کد خبر: ۱۱۸۵۶۴
حذف لوازم خانگی غیر ضرور از سبد جهیزیه

جهیزیه ساده ۱۳۰ میلیون تومان آب می‌خورد

گروه اقتصادی: خرید یک جهیزیه ساده این روزها بالای ۱۳۰ میلیون تومان برای نوعروسان آب می‌خورد و رشد قیمت‌ها در یک سال گذشته به قدری بوده که برخی از نوعروسان به ناچار به سراغ خرید لوازم خانگی دست دوم و برندهای متفرقه بروند.

اکبر پازوکی رئیس اتحادیه لوازم خانگی می‌گوید: بسیاری از وسایل برقی غیر ضرور از سبد خرید جهزیه نوعروس‌ها حذف شده است و بسیاری از زوج‌ها از خرید لوازمی مانند مایکرویو، ماشین ظرف‌شویی، غذاساز، سرخ‌کن، چای ساز، مخلوط‌کن، آبمیوه‌گیری، گوشت‌کوب برقی، سرویس‌های چینی، ساندویچ‌ساز، قهوه جوش، بخارشوی و برخی از وسایل تزیینی و لوکس صرف نظر می‌کنند. اما خرید همین اقلام اساسی هم هزینه سنگینی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.رشد قیمت‌ها در یک سال گذشته به قدری بوده که برخی از نوعروسان به ناچار به سراغ خرید لوازم خانگی دست دوم و برندهای متفرقه رفته‌اند.
از رشد قیمت مواد اولیه تا عرضه ناکافی 
البته این تنها مصرف کنندگان نیستند که گرانی‌های اخیر زندگی آنها را به چالش کشیده است. به گفته تولیدکنندگان رشد بهای ارز و سایر مواد اولیه قیمت تمام شده تولید آنها را چند برابر کرده و ادامه کار با قیمت‌های فعلی برای آنها مقرون به صرفه نیست. آمارهای اعلامی از طرف انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی حکایت از این دارد که به طور متوسط آلومینیوم ۱۵۴، درصد فولاد ۲۱۲ درصد، برنج ۱۳۱ درصد و مس ۱۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته و این در حالی است که تولیدکنندگان لوازم خانگی در خرداد ماه امسال مجاز شدند قیمت‌های خود را حدود ۲۵ درصد افزایش دهند. همچنین با در نظر گرفتن یورو، میانگین نرخ ارز در این صنعت در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش داشته است.جدای از افزایش قیمت تمام شده تولید، به نظر می‌رسد که میزان عرضه در بازار به اندازه کافی نیست. به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در برخی از اجناس همچون یخچال‌های ساید، ماشین‌های ظرفشویی و پکیج میزان تولید داخلی جوابگوی نیاز بازار نبوده و همین مساله شیب رشد قیمت‌ها در این محصولات را تندتر کرده است. به طور متوسط آلومینیوم ۱۵۴، درصد فولاد ۲۱۲ درصد، برنج ۱۳۱ درصد و مس ۱۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته است. یورو هم در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش داشته است.
توقف خرید و فروش لوازم خانگی
 فروش نداریم جمله‌ای که این روزها جلو درب بسیاری از واحدهای صنفی در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود. در سایت‌های خرید و فروش آنلاین هم اوضاع دست کمی از بازار سنتی ندارد. بسیاری از برندهای معروف ناموجود است و حق انتخاب محدودی برای خریداران باقی مانده است. سعید که یک مغازه خرید و فروش لوازم خانگی در خیابان جمهوری تهران دارد می‌گوید: قیمت‌ها این روزها به صورت لحظه‌ای و متناسب با قیمت دلار بالا می‌رود. در ۱۰ روز گذشته برخی از اجناس ما ۲۰ درصد گران‌تر شده است. لباسشویی که هفته گذشته ۱۵ میلیون فروخته ام، حالا باید به قیمت ۲۰ میلیون تومان خود بخرم. در چنین شرایطی کار کردن و خرید و فروش حاصلی جز زیان ندارد.بی ثباتی در قیمت‌ها تا آنجا پیش رفته که فروشندگان دیگر قیمت‌های قطعی برای لوازم خانگی خود اعلام نمی‌کنند. معمولا اینطور است که فروشنده بعد از صدور فاکتور قیمت دقیق جنس را به صورت تلفنی استعلام می‌گیرد.
تغییر قیمت لحظه‌ای لوازم خانگی 
به نظر می‌رسد که بازار لوازم خانگی هم این روزها دست کمی از بازار دلار، سکه و خودرو ندارد. بی‌ثباتی در قیمت‌ها تا آنجا پیش رفته که فروشندگان دیگر قیمت‌های قطعی برای لوازم خانگی خود اعلام نمی‌کنند. معمولا اینطور است که فروشنده بعد از صدور فاکتور قیمت دقیق جنس را به صورت تلفنی استعلام می‌گیرد. زهرا ۲ سالی می‌شود که نامزد کرده و قصد دارد تا چند ماه دیگر زندگی مشترک خود را آغاز کند. او که در یک شرکت خصوصی کار می‌کند، درآمدش به ماهی ۳ میلیون تومان هم نمی‌رسد. او می‌گوید: از ترس گرانی هر ماه که حقوق می‌گیریم به بازار می‌آیم و یک قطعه از جهیزیه‌ام را می‌خرم. بی‌ثباتی در قیمت‌ها به قدری است که ممکن است یک چای ساز ساده در یک ماه یک میلیون تومان گران‌تر شود. زهرا که هنوز نگران خرید مابقی جهیزیه خود است، می‌گوید: ثمره سالها کار و تلاش پدرم  ۵۰ میلیون تومان پس انداز بود که قرار بود مرا با آن راهی خانه بخت کند. با این رقم تا همین ۳ سال پیش می‌شد یک جهیزیه کامل تهیه کرد اما دست رنج تمام عمر پدرم در نهایت شد ۳ قلم جنس برای زندگی من. با ۳۰ میلیون تومان وام ازدواجم هم تعدادی دیگر از اقلام اساسی را خریدم و مابقی اسباب خانه‌ام را خرد خرد هر ماه می‌خرم. اما هنوز کم کسری‌های زیادی دارم.می توان گفت که یک جهیزیه ساده با حداقل وسایل ۱۳۰ میلیون تومان تمام می‌شود. برای بزرگی این عدد باید بدانید که این رقم معادل دستمزد بیش ۴۶ ماه حقوق یک کارگر ساده است.
سکوت سازمان حمایت
فاطمه دیگر نوعروسی است که کاسه صبرش از گرانی‌های اخیر لوازم خانگی به سر آمده است. او که معتقد است قیمت اجناس به هیچ وجه با درآمدهای خانوار نمی‌خواند، با ذکر مثالی ساده می‌گوید: یک سری ۴ تایی لگن و آبکش استیل در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد. در حالیکه دولت حداقل حقوق دریافتی یک کارگر ساده برای سال ۹۹ را حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است. در واقع با نصف حقوق یک کارگر تنها می‌توان چند تا لگن گرفت. رشد قیمت‌ها در بازار در حالی لحظه‌ای شده که سازمان حمایت خرداد امسال اعلام کرد که تلویزیون حداکثر ۲۰ درصد و سایر لوازم خانگی حداکثر ۲۵ درصد مجاز به افزایش قیمت نسبت به بهمن سال گذشته هستند و همه تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان لوازم خانگی ملزم شدند قیمت‌های خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند. اما گشتی در بازار نشان می‌دهد که خبری از قیمت‌های ثبت شده سامانه ۱۲۴ در بازار نیست. البته تولیدکنندگان و فعالین صنفی می‌گویند آنچه که در بازار وجود دارد گرانی است و نه گران فروشی و خود از رشد مدام قیمت‌ها متضرر می‌شوند. 
یک جهیزیه ساده چند؟
در حال حاضر یخچال فریزر دوو مدل D۲BF-۰۰۲۸G حدود ۲۲ میلیون تومان قیمت دارد. ماشین لباسشویی پاکشوما مدل TFU-۷۴۴۰۱ ظرفیت ۷ کیلوگرم هم به قیمت ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله می‌شود. یک جاروبرقی بوش مدل Bosch BGL۸PRO۴ هم در حال حاضر حدود ۶ میلیون تومان قیمت خورده است. مایکروویو سامسونگ مدل CE۲۸۸ | Samsung CE۲۸۸ Microwave Oven هم حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قیمت دارد.همچنین اگر اتو بخار تفال مدل FV۹۸۴۵ حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و اجاق گاز سینجر SG ECO ۵۰۵ حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و تلویزیون ۴۹ اینچ سامسونگ مدل N۶ حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. با این اوصاف خرید حداقل لوازم برقی مورد نیاز برای یک زندگی حدود ۶۸ میلیون تومان برای نوعروسان تمام می‌شود.حالا اگر حداقل بهای یک تخته فرش ماشینی ۱۲ متری را حدود ۷ میلیون تومان، یک مبلمان ساده راحتی را ۲۰ میلیون تومان، یک سرویس خواب را ۱۵ میلیون تومان و تمام ظروف مصرفی در آشپزخانه را ۲۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، می‌توان گفت که یک جهیزیه ساده با حداقل وسایل ۱۳۰ میلیون تومان تمام می‌شود. برای بزرگی این عدد باید بدانید که این رقم معادل دستمزد بیش ۴۶ ماه حقوق یک کارگر ساده است.
بازار لوازم خانگی متفرقه در بازار
فاصله قدرت خرید خانوار و قیمت لوازم خانگی حالا بازار برندهای متفرقه را حسابی داغ کرده است. وقتی به سایت‌های فروش اینترنتی می‌زنید با مدل‌های مواجه می‌شوی که تا حالا اسم آنها به گوشتان هم نخورده است. این برندهای متفرقه معمولا به قیمت‌های بسیار پایینی عرضه می‌شود. محمد یکی از فعالین بازار، ۱۰ سالی می‌شود که در خیابان جمهوری لوازم آشپزخانه می‌فروشد. او به بازار می‌گوید: معمولا کسانی که بودجه کمی دارند اما ظاهر قضیه برایشان خیلی مهم است، به سراغ برندهای متفرقه می‌روند. این رفتار در بسیاری از خانوارهایی که برای خرید جهیزیه به بازار آمده‌اند، مشاهد می‌شود.از طرفی داغ شدن بازار خرید و فروش لوازم دست دوم این روزها نشان می‌دهد توان طبقه متوسط ایرانی در حال تحلیل رفتن است. کالاهایی که تا یک سال پیش امکان خرید در محدوده ۱۰ میلیونی را داشت، حالا در بازار لوازم دست دوم قابل دسترسی است. آنچه فعالان بازار و خریداران مدام خواهان آن هستند، ثبات است و همه یک سؤال مشترک دارند و آن این است که بازار ارز کی به ثبات می‌رسد؟ 

 

 

قیمت پژو ۴۰۵ به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است
زلزله در بازار خودرو؛ چرا قیمت‌ها روزانه بالا می‌رود؟

 بازار خودروی ایران برای چندمین بار طی سال جاری دچار شوک شده است، این شوک تا جایی پیش رفته که قیمت پراید به مرز ۱۴۰ میلیون تومان و قیمت پژو ۴۰۵ به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
 قیمت تیبا به ۱۵۰ و قیمت پژو ۲۰۶ به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.این در حالیست که گزارش‌ها حکایت از فاصله زیاد قیمت کارخانه تا بازار دارد. در حالی قیمت تیبا در کارخانه ۷۰ میلیون تومان است که مقایسه اختلاف قیمت این خودرو با بازار آزاد نشان از تفاوت قیمت ۸۰ میلیون تومانی دارد. این تفاوت قیمت برای پژو ۴۰۵ حدود ۱۳۰ میلیون تومان و برای پژو ۲۰۶ حدود ۲۰۰ میلون تومان است.بازار خودرو به دلیل سیاست قیمت گذاری، کاهش عرضه و افزایش تقاضا‌، دچار یک التهاب شدید شده است.مجلس به دنبال ارائه طرحی است تا با عرضه خودرو در بازار بورس این تفاوت قیمت کارخانه با بازار را کاهش دهد.به گزارش تجارت‌نیوز، طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو از سوی مجلس نشینان چندیست که مطرح شده است. طرحی که گفته شد به زودی اجرا می‌شود و محور اصلی آن، عرضه خودرو در بورس کالای ایران به منظور شفافیت بالای معاملات این بورس و تحقق اهداف برای تبدیل خودرو به یک کالای مصرفی است.بر اساس این طرح، قیمت پایه توسط شورای رقابت تصویب و تعیین می‌شود، قیمت پایه روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت و متقاضیان روی همین قیمت با یکدیگر رقابت خواهند کرد. افرادی که بهترین قیمت را داده باشند برنده رقابت می‌شوند و خودرو و به آن اشخاص تعلق می‌گیرد.خریداران خودرو در بورس تا دو سال حق فروش خودرو را نخواهند داشت و خریداران خودرو تا بازه زمانی دو ساله ملزم به پرداخت مالیات سنگینی خواهند شد. تمام خودروهای سبک صفر کیلومتر داخلی و برخی خودروهای خارجی هم مشمول این طرح می‌شوند.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، روح الله ایزدخواه، مسئول کارگروه خودروی کمیسیون صنایع مجلس گفته است: هرکس در سال فقط یک خودرو از یک مدل می‌تواند از بورس خریداری کند. در بورس کالا، خودرو با قیمت تمام شده و واقعی معامله می‌شود و قیمت پایه را سازمان حمایت از مصرف کننده مشخص می‌کند. 
رضا شیوا، رئیس شورای رقابت گفته است: ورود خودرو به بورس با وجود محدودیت عرضه نه تنها نمی‌تواند مشکل این بازار را حل کند بلکه ممکن است با توجه به حجم گسترده تقاضا، قیمت‌های بالاتری در بورس کشف شود. برخی از کارشناسان علت اصلی تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه و ایجاد دلال بازی را دخالت دولت در قیمت گذاری دانسته‌اند. این کارشناسان معتقدند که قیمت دستوری به کارخانه‌ها سبب شده است بسیاری از افراد به سودای سود بیشتر سرمایه خود را وارد بازار خودرو کنند و خودرو را از طریق کارخانه بخرند و در بازار آزاد بسیار گران‌تر بفروشند.به عنوان مثال در زمان عرضه دنا پلاس توربو اتوماتیک، قیمت این خودرو که در کارخانه ۲۵۰ میلون تومان مشخص شده بود در یک روز در بازار آزاد تا ۶۰۰ میلیون تومان بالا رفت.این خودرو توسط ایران خودرو و بنا به ادعای این شرکت در یک قرعه کشی عادلانه میان متقاضیان به فروش رفته بود.البته برخی شبهه‌ها در زمینه عرضه خودرو توسط خودروسازان در زمان پیش فروش خودرو وجود دارد و برخی مدیران صنعت خودرو هم به همین دلیل بازداشت شده‌اند.برخی دیگر از کارشناسان علت افزایش قیمت خودرو را افزایش قیمت ارز می‌دانند. این در حالیست که ارزبری خودروهای تولید داخل آن گونه که خودروسازان ایرانی ادعا می‌کنند زیر ۲۰ درصد است.
سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به شبکه پنج تلویزیون گفته است: خودرو و به خصوص خودروهای پر تیراژ به طور متوسط بین هزار تا دو هزار دلار وابستگی ارزی دارند، اما صرفه اقتصادی هم مهم است. در قرعه‌کشی یکی از خودروسازان نزدیک به دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شرکت کردند. این آمار نشان می‌دهد که نقدینگی بالایی در اختیار مردم است. نکته مهم‌تر اینکه اختلاف قیمت‌های دولتی رانت‌هایی را ایجاد کرده و جذابیت ایجاد شده تا یک شبه ۱۰۰ میلیون سود نصیب افراد شود و همین موجب می‌شود همه بخواهند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/7/27 -  شماره 4762
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۸۵۶۴
حذف لوازم خانگی غیر ضرور از سبد جهیزیه

جهیزیه ساده ۱۳۰ میلیون تومان آب می‌خورد

گروه اقتصادی: خرید یک جهیزیه ساده این روزها بالای ۱۳۰ میلیون تومان برای نوعروسان آب می‌خورد و رشد قیمت‌ها در یک سال گذشته به قدری بوده که برخی از نوعروسان به ناچار به سراغ خرید لوازم خانگی دست دوم و برندهای متفرقه بروند.

اکبر پازوکی رئیس اتحادیه لوازم خانگی می‌گوید: بسیاری از وسایل برقی غیر ضرور از سبد خرید جهزیه نوعروس‌ها حذف شده است و بسیاری از زوج‌ها از خرید لوازمی مانند مایکرویو، ماشین ظرف‌شویی، غذاساز، سرخ‌کن، چای ساز، مخلوط‌کن، آبمیوه‌گیری، گوشت‌کوب برقی، سرویس‌های چینی، ساندویچ‌ساز، قهوه جوش، بخارشوی و برخی از وسایل تزیینی و لوکس صرف نظر می‌کنند. اما خرید همین اقلام اساسی هم هزینه سنگینی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.رشد قیمت‌ها در یک سال گذشته به قدری بوده که برخی از نوعروسان به ناچار به سراغ خرید لوازم خانگی دست دوم و برندهای متفرقه رفته‌اند.
از رشد قیمت مواد اولیه تا عرضه ناکافی 
البته این تنها مصرف کنندگان نیستند که گرانی‌های اخیر زندگی آنها را به چالش کشیده است. به گفته تولیدکنندگان رشد بهای ارز و سایر مواد اولیه قیمت تمام شده تولید آنها را چند برابر کرده و ادامه کار با قیمت‌های فعلی برای آنها مقرون به صرفه نیست. آمارهای اعلامی از طرف انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی حکایت از این دارد که به طور متوسط آلومینیوم ۱۵۴، درصد فولاد ۲۱۲ درصد، برنج ۱۳۱ درصد و مس ۱۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته و این در حالی است که تولیدکنندگان لوازم خانگی در خرداد ماه امسال مجاز شدند قیمت‌های خود را حدود ۲۵ درصد افزایش دهند. همچنین با در نظر گرفتن یورو، میانگین نرخ ارز در این صنعت در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش داشته است.جدای از افزایش قیمت تمام شده تولید، به نظر می‌رسد که میزان عرضه در بازار به اندازه کافی نیست. به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در برخی از اجناس همچون یخچال‌های ساید، ماشین‌های ظرفشویی و پکیج میزان تولید داخلی جوابگوی نیاز بازار نبوده و همین مساله شیب رشد قیمت‌ها در این محصولات را تندتر کرده است. به طور متوسط آلومینیوم ۱۵۴، درصد فولاد ۲۱۲ درصد، برنج ۱۳۱ درصد و مس ۱۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته است. یورو هم در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش داشته است.
توقف خرید و فروش لوازم خانگی
 فروش نداریم جمله‌ای که این روزها جلو درب بسیاری از واحدهای صنفی در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود. در سایت‌های خرید و فروش آنلاین هم اوضاع دست کمی از بازار سنتی ندارد. بسیاری از برندهای معروف ناموجود است و حق انتخاب محدودی برای خریداران باقی مانده است. سعید که یک مغازه خرید و فروش لوازم خانگی در خیابان جمهوری تهران دارد می‌گوید: قیمت‌ها این روزها به صورت لحظه‌ای و متناسب با قیمت دلار بالا می‌رود. در ۱۰ روز گذشته برخی از اجناس ما ۲۰ درصد گران‌تر شده است. لباسشویی که هفته گذشته ۱۵ میلیون فروخته ام، حالا باید به قیمت ۲۰ میلیون تومان خود بخرم. در چنین شرایطی کار کردن و خرید و فروش حاصلی جز زیان ندارد.بی ثباتی در قیمت‌ها تا آنجا پیش رفته که فروشندگان دیگر قیمت‌های قطعی برای لوازم خانگی خود اعلام نمی‌کنند. معمولا اینطور است که فروشنده بعد از صدور فاکتور قیمت دقیق جنس را به صورت تلفنی استعلام می‌گیرد.
تغییر قیمت لحظه‌ای لوازم خانگی 
به نظر می‌رسد که بازار لوازم خانگی هم این روزها دست کمی از بازار دلار، سکه و خودرو ندارد. بی‌ثباتی در قیمت‌ها تا آنجا پیش رفته که فروشندگان دیگر قیمت‌های قطعی برای لوازم خانگی خود اعلام نمی‌کنند. معمولا اینطور است که فروشنده بعد از صدور فاکتور قیمت دقیق جنس را به صورت تلفنی استعلام می‌گیرد. زهرا ۲ سالی می‌شود که نامزد کرده و قصد دارد تا چند ماه دیگر زندگی مشترک خود را آغاز کند. او که در یک شرکت خصوصی کار می‌کند، درآمدش به ماهی ۳ میلیون تومان هم نمی‌رسد. او می‌گوید: از ترس گرانی هر ماه که حقوق می‌گیریم به بازار می‌آیم و یک قطعه از جهیزیه‌ام را می‌خرم. بی‌ثباتی در قیمت‌ها به قدری است که ممکن است یک چای ساز ساده در یک ماه یک میلیون تومان گران‌تر شود. زهرا که هنوز نگران خرید مابقی جهیزیه خود است، می‌گوید: ثمره سالها کار و تلاش پدرم  ۵۰ میلیون تومان پس انداز بود که قرار بود مرا با آن راهی خانه بخت کند. با این رقم تا همین ۳ سال پیش می‌شد یک جهیزیه کامل تهیه کرد اما دست رنج تمام عمر پدرم در نهایت شد ۳ قلم جنس برای زندگی من. با ۳۰ میلیون تومان وام ازدواجم هم تعدادی دیگر از اقلام اساسی را خریدم و مابقی اسباب خانه‌ام را خرد خرد هر ماه می‌خرم. اما هنوز کم کسری‌های زیادی دارم.می توان گفت که یک جهیزیه ساده با حداقل وسایل ۱۳۰ میلیون تومان تمام می‌شود. برای بزرگی این عدد باید بدانید که این رقم معادل دستمزد بیش ۴۶ ماه حقوق یک کارگر ساده است.
سکوت سازمان حمایت
فاطمه دیگر نوعروسی است که کاسه صبرش از گرانی‌های اخیر لوازم خانگی به سر آمده است. او که معتقد است قیمت اجناس به هیچ وجه با درآمدهای خانوار نمی‌خواند، با ذکر مثالی ساده می‌گوید: یک سری ۴ تایی لگن و آبکش استیل در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد. در حالیکه دولت حداقل حقوق دریافتی یک کارگر ساده برای سال ۹۹ را حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است. در واقع با نصف حقوق یک کارگر تنها می‌توان چند تا لگن گرفت. رشد قیمت‌ها در بازار در حالی لحظه‌ای شده که سازمان حمایت خرداد امسال اعلام کرد که تلویزیون حداکثر ۲۰ درصد و سایر لوازم خانگی حداکثر ۲۵ درصد مجاز به افزایش قیمت نسبت به بهمن سال گذشته هستند و همه تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان لوازم خانگی ملزم شدند قیمت‌های خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند. اما گشتی در بازار نشان می‌دهد که خبری از قیمت‌های ثبت شده سامانه ۱۲۴ در بازار نیست. البته تولیدکنندگان و فعالین صنفی می‌گویند آنچه که در بازار وجود دارد گرانی است و نه گران فروشی و خود از رشد مدام قیمت‌ها متضرر می‌شوند. 
یک جهیزیه ساده چند؟
در حال حاضر یخچال فریزر دوو مدل D۲BF-۰۰۲۸G حدود ۲۲ میلیون تومان قیمت دارد. ماشین لباسشویی پاکشوما مدل TFU-۷۴۴۰۱ ظرفیت ۷ کیلوگرم هم به قیمت ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله می‌شود. یک جاروبرقی بوش مدل Bosch BGL۸PRO۴ هم در حال حاضر حدود ۶ میلیون تومان قیمت خورده است. مایکروویو سامسونگ مدل CE۲۸۸ | Samsung CE۲۸۸ Microwave Oven هم حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قیمت دارد.همچنین اگر اتو بخار تفال مدل FV۹۸۴۵ حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و اجاق گاز سینجر SG ECO ۵۰۵ حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و تلویزیون ۴۹ اینچ سامسونگ مدل N۶ حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. با این اوصاف خرید حداقل لوازم برقی مورد نیاز برای یک زندگی حدود ۶۸ میلیون تومان برای نوعروسان تمام می‌شود.حالا اگر حداقل بهای یک تخته فرش ماشینی ۱۲ متری را حدود ۷ میلیون تومان، یک مبلمان ساده راحتی را ۲۰ میلیون تومان، یک سرویس خواب را ۱۵ میلیون تومان و تمام ظروف مصرفی در آشپزخانه را ۲۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، می‌توان گفت که یک جهیزیه ساده با حداقل وسایل ۱۳۰ میلیون تومان تمام می‌شود. برای بزرگی این عدد باید بدانید که این رقم معادل دستمزد بیش ۴۶ ماه حقوق یک کارگر ساده است.
بازار لوازم خانگی متفرقه در بازار
فاصله قدرت خرید خانوار و قیمت لوازم خانگی حالا بازار برندهای متفرقه را حسابی داغ کرده است. وقتی به سایت‌های فروش اینترنتی می‌زنید با مدل‌های مواجه می‌شوی که تا حالا اسم آنها به گوشتان هم نخورده است. این برندهای متفرقه معمولا به قیمت‌های بسیار پایینی عرضه می‌شود. محمد یکی از فعالین بازار، ۱۰ سالی می‌شود که در خیابان جمهوری لوازم آشپزخانه می‌فروشد. او به بازار می‌گوید: معمولا کسانی که بودجه کمی دارند اما ظاهر قضیه برایشان خیلی مهم است، به سراغ برندهای متفرقه می‌روند. این رفتار در بسیاری از خانوارهایی که برای خرید جهیزیه به بازار آمده‌اند، مشاهد می‌شود.از طرفی داغ شدن بازار خرید و فروش لوازم دست دوم این روزها نشان می‌دهد توان طبقه متوسط ایرانی در حال تحلیل رفتن است. کالاهایی که تا یک سال پیش امکان خرید در محدوده ۱۰ میلیونی را داشت، حالا در بازار لوازم دست دوم قابل دسترسی است. آنچه فعالان بازار و خریداران مدام خواهان آن هستند، ثبات است و همه یک سؤال مشترک دارند و آن این است که بازار ارز کی به ثبات می‌رسد؟ 

 

 

قیمت پژو ۴۰۵ به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است
زلزله در بازار خودرو؛ چرا قیمت‌ها روزانه بالا می‌رود؟

 بازار خودروی ایران برای چندمین بار طی سال جاری دچار شوک شده است، این شوک تا جایی پیش رفته که قیمت پراید به مرز ۱۴۰ میلیون تومان و قیمت پژو ۴۰۵ به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
 قیمت تیبا به ۱۵۰ و قیمت پژو ۲۰۶ به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.این در حالیست که گزارش‌ها حکایت از فاصله زیاد قیمت کارخانه تا بازار دارد. در حالی قیمت تیبا در کارخانه ۷۰ میلیون تومان است که مقایسه اختلاف قیمت این خودرو با بازار آزاد نشان از تفاوت قیمت ۸۰ میلیون تومانی دارد. این تفاوت قیمت برای پژو ۴۰۵ حدود ۱۳۰ میلیون تومان و برای پژو ۲۰۶ حدود ۲۰۰ میلون تومان است.بازار خودرو به دلیل سیاست قیمت گذاری، کاهش عرضه و افزایش تقاضا‌، دچار یک التهاب شدید شده است.مجلس به دنبال ارائه طرحی است تا با عرضه خودرو در بازار بورس این تفاوت قیمت کارخانه با بازار را کاهش دهد.به گزارش تجارت‌نیوز، طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو از سوی مجلس نشینان چندیست که مطرح شده است. طرحی که گفته شد به زودی اجرا می‌شود و محور اصلی آن، عرضه خودرو در بورس کالای ایران به منظور شفافیت بالای معاملات این بورس و تحقق اهداف برای تبدیل خودرو به یک کالای مصرفی است.بر اساس این طرح، قیمت پایه توسط شورای رقابت تصویب و تعیین می‌شود، قیمت پایه روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت و متقاضیان روی همین قیمت با یکدیگر رقابت خواهند کرد. افرادی که بهترین قیمت را داده باشند برنده رقابت می‌شوند و خودرو و به آن اشخاص تعلق می‌گیرد.خریداران خودرو در بورس تا دو سال حق فروش خودرو را نخواهند داشت و خریداران خودرو تا بازه زمانی دو ساله ملزم به پرداخت مالیات سنگینی خواهند شد. تمام خودروهای سبک صفر کیلومتر داخلی و برخی خودروهای خارجی هم مشمول این طرح می‌شوند.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، روح الله ایزدخواه، مسئول کارگروه خودروی کمیسیون صنایع مجلس گفته است: هرکس در سال فقط یک خودرو از یک مدل می‌تواند از بورس خریداری کند. در بورس کالا، خودرو با قیمت تمام شده و واقعی معامله می‌شود و قیمت پایه را سازمان حمایت از مصرف کننده مشخص می‌کند. 
رضا شیوا، رئیس شورای رقابت گفته است: ورود خودرو به بورس با وجود محدودیت عرضه نه تنها نمی‌تواند مشکل این بازار را حل کند بلکه ممکن است با توجه به حجم گسترده تقاضا، قیمت‌های بالاتری در بورس کشف شود. برخی از کارشناسان علت اصلی تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه و ایجاد دلال بازی را دخالت دولت در قیمت گذاری دانسته‌اند. این کارشناسان معتقدند که قیمت دستوری به کارخانه‌ها سبب شده است بسیاری از افراد به سودای سود بیشتر سرمایه خود را وارد بازار خودرو کنند و خودرو را از طریق کارخانه بخرند و در بازار آزاد بسیار گران‌تر بفروشند.به عنوان مثال در زمان عرضه دنا پلاس توربو اتوماتیک، قیمت این خودرو که در کارخانه ۲۵۰ میلون تومان مشخص شده بود در یک روز در بازار آزاد تا ۶۰۰ میلیون تومان بالا رفت.این خودرو توسط ایران خودرو و بنا به ادعای این شرکت در یک قرعه کشی عادلانه میان متقاضیان به فروش رفته بود.البته برخی شبهه‌ها در زمینه عرضه خودرو توسط خودروسازان در زمان پیش فروش خودرو وجود دارد و برخی مدیران صنعت خودرو هم به همین دلیل بازداشت شده‌اند.برخی دیگر از کارشناسان علت افزایش قیمت خودرو را افزایش قیمت ارز می‌دانند. این در حالیست که ارزبری خودروهای تولید داخل آن گونه که خودروسازان ایرانی ادعا می‌کنند زیر ۲۰ درصد است.
سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به شبکه پنج تلویزیون گفته است: خودرو و به خصوص خودروهای پر تیراژ به طور متوسط بین هزار تا دو هزار دلار وابستگی ارزی دارند، اما صرفه اقتصادی هم مهم است. در قرعه‌کشی یکی از خودروسازان نزدیک به دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شرکت کردند. این آمار نشان می‌دهد که نقدینگی بالایی در اختیار مردم است. نکته مهم‌تر اینکه اختلاف قیمت‌های دولتی رانت‌هایی را ایجاد کرده و جذابیت ایجاد شده تا یک شبه ۱۰۰ میلیون سود نصیب افراد شود و همین موجب می‌شود همه بخواهند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد