نمایندگان در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی با ۲۱۹ رأی از ۲۷۲ رأی مأخوذه محمدباقر قالیباف را به عنوان رئیس مجلس در دومین سال دوره دوازدهم مجلس انتخاب کردند.احمد راستیه، از چهرههای عضو جبهه پایداری از دیگر کاندیداهای ریاست مجلس بود که مقابل کاندیدای حداکثری شکست خورد.
از خرداد ۹۹ که محمدباقر قالیباف از حوزه انتخابیه تهران پا به خانه ملت (مجلس یازدهم) گذاشت و در اولین رقابتش با فریدون عباسی و مصطفی میرسلیم توانست بر کرسی ریاست بنشیند، دیگر تا به امروز کسی جز او نتوانسته در راس قوه مقننه قرار بگیرد. قالیباف امسال و در دومین دور از انتخابات هیات رئیسه مجلس دوازدهم در رقابت با احمد راستینه هفشجانی کاندیدای دیگر ریاست مجلس توانست او را از گود رقابت خارج کرده و ریاست خود را در مجلس به ۶ سال برساند.همچنین هادی قوامی برای ریاست مجلس کاندیدا شده بود، اما پیش از برگزاری انتخابات از رقابتها انصراف داد.
تلاش تندروها برای زدن قالیباف و تسخیر کرسی ریاست
در هفته گذشته جریانی از اصولگرایان تندرو تلاش کردند تا در عین کاهش رای قالیباف، گزینهای نیز برای جایگزینی او پیدا کنند. قالیباف در یک سالی که از دولت پزشکیان می گذرد از سوی تندروها بارها به همکاری با او متهم شده است، اما در این روزها بیش از همیشه به خاطر ابلاغ نکردن قانون حجاب و تمکین به دستور دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی تحت فشار این جریان قرار دارد. ابلاغ سریع قانون پالرمو نیز به مسئله قانون حجاب اضافه شده است.این همه باعث شد تا برخی محافل تندرو تمام تلاش خود را برای کاستن از رای او انجام دهند تا جایی که از ۱۰ روز قبل پیامک هایی با مضمون نه به قالیباف به گوشی نمایندگان ارسال شد ه بود. با این همه انتخابات هیات رئیسه مجلسی که با کمترین آرا نمایندگان تشکیل شده است، نشان داد که محافظه کاری در برابر تندروی همچنان حرف اول را نهادهای سیاسی کشور می زند.
نواب رئیس و ناظران هیئت رئیسه
در ادامه علی نیکزاد و حمیدرضاحاجی بابایی هر کدام ۱۱۱ رای کسب کردند که پس از قرعه کشی به ترتیب به عنوان نایب رئیس اول و دوم مجلس معرفی شدند.همچنین، علیرضا سلیمی(۱۳۴ رأی)، عباس گودرزی(۱۱۵ رأی) و سیدجلیل میرمحمدی میبدی( ۱۱۰ رأی) از ۲۷۴ رأی ماخوذه به عنوان ناظران هیأت رئیسه انتخاب شدند.