حضرت آیت اله خامنهای صبح دیروز در ابتدای جلسه درس خارج فقه، ضمن تاکید بر اهمیت و لزوم اجرای قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، فرمودند: دیروز یکی از آقایان بعد از درس تشریف آوردند جلو ــ بعد از درس که میبینید همینطور یُسرعونِ إلینا ــ و با اوقات تلخی تمام گفتند که این بازنشستههایی که طبق قانون باید برکنار بشوند، اینها را برمیگردانند و این را به پای شما مینویسند، یعنی به پای من. [البته] این محبت است، این نشان دهندهی این است که این برادرمان نسبت به اینکه یک چیزی را به ما نسبت میدهند که ایشان نمیپسندد، ناراحت است. منتها اشکالش این بود که سر من داد میکشید. من هم به ایشان یک قدری تند گفتم آقا! چرا داد میکشید؟ ! به هر حال ما خواستیم از ایشان هم معذرت خواهی کنیم. این قانون بازنشستگان، یک قانون بسیار خوبی است. این از آن قوانینی است که ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود. این قانون در واقع حلقهی بستهی مدیریتی را که گاهی اوقات در بعضی از جاها سالهای سال طول میکشد، این حلقهی مدیریتی بسته را باز میکند، میشکند، راه را برای جوانها میگشاید که بتوانند خودشان را برسانند به مراکز مدیریتی. بنابراین اصل قانون، قانون خوبی است منتها اطلاق قانون، اطلاق درستی نیست یعنی اینکه هر بازنشستهای باید به کار گرفته نشود، این اطلاق درست نیست. چون بعضی از افراد هستند بله، مثلاً سی سال هم خدمت کردهاند، بازنشسته هم شدهاند، فرض کنید که بیست ساله بوده، هجده ساله بوده استخدام شده، حالا هم یک مردی چهل و هشت ساله، پنجاه ساله است، وقت کارش است و تجربهی خوبی هم پیدا کرده، جایگزین هم ندارد؛ این است دیگر؛ قانون این را هم شامل میشود، اما شمول قانون نسبت به این جور آدمهايی که کم و بیش پیدا میشوند، ممکن است زیاد هم نباشند، درست نیست. خب حالا [آن] مسئول، آن مدیر چه کار کند برخلاف قانون؟ اینجا به فکر ولایت فقیه میافتند که بالاخره ولیفقیه اجازه بدهد. میآیند از ما سئوال میکنند، ما هم مواردی را، بنده اینهایی را که [نسبت به آنها] میآیند سئوال میکنند که نمیشناسم، مگر بعضی معدودشان را؛ ممکن است دو نفر، سه نفرشان را بشناسیم؛ معدودی از آنها را میشناسیم، آنهایی را هم که نمیشناسیم، اگر به آن مدیر اعتماد داشته باشیم قبول میکنیم. مسئله این است و الّا اصل این قانون، قانون خوبی است، باید هم اجرا بشود و بهترش هم همین است که خود نمایندگان محترم مجلس قانون را جوریترتیب بدهند و اصلاح کنند که دیگر این اشکالات پیش نیاید، مجبور نشوند که به اجازهی رهبری متوسل بشوند.
تدوین طرح اصلاح قانون بازنشستگان
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس از دستور علی لاریجانی، رئيس مجلس به این مرکز برای تدوین طرح اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان در پی فرمایشات مقام معظم رهبری خبر داد.
کاظم جلالی با بیان اینکه در پی فرمایشات مقام معظم رهبری در درس خارج فقه در مورد قانون منع بکارگیری بازنشستگان لاریجانی ملاحظات معظم له برای اصلاح قانون را به بنده به عنوان رئیس مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد، گفت: بر این اساس مقرر شد با همکاری جمعی از نمایندگان، کارشناسان، پژوهشگران و معاون قوانین مجلس طرحی را جهت اصلاح قانون مطابق با نظر مقام معظم رهبری تدوین و آماده کنیم. وی با بیان اینکه از معظم له برای اظهار محبت نسبت به اصل قانون تشکر و سپاسگزاری میکنیم، افزود: ایشان قانون را امری لازم و ضروری جهت اینکه جوانان و نیروهای تازه نفس جدید وارد عرصه مدیریتی کشور شوند دانستند ضمن اینکه ایشان فرمودند که این قانون باید به طور کامل اجرا شده و نباید معطل بماند و تاکنون نیز به خوبی اجرا شده است. بنابراین ما بررسی نکات و ملاحظاتی که مقام معظم رهبری داشتند را هر چه سریعتر در دستور کار گروه کارشناسی قرار میدهیم و انشاءاله آن را به مجلس و کمیسیون تخصصی ارائه خواهیم کرد.
لزومی ندارد درباره موشکها پاسخگو باشیم
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه هیچگونه دخالتی در عراق و سوریه نداریم، گفت: ایران هیچ نیازی به داشتن موضع و پایگاهی در کشور سوریه ندارد که کسی بخواهد به آن حمله کند.
سردار ابوالفضل شکارچی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران بنا به در خواست دولتها و مردم عراق و سوریه به این کشورها کمک مستشاری میدهد. حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران کاملا قانونمند است. وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر همکاری مستشاران ایرانی و روس با یکدیگر در سوریه گفت: ایران و روسیه در امور مستشاری با یکدیگر هماهنگ هستند. سردار شکارچی در رابطه با ادعاهای مطرح شده مبنی بر هدف قرارگرفتن مواضع ایران در سوریه عنوان کرد: ما مواضع مستقلی در سوریه نداریم که کسی بخواهد هدف قرار دهد. ممکن است مواضع و پایگاههای سوریها را بمباران کنند و در این حملات به مستشاران جمهوری اسلامی نیز آسیب برسد. صحبت هایی که مبنی بر حضور ایران در سوریه مطرح میشود بهانه جویی آمریکا بر پایه مزخرفات صهیونیستها است. وی با بیان اینکه عراق و سوریه بر حضور مستشاری ایران در سوریه اصرار دارند، یادآور شد: ارتش ومردم عراق و سوریه با دشمنان خود میجنگند و جمهوری اسلامی رسما دخالتی در این موضوع ندارد. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سئوالی در رابطه با ادعای آمریکاییها مبنی بر آزمایش موشک جدید توسط ایران گفت: لزومی نمیبینیم درخصوص توانمندیهای موشکی به کسی پاسخگو باشیم. مگر آمریکاییها هر سئوالی که از آنها پرسیده میشود پاسخ میدهند. ما اگر نیاز به آزمایش و توسعه توان موشکی داشته باشیم از کسی اجازه نمیگیریم و این کار را انجام میدهیم. وی افزود: آمریکاییها موشک را برای تجاوز به دیگر کشورها، تسلط بر سرزمینها و تامین منافع خود به قیمت له کردن مردم جهان میخواهند اما جمهوری اسلامی در بحث موشک به هیچ عنوان چنین اهدافی را دنبال نمیکند.