سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۲۱ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۳ نفر از آنها بستری شدند.وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر رسید.لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید. ۴۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی در توضیح استانهای در شرایط قرمز بیماری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.لاری گفت: استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
خطر افزایش مرگها با تداوم شرایط فعلی
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داد: در صورت تداوم شرایط فعلی، قطعا میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا افزایش مییابد.
مینو محرز، گفت: متاسفانه وضعیت شیوع کرونا بسیار بد است، به طوری که تخت خالی برای بستری مبتلایان جدید وجود ندارد و حتی ممکن است بیماران برای بستری در نوبت قرار گیرند.وی با بیان اینکه بسیاری از بیماران به صورت سرپایی درمان میشوند، گفت: افرادی که بدحال هستند، نیاز به بستری دارند که در حال حاضر برای آنها هم جا به اندازه کافی برای بستری وجود ندارد.محرز نسبت به مسافرتها هشدار داد و گفت: بدون توجه به کرونا مسافرت میرویم، اما وقتی برمیگردیم، تمام اعضای خانواده مبتلا شدهاند. در حال حاضر بسیاری از بیماران ما افراد مسن با بیماریهای زمینهای هستند که مرگ و میر هم در این گروه بالاست. چرا؟ زیرا قدرت سرایت ویروس زیاد شده و همه یکدیگر را مبتلا میکنند. در حال حاضر میبینیم که مردم خانوادگی به کرونا مبتلا میشوند، نه اینکه فقط یک نفر از اعضای خانواده مبتلا شود.وی تاکید کرد: بنابراین تنها راه عدم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، ماندن در خانه تا حد امکان، استفاده از ماسک و شستن مکرر دستهاست. البته میدانم که همه مردم از این شرایط خسته شدهاند، اما بالاخره عملکرد مردم هم برای حفظ سلامتیشان در دوران کرونا مهم است.محرز درباره احتمال افزایش روزانه مرگ و میرهای ناشی از کرونا با توجه به اینکه چند روز است که میزان مرگهای کرونایی بیش از ۲۰۰ مورد بوده است، گفت: قطعا در صورت تداوم این شرایط میزان مرگ و میرها افزایش مییابد. متاسفانه برخی بیماران حتی به بستری شدن هم نمیرسند و وضعیت بسیار بحرانی است.وی با بیان اینکه ویروس در خرداد ماه جهش داشت و قدرت سرایتش افزایش یافت، گفت: در حال حاضر بیماری شدیدتر نیست، اما تعداد بیماران بسیار زیاد شده است.
وضعیت کرونا هیچوقت به بدیِ حالا نبوده است
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت بیماری کرونا در تهران را بسیار نگرانکننده خواند و گفت: در هفت یا هشت ماه اخیر با این وضعیت مواجه نشده بودیم. ادامه این روند میتواند آمار بستریها و مرگ و میرها را به طوری چشمگیر افزایش دهد.مسعود مردانی به طرح ماسک اجباری از منزل تا منزل که اجرای آن در تهران آغاز شده است، اشاره کرد و گفت: امیدواریم با اجرای کامل این طرح در تهران شاهد استفاده همگان از ماسک و کنترل کرونا باشیم.متخصص بیماری عفونی ادامه داد: کرونا برای ابتلای دیگران از هیچ قاعده و قانونی تبعیت نمیکند و همه افراد اعم از پیر و کودک و زن و مرد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.وی افزود: در ابتدای شیوع بیماری تصور میشد که کودکان مبتلا به این بیماری نمیشوند، اما الان تعداد زیادی از آنان در بیمارستانهای کودکان از جمله مرکز طبی کودکان تهران بستری هستند و این موضوع نشان میهد که هیچکس در امان نیست و همه باید مراقب خود باشم.مردانی گفت: هرکس آنتیبادی محافظتکننده علیه کرونا را نداشته باشد، در معرض ابتلا به این بیماری است. بنابراین از مردم حتی کسانی که قبلا مبتلا به بیماری شدهاند، تقاضا میکنیم با رعایت توصیههای بهداشتی مراقب خود و دیگران باشند تا دچار عوارض این ویروس نشوند.
آمار جهانی همهگیریِ کرونا
شمار مبتلایان به کروناویروس در جهان به ۳۷ میلیون و ۷۵۵ هزار و ۱۳ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۸۱ هزار و ۵۰۸ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است.بنابر تازهترین آمارها همچنین ۲۸ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۴۵۴ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۴ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا با بیش از ۷.۹ میلیون مبتلا و همچنین بیش از ۲۱۹ هزار قربانی تاکنون، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با آمار میلیونیِ مبتلایان، هماکنون پس از آمریکا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در جهان دارند و در حال حاضر شمار مبتلایان در هند از ۷.۱ میلیون نفر فراتر رفته است.همچنین ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب چهار کشور اول دنیا از نظر بیشترین تعداد قربانیان کووید-۱۹ هستند. ایران هم در رتبه سیزدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.