کد خبر: ۱۱۷۷۳۷
نامه علی مطهری به آیت‌اله جنتی؛

فریاد‌ها از شورای نگهبان بلند شده است

علی مطهری نماینده تهران به دنبال اظهارنظر دبیر شورای نگهبان درباره تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات در آخرین هفته‌های مجلس دهم نامه‌ای سرگشاده منتشر کرد.

متن این نامه که در کانال رسمی علی مطهری خطاب به آیت اله جنتی نوشته شده، به شرح زیر است. با اهداء سلام، در صحبت اخیرتان مطالبی درباره طرح مجلس در خصوص اصلاح قانون انتخابات گفته اید که قابل تأمل و حاکی از نگاه از بالا به پایین به مجلس است. گویی نه این است که شورای نگهبان صرفاً باید مصوبه مجلس را از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی بررسی و اظهارنظر کند، بلکه نیت خوانی می‌کنید که این طرح با هدف بي‌خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است. به شما و آقای کدخدایی -که از همان ابتدا از این طرح ابراز نگرانی کرد- حق می‌دهم که نگران باشید، چرا که سال‌ها مطلق العنان تحت عنوان مبهم «نظارت استصوابی» هر کاری که خواسته‌اید کرده اید و اکنون بناست این نظارت بر اساس معیار‌های مشخص انجام شود.گفته اید مجلس توجهی به اصلاح قانون انتخابات نکرد و حالا در روز‌های پایانی خود به فکر اصلاح قانون انتخابات افتاده است.اولاً مجلس طرح مفصلی در اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه کرد و شما رد کردید. ثانیاً چه فرقی می‌کند مجلس طرحی را در روز‌های پایانی ارائه کند یا در روز‌های آغازین و یا در وسط دوره، شما وظیفه دارید منصفانه درباره آن اظهارنظر کنید.گفته اید باید اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاست‌های کلی انتخابات باشد. اتفاقاً این طرح ناظر به همین سیاست‌ها از جمله حفظ حقوق نامزد‌ها در بررسی صلاحیت‌ها و پاسخگو بودن شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود است تا شورای نگهبان از آن جایگاه خدایی که برای خود فرض کرده و خود را ناظر و عالم به همه اعمال و نیات و معیار عقاید و اظهار نظر‌های نامزد‌ها می‌داند پایین بیاید.گفته اید اصلاح قانون انتخابات باید با کار دقیق و کارشناسی به دور از هیجانات انجام شود. این‌ها را مجلسی‌ها بهتر از شما می‌دانند و عمل می‌کنند، نیازی به رهنمود حضرت عالی نیست. اما آن هیجانات را شما و آقای کدخدایی و افرادی که پشت صحنه شورای نگهبان هستند ایجاد کرده اند. شما پاسخ دهید که چه کرده اید که هم اصول گرا و هم اصلاح طلب، هم رد صلاحیت شده و هم رد صلاحیت نشده در جریان بررسی این طرح در مجلس فریادش از ظلم شورای نگهبان بلند بود و نگران حاکم شدن اختناق و خفقان و کاهش سرمایه اجتماعی انقلاب و نظام بودند. نمایندگان به دستور قرآن عمل کردند که خداوند فریاد به بدگویی را دوست ندارد مگر از سوی کسی که مظلوم واقع شده باشد.اما جالب است که در آخر، مکنون قلبی خود را بروز داده اید و آن اینکه گفته اید امیدوارم مجلس یازدهم اقدام به اصلاح قانون انتخابات کند، یعنی از پیش مصوبه اخیر مجلس دهم را رد کرده اید و تمایل خود برای اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس خودساخته را اعلام کرده اید. در این صورت تکلیف شرط عدالت در اعضای شورای نگهبان چه می‌شود؟
بی اختیار به یاد تشر‌های امام خمینی به شورای نگهبان افتادم که چگونه جناب عالی و امثال جناب عالی را از جایگاه خدایی پایین می‌آورد و به حقوق مردم توجه می‌داد. این تفکر را که همه مراحل انتخاب را شما باید انجام دهید، از سر خود بیرون کنید، بخشی از انتخاب را هم به عهده مردم بگذارید. فرضا دو نفر فاسد وارد مجلس شوند بهتر از آن است که ده‌ها اصلح از ورود به مجلس باز بمانند. امیدوارم در روش خود تجدید نظر کنید. برای شما آرزوی توفیق دارم.

 

برایان هوک: چیزی از برجام باقی نمی‌ماند
ظریف: تحریم جدید خلاف تعهدات است

گروه سياسي: وزیر امور خارجه ایران در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد، هرگونه تحریم یا محدودیت جدید توسط شورای امنیت خلاف تعهدات اساسی داده شده به مردم ایران است و همه مسئولیت آن بر عهده ایالات متحده و هر موجودیتی خواهد بود که یا به ایالات متحده کمک کرده و یا تلویحا در قبال رفتار غیرقانونی‌اش سکوت نماید. 
محمد جواد ظریف در این نامه با اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده از برجام و خاتمه مشارکت آنان در برجام و اعمال مجدد تمامی تحریم هایی که وفق برجام رفع شده بود و «ناپایبندی اساسی» نسبت به برجام در تناقض آشکار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد که خود آمریکا آن را ارائه کرده بود، تاکید کرد: سازمان ملل متحد می بایست فورا به مسئولیت دولت ایالات متحده رسیدگی کرده و آن دولت را به دلیل تبعات اعمال متخلفانه اش که در تناقض آشکار با منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل قرار دارد، پاسخگو سازد. بي‌کیفرمانی ایالات متحده در این مورد و سایر موارد، به اعتبار سازمان ملل متحد به شدت لطمه خواهد زد.ظریف اعمال غیرقانونی ایالات متحده در بی‌اعتنایی آشکار به حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد را تضعیف کننده اصل حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات و به مخاطره انداختن چندجانبه‌گرایی و نهادهای آن و حاکی از بازگشت به عصر فاجعه‌بار و شکست‌خورده ‌یک‌جانبه‌گرایی دانست که باعث تشویق ناسازگاری و اعمال غیرقانونی می‌شود که همه آنها نشان‌دهنده تهدید واضح علیه صلح و امنیت بین‌المللی است.وی با استناد به تصریح نامه رئيس‌جمهوری اسلامی ایران به همتایان خود در قالب ۱+۴ ( ۸ مه ۲۰۱۹ ) مبنی بر اینکه هرگونه تحریم یا محدودیت جدید توسط شورای امنیت خلاف تعهدات اساسی داده شده به مردم ایران است، تاکید کرد: در چنین سناریویی، گزینه‌های ایران، همانطور که قبلاً به اعضای باقیمانده در برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و همه مسئولیت آن بر عهده ایالات متحده و هر موجودیتی خواهد بود که یا به ایالات متحده کمک کرده و یا تلویحا در قبال رفتار غیرقانونی اش سکوت نماید.
هوک: چیزی از برجام باقی نمی‌ماند
در همین حال، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارات مشاوران جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، در خصوص بازگشت به برجام تاکید کرد که تا زمان انتخابات چیزی از این توافق باقی نخواهند ماند. برایان هوک گفت: دیدم برخی از آنهایی که می‌خواهند در انتخابات ریاست جمهوری رقابت کنند وعده می‌دهند که به توافق هسته‌ای با ایران باز خواهد گشت، اما تا زمان چیزی زیادی از آن باقی نخواهد ماند که به آن ملحق شوند.هوک در ادامه به پایان تحریم تسلیحاتی ایران در تا پنج ماه دیگر اشاره کرد.وی تاکید کرد:  توافق هسته‌ای با ایران به بهای از بین رفتن صلح و امنیت در خاورمیانه حاصل شد.در همین زمینه، جوبایدن در توییتی نوشت: دونالد ترامپ دو سال پیش آمریکا را از برجام خارج کرد و این هفته هم قطعنامه کنگره برای «محدود کردن» اختیارات او برای جنگ با ایران را وتو کرد. تصمیم‌های دونالد ترامپ خطر جنگ را در خاورمیانه افزایش داده است. توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۹۴ امضا شد. شش روز پس از آن، ۲۹ تیر، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، بر این توافق صحه گذاشت و شش قطعنامه قبلی علیه ایران را لغو کرد.ایران از ابتدا از سال ۲۰۰۷ تاکنون حق خرید و فروش جنگ‌افزار ندارد اما براساس برجام و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این تحریم تسلیحاتی قرار است ۱۸ اکتبر امسال ( ۲۷ مهر ماه ) به پایان برسد.آمریکا در هفته‌های اخیر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده کرده و خواستار تمدید این تحریم است. مقام‌های آمریکایی طی هفته‌های اخیر تاکید کرده‌اند که ایالات متحده با استفاده از حق خود در شورای امنیت سازمان ملل مانع به پایان رسیدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران خواهد شد. هوک، همچنین گفت: به رغم کاهش حضور نظامی ایالات متحده در عربستان، تغییری در تعهد واشنگتن نسبت به متحدانش در منطقه خلیج فارس ایجاد نشده است.
 هوک در مصاحبه با شبکه «سی ان بي‌سی»گفت: هیچ تغییری در ماموریت ما به وجود نیامده است. ما در کنار شرکا و متحدانمان در منطقه ایستاده‌ایم. ما هر چه در توان داریم به کار خواهیم بست تا از منافع آمریکا محافظت کنیم.این اظهارات در حالی مطرح شده است که یک مقام آمریکایی گفته بود ایالات متحده دو سامانه‌ دفاع موشکی پاتریوت و تعدادی از جنگنده‌های خود را از عربستان سعودی خارج می‌کند. در همین حال برخی گمانه‌زنی در خصوص احتمال کاهش تهدید ایران در منطقه مطرح شده بود.«سی‌ان بي‌سی» می‌گوید: برایان هوک گزارش‌ها در خصوص تغییر در ارزیابی آمریکا نسبت به تهدید ایران را رد کرد.نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران تاکید کرد: خیر این بدان معنی نیست که ایران دیگر تهدید بشمار نمی‌رود. وی اضافه کرد: شمار نیروهای ما با توجه به وضعیت و شرایط زیاد یا کم می‌شود اما ماموریت ما همان است. هیچ تغییری در ماموریت ما ایجاد نشده است. ما در کنار متحدان و شرکای خود در منطقه ایستاده ایم.شبکه «سی ان بي‌سی» می‌گوید بسیاری از مقام‌های آمریکایی معتقدند که شیوع ویروس کرونا باعث تشدید بحران اقتصادی در ایران شده است و حکومت این کشور را زمین گیر کرده است. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/2/21 -  شماره 4649
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۷۷۳۷
نامه علی مطهری به آیت‌اله جنتی؛

فریاد‌ها از شورای نگهبان بلند شده است

علی مطهری نماینده تهران به دنبال اظهارنظر دبیر شورای نگهبان درباره تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات در آخرین هفته‌های مجلس دهم نامه‌ای سرگشاده منتشر کرد.

متن این نامه که در کانال رسمی علی مطهری خطاب به آیت اله جنتی نوشته شده، به شرح زیر است. با اهداء سلام، در صحبت اخیرتان مطالبی درباره طرح مجلس در خصوص اصلاح قانون انتخابات گفته اید که قابل تأمل و حاکی از نگاه از بالا به پایین به مجلس است. گویی نه این است که شورای نگهبان صرفاً باید مصوبه مجلس را از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی بررسی و اظهارنظر کند، بلکه نیت خوانی می‌کنید که این طرح با هدف بي‌خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است. به شما و آقای کدخدایی -که از همان ابتدا از این طرح ابراز نگرانی کرد- حق می‌دهم که نگران باشید، چرا که سال‌ها مطلق العنان تحت عنوان مبهم «نظارت استصوابی» هر کاری که خواسته‌اید کرده اید و اکنون بناست این نظارت بر اساس معیار‌های مشخص انجام شود.گفته اید مجلس توجهی به اصلاح قانون انتخابات نکرد و حالا در روز‌های پایانی خود به فکر اصلاح قانون انتخابات افتاده است.اولاً مجلس طرح مفصلی در اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه کرد و شما رد کردید. ثانیاً چه فرقی می‌کند مجلس طرحی را در روز‌های پایانی ارائه کند یا در روز‌های آغازین و یا در وسط دوره، شما وظیفه دارید منصفانه درباره آن اظهارنظر کنید.گفته اید باید اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاست‌های کلی انتخابات باشد. اتفاقاً این طرح ناظر به همین سیاست‌ها از جمله حفظ حقوق نامزد‌ها در بررسی صلاحیت‌ها و پاسخگو بودن شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود است تا شورای نگهبان از آن جایگاه خدایی که برای خود فرض کرده و خود را ناظر و عالم به همه اعمال و نیات و معیار عقاید و اظهار نظر‌های نامزد‌ها می‌داند پایین بیاید.گفته اید اصلاح قانون انتخابات باید با کار دقیق و کارشناسی به دور از هیجانات انجام شود. این‌ها را مجلسی‌ها بهتر از شما می‌دانند و عمل می‌کنند، نیازی به رهنمود حضرت عالی نیست. اما آن هیجانات را شما و آقای کدخدایی و افرادی که پشت صحنه شورای نگهبان هستند ایجاد کرده اند. شما پاسخ دهید که چه کرده اید که هم اصول گرا و هم اصلاح طلب، هم رد صلاحیت شده و هم رد صلاحیت نشده در جریان بررسی این طرح در مجلس فریادش از ظلم شورای نگهبان بلند بود و نگران حاکم شدن اختناق و خفقان و کاهش سرمایه اجتماعی انقلاب و نظام بودند. نمایندگان به دستور قرآن عمل کردند که خداوند فریاد به بدگویی را دوست ندارد مگر از سوی کسی که مظلوم واقع شده باشد.اما جالب است که در آخر، مکنون قلبی خود را بروز داده اید و آن اینکه گفته اید امیدوارم مجلس یازدهم اقدام به اصلاح قانون انتخابات کند، یعنی از پیش مصوبه اخیر مجلس دهم را رد کرده اید و تمایل خود برای اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس خودساخته را اعلام کرده اید. در این صورت تکلیف شرط عدالت در اعضای شورای نگهبان چه می‌شود؟
بی اختیار به یاد تشر‌های امام خمینی به شورای نگهبان افتادم که چگونه جناب عالی و امثال جناب عالی را از جایگاه خدایی پایین می‌آورد و به حقوق مردم توجه می‌داد. این تفکر را که همه مراحل انتخاب را شما باید انجام دهید، از سر خود بیرون کنید، بخشی از انتخاب را هم به عهده مردم بگذارید. فرضا دو نفر فاسد وارد مجلس شوند بهتر از آن است که ده‌ها اصلح از ورود به مجلس باز بمانند. امیدوارم در روش خود تجدید نظر کنید. برای شما آرزوی توفیق دارم.

 

برایان هوک: چیزی از برجام باقی نمی‌ماند
ظریف: تحریم جدید خلاف تعهدات است

گروه سياسي: وزیر امور خارجه ایران در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد، هرگونه تحریم یا محدودیت جدید توسط شورای امنیت خلاف تعهدات اساسی داده شده به مردم ایران است و همه مسئولیت آن بر عهده ایالات متحده و هر موجودیتی خواهد بود که یا به ایالات متحده کمک کرده و یا تلویحا در قبال رفتار غیرقانونی‌اش سکوت نماید. 
محمد جواد ظریف در این نامه با اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده از برجام و خاتمه مشارکت آنان در برجام و اعمال مجدد تمامی تحریم هایی که وفق برجام رفع شده بود و «ناپایبندی اساسی» نسبت به برجام در تناقض آشکار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد که خود آمریکا آن را ارائه کرده بود، تاکید کرد: سازمان ملل متحد می بایست فورا به مسئولیت دولت ایالات متحده رسیدگی کرده و آن دولت را به دلیل تبعات اعمال متخلفانه اش که در تناقض آشکار با منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل قرار دارد، پاسخگو سازد. بي‌کیفرمانی ایالات متحده در این مورد و سایر موارد، به اعتبار سازمان ملل متحد به شدت لطمه خواهد زد.ظریف اعمال غیرقانونی ایالات متحده در بی‌اعتنایی آشکار به حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد را تضعیف کننده اصل حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات و به مخاطره انداختن چندجانبه‌گرایی و نهادهای آن و حاکی از بازگشت به عصر فاجعه‌بار و شکست‌خورده ‌یک‌جانبه‌گرایی دانست که باعث تشویق ناسازگاری و اعمال غیرقانونی می‌شود که همه آنها نشان‌دهنده تهدید واضح علیه صلح و امنیت بین‌المللی است.وی با استناد به تصریح نامه رئيس‌جمهوری اسلامی ایران به همتایان خود در قالب ۱+۴ ( ۸ مه ۲۰۱۹ ) مبنی بر اینکه هرگونه تحریم یا محدودیت جدید توسط شورای امنیت خلاف تعهدات اساسی داده شده به مردم ایران است، تاکید کرد: در چنین سناریویی، گزینه‌های ایران، همانطور که قبلاً به اعضای باقیمانده در برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و همه مسئولیت آن بر عهده ایالات متحده و هر موجودیتی خواهد بود که یا به ایالات متحده کمک کرده و یا تلویحا در قبال رفتار غیرقانونی اش سکوت نماید.
هوک: چیزی از برجام باقی نمی‌ماند
در همین حال، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارات مشاوران جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، در خصوص بازگشت به برجام تاکید کرد که تا زمان انتخابات چیزی از این توافق باقی نخواهند ماند. برایان هوک گفت: دیدم برخی از آنهایی که می‌خواهند در انتخابات ریاست جمهوری رقابت کنند وعده می‌دهند که به توافق هسته‌ای با ایران باز خواهد گشت، اما تا زمان چیزی زیادی از آن باقی نخواهد ماند که به آن ملحق شوند.هوک در ادامه به پایان تحریم تسلیحاتی ایران در تا پنج ماه دیگر اشاره کرد.وی تاکید کرد:  توافق هسته‌ای با ایران به بهای از بین رفتن صلح و امنیت در خاورمیانه حاصل شد.در همین زمینه، جوبایدن در توییتی نوشت: دونالد ترامپ دو سال پیش آمریکا را از برجام خارج کرد و این هفته هم قطعنامه کنگره برای «محدود کردن» اختیارات او برای جنگ با ایران را وتو کرد. تصمیم‌های دونالد ترامپ خطر جنگ را در خاورمیانه افزایش داده است. توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۹۴ امضا شد. شش روز پس از آن، ۲۹ تیر، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، بر این توافق صحه گذاشت و شش قطعنامه قبلی علیه ایران را لغو کرد.ایران از ابتدا از سال ۲۰۰۷ تاکنون حق خرید و فروش جنگ‌افزار ندارد اما براساس برجام و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این تحریم تسلیحاتی قرار است ۱۸ اکتبر امسال ( ۲۷ مهر ماه ) به پایان برسد.آمریکا در هفته‌های اخیر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده کرده و خواستار تمدید این تحریم است. مقام‌های آمریکایی طی هفته‌های اخیر تاکید کرده‌اند که ایالات متحده با استفاده از حق خود در شورای امنیت سازمان ملل مانع به پایان رسیدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران خواهد شد. هوک، همچنین گفت: به رغم کاهش حضور نظامی ایالات متحده در عربستان، تغییری در تعهد واشنگتن نسبت به متحدانش در منطقه خلیج فارس ایجاد نشده است.
 هوک در مصاحبه با شبکه «سی ان بي‌سی»گفت: هیچ تغییری در ماموریت ما به وجود نیامده است. ما در کنار شرکا و متحدانمان در منطقه ایستاده‌ایم. ما هر چه در توان داریم به کار خواهیم بست تا از منافع آمریکا محافظت کنیم.این اظهارات در حالی مطرح شده است که یک مقام آمریکایی گفته بود ایالات متحده دو سامانه‌ دفاع موشکی پاتریوت و تعدادی از جنگنده‌های خود را از عربستان سعودی خارج می‌کند. در همین حال برخی گمانه‌زنی در خصوص احتمال کاهش تهدید ایران در منطقه مطرح شده بود.«سی‌ان بي‌سی» می‌گوید: برایان هوک گزارش‌ها در خصوص تغییر در ارزیابی آمریکا نسبت به تهدید ایران را رد کرد.نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران تاکید کرد: خیر این بدان معنی نیست که ایران دیگر تهدید بشمار نمی‌رود. وی اضافه کرد: شمار نیروهای ما با توجه به وضعیت و شرایط زیاد یا کم می‌شود اما ماموریت ما همان است. هیچ تغییری در ماموریت ما ایجاد نشده است. ما در کنار متحدان و شرکای خود در منطقه ایستاده ایم.شبکه «سی ان بي‌سی» می‌گوید بسیاری از مقام‌های آمریکایی معتقدند که شیوع ویروس کرونا باعث تشدید بحران اقتصادی در ایران شده است و حکومت این کشور را زمین گیر کرده است. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد