مطابق جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن، متوسط قیمت مسکن در شهریور ماه ۹۹ به ۲۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان افزایش یافته است که نسبت به مرداد ۹۹ و شهریور سال گذشته به ترتیب معادل ۵.۱ و ۹۱.۷ درصد افزایش یافته است..وزارت راه و شهرسازی طی ماههای مرداد و شهریور ۹۹ به دلیل آنچه کنترل قیمت مسکن اعلام شده، از انتشار تحولات قیمتی خودداری کرده است، با این وجود بر اساس آمار منتشر شده این وزارتخانه در مردادماه سال ۹۲ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در مناطق ۲۲گانه تهران ۳ میلیون و ۸۳۴ هزار تومان بوده است.به عبارت دیگر طی ۷ سال منتهی به شهریور ماه امسال متوسط قیمت مسکن با رشد ۵۳۳.۵۴ درصدی به ۲۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسیده که در نوع خود یک رکود دیگر گرانی در کارنامه کاری دو دولت حسن روحانی ثبت شده است.
به گزارش فارس،یک شهروند در این رابطه می گوید: مستاجر است و چند ماهی هست که دنبال خرید خونه است. وی گفت:« با زیر ۵۰۰ میلیون تومن حتی در مناطق جنوب شهر تهران هم خونه ۳۰ متری پیدا نمیشه. می گفت بعد از چقدر جستجو بالاخره تونستم یک خونه ۲۵ متری ۴۵۰ میلیون تومنی در منطقه ۱۰ پیدا کنم، خونه ای که ۲۴ سال ساخت هست ولی ارزش خریدن داره! می گفت ولی خانمم میگه با دو تا بچه، خونه ۲۵ متری به چه دردمون میخوره؟»
اما این موضوع تنها مربوط به بازار مسکن هم نمیشود. بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که در سالهای اخیر، علی رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی، شاهد افزایش چشمگیر قیمت و در نتیجه، کاهش قابل توجه مصرف این کالاها در داخل کشور بودهایم (مثلا مصرف گوشت گوسفند در این دوره زمانی حدود ۳۰درصد کاهش یافته است)، اتفاقی که نشاندهنده فشار قابل توجه وارد شده به زندگی عموم مردم به خاطر تورم بوده است. با توجه به وضعیتی که توضیح داده شد، حال سئوال اصلی مردم این است که خروج از این وضعیت چه راهکارهایی دارد؟برای ارائه راهکارهایی خروج از وضعیت فعلی، بررسی دلایل ایجاد این وضعیت ضروری است. بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که افزایش نرخ ارز مهمترین عامل کوتاه مدت و کسری بودجه دولت و رشد نقدینگی مهمترین عوامل بلندمدت موثر بر نرخ تورم بودهاند. البته شیوع کرونا هم نقش مهمی در تشدید عوامل فوق داشته است.