در ابتدای این جلسه قاضی صلواتی، از وکلای شرکت نفتی HK خواست توضیحات خود را ارائه کنند. صادقی قهاره وکیل مدافع شرکت نفتی HK با حضور در جایگاه گفت: من به وکالت از شرکت موکلم که وابسته به شرکت ملی نفت ایران است تقاضای صدور حکم شایسته برای جبران خسارات وارده به شرکت ملی نفت که سرمایهاش به مردم تعلق دارد را خواهان هستم. وی ادامه داد: بابک زنجانی به کمک زیباحالت منفرد غافل از اینکه عدالت آنها را گرفتار خواهد کرد از این موقعیت سوءاستفاده کرده و به بهانه اینکه نفت را برای فروش میبرند و حاصلش را به کشور بر میگردانند در واقع نفت کشور را به یغما بردند. در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ۴ حلقه عمده به چشم میخورد که عبارتند از شرکت ایزو، شرکت اس سی تی بنکرز، بانک پوشالی FIIB و انبار کردن و جابهجا کردن محمولههای نفتی و فروش آنها که نقش زیباحالت منفرد در این بخش بیش از دیگران است. صادقی قهاره به بزههای انتسابی به متهم زیباحالت منفرد اشاره کرد و گفت: در این پرونده متهم زیباحالت منفرد که هم سن زنجانی و متولد سال ۵۲ است ابتدا به مالزی رفته و معلوم نیست چطور لقب داتا یا سر به او عطا میشود و از کشور دومینیکا پاسپورت سفیر کبیر را میگیرد.
وی افزود: قبل از وضع تحریمها نیازی به بانک پوشالی مثل FIIB و شرکت ایزو نبود. اتهام متهمین مشارکت در کلاهبرداری و حیف و میل اموال است که البته این کار به صورت گروهی و سازمان یافته انجام شده است. این گروه منسجمی بودند که حداقل ۴ نفر شاخص آن را تشکیل میداد که به سرکردگی زنجانی است که البته قاطعیت دادگاه برای صدور رأی او ستودنی است. صادقی قهاره گفت: اگر متهم زیباحالت منفرد در فرآیند مجرمانه بسترسازی نمیکرد، زنجانی نمیتوانست شرکت موکل من را اغوا کند. وی با تشریح نقش متهم زیباحالت منفرد در این گروه سازمان یافته گفت: تأسیس شرکت ایزو که به اقرار متهم منفرد با سرمایه ۱۰۰ دلار و به نام خودش و حسابدارش انجام شده بود که در تهران بنا بر خواسته بابک زنجانی به نام وی انتقال میدهد و عملیات کلاهبرداری را به انجام میرساند. همچنین انبار کردن محمولههای نفتی و اجاره کشتی توسط متهم زیباحالت منفرد انجام میگرفت. پس از پایان دفاعیات صادقی قهاره، جعفری وکیل مدافع متهم زیباحالت منفرد گفت: در کیفرخواست ۳ جرم به موکل نسبت داده شده است و این در حالیست که بر اساس اصل کلی قلمرو قوانین جزایی در مکان و طبق ماده ۳ قانون مجازات اسلامی قانونگذار میگوید در هر محلی جرم واقع شد، مقامات قضائی محل باید متهم را تحت تعقیب قرار دهند، مسائلی که تحت عنوان جرم به آقای زیباحالت منفرد نسبت دادهاند در خارج از کشور بوده است. اعمال زیباحالت منفرد نه در ایران و نه در خارج از کشور نباید جرم تلقی شود.
در ادامه متهم زیبا حالت منفرد گفت: در کیفرخواست آمده که زنجانی به من گفت ۴ وزیر و نمایندگان مجلس پشت من هستند، پایت را از گلیمت دراز تر نکن.آیا شرکت HK یا بانک مرکزی سند دیگری به من نشان دادند که من با عقلم بفهمم نباید این کار را انجام میدادم. زنجانی سال بعد به من گفت تو به من خیانت کردی، آیا شرکتHk خوشحال میشد که من میگفتم ال سی درست است. زنجانی مورد وثوق شخصیتهای نظام بود چرا من نباید به وی اطمینان میکردم. ایشان آقای شمس و وزرا را هم فریب داده و اقدام به خرید شرکت شستا کرده بود. چه انتظاری از من بی سواد میرفت که در کشور غریب به ایشان اطمینان نکنم. من اول منافع مالی خودم را در نظر میگرفتم و حکم من حکم چاقوسازی است که چاقو را برای استفاده صحیح ساخته اما بعد از آن استفاده نادرست شده است. کاش بانک را برای زنجانی تهیه نمیکردم. به من میگویند بستر جرم را فراهم کردی، آیا اگر با چاقو آدم بکشم چاقو ساز را میگیرند.این متهم افزود: وقتی آقای رستم قاسمی وزیر نفت شد از بابک زنجانی خواست با وی همکاری کند و زنجانی به خودش بسیجی اقتصادی میگفت.وی در خصوص اتهام آب ریختن در نفتها نیز گفت: من تا حالا یک نفت کش را از نزدیک ندیدم چطور امکان دارد در نفت آب ریخته باشم. همچنین من هیچ وقت بانک تأسیس نکردم که بستر جرم محیا شود. آیا اگر بانک من کار درست انجام میداد از من تقدیر میکردید؟من از هیچ یک از اقدامات مجرمانه زنجانی اطلاع نداشتم. حتی یکسال قبل از بازداشت او نیز رابطه ام را با ایشان قطع کردم. من مثل شرکت hk قربانی هستم و دیگر دفاعی از خود ندارم.
با پایان آخرین دفاعیات علیرضا زیباحالت منفرد قاضی صلواتی ختم دادرسی را اعلام کرد و گفت: حکم این پرونده در مهلت قانونی صادر خواهد شد.
به هواپیماهای ایران در فرودگاههای خارجی، بنزین نمیدهند
معاون سازمان هواپیمایی ایران میگوید برخی فرودگاههای بینالمللی به هواپیماهای این کشور سوخت نمیدهند.
مرتضی دهقان، با اعلام این خبر به ایرنا گفت: که موضوع عدم سوخترسانی به شرکتهای هواپیمایی ایرانی در برخی فرودگاههای بینالمللی به دبیرکل و رئیس شورای ایکائو منعکس شده و تلاشها و رایزنیهای زیادی برای تحویل سوخت به شرکتهای ایرانی صورت گرفته است. ایکائو، سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی زیرمجموعه و نهاد تخصصی سازمان ملل متحد و مأموریت آن «هماهنگسازی استانداردهای بینالمللی پروازی و مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان است». در پی سنگینتر شدن تحریمهای جاری آمریکا علیه ایران، این کشور در سطوح مختلف برای تبادل و تجارت با کشورها و حتی انجام فعالیتهای روزمره غیرنظامی دچار مشکل شده است. به نظر میرسد اعتراض ایران به این مشکل نزد ایکائو هنوز راهگشا نبوده است و دهقان گفته است: «با وجود رایزنیها و مذاکرات ایران، متاسفانه مشکل سوخترسانی ادامه دارد، اما امیدوارم هرچه سریعتر این مشکلات برطرف شود.» ایرنا در ادامه این گفتگو یادآور شده است که پرواز شماره ۷۲۱ هواپیمایی ایران ایر به مقصد فرانکفورت که هفته گذشته با تاخیر هشت ساعته ایران را به مقصد آلمان ترک کرد، در شهر آنکارا در ترکیه برای سوختگیری مجبور به توقف ۴ ساعته شد. به گفته یکی از مسافران این پرواز، پس از ساعتها مذاکره و درحالی که مسافران داخل هواپیما بدحال شده بودند با انتقال دو تانکر سوخت از خارج فرودگاه، سوخت هواپیما تامین شد.