو از کادر درمان شاغل در بیمارستان امیرالمومنین(ع) اهواز است که بر اثر ابتلا به کووید - ۱۹ جان خود را از دست داده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: ویروس انگلیسی جهش یافته کرونا جان۲ بیمار در آبادان،۲ بیمار در شادگان و یک بیمار را در خرمشهر گرفت.
شکرالله سلمانزاده اظهار داشت: ۳۲۲ نمونه آزمایش PSR در ۲۴ ساعت گذشته در جنوب غرب از بیماران مشکوک به کووید ۱۹ گرفته شد که ۱۵۹ نفر به ویروس کرونامبتلا بودند و از این تعداد ۴۷ بیمار در آبادان، ۶۱ بیمار در خرمشهر و ۵۱ بیمار در شادگان هستند.
آزادسازی پول ایران در کره جنوبی از طریق کانال بشردوستانه سوییس؛
احتمال خرید واکسن کرونا از طریق SHTA
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس اظهار داشت: باید از طریق مذاکره انعطاف کانال مالی سوییس به ویژه در شرایط کرونایی را افزایش داد تا امکان خرید واکسن برای ایران فراهم شود در این صورت احتمال ورود بیشتر پولهای بلوکه شده وجود دارد.
شریف نظام مافی در مورد آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی از طریق کانال بشردوستانه سوییس اظهار داشت: این یک شروع است و مطمئنا بعد از این، ارقام افزایش پیدا خواهد کرد و قلک ما در کانال مالی سوییس پرحجمتر خواهد شد که امکان تبادلات بیشتر را فراهم میکند.وی با اشاره به اخبار اخیر رسانههای کرهای درمورد واریز یک میلیارد دلار به کانال سوییس گفت: این خبر را رسانههای کره جنوبی اعلام کردند و هنوز دولت سوییس به طور رسمی خبری را اعلام نکرده است. اگر این کار صورت بگیرد، خبر آن روز دوشنبه اعلام خواهد شد؛ اما من فکر میکنم تا این رقم واریز شود، از طرف سوییس خبری در این مورد اعلام نشود.
وی افزود: آنگونه که کره جنوبی اظهار کرده، دولت آقای بایدن تلویحا پذیرفته که چنین اتفاقی بیافتد. همان پیشبینی که ما میکردیم که کانال مالی سوییس به درد این کار خواهد خورد در واقع اتفاق افتاده است. برنده اصلی این موضوع ایران و سوییس هستند که آمادگی چنین کاری را فراهم کردند و بزرگترین بازنده آن اینستکس و اروپا هستند که نمیتوانند منظم و با برنامه جلو بروند تا از فرصتهای اقتصادی آینده استفاده کنند. اینطور که به نظر میرسد رقم این پرداخت یک میلیارد دلار است.
نظام مافی در مورد احتمال خرید واکسن کرونا از طریق کانال مالی سوییس گفت: ارجحیت کار ما باید تهیه واکسن کرونا باشد و چون براساس دستور داده شده، نمیتوانیم واکسن آمریکایی یا انگلیسی خریداری کنیم پس باید به دنبال تهیه واکسنهای دیگر منجمله اسپوتنیک روسیه باشیم. باید توجه داشت که براساس قوانین SHTA شرکتهای طرف همکار یا باید سوییسی باشند یا در سوییس نمایندگی داشته باشند، بنابراین باید دید که این شرکتها در سوییس نمایندگی دارند یا خیر.وی ادامه داد: در غیر اینصورت، بانک مرکزی از طریق مذاکره میتواند تعدادی شرکت برای خرید واکسن کرونا که شامل قوانین SHTA نیستند را نیز اضافه کند که مورد تایید سکو (سازمان مالی سوییس) نیز باشد. اگر اینگونه شود تهیه واکسن راحتتر خواهد بود.