در همین حال، معاونت بهداشت وزارت بهداشت نامه رسمی اعلام كرده است كه: «با توجه به تامیننشدن دوز دوم واکسن اسپوتنیک روسیه و نامشخص بودن زمان تامین آن در آینده نزدیک، برای پیشگیری از تاخیر بیشتر واکسیناسیون و اعتراضات دریافتکنندگان نوبت اول و براساس مصوبه کمیته فنی کشوری واکسیناسیون کرونا، لازم است به افرادی که نوبت اول واکسن اسپوتنیک زدهاند، یک نوبت واکسن استرازنکا به جای نوبت دوم واکسن اسپوتنیک زده شود.»
واردات واكسن كه ذوق كردن ندارد!
نماینده اراک در مجلس یازدهم معتقد است: واکسیناسیون مردم باید برای دولت در اولویت نخست باشد و سرعت در این بخش را بالا ببرد.
محمدحسن آصفری گفت: اینکه خبر میرسد پنج میلیون دُز واکسن وارد کشور شده است، جای ذوقزدگی ندارد، چون وضعیت واکسیناسیون جامعه بسیار ضعیف است و متاسفانه کار به کندی پیش میرود. این سرعت حلزونی در خصوص واکسینه کردن مردم در برابر کرونا حقیقتاً جای نگرانی دارد. وی تصریح کرد: انتظار ما، اقدام جدی و عملی دولت برای واکسیناسیون و ایجاد رضایت در جامعه است. از این رو هر فرد یا ارگانی که میتوانند به تحقق این خواسته کمک کنند باید راه را برایشان باز کرد تا پای کار بیایند.آصفری با اشاره به اینکه اکثر کسب و کارها یک سال و نیم است درآمدشان تا حد قابل ملاحظهای کاهش پیدا کرده و حتی برخی با ضررهای جدی هم مواجه شدند، گفت: دولت باید سیاستهای تشویقی را در قبال صاحبان کسب و کارها در پیش بگیرد.
کار خاصی برای مدیریت کرونا نشد
یک ویروس شناس با بیان اینکه هیچ اطمینانی به روند کاهشی فعلی بیماری در کشور وجود ندارد، گفت: واقعیت این است که اکنون اصلا شرایط مناسبی نداریم؛ هرچقدر گردش ویروس را کاهش دهیم، به تبع آن مرگ هم کاهش مییابد. بنابراین باید چرخش ویروس را بشکنیم تا تعداد موارد مثبت و در نتیجه مرگ و میر کاهش یابد.علیرضا ناجی گفت: با توجه به اینکه کار خاصی در کشور برای مدیریت بیماری انجام نشد، در حال حاضر در اکثر استانها بیماری بر اساس روند طبیعی خودش پیش میرود و به نظر میآید که در حال کاهش از قله بیماری است. البته چند استان کشور هنوز کاهشی نشدهاند و رو به افزایش هستند.
روزانه ۳۰۰ ایرانی در ارمنستان واکسن میزنند
رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان گفت: روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ ایرانی در ارمنستان واکسن کرونا دریافت میکنند که نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.هرویک یارجانیان با اشاره به این که مسافرت ایرانی ها به ارمنستان چقدر ارزبری دارد عدد دقیقی مشخص نیست، اظهار کرد: چنانچه بخواهیم با کشور مثلا ترکیه مقایسه کنیم با این که ایرانی ها چندین و چند برابر بیشتر به ترکیه نسبت به ارمنستان سفر می کنند،اما عملا امکان دریافت واکسن از این کشور را ندارند در حالی که ارمنستان به صورت رایگان واکسیناسیون را انجام می دهد.وی افزود: در همان اوایل که قانون واکسیناسیون برای مسافران کشور ارمنستان صادر شد، به یکباره حجم مسافران ایرانی به این کشور افزایش پیدا کرد و با توجه به اینکه تمامی پروازها از ایران به ارمنستان صبح زود انجام می گرفت، ایرانی ها صبح وارد این کشور می شدند و شب به ایران باز می گشتند.
تکرار وعده پایان اپیدمی کرونا تا دهه فجر
وزیر بهداشت گفت: تا دهه فجر تزریق واکسن کرونا به گروههای هدف انجام خواهد شد. بهرام عیناللهی اظهار کرد: دهه فجر انشاءالله پایان اپیدمی کرونا در کشور خواهد بود و تا دهه فجر، تزریق دو نوبت واکسن کرونا و دوز بوستر (تقویتی) انجام خواهد شد.وی درباره زمان صدور مجوز اضطراری برای واکسن نورا تصریح کرد: مجوز مصرف اضطراری برای واکسن نورا با آغاز فاز سوم مطالعات بالینی صادر خواهد شد.
تردد بین شهری با کارت دیجیتال واکسن
با شیوع کرونا در سراسر جهان، ازجمله ایران، محدودیتهای بسیاری از سوی دولتها اعمال شد. اگرچه هدف این محدودیتها کنترل گسترش بیماری و حفظ جان مردم بود، اما مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کرد. بسیاری از کسبوکارها به ناگزیر تعطیل یا محدود شدند و امور روزمره مردم، مانند کارهای اداری با اختلال مواجه شد. در مواقعی که شاهد اوجگیری بیماری بودیم، حتی ترددهای بینشهری ممنوع یا محدود شد. این وضعیت ادامه داشت تا اینکه بهتدریج واکسنها مجوز استفاده اضطراری دریافت کردند و روند واکسیناسیون آغاز شد. دولتها هم برای اینکه بتوانند از این محدودیتها بکاهند، به فکر صدور مجوز، ازجمله گذرنامه واکسیناسیون و کارت بینالمللی واکسن برای افرادی افتادند که واکسینه شده بودند.
۶۳۵تن دیگر قربانی کرونا شدند
بر اساس معیارهای قطعی، ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۱۴ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۲۴ نفر رسید. ۶۳۵ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان به ۱۱۱ هزار و ۸۹۲ نفر رسید.
چین، اولین داروی ضد کرونا را آزمایش کرد
گروه بیوتکنولوژی ملی چین (CNBG) به عنوان زیرشاخه شرکت داروسازی سینوفارم اعلام کرد اولین داروی کووید-۱۹ جهان، تولید شده بر اساس ایمونوگلوبولینهای سرم انسانی ساخته شده از پلاسمای بیماران بهبود یافته کرونایی وارد فاز آزمایشهای بالینی شده است.گروه بیوتکنولوژی ملی چین اعلام کرد: پلاسمای نقاهت پیشتر در برنامه درمانی ملی کووید-۱۹ گنجانده شده و اثربخشی بسیار خوبی برای بیماران با وضعیت حاد و وخیم ابتلا به کرونا را نشان داده است.