کد خبر: ۱۱۶۷۰۸

بیش از ۹۰ درصد «روغن‌های مایع» تراریخته هستند

گروه اقتصادی:‌ کارشناس وزارت بهداشت نسبت به بالا بودن مصرف روغن‌های ناسالم در ایران هشدار داد.

سپیده دولتی با بیان اینکه الگوی غذایی ناسالم، نخستین عامل بیماری‌‌های غیرواگیر است، اظهار کرد: بر اساس مطالعه سیمای مرگ، نخستین علت مرگ در ایران بیماری‌های قلبی و عروقی و دومین علت آن سرطان‌‌ها هستند.با تغذیه مناسب می‌‌توان از ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و از ۳۰ درصد سرطان‌‌ها پیشگیری کرد.
دولتی نسبت به بالا بودن مصرف روغن‌های ناسالم در جامعه هشدار داد و تصریح کرد: طبق آمار مطالعه بررسی مصرف خانوار، میزان روغن مصرفی هر فرد در ایران حدود ۴۶ گرم است که این میزان ۱۱ گرم بیشتر از میزان توصیه شده مصرف روغن(۳۵ گرم) است.وی با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه چربی‌‌های ناسالم خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را افزایش می‌‌دهد، تاکید کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، دریافت چربی‌‌های اشباع از طریق تأثیر بر ترشح استروژن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می‌‌شود.دولتی یادآور شد: کاهش چربی‌های ناسالم دریافتی منجر به کاهش سطح پیش‌سازهای هورمون‌‌های سرطان‌‌زا به میزان ۷ درصد در زنان قبل از یائسگی و ۲۳ درصد در زنان پس از سن یائسگی می‌‌شود در حالیکه در زنانی که دریافت چربی ناسالم بالایی دارند، میزان ابتلا به سرطان سینه ۱۳ درصد افزایش می‌یابد.لازم به یادآوریست، در حال حاضر بخش عمده روغن‌های مصرفی خانوارهای ایرانی را "روغن‌های مایع" تشکیل می‌دهند که تقریبا بیش از ۹۰ درصد روغن‌های مایع موجود در بازار کشورمان از "مواد اولیه تراریخته" مانند ذرت و سویای تراریخته(GMO) تهیه می‌شوند.جالب اینکه بدانید بسیاری از کشورهای اروپایی به‌دلیل مضرات مصرف محصولات تراریخته و مواد غذایی تهیه شده از اقلام تراریخته مانند روغن‌های تراریخته، قوانین و محدودیت‌های سختی را در کشورهای خود برای تولید و مصرف این محصولات وضع کرده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/6/23 -  شماره 4508
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۶۷۰۸

بیش از ۹۰ درصد «روغن‌های مایع» تراریخته هستند

گروه اقتصادی:‌ کارشناس وزارت بهداشت نسبت به بالا بودن مصرف روغن‌های ناسالم در ایران هشدار داد.

سپیده دولتی با بیان اینکه الگوی غذایی ناسالم، نخستین عامل بیماری‌‌های غیرواگیر است، اظهار کرد: بر اساس مطالعه سیمای مرگ، نخستین علت مرگ در ایران بیماری‌های قلبی و عروقی و دومین علت آن سرطان‌‌ها هستند.با تغذیه مناسب می‌‌توان از ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و از ۳۰ درصد سرطان‌‌ها پیشگیری کرد.
دولتی نسبت به بالا بودن مصرف روغن‌های ناسالم در جامعه هشدار داد و تصریح کرد: طبق آمار مطالعه بررسی مصرف خانوار، میزان روغن مصرفی هر فرد در ایران حدود ۴۶ گرم است که این میزان ۱۱ گرم بیشتر از میزان توصیه شده مصرف روغن(۳۵ گرم) است.وی با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه چربی‌‌های ناسالم خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را افزایش می‌‌دهد، تاکید کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، دریافت چربی‌‌های اشباع از طریق تأثیر بر ترشح استروژن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می‌‌شود.دولتی یادآور شد: کاهش چربی‌های ناسالم دریافتی منجر به کاهش سطح پیش‌سازهای هورمون‌‌های سرطان‌‌زا به میزان ۷ درصد در زنان قبل از یائسگی و ۲۳ درصد در زنان پس از سن یائسگی می‌‌شود در حالیکه در زنانی که دریافت چربی ناسالم بالایی دارند، میزان ابتلا به سرطان سینه ۱۳ درصد افزایش می‌یابد.لازم به یادآوریست، در حال حاضر بخش عمده روغن‌های مصرفی خانوارهای ایرانی را "روغن‌های مایع" تشکیل می‌دهند که تقریبا بیش از ۹۰ درصد روغن‌های مایع موجود در بازار کشورمان از "مواد اولیه تراریخته" مانند ذرت و سویای تراریخته(GMO) تهیه می‌شوند.جالب اینکه بدانید بسیاری از کشورهای اروپایی به‌دلیل مضرات مصرف محصولات تراریخته و مواد غذایی تهیه شده از اقلام تراریخته مانند روغن‌های تراریخته، قوانین و محدودیت‌های سختی را در کشورهای خود برای تولید و مصرف این محصولات وضع کرده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد