سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: از روز ۲۳ تیر تا دیروز ۲۴ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۲۰ نفر از آنها بستری شدند.وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۶۲ هزار و ۱۷۳ نفر رسید.وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۲۱۱ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۲۲۵ هزار و ۲۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین ۳۳۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی تصریح کرد: تا کنون دو میلیون و ۲۳ هزار و ۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.لاری خاطرنشان کرد: استانهای آذربایجانهای شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
ابتلا به کرونا در ۴ استان صعودی شد
همچنین معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه ابتلا به کرونا در تهران، خراسانرضوی، مازندران و فارس صعودیتر شد، گفت: شرایط در خوزستان و کرمانشاه رو به بهبودی است.قاسم جانبابایی در سفر به استان بوشهر با تأکید بر مقابله همهجانبه با بیماری کرونا اظهار داشت: در استانهایی که به توصیهها و دستورالعملهای بهداشتی کمتر توجه و مراسم عروسی، ختم و دورهمی برگزار شده میزان شیوع و بیماران کرونایی آنها افزایش یافته است.معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه وضعیت استانها در عرصه بیماری و شیوع کرونا متفاوت است افزود: استانهایی مانند تهران، خراسان رضوی، مازندران و فارس روند افزایشی و صعودی دارند و استانهایی مانند خوزستان، کردستان و کرمانشاه شرایط آنها در عرصه بیماری و ویروس کرونا رو به بهبودی است.
واکسن کرونا پایان تابستان تولید میشود
یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده است: داروسازانی که با دولت این کشور همکاری میکنند، در مسیر آغاز ساخت واکسن بیماری کووید ۱۹ هستند که در پایان تابستان به نتیجه میرسد.رویترز امروز به نقل از این مقام که خواست نامش فاش نشود، نوشت: احتمالا چهار تا شش هفته آینده تولید و ساخت مواد این واکسن آغاز میشود ولی پایان تابستان به تولید انبوه میرسد.پیش از این که واکسن کووید۱۹ تولید شود، نگرانیهایی از احتمال توزیع ناعادلانه آن در جهان مطرح شده است. شخصیتهایی چون بیل گیتس گفتهاند در صورت تولید واکسن، توزیع آن باید بر مبنای نیاز واقعی ملتها و کشورها باشد و نباید اینگونه باشد که کشورهایی که ثروت بیشتری دارند، این واکسن را در انحصار بگیرند.این مقام ارشد، افزود: نتایج آزمایشهای بالینی داروها نیز ظرف چند هفته مشخص خواهد شد و امکان تولید صدها هزار دوز آنها تا پائیز امسال فراهم میشود.مدیر بخش پژوهشهای پزشکی و بیوتکنولوژی دانشگاه سچینوای مسکو نیز اعلام کرد: برای نخستین بار در جهان آزمایش بالینی واکسن کرونا با موفقیت بر روی داوطلبان این دانشگاه به پایان رسید.وادیم تاراسوف با اعلام این خبر به ریانووستی روسیه اظهار داشت: کارآزمایی واکسن کرونا در روسیه موفقیت آمیز بوده است.پیشتر نیز وزارت دفاع روسیه خبر از نتایج مثبت یک واکسن داده بود.
میخائیل موراشکو وزیر بهداشت روسیه نیز چند روز پیش اعلام کرد: تحقیقات همزمان بر روی ۱۷ واکسن در حال انجام است و دانشمندان روس امید زیادی به رسیدن به نتیجه در آینده نزدیک دارند.روزنامه آمریکایی وال استریتت ژورنال نیز به تازگی اعلام کرد: انتظار میرود واکسن شرکتهای Pfizer و BioNTech برای کووید۱۹ تا پایان سال جاری میلادی، تایید مقامات را برای تولید انبوه دریافت کند.بر اساس این اقدامات، هر دو شرکت تولیدکننده واکسن مجوز انجام تبلیغات و بازیابی را دریافت کردهاند. این شرکتها آمادگی تولید انبوه ۱۰۰ میلیون واحد از این واکسن را قبل از پایان سال ۲۰۲۰ میلادی دارند و میتوانند تا پایان ۲۰۲۱ میلادی، ۱. ۲ میلیارد واحد دیگر از آن را تولید کنند.
زنگ خطر شیوع کرونا به صدا درآمد
سازمان جهانی بهداشت (WHO) با اعلام شناسایی حدود یک میلیون مبتلا به بیماری کووید-۱۹ طی پنج روز زنگ خطرِ همهگیری این بیماری را به صدا درآورد. بررسیها حاکی از آن است که تنها در مدت پنج روز موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرد و مجموع مبتلایان به بیش از ۱۳ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر رسیده است.
«تدروس آدهانوم قبریسوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه در مدت شش ماه و نیم بیش از نیم میلیون نفر در جهان بر اثر شیوع کروناویروس جان خود را از دست دادهاند، گفت: برای آینده قابل پیش بینی، چشم انداز بازگشت به شرایط عادی وجود ندارد به ویژه اگر کشورها اقدامات پیشگیرانه را مورد غفلت قرار دهند.وی افزود: اجازه بدهید رک و بی پرده صحبت کنم، بسیاری از کشورها در مسیر اشتباه قرار گرفته اند. این ویروس همچنان دشمن شماره یک عموم مردم است. درصورتی که اصول اولیه رعایت نشود و مسیر فعلی همه گیری بیماری ادامه پیدا کند وضعیت شیوع کرونا بدتر و بدتر و بدتر میشود. به گزارش خبرگزاری رویترز، بخشهایی از جهان به ویژه ایالات متحده آمریکا با بیش از ۳.۳ میلیون مورد قطعی ابتلا، همچنان با موج شدید نخست بیماری کووید-۱۹ درگیر هستند.