یک اقتصاددان به تورم ۷۰ درصدی در اقتصاد ایران واکنش نشان داد. سیامک قاسمی در تازهترین یادداشت در فضای مجازی نوشت: تورم اعلامی و رسمی به ۷۰ درصد رسید. این بالاترین عدد تورم از سال ۱۳۲۱ و زمان اشغال کشور توسط متفقین در جنگ جهانی دوم تاکنون است.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: به نظر کار از دست رفته است و نه میتوانند و نه میخواهند که این دور تند گسترش فقر و پرت شدن آدمها به طبقات پایینتر را کنترل کنند.
به گزارش نامه نیوز، تحلیلگر مسائل اقتصادی و سیاسی درباره احتمال وقوع ابرتورم در خردادماه گفت: ظرف یک سال وقتی قیمت ارز یا قیمت کالا چندین برابر میشود، دیگر معنی و مفهوم ابرتورم چه معنی دیگری میتواند داشته باشد. آیا منظور آن است که مرغ کیلویی ۸۰ هزار تومان قرار است بشود ۸۰۰ هزار تومان؟ الان همین وضعیت را داریم که در مدت کوتاهی قیمتها تصاعدی بالا رفت. عزت الله یوسفیان ملا افزود: وضعیت کنونی اقتصاد کشور مساعد نیست، شاید آقایان فکر کنند قرار است اتفاقاتی بیفتد که اوضاع بدتر شود مثلا مذاکرات به جایی نرسد اما مقام معظم رهبری چندی پیش در دیدار با دیپلماتها تأکید کردند که «نباید دیپلماسی التماسی داشت»، از سخنان ایشان این طور بر میآید که ضمن حفظ مواضع محکم در جهت تحقق منافع ملی باید مذاکرات را پیش برد تا به نتایجی برسیم. هم اکنون در مسیری هستیم که هر روز شرایط در حال بدتر شدن است. همین ۶ ماه اخیر، آیا کالایی داشتیم که قیمتش ثابت مانده باشد؟ وضعیت آمار و ارقام هم که مشخص است، بعضی دستگاهها که اصلا آمار نمی دهند؛ اتفاقا این کار را راحت کرده است چون آمار ندادن بهتر از آن است که آماری بدهند که خلاف واقع شود و بحث در بیاید.وی با اشاره به وضع اجاره مسکن و گرانی قیمت کالاهای اساسی میگوید: در وضعیت ابرتورم هستیم چون قبلا میگفتند «این خانواده وضع معیشتی سختی دارد و شام و نهارشان نان و چای شیرین است»، متأسفانه امروز تهیه همین اقلام نیز مشکل شده است. هر چه دولت از رشد اقتصادی و بهتر شدن تولید ناخالص ملی گزارش دهد، مردم آن را باور نمیکنند چون سفره خود را میبینند.نان، پنیر، مرغ و تخممرغ که جز اقلام غذایی اولیه هستند، الان قیمت آنها چقدر است؟ هر روز گران میشوند، یک روز هم که گران نشوند نایاب میشوند. متأسفانه وقتی قیمت کالاهای ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ را با قیمت کالاهای ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ مقایسه کنیم میزان رشد قیمتها باورکردنی نیست.