سیما سادات لاری بیان کرد: تا دیروز ۲۰ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۴ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر رسید.وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۵۴۴ نفر رسید.۴۴۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی بیان کرد: تاکنون چهار میلیون و ۳۱۲ هزار و ۵۱۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
مرگ بیماران کرونا در ایران ۲/۵ برابر میانگین دنیا
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اکنون میانگین مرگ ناشی از کرونا در ایران به ازای یک میلیون نفر، ۵/۲ برابر میانگین دنیاست، گفت: سیاستهایی که تاکنون اعمال شده بیشتر نگاه درماننگری داشته تا نگاه پیشگیرانه و بهداشتی.محمد تاجیک افزود: ما اولین کشوری هستیم که پیک سوم را در دنیا تجربه میکنیم،یکسری عوامل خارج از محدوده اختیارات ما بوده و یکسری عوامل داخلی هستند. طبیعی است وقتی تحریم اقتصادی بوده و مشکل درآمدزایی وجود داشته باشد کنترل اپیدمی خیلی سختتر است؛ مثلا ما نمیتوانیم مردم را زیاد در خانه نگه داریم و امرار معاش آنها را نادیده بگیریم.پرسشهای زیادی که بیپاسخ مانده اینکه چند درصد جامعه هنوز به بیماری مبتلا نشدهاند و ... ما نیازمند سیاستگذاری و برنامهریزی جامع هستیم اما وقتی این هزینه چند میلیاردی نیاز دارد و دولت با مشکل مالی روبروست. بنابراین یکسری عوامل بیرونی باعث میشود سیاستها با احتیاط پیش برود. سیاستهایی که تاکنون اعمال شده بیشتر نگاه درماننگری داشته تا نگاه پیشگیرانه و بهداشتی.برای همین کسانی که در تصمیمگیریها نقش داشته نیروهای متخصص پیشگیری نبودند. ایران جزو معدود کشورهای دنیاست که بیش از صد مورد کشته در روز دارد؛ بنابراین بخش عمده آسیب شناسی چرایی این موضوع به سیاستگذاریها و نگاه تصمیمگیران به این مسأله دارد. وی ادامه داد: متاسفانه وضعیت ما خوب نیست. اکنون میانگین مرگ ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر حدود۵/۲ برابر میانگین دنیاست و ما جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم که میزان مرگ ناشی از کرونا را داریم. هفتههاست ما به لحاظ موارد ابتلا جزو ۱۰ تا ۱۲ کشور اول دنیا هستیم و این موضوع نشان میدهد وضعیت خوبی نداریم.
آمار جهانی همهگیریِ ویروس کرونا
شمار مبتلایان به کروناویروس در جهان به ۳۷ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۸۳۹ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۷۷ هزار و ۵۹۴ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است. بنابر تازهترین آمارها همچنین ۲۸ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۶۰ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید۱۹ که تاکنون در ۲۱۴ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا با بیش از ۹/۷ میلیون مبتلا و همچنین بیش از ۲۱۹ هزار قربانی تاکنون، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با آمار میلیونیِ مبتلایان، هماکنون پس از آمریکا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در جهان دارند و در حال حاضر شمار مبتلایان در هند از هفت میلیون نفر فراتر رفته است.همچنین ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب چهار کشور اول دنیا از نظر بیشترین تعداد قربانیان کووید-۱۹ هستند. ایران هم در رتبه سیزدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.