ماراتن انتخابات مجلس یازدهم ساعت ۲۴ روز دوم اسفند ماه به پایان رسید و حالا همه چشم به وزارت کشور دوخته اند تا ببینند در فرآیند شمارش آراء نام چه کسانی به عنوان وکلای ملت در دفتر پارلمان یازدهم به ثبت خواهد رسید. در انتخابات مجلس یازدهم تعداد ۲۰۸ حوزه انتخابیه در ۳۱ استان کشور دایر بودند. تعداد شعب اخذ رأی در این ۲۰۸ حوزه انتخابیه، ۵۴ هزار و ۶۱۱ شعبه در سراسر کشور بود که از این میزان، ۴۰ هزار و ۲۱۰ شعبه به صورت ثابت و ۱۴ هزار و ۴۰۱ شعبه به صورت سیار بودند. ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر واجد شرایط رأی دادن بودند که از این میان حدود ۲۸ میلیون و ۸۷۲ هزار نفر از رأیدهندگان را بانوان و حدود ۲۹ میلیون نفر را آقایان تشکیل میدادند. حدود سه میلیون نفر از افراد واجد رأی دادن، نیز رأی اولیها بودند.از ۲۰۸ حوزه انتخابیه، ۲۰۳ حوزه انتخابیه، ملی محسوب میشوند و ۵ حوزه انتخابیه هم مربوط به اقلیتهای دینی است، همچنین ۱۷۴ حوزه انتخابیه هم تکنماینده هستند. براساس آمار رسمی و غیررسمی که اعلام شده است، اصولگرایان پیشتاز کسب رأی در بسیاری از حوزه های انتخابیه سراسر کشور هستند. برخی نمایندگان فعلی در جایگاه خود ابقا شده اند و برخی قدیمی ترهای پارلمان بعد از یک یا چند دوره غیبت باردیگر با کسب رأی به مجلس باز خواهند گشت. برخی وزرا، استانداران و مدیران دولت های نهم و دهم در مجلس آینده حضور پررنگ دارند.نتایج غیر رسمی و اخباری که از شمارش آرا در تهران تاکنون به دست آمده، حکایت از پیشتازی هر سی کاندیدای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (لیست وحدت) داشته و فاصله معناداری بین آنها و رقیب، یعنی اصلاح طلبان وجود دارد. شرایط و فاصله به گونه ای ست که به احتمال فراوان، برد قاطعی برای اصولگرایان رقم خواهد زد، به نحوی که احتمالا باعث دستیابی هر سی کاندیدای اصولگرا به کرسیهای نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی میشود و در مجلس آینده نمایندگان تهران از اردوگاه اصولگرایی خواهند بود.
آمار نهایی مشارکت پس از شمارش
کل آرا اعلام ميشود
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: آمار نهایی مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی پس از اتمام شمارش آرا در کل حوزه های انتخابیه اعلام ميشود.سید اسماعیل موسوی در پاسخ به این پرسش که چرا میزان مشارکت در انتخابات از سوی ستاد انتخابات کشور اعلام نمیشود، اظهار کرد: پس از تجمیع آرا ۲۰۸ حوزه انتخابیه ميتوان آمار نهایی مشارکت حاصل شود. آرا در بخش قابلتوجهی از حوزهها در حال تجمیع است بنابراین آمار دقیقی از مشارکت به دست نیامده است.وی ادامه داد:به دنبال تجمیع سریعتر آرا و اعلام میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم.موسوی با اشاره به گستردگی انتخابات خاطرنشان کرد: امکان مغایرت آمار در شرایط اعلام زود آن وجود دارد بنابراین در پایان شمارش آرای تمام حوزههای انتخابیه، میزان مشارکت اعلام ميشود.سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه تجمیع نتایج آرا برای بیان میران مشارکت انجام نشده است، گفت: ۳۶ نفر نخست نامزدهای تهران مشخص شده است.
موسوی درباره ۳۶ نفر اولی که آرای مردم تهران را کسب کردند، گفت: ۴۰ نفر افراد پیشتاز را اعلام ميکنم و اگر نتایج نهایی به دست آمد اعلام خواهم کرد. محمدباقر قالیباف، سید مصطفی آقامیرسلیم، مرتضی آقاتهرانی، الیاس نادران، سیدمحسن دهنوی، سیدمحمود نبویان، محسن پیرهادی، احسان خاندوزی، ابوالفضل عمویی، فاطمه رهبر، اقبال شاکری، بیژن نوباوه، مجتبی توانگر ، روح اله ایزدخواه، احمد نادری، زهره الهیان، سیدنظام الدین موسوی، عبدالحسین روح الامینی، مهدی شریفیان، سید رضا تقوی، مالک شریعتی نیاسر، سمیه رفیعی، سیدعلی یزدیخواه، علی خضریان، فاطمه قاسم پور، مجتبی رضاخواه، رضا تقی پور انوری، زهره سادات لاجوردی، غلامحسین رضوانی، عزت اله اکبری تالارپشتی، وحید یامین پور، حمید رسایی، علی جعفری، علیرصا محجوب، محمدصادق شهبازی راده و سهیلا جلودارزاده.بر اساس آرای به دست آمده، لیست شورای ائتلاف توانسته اند بخش اعظمی از رأی کسب شده را به خود اختصاص بدهند و البته نکته بااهمیت این است که میزان آرای کسب شده بیانگر این است که شرکتکنندگان در انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه تهران، عمدتا لیستی رأی داده اند.
میزان آرای کسب شده از سوی لیست وحدت اصولگرایان در این شعبه و برخی شعباتی که صرفا زمزمههایی در خصوص میزان آرا از آنها به گوش میرسد، حکایت از برد احتمالی و بی چون و چرای اصولگرایان دارد؛ تا جایی که به احتمال خیلی قوی، ترکیب نمایندگان تهران که در دور دهم مجلس تمامی اصلاحطلب بودند، برای مجلس یازدهم تماما اصولگرا خواهند شد و ۱۰۰ درصد نمایندگان پایتخت تغییر خواهند کرد.از طرفی فاصله ایجاد شده بین نفرات حاضر در لیست وحدت اصولگرایان با سایر کاندیداها از جمله نفرات حاضر در سایر لیستهای انتخاباتی و اصلاح طلبان، بیانگر این است که احتمالا انتخابات به دور دوم کشیده نخواهد شد و هر سی کاندیدای لیست شورای ائتلاف در همین مرحله اول راهی مجلس یازدهم خواهند شد.
احمدینژادیها در حال تصرف خزنده مجلس
اعلام نتایج انتخابات مجلس در دوره یازدهم نشان میدهد در بسیاری از شهرستانها کاندیداهای اصولگرای نزدیک به دولت محمود احمدينژاد توانستهاند به مجلس راه پیدا کنند.
شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت محمود احمدينژاد ازجمله کاندیداهایی است که در حوزه تنکابن موفق به پیروزی شده است. فریدون عباسی هم که در دولت احمدينژاد رئیس سازمان انرژی اتمی بود، دیگر چهرهای است که موفق شده از حوزه انتخابیه کازرون به بهارستان راه یابد. او از شناختهشدهترین چهرههای مخالف سیاستهای هستهای دولت حسن روحانی و امضای برجام است.از اردبیل هم خبر میرسد که علی نیکزاد، وزیر مسکن احمدینژاد در صدر قرار گرفته و حضورش در بهارستان قطعی است.
اخبار غیررسمی از نتایج انتخابات همچنین حاکیست که محمود احمدی بیغش، استاندار خراسان شمالی در دولت دهم از حوزه شازند به مجلس راه یافته است. اخبار غیررسمی از استان خراسان رضوی هم حکایت دارد که علی اصغر عنابستانی مسئول ستاد تبلیغاتی احمدینژاد در سال ۸۴ در خراسان رضوی پیشتاز آرا در سبزوار است. در مشهد نیز لیست شورای ائتلاف اصولگرایان در صدر است.
اسم نماینده های برنده اعلام شد اما خبری از آرای آنها نبود
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی نوشت:برای اولین بار در طول ۴۰سال بعد از انقلاب، ساعت هفت صبح که تلویزیون را روشن کردم تا اخبار انتخابات را از زبان سخنگوی ستاد انتخابات کشور بشنوم، با کمال تعجب دیدم که اسامی نمایندگان برنده را در حوزههایی که شمارش آرا نهایی شده بود، بدون ذکر آرا و رأی برنده اعلام کردند.خیلی متاسف شدم که تنها اسم نماینده برنده اعلام شد و خبری از آرای آنها نبود. این موضوع باعث ایجاد بیاعتمادی در بین مردم میشود. انتظار دارم وزیر کشور و ستاد انتخابات هرچه زودتر این رویه را اصلاح کنند. باید آمار مشارکت در شهرستانهایی را که شمارش آرا در آنها نهایی شده فوراً به سمع مردم برسانند. مردم از موضوع نگران هستند و انتقاد دارند. عدم اعلام آمار کاندیدای برنده به اعتماد عمومی جامعه لطمه میزند.نمیدانم هدف از اعلام نشدن آرای کاندیداهای برنده از سوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور چیست. چرا بهانه به دست دیگران میدهیم تا در فضای مجازی علیه دولت، صداوسیما و مسئولان جوسازی شود که چرا آمار را اعلام نمیکنند؟هرچه فکر میکنم به عنوان یک شهروند متوجه نمیشوم چرا این کارها را انجام میدهیم که به افکار عمومی و اعتماد عمومی لطمه بزنیم؟مگر ۵۰ سال قبل است که مردم متوجه آمار نشوند؟ ما در شهرهایی که حساسیت داشتیم آمار کلیه صندوقهایشان را هم داریم. در فضای مجازی به صورت مرتب آمار دقیق مشارکت در هر حوزهای که نتیجهاش اعلام شده در کانالهای مختلف به اطلاع مردم رسیده است؛ اما در صداوسیما برای اولین بار در ۴۰ سال، هفت صبح که اطلاعیه ستاد انتخابات را گوش کردم، تنها اسامی کاندیداهای برنده را اعلام میکرد و مشارکت را اعلام نمیکرد. مردم میدانند که درصد مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم پایین بوده است. چه دلیلی دارد که ستاد انتخابات این مساله را کتمان و لاپوشانی کنند؟از چند ساعت دیگر برخی در فضای مجازی این موضوع را برجسته و مردم شک میکنند که نکند میخواهند آمار را دستکاری کنند. ۴۰سال است که این رویه بوده و رأی کاندیدای برنده و حتی رأی کاندیدایی که باخته را هم اعلام میکنند. اما امروز دیدم که اسامی را بدون آرا اعلام کردند.باید هرچه سریعتر وزیر کشور و رئیسجمهور به این مساله عکسالعمل نشان دهند و این رویه را اصلاح کنند.
روحانی: به دنبال پایان برجام نیستیم
رئيسجمهور با تاکید بر اینکه توافق هسته ای را به نفع منطقه و جهان ميدانیم و اقدام آمریکا در خروج از برجام به ضررملت های منطقه ، جهان و خود مردم آمریکا بوده است، گفت: همه باید تلاش کنیم برجام حفظ شود و ما در این زمینه راه گفت و گو با اتحادیه اروپا را نبستهایم. حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار استف بلوک وزیر امور خارجه دولت پادشاهی هلند با وی، با اشاره به روابط خوب و دوستانه دو کشور در طول قرن های گذشته ، افزود: علاقمند توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با هلند هستیم.روحانی خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ما برمبنای تعامل سازنده با کشورهاست و علاقمندیم روابط با اتحادیه اروپا گرمتر باشد. رئيسجمهور با اشاره به اعمال تحریم های غیر قانونی و یکجانبه آمریکا علیه ایران، اظهار داشت: تحریم های ظالمانه آمریکا حتی دارو و غذای مردم ایران را نیز در برگرفته و انتظار این است که ملت های آزاده دنیا با صدای رسا این تحریم های غیر قانونی را محکوم کنند.روحانی در ادامه با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، افزود: ما معتقدیم که توافق هسته ای به نفع منطقه و جهان بود و اقدام آمریکا به ضرر همه و حتی مردم خود آمریکا است و در طول ۲۱ ماه گذشته از خروج آمریکاییها از برجام، متاسفانه اتحادیه اروپا نتوانسته گام موثری در راستای روابط دوجانبه و اجرای تعهداتش در برجام بردارد.رئيسجمهور همچنین ریشه ناامنی در منطقه را حضور و رفتار آمریکا نسبت به منطقه دانست و تصریح کرد: پارلمان عراق به خروج آمریکاییها از این کشور رای داده است، حضور نیروهای آمریکایی در سوریه برخلاف مقررات و خواست دولت این کشور است و در کشورهای دیگر از جمله افغانستان نیز مردم با حضور آمریکاییها در کشورشان مخالف هستند.روحانی تصریح کرد: اگر آمریکا دست از اقدامات تروریستی و دخالت های نادرست خود بردارد، منطقه ما به طور طبیعی امن خواهد بود. وی تاکید کرد: اصول سیاست ما این است که امنیت منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه حفظ شود و حضور نیروهای خارجی در منطقه خلیج فارس تحت عنوان ائتلاف های مختلف را برای امنیت منطقه مفید نمی دانیم.روحانی با بیان اینکه کاملا آمادگی داریم با اتحادیه اروپا راجع به مسائل منطقه گفت و گو کنیم، افزود: با توجه به اینکه هلند میزبان حقوقدانان بزرگ دنیا در دادگاه لاهه است،می توانیم با منطق و زبان حقوقی با هم درخصوص امنیت منطقه گفت وگوهای خوبی داشته باشیم.