قیمت دلار دومین هفته خردادماه ۱۴۰۴ شاهد افزایش قیمت بود. قیمت دلار در هفته گذشته درمجموع ۲۰۰ تومان افزایش را به ثبت رساند که حاکی از بازدهی ۰.۲۴ درصدی است.قیمت اسکناس دلار در بازار پشت خطی در کانال دوم از کریدور هشتم به سر میبرد.قیمت تتر به عنوان استیبلکوینی معادل دلار، نوسان افزایشی داشت. دلار توافقی در سه روز هفته گذشته در بازار رسمی ارز شاهد ثبات قیمت بود.بازار دلار در هفتههای اخیر در کانال دوم و سوم از کریدور هشتم در رفت و آمد است.
یک سمت، فشارهای تورمی بالا، کسری مزمن بودجه دولت و افزایش پیوسته نقدینگی قرار دارند که تقاضا و قیمت دلار را به سمت بالا هدایت میکنند؛ اما در طرف دیگر تحولات تازه میان ایران و آمریکا و اخبار جدید از مذاکرات و همچنین نشست شورای حکام که قرار است از ۱۹ تا ۲۳ خرداد برگزار شود، فضای بازار دلار را در حالت هشدار قرار داده است.به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، بازارساز در هفتههای اخیر تلاش کرده تا بازار ارز را به حالت انجماد درآورد؛ اگر سیگنالهای مثبتی در روز شنبه از مذاکرات ایران و آمریکا روانه بازارها شود قیمت دلار ثبات خواهد داشت؛ در غیر این صورت حرکت معمول افزایشی است.به هر حال، بازار دلار تحت تأثیر دو دسته عوامل داخلی و بینالمللی است و معاملهگران در حالت انتظار هستند و به همین دلیل قیمت دلار تعادل شکنندهای را تجربه میکند. خریداران برای ورود به موقعیتهای خرید منتظر ارسال سیگنالهای واضحتری هستند تا جهت اصلی قیمت دلار مشخص شود.
در آستانه هفته تازه، چند متغیر کلیدی چشمانداز بازارها را رقم خواهند زد؛ نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی (۱۹ تا ۲۳ خرداد در وین)، روند مذاکرات ایران و آمریکا، نوسان اونس جهانی طلا در سطح ۳۳۰۰ دلار، نوسانات قیمت دلار در معاملات فردایی و قیمت تتر از این جمله هستند.
دلار با وجود رشد محدود در هفته گذشته، در معاملات فردایی وارد کانال ۸۳ هزار تومان شده است. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر فضای سیاسی در ابتدای هفته آرام باشد، دلار به کمک بازارساز به زیر ۸۳ هزار تومان باز میگردد، اما در صورت تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام یا ارسال سیگنال منفی، احتمال جهش آن به حوالی ۸۳ هزار و ۵۰۰ تا ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان وجود دارد.
ریزش اونس جهانی طلا تا سطح ۳۳۰۰ دلاری، در کنار جو روانی ناشی از سیگنالهای سیاسی، بازار طلای داخلی را سردرگم کرده است. این در حالیست که اونس طلا هفته گذشته را در مسیر صعودی سپری کرده بود.
ممکن است در صورت نوسان مثبت ارز صعودی شود اما در صورت تداوم ریزش اونس جهانی طلا، دچار تردید خواهد شد. با این حال، ثبات یا کاهش قیمت دلار میتواند هر روندی در بازار طلا را تقویت کند.واگرایی قطعات سنگین سکه نیز در هفته گذشته قابل توجه بود. جایی که سکه امامی رشد چشمگیری داشت، اما قیمت سکه بهار آزادی با کاهش ارزش مواجه شد. موضوعی که به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی میتواند نشانهای از بازی نوسانگیران در بازار فیزیکی باشد.
با توجه به ترافیک خبری سنگین روزهای اخیر و افزایش تنشهای سیاسی در سطح بینالمللی، نمیتوان برای هفته سوم خرداد چشمانداز قطعی ترسیم کرد، اما مسیر کلی بازارها حاکی از این است که نتایج نشست شورای حکام و نوع واکنش ایران به آن، برای چشمانداز قیمتها در بازارهای داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است.در صورتی که موضعگیریها تنشزا باشد، بازارها به سمت افزایش قیمت حرکت میکنند. در غیر این صورت، ممکن است بازارها شاهد یک هفته با نوسانات کنترل شده باشند.