غلامرضا شریعتی اظهار کرد: تقریبا ۱۲۰ روستای خوزستان درگیر سیل هستند. برخی مردم برخی روستاها منتقل شدهاند. برخی روستاها نیز در معرض سیل قرار دارند و برخی شهرها نیز در معرض تهدید هستند. وی افزود: با توجه به اینکه ورودی سد کرخه کاهش پیدا نکرده یا کاهش قابل توجهی نداشته است، خروجی سد بالا رفته است و ظرفیت سد نیز رو به پایان است. این مساله، شرایط را برای برخی شهرها و روستاهای پاییندست سخت کرده است. استاندار خوزستان گفت: از چند روز گذشته دستور تخلیه برخی شهرها داده شده است. روستاهایی نیز وجود دارد که هنوز تخلیه نشدهاند اما امدادرسانی به این روستاها در حال انجام است. در برخی روستاها نیز علی رغم محاصره شدن روستا، مردان در روستا ماندهاند و در پشتبامها چادر زدهاند که ما به این افراد رسیدگی کرده و از آنها مراقبت میکنیم که تا حد امکان مشکلی برای آنها پیش نیاید. این افراد توصیههای ما را نپذیرفتهاند اما راضی شدهاند که زنان، کودکان و سالمندان را خارج کنند.
وی درباره لزوم هدایت مناسب سیلابها گفت: رودخانه کرخه به تالاب هورالعظیم ختم میشود و رودخانههای کارون و دز به خلیج فارس میریزند و بخشی از آب این رودخانهها نیز به تاالاب شادگان میریزد. مارون نیز به تالاب شادگان ختم میشود. باید این مسیرها را نظم دهیم و آنها را مجددا احیا کنیم.
هدایت ناگهانی سیلاب کرخه به اهواز
شهردار اهواز با اشاره به اینکه به صورت ناگهانی بخش زیادی آب به صورت سیلاب از کانالهای کرخه به سمت اهواز هدایت شد، گفت: بخش عمده آب به سمت کانالهای انحرافی منتقل شده است. منصورکتانباف اظهار کرد: در شرق و غرب رودخانه کارون در محدوده و حریم شهر اهواز ۶۲ کیلومتر طول ساحل وجود دارد. در این مدت در تلاش بودیم که دیوارهای حفاظتی را تحکیم کنیم و کار پایداری و نگهداشت آنها را به خوبی انجام شود.
احتمال دارد سوسنگرد زیر آب برود
عضو کمیسیون انژی مجلس گفت: احتمالا کل شهر سوسنگر به زیر آب برود و مردم باید در جهت تخلیه خانههای خود به هشدارها توجه داشته باشند.
به گزارش تسنیم، قاسم ساعدی با اشاره به بحران سیلاب در سوسنگرد اشاره کرد و اظهار داشت: قرار است که خروجی آب سدها به ۲۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه برسد و همین مسئله سبب نگرانی مردم شده است.وی افزود: مدیریت ستاد بحران دستور تخلیه شهرهایی مثل سوسنگر، رفیع، بستان را صادر کرده است اما مردم وابسته به زندگی خود هستند و نمیتوانند خودشان را به راحتی قانع کنند که در یک چادر زندگی کنند ناگفته نماند که پس از هشدارهایی هم که مدیریت ستاد بحران در جهت تخلیه منازل داده است؛ تاکنون بیش از ۸۰ درصد مردم این شهر خانه های خود را تخلیه نکردند.وی تصریح کرد: متاسفانه دولت باید استراحت گاههایی را در اطراف دشت آزدگان تجهیز میکرد که این کار را انجام نداده است و این اردوگاهها را در اهواز تشکیل داده است که انجام این کارباب میل مردم نیست چرا که مردم نمیتوانند از خانه و کاشانه خود دور باشند.
* تخلیه ۲۱۰ روستای خوزستان
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: از زمان وقوع سیلاب تاکنون ۲۱۰ روستا در خوزستان به صورت کلی و جزئی تخلیه شده است. کیامرث حاجیزاده از آبگرفتگی ۷۸ روستا در سطح خوزستان خبر داد و اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تعداد روستاهای تخلیه شده ۱۸۲ روستا بود که این تعداد روز دوشنبه به ۲۱۰ روستا رسید. وی با بیان اینکه ۴۸ اردوگاه جهت اسکان اهالی این روستاها در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این اردوگاهها در اهواز، باوی، شوشتر، الهایی، بستان، حمیدیه، شوش، دشت ازادگان، هویزه، شادگان، کارون برپا شدهاند. همچنین ۶۲ هزار واحد مسکونی در سیلاب دچار آسیب شدهاند و ۵۱ هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.
* نفوذ سیلاب کرخه به اهواز
فرماندار اهواز گفت: سیلاب رودخانه کرخه از سد تنظیمی حمیدیه و کانالهای چمران و سلمان بامداد روز دوشنبه به مناطقی از شمال کلانشهر اهواز نفوذ کرد.
جمال عالمی نیسی افزود: هم اکنون بخشی از ماشینآلات دستگاههای اجرایی منطقه به همراه گروههای جهادی و جوانان در حال انسداد سرریز سیلاب سد تنظیمی کرخه از طریق کانال چمران هستند تا از نفوذ بیشتر آب به این بخش از کلانشهر اهواز جلوگیری شود. وی با بیان اینکه هیچ گاه تصور نمیشد شهر اهواز از سوی رودخانه کرخه نیز تهدید شود و همه نگاهها به سمت تحکیم سیل بندهای کنار کارون متمرکز شده بود افزود: هم اکنون از ۲ جبهه با احداث سیل بندها مشغول جلوگیری از نفوذ آب به بخشهايي از شهر اهواز هستیم.
* ۹۷ درصد مخازن سدها پر شده
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر حدود ۹۷ درصد مخازن سدهای استان خوزستان پر شده است. فرهاد ایزدجو، آورد بخش سیلابی رودخانههای استان را هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: ۳ میلیارد و ۴۶۰ میلیون متر مکعب از این میزان در مخازن سدها نگهداری و مابقی آن رهاسازی شده است. وی ادامه داد: آورد طبیعی رودخانههای استان خوزستان از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهرماه) تاکنون ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده که از این مقدار حدود ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب از مخزن سدها خارج شده است. ایزدجو با تاکید بر پایداری و سلامت کامل بدنه سد مخزنی کرخه تصریح کرد: هماکنون ورودی به سد کرخه دوهزار و ۲۸۷ مترمکعب در ثانیه و خروجی آن دو هزار و ۴۷۶ مترمکعب در ثانیه است.