کد خبر: ۱۲۷۶۰۲
افزایش قیمت خودرو قطعی است

بازار خودرو در اغما

گروه اقتصادی: از ابتدای سال جاری بازار خودرو دستخوش نوسانات زیادی شده اما در دو هفته گذشته به تبع رفت و برگشت افزایش قیمت و نزدیک شدن به مذاکرات برجام، بازار در شوک فرو رفته و منتظر تغییرات است.

 اگرچه همواره تغییرات نرخ دلار موجب نوسانی شدن قیمت‌ها در بازار خودرو می‌شد اما طی دو هفته گذشته بازار خودرو  حالت استپ دارد و هیچ واکنشی به اخبار مختلف نداشته است.بررسی وضعیت بازار خودرو در پاییز سال جاری نشان می‌دهد که در این فصل بازار با حواشی زیادی مواجه شده است؛ در مهر ماه بازار خودرو متأثر از بازتاب‌های مربوط به مصوبه مجلس مبنی بر آزادسازی واردات خودرو قرار گرفت و قیمت‌ها به سمت نزولی شدن و یا ثبات حرکت کردند؛ اما با ورود به آبان بازار خودرو تحت تأثیر احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو، نوسانات نرخ ارز و اخبار بین‌المللی سیگنال‌هایی در مورد افزایش قیمت دریافت کرد که در نهایت منجر به نوسان شدید قیمت شد؛ تا جایی که برای محصولات پرتیراژ خودروسازان در کف بازار افزایش قیمت غالباً بین ۵ تا ۲۵ میلیون تومان رقم خورد.در اواخر آبان ماه و پس از رفت و برگشت افزایش قیمت، آشفته بازار خودرو در یک شوک فرو رفت؛ همزمانی این اتفاق با نزدیک شدن به مذاکرات برجام، دایره این شوک را گسترده‌تر کرد و بازار بیش از پیش قفل شد؛ به گونه‌ای که طی دو هفته گذشته نه تنها تعداد فروشندگان کاهش یافته بلکه خریداران نیز کاملاً از بازار خارج شده‌اند.از سویی دیگر نیز به دلیل عدم تعیین تکلیف قیمت خودرو، دلالان نیز انگیزه‌ای برای جولان در بازار نداشته و تزریق سرمایه و تقاضای کاذبی در بازار خودرو مشاهده نمی‌شود.
بازار خودرو قفل است
در این رابطه رئیس اتحادیه فروشندگان و نمایشگاه داران خودرو اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، بازار خودرو درگیر اخبار زیادی شده که مهم‌ترین آن تعیین تکلیف مذاکرات هسته‌ای است. مصرف کنندگان می‌گویند با توجه به مذاکرات، همچنان برای خرید صبر کرده و منتظر کاهشی شدن قیمت‌ها خواهند ماند. در مقابل وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، تعداد فروشندگان نیز کاهش پیدا می‌کند و بازار اصطلاحاً قفل می‌شود. سعید موتمنی  افزود: دو موضوع مذاکرات برجام و تصمیم نهایی ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت خودرو، منجر به قفل شدن بازار شده است و دو طرف خریدار و فروشنده منتظر اعلام نهایی اخبار این دو حوزه هستند.وی با بیان اینکه با توجه به عدم مشخص بودن آینده بازار خودرو، تقاضای کاذب در بازار کاهش یافته است، افزود: خروج تقاضای کاذب از بازار باعث شده با تلاطم‌های کوتاه‌مدت، میزان تغییر قیمت خودرو نسبت به گذشته کاهش پیدا کند. البته باید توجه داشت که قیمت خودروهایی مانند پراید که دیگر تولید نمی‌شوند و خودروهایی مانند پژو ۲۰۷ که عرضه محدودی دارند تغییرات زیادی می‌کند.
خریدار و فروشنده در حالت انتظار
دیگر فعال بازار خودرو نیز گفت: بازار خودرو مثل ماه‌های گذشته در حالت انتظار است؛ هم خریدار و هم فروشنده منتظر تغییرات چه از جانب اخبار سیاسی و چه از جانب اخبار اقتصادی و تعیین تکلیف قیمت خودرو هستند.محمد قاسمی افزود: خریداران واقعی که قیمت‌های فعلی بازار نیز برایشان گران است، به امید کاهش قیمت دست از خرید کشیده‌اند و فقط برای کسب اطلاع از آخرین قیمت‌ها، در بازار حضور می‌یابند. در حال حاضر خرید و فروشی خاصی در بازار وجود ندارد و قیمت‌ها نیز با اختیار فروشنده تغییر می‌کند در حالی که خریداری وجود ندارد. البته نکته مهم این است که قیمت‌ها در فضای مجازی با بازار تفاوت دارد. در فضای مجازی قیمت‌ها عمدتاً بالاتر از سطح بازار ثبت می‌شود.
وضعیت قیمت‌ها در بازار خودرو
نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان می‌کند و خودروسازان هیچ بهره‌ای از این مبالغ نمی‌برند و هر روز بر زیان انباشته آنها افزوده می‌شود.با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که از اواخر آبان تا امروز ۷ آذر ماه، اگرچه قیمت‌ها خارج از محدوده قدرت خرید اغلب مصرف کنندگان است اما بر خلاف انتظارات با افزایش قابل توجهی همراه نبوده است.باید توجه داشت که تغییرات قیمتی خودروی پراید به دلیل توقف تولید این محصول از سال گذشته است.مشاهدات از بازار خودرو حاکی از نوسان قیمت‌ها به ویژه از هفته گذشته است؛ هرچند در یکی دو روز اخیر رکود بازار موجب ثبات نسبی قیمت‌ها شده، اما خریداران و فروشندگان خودرو دست نگه داشته و منتظر تصمیم ستاد تنظیم بازار برای این بازارند.
یک کارشناس بازار خودرو گفت: قیمت خودرو از هفته گذشته دچار نوسان شده است. طلاجوران ادامه داد: از ۱۸ آبان ماه که سند‌های در رهن ایران خودرو و سایپا آزاد شد، به دلیل افزایش عرضه خودرو به بازار، قیمت‌ها کاهش یافت. به طور مثال، پارس سال با کاهش ۴۰ میلیونی، از ۳۱۰ میلیون به ۲۷۰ میلیون تومان رسید و پژو ۲۰۶ تیپ دو از ۲۷۵ میلیون به ۲۵۷ میلیون تومان کاهش یافت.وی با بیان اینکه بعد از اینکه رئیس‌جمهور مانع افزایش قیمت خودرو شد فروش فوق العاده خودروسازان متوقف شد، گفت: توقف فروش فوق العاده خودروسازان باعث کاهش عرضه خودرو به بازار و التهاب دوباره بازار شد.به گفته  وی  با اعلام ورود ستاد تنظیم بازار به پروسه تصمیم‌گیری در مورد قیمت خودرو، مردم تمایلی به فروش خودرو‌های خود ندارند و بنابراین قیمت‌ها دوباره در مسیر گران شدن قرار گرفت.این کارشناس بازار خودرو با تاکید بر اینکه چند روزی است بازار راکد است، گفت: قیمت خودرو‌های ایران خودرو تنها یکی، دو میلیون گران شد و قیمت خودرو‌های سایپا ثابت بود.وی ادامه داد: احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو بسیار زیاد است، ولی اگر افزایش قیمتی باشد که توام با فروش‌های فوق العاده ایران خودرو و سایپا باشد قیمت‌ها در بازار آزاد ریزش شدید پیدا می‌کند. دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو در روز‌های اخیر این است که ماشین در بازار نیست.طلاجوران ادامه داد: از ۱۸ آبان ماه که ایران خودرو و سایپا اقدام به افزایش قیمت کردند و رئیس‌جمهور مانع اجرای آن شد خودروسازان فروش فوق العاده را متوقف کردند.وی با پیش‌بینی افزایش قیمت خودرو در جلسه چهارشنبه تنظیم بازار، گفت: هرگاه ایران خودرو قیمت را بالا برده، عرضه را به بازار افزایش داده و بدین ترتیب قیمت‌ها در بازار آزاد کاهشی شده، ولی اگر قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش یابد، ولی فروش فوق العاده خودروسازان همچنان متوقف بماند یا ماهی یک بار ثبت‌نام صورت گیرد، صد درصد قیمت بازار آزاد از این که هست بالاتر می‌رود.به نظر من قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش می‌یابد و همزمان عرضه خودرو ازسوی خودروسازان افزایش خواهد یافت بنابراین قیمت کارخانه و بازار تقریبا یکی می‌شود.
احتمال افزایش ۱۰ درصدی قیمت
زمزمه‌ها حاكی از آن  است که ستاد تنظیم بازار مخالف افزایش قیمت‌های قبلی بوده و به دنبال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودرو است.باید توجه داشت که عدم شفاف سازی مسئولان دولتی در مورد سیاست گذاری صنعت خودرو و بلاتکلیف کردن صنعت و بازار، نه تنها منجر به ساماندهی بازار نمی‌شود بلکه بیش از پیش زمینه را برای جولان دلالان و افزایش زیان‌دهی خودروسازان فراهم می‌کند.
هر چند قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی حرفی درباره میزان افزایش قیمت خودرو نزده است، اما براساس برخی شنیده‌ها  قیمت خودرو با افزایش قیمت همراه خواهد شد، اما نه به اندازه‌ای که پیش تر اعلام شده بود. به نظر می رسد ستاد تنظیم بازار به دنبال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودروست.اما یک نکته همچنان به قوت خود باقی است: آیا ستاد تنظیم بازار به سمتی حرکت خواهد کرد که در نهایت، قیمت گذاری دستوری از صنعت خودرو حذف شود و این ستاد نقش شورای رقابت را با عنوانی دیگر بازی خواهد کرد؟
 اگرچه انتظار می‌رفت در یک آذر ماه قیمت‌های جدید اعلام و تکلیف صنعت و بازار خودرو تعیین شود اما طی روزهای گذشته جلسات ستاد خروجی خاصی در مورد خودرو نداشت و فقط وزیر صمت طی دو جلسه گزارشی در مورد بازار و تولید خودرو ارائه داده است.با این حال پیگیری‌ها نشان می‌دهد که به احتمال زیاد در جلسه روز چهارشنبه هفته جاری ستاد تنظیم بازار، موضوع قیمت‌گذاری خودروهای داخلی بررسی و این ستاد نظر نهایی خود را نسبت به اصلاح قیمت‌ها اعلام خواهد کرد.

 

 

تاثیر مذاکرات بر آینده قیمت مسکن؛
 آیا مذاکرات مسکن را ارزان می‌کند؟ 

دور هفتم مذاکرات وین آغاز شده است؛ مذاکراتی که برخی می‌گویند اثری بر بازارهای داخلی ایران ندارد و برخی دیگر می‌گویند می‌تواند بازارها را تحت تاثیر قرار دهد. آیا نتایج مذاکرات وین، بر قیمت مسکن اثرگذار است؟
هر چند مذاکرات ایران و آمریکا در دولت روحانی متوقف شد اما حالا در دولت رئیسی، بعد از گذشت پنج ماه باز شدن گره‌های سیاسی ظاهرا در دستور کار قرار گرفته است. آیا این بار مذاکرات می‌تواند تاثیر مثبتی در بازار مسکن بگذارد؟در همین مورد رئیس اتحادیه املاک تهران می‌گوید: چنانچه مذاکرات روند مثبتی داشته باشد و به نتیجه برسد قطعا این مساله در بازار مسکن اثرگذار است و می‌تواند جلوی رشد بی‌رویه افزایش قیمت مسکن را بگیرد.مصطفی قلی خسروی توضیح داد: ارائه آمارها از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار بر روند قیمت مسکن اثر دارد. گاهی این مراکز قیمت مسکن را اعلام می‌کنند و باعث تشنج در بازار مسکن می‌شوند.او ادامه داد: چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد و پروژه‌های دولت هم اجرایی شود، پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که مسکن ارزان شود.از سوی دیگر، منصور غیبی، یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به وضعیت بازار گفت: بازار مسکن راکد است. هر چه به شب عید نزدیک‌تر می‌شویم خرید و فروش خانه‌های نقلی رونق می‌گیرد.او درباره تاثیر مذاکرات بر آینده مسکن توضیح داد: آینده مذاکرات بر بازار مسکن بی‌تاثیر نیست. بازار مسکن در انتظار تحولات سیاسی کشور است. چنانچه برجام به نتیجه مثبت برسد قاعدتا جلوی رشد بی‌رویه قیمت مسکن گرفته می‌شود.چنانچه مذاکرات وین به نتایج مثبتی دست نیابد انتظار تورمی شکل می‌گیرد و نظام سوداگرانه در این بازار ایجاد می‌شود. قاعدتا در این مسیر نیز باید منتظر رشد بی‌رویه قیمت مسکن باشیم.فعلا مردم قدرت خرید خانه‌ با متراژهای بالا را ندارند و بازار مسکن راکد است. پیش‌بینی می‌شود از این پس معاملات خانه‌های نقلی رونق بیشتری بگیرد.باید گفت مذاکرات برجام بر همه ارکان اقتصاد ما تاثیر دارد اما برخی کارشناسان عقیده دارند حتی مذاکره هم نمی‌تواند مسکن را ارزان کند.پیش‌تر، علی عباسیان، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با بازار مسکن گفته بود: مسائل دیگری به غیر از مذاکره بر بازار مسکن تاثیر دارد. یکی از موضوعات مهم ساخث ۴ میلیون مسکن است که اول باید بگوییم که ما مواد اولیه برای اجرای این طرح را نداریم و اگر هم داشته باشیم این طرح تورم زیادی ایجاد می‌کند.

 

 

کرونایی‌ها زودتر پیر می‌شوند!
دانشمندان آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که کووید۱۹-، ممکن است تغییراتی مشابه پیری را در بیماران کووید۱۹- ایجاد کند و به بروز پیری زودرس منجر شود.
  افراد مبتلا به کووید-۱۹ در درجه نخست، از بیماری تنفسی رنج می‌برند. با وجود این گزارش شده است که کووید-۱۹، به بروز نشانه‌های عصبی در بخش‌های خاصی از جمعیت آسیب‌دیده نیز منجر می‌شود.تصویربرداری‌های عصبی و بررسی‌های شناختی نشان داده‌اند که کووید-۱۹ به بروز اختلال در قشر پیشانی مغز منجر می‌شود که نقشی حیاتی در عملکرد شناختی دارد. همچنین، بررسی‌ها نشان داده‌اند که کووید-۱۹ به بروز اختلالات شناختی بلندمدت منجر می‌شود. با وجود این، تغییرات مولکولی ناشی از کووید-۱۹ که عامل بروز اختلالات شناختی هستند، هنوز مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.پیری طبیعی، به کاهش فعالیت قشر پیشانی(frontal cortex) منجر می‌شود که ممکن است بروز نقص شناختی را به همراه داشته باشد. نشانه‌های مولکولی مرتبط با پیری در مغز انسان، افزایش سیگنال‌های ایمنی و کاهش فعالیت سیناپتیک است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1400/9/9 -  شماره 5036
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۷۶۰۲
افزایش قیمت خودرو قطعی است

بازار خودرو در اغما

گروه اقتصادی: از ابتدای سال جاری بازار خودرو دستخوش نوسانات زیادی شده اما در دو هفته گذشته به تبع رفت و برگشت افزایش قیمت و نزدیک شدن به مذاکرات برجام، بازار در شوک فرو رفته و منتظر تغییرات است.

 اگرچه همواره تغییرات نرخ دلار موجب نوسانی شدن قیمت‌ها در بازار خودرو می‌شد اما طی دو هفته گذشته بازار خودرو  حالت استپ دارد و هیچ واکنشی به اخبار مختلف نداشته است.بررسی وضعیت بازار خودرو در پاییز سال جاری نشان می‌دهد که در این فصل بازار با حواشی زیادی مواجه شده است؛ در مهر ماه بازار خودرو متأثر از بازتاب‌های مربوط به مصوبه مجلس مبنی بر آزادسازی واردات خودرو قرار گرفت و قیمت‌ها به سمت نزولی شدن و یا ثبات حرکت کردند؛ اما با ورود به آبان بازار خودرو تحت تأثیر احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو، نوسانات نرخ ارز و اخبار بین‌المللی سیگنال‌هایی در مورد افزایش قیمت دریافت کرد که در نهایت منجر به نوسان شدید قیمت شد؛ تا جایی که برای محصولات پرتیراژ خودروسازان در کف بازار افزایش قیمت غالباً بین ۵ تا ۲۵ میلیون تومان رقم خورد.در اواخر آبان ماه و پس از رفت و برگشت افزایش قیمت، آشفته بازار خودرو در یک شوک فرو رفت؛ همزمانی این اتفاق با نزدیک شدن به مذاکرات برجام، دایره این شوک را گسترده‌تر کرد و بازار بیش از پیش قفل شد؛ به گونه‌ای که طی دو هفته گذشته نه تنها تعداد فروشندگان کاهش یافته بلکه خریداران نیز کاملاً از بازار خارج شده‌اند.از سویی دیگر نیز به دلیل عدم تعیین تکلیف قیمت خودرو، دلالان نیز انگیزه‌ای برای جولان در بازار نداشته و تزریق سرمایه و تقاضای کاذبی در بازار خودرو مشاهده نمی‌شود.
بازار خودرو قفل است
در این رابطه رئیس اتحادیه فروشندگان و نمایشگاه داران خودرو اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، بازار خودرو درگیر اخبار زیادی شده که مهم‌ترین آن تعیین تکلیف مذاکرات هسته‌ای است. مصرف کنندگان می‌گویند با توجه به مذاکرات، همچنان برای خرید صبر کرده و منتظر کاهشی شدن قیمت‌ها خواهند ماند. در مقابل وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، تعداد فروشندگان نیز کاهش پیدا می‌کند و بازار اصطلاحاً قفل می‌شود. سعید موتمنی  افزود: دو موضوع مذاکرات برجام و تصمیم نهایی ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت خودرو، منجر به قفل شدن بازار شده است و دو طرف خریدار و فروشنده منتظر اعلام نهایی اخبار این دو حوزه هستند.وی با بیان اینکه با توجه به عدم مشخص بودن آینده بازار خودرو، تقاضای کاذب در بازار کاهش یافته است، افزود: خروج تقاضای کاذب از بازار باعث شده با تلاطم‌های کوتاه‌مدت، میزان تغییر قیمت خودرو نسبت به گذشته کاهش پیدا کند. البته باید توجه داشت که قیمت خودروهایی مانند پراید که دیگر تولید نمی‌شوند و خودروهایی مانند پژو ۲۰۷ که عرضه محدودی دارند تغییرات زیادی می‌کند.
خریدار و فروشنده در حالت انتظار
دیگر فعال بازار خودرو نیز گفت: بازار خودرو مثل ماه‌های گذشته در حالت انتظار است؛ هم خریدار و هم فروشنده منتظر تغییرات چه از جانب اخبار سیاسی و چه از جانب اخبار اقتصادی و تعیین تکلیف قیمت خودرو هستند.محمد قاسمی افزود: خریداران واقعی که قیمت‌های فعلی بازار نیز برایشان گران است، به امید کاهش قیمت دست از خرید کشیده‌اند و فقط برای کسب اطلاع از آخرین قیمت‌ها، در بازار حضور می‌یابند. در حال حاضر خرید و فروشی خاصی در بازار وجود ندارد و قیمت‌ها نیز با اختیار فروشنده تغییر می‌کند در حالی که خریداری وجود ندارد. البته نکته مهم این است که قیمت‌ها در فضای مجازی با بازار تفاوت دارد. در فضای مجازی قیمت‌ها عمدتاً بالاتر از سطح بازار ثبت می‌شود.
وضعیت قیمت‌ها در بازار خودرو
نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان می‌کند و خودروسازان هیچ بهره‌ای از این مبالغ نمی‌برند و هر روز بر زیان انباشته آنها افزوده می‌شود.با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که از اواخر آبان تا امروز ۷ آذر ماه، اگرچه قیمت‌ها خارج از محدوده قدرت خرید اغلب مصرف کنندگان است اما بر خلاف انتظارات با افزایش قابل توجهی همراه نبوده است.باید توجه داشت که تغییرات قیمتی خودروی پراید به دلیل توقف تولید این محصول از سال گذشته است.مشاهدات از بازار خودرو حاکی از نوسان قیمت‌ها به ویژه از هفته گذشته است؛ هرچند در یکی دو روز اخیر رکود بازار موجب ثبات نسبی قیمت‌ها شده، اما خریداران و فروشندگان خودرو دست نگه داشته و منتظر تصمیم ستاد تنظیم بازار برای این بازارند.
یک کارشناس بازار خودرو گفت: قیمت خودرو از هفته گذشته دچار نوسان شده است. طلاجوران ادامه داد: از ۱۸ آبان ماه که سند‌های در رهن ایران خودرو و سایپا آزاد شد، به دلیل افزایش عرضه خودرو به بازار، قیمت‌ها کاهش یافت. به طور مثال، پارس سال با کاهش ۴۰ میلیونی، از ۳۱۰ میلیون به ۲۷۰ میلیون تومان رسید و پژو ۲۰۶ تیپ دو از ۲۷۵ میلیون به ۲۵۷ میلیون تومان کاهش یافت.وی با بیان اینکه بعد از اینکه رئیس‌جمهور مانع افزایش قیمت خودرو شد فروش فوق العاده خودروسازان متوقف شد، گفت: توقف فروش فوق العاده خودروسازان باعث کاهش عرضه خودرو به بازار و التهاب دوباره بازار شد.به گفته  وی  با اعلام ورود ستاد تنظیم بازار به پروسه تصمیم‌گیری در مورد قیمت خودرو، مردم تمایلی به فروش خودرو‌های خود ندارند و بنابراین قیمت‌ها دوباره در مسیر گران شدن قرار گرفت.این کارشناس بازار خودرو با تاکید بر اینکه چند روزی است بازار راکد است، گفت: قیمت خودرو‌های ایران خودرو تنها یکی، دو میلیون گران شد و قیمت خودرو‌های سایپا ثابت بود.وی ادامه داد: احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو بسیار زیاد است، ولی اگر افزایش قیمتی باشد که توام با فروش‌های فوق العاده ایران خودرو و سایپا باشد قیمت‌ها در بازار آزاد ریزش شدید پیدا می‌کند. دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو در روز‌های اخیر این است که ماشین در بازار نیست.طلاجوران ادامه داد: از ۱۸ آبان ماه که ایران خودرو و سایپا اقدام به افزایش قیمت کردند و رئیس‌جمهور مانع اجرای آن شد خودروسازان فروش فوق العاده را متوقف کردند.وی با پیش‌بینی افزایش قیمت خودرو در جلسه چهارشنبه تنظیم بازار، گفت: هرگاه ایران خودرو قیمت را بالا برده، عرضه را به بازار افزایش داده و بدین ترتیب قیمت‌ها در بازار آزاد کاهشی شده، ولی اگر قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش یابد، ولی فروش فوق العاده خودروسازان همچنان متوقف بماند یا ماهی یک بار ثبت‌نام صورت گیرد، صد درصد قیمت بازار آزاد از این که هست بالاتر می‌رود.به نظر من قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش می‌یابد و همزمان عرضه خودرو ازسوی خودروسازان افزایش خواهد یافت بنابراین قیمت کارخانه و بازار تقریبا یکی می‌شود.
احتمال افزایش ۱۰ درصدی قیمت
زمزمه‌ها حاكی از آن  است که ستاد تنظیم بازار مخالف افزایش قیمت‌های قبلی بوده و به دنبال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودرو است.باید توجه داشت که عدم شفاف سازی مسئولان دولتی در مورد سیاست گذاری صنعت خودرو و بلاتکلیف کردن صنعت و بازار، نه تنها منجر به ساماندهی بازار نمی‌شود بلکه بیش از پیش زمینه را برای جولان دلالان و افزایش زیان‌دهی خودروسازان فراهم می‌کند.
هر چند قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی حرفی درباره میزان افزایش قیمت خودرو نزده است، اما براساس برخی شنیده‌ها  قیمت خودرو با افزایش قیمت همراه خواهد شد، اما نه به اندازه‌ای که پیش تر اعلام شده بود. به نظر می رسد ستاد تنظیم بازار به دنبال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودروست.اما یک نکته همچنان به قوت خود باقی است: آیا ستاد تنظیم بازار به سمتی حرکت خواهد کرد که در نهایت، قیمت گذاری دستوری از صنعت خودرو حذف شود و این ستاد نقش شورای رقابت را با عنوانی دیگر بازی خواهد کرد؟
 اگرچه انتظار می‌رفت در یک آذر ماه قیمت‌های جدید اعلام و تکلیف صنعت و بازار خودرو تعیین شود اما طی روزهای گذشته جلسات ستاد خروجی خاصی در مورد خودرو نداشت و فقط وزیر صمت طی دو جلسه گزارشی در مورد بازار و تولید خودرو ارائه داده است.با این حال پیگیری‌ها نشان می‌دهد که به احتمال زیاد در جلسه روز چهارشنبه هفته جاری ستاد تنظیم بازار، موضوع قیمت‌گذاری خودروهای داخلی بررسی و این ستاد نظر نهایی خود را نسبت به اصلاح قیمت‌ها اعلام خواهد کرد.

 

 

تاثیر مذاکرات بر آینده قیمت مسکن؛
 آیا مذاکرات مسکن را ارزان می‌کند؟ 

دور هفتم مذاکرات وین آغاز شده است؛ مذاکراتی که برخی می‌گویند اثری بر بازارهای داخلی ایران ندارد و برخی دیگر می‌گویند می‌تواند بازارها را تحت تاثیر قرار دهد. آیا نتایج مذاکرات وین، بر قیمت مسکن اثرگذار است؟
هر چند مذاکرات ایران و آمریکا در دولت روحانی متوقف شد اما حالا در دولت رئیسی، بعد از گذشت پنج ماه باز شدن گره‌های سیاسی ظاهرا در دستور کار قرار گرفته است. آیا این بار مذاکرات می‌تواند تاثیر مثبتی در بازار مسکن بگذارد؟در همین مورد رئیس اتحادیه املاک تهران می‌گوید: چنانچه مذاکرات روند مثبتی داشته باشد و به نتیجه برسد قطعا این مساله در بازار مسکن اثرگذار است و می‌تواند جلوی رشد بی‌رویه افزایش قیمت مسکن را بگیرد.مصطفی قلی خسروی توضیح داد: ارائه آمارها از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار بر روند قیمت مسکن اثر دارد. گاهی این مراکز قیمت مسکن را اعلام می‌کنند و باعث تشنج در بازار مسکن می‌شوند.او ادامه داد: چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد و پروژه‌های دولت هم اجرایی شود، پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که مسکن ارزان شود.از سوی دیگر، منصور غیبی، یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به وضعیت بازار گفت: بازار مسکن راکد است. هر چه به شب عید نزدیک‌تر می‌شویم خرید و فروش خانه‌های نقلی رونق می‌گیرد.او درباره تاثیر مذاکرات بر آینده مسکن توضیح داد: آینده مذاکرات بر بازار مسکن بی‌تاثیر نیست. بازار مسکن در انتظار تحولات سیاسی کشور است. چنانچه برجام به نتیجه مثبت برسد قاعدتا جلوی رشد بی‌رویه قیمت مسکن گرفته می‌شود.چنانچه مذاکرات وین به نتایج مثبتی دست نیابد انتظار تورمی شکل می‌گیرد و نظام سوداگرانه در این بازار ایجاد می‌شود. قاعدتا در این مسیر نیز باید منتظر رشد بی‌رویه قیمت مسکن باشیم.فعلا مردم قدرت خرید خانه‌ با متراژهای بالا را ندارند و بازار مسکن راکد است. پیش‌بینی می‌شود از این پس معاملات خانه‌های نقلی رونق بیشتری بگیرد.باید گفت مذاکرات برجام بر همه ارکان اقتصاد ما تاثیر دارد اما برخی کارشناسان عقیده دارند حتی مذاکره هم نمی‌تواند مسکن را ارزان کند.پیش‌تر، علی عباسیان، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با بازار مسکن گفته بود: مسائل دیگری به غیر از مذاکره بر بازار مسکن تاثیر دارد. یکی از موضوعات مهم ساخث ۴ میلیون مسکن است که اول باید بگوییم که ما مواد اولیه برای اجرای این طرح را نداریم و اگر هم داشته باشیم این طرح تورم زیادی ایجاد می‌کند.

 

 

کرونایی‌ها زودتر پیر می‌شوند!
دانشمندان آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که کووید۱۹-، ممکن است تغییراتی مشابه پیری را در بیماران کووید۱۹- ایجاد کند و به بروز پیری زودرس منجر شود.
  افراد مبتلا به کووید-۱۹ در درجه نخست، از بیماری تنفسی رنج می‌برند. با وجود این گزارش شده است که کووید-۱۹، به بروز نشانه‌های عصبی در بخش‌های خاصی از جمعیت آسیب‌دیده نیز منجر می‌شود.تصویربرداری‌های عصبی و بررسی‌های شناختی نشان داده‌اند که کووید-۱۹ به بروز اختلال در قشر پیشانی مغز منجر می‌شود که نقشی حیاتی در عملکرد شناختی دارد. همچنین، بررسی‌ها نشان داده‌اند که کووید-۱۹ به بروز اختلالات شناختی بلندمدت منجر می‌شود. با وجود این، تغییرات مولکولی ناشی از کووید-۱۹ که عامل بروز اختلالات شناختی هستند، هنوز مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.پیری طبیعی، به کاهش فعالیت قشر پیشانی(frontal cortex) منجر می‌شود که ممکن است بروز نقص شناختی را به همراه داشته باشد. نشانه‌های مولکولی مرتبط با پیری در مغز انسان، افزایش سیگنال‌های ایمنی و کاهش فعالیت سیناپتیک است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد