سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد بروز و فوتی ناشی از کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۲۳ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۳۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۹۶۷ نفر از آنها بستری شدند.وی گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر رسید.لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۵۴۶ هزار و ۶۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.به گفته وی، ۵۶۳۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.وی گفت: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
مهار کرونا راهی غیر از قرنطینه ندارد
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: مهار کرونا راه دیگری غیر از تعطیلی و قرنطینه ندارد بنابراین تا زمانی که واکسن یا داروی موثری پیدا شود تنها راه از بین بردن این بیماری تعطیلی کامل است.رضا ملکزاده، درباره تاثیر قرنطینه و تعطیلی شهرهای کانون عفونت در قطع زنجیره بیماری کووید۱۹ گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تجربه ثابت کرده است فقط کشورهایی موفق شدهاند این بیماری را کنترل کنند و تلفات کمی داشته باشند که به طور کامل کشورهایشان را تعطیل و قرنطینه کردهاند.او درباره نظر مدیران ارشد وزارت بهداشت و درمان در مورد تعطیل شدن تهران توضیح داد: پیشنهاد وزارت بهداشت از ابتدا تعطیلی کامل بوده است، ولی به دلیل مشکلاتی که از نظر اجتماعی و به خصوص از نظر اقتصادی و افزایش بیکاری با این اقدام پیش میآید تعطیلی کامل تصویب نشده است یا اگر هم محدودیتهایی تصویب شده است به درستی اجرا نشده است.
یکی از دلایلی که ما تلفات بسیار بالایی داریم این است که برای تعطیل کردن مشکلات زیادی داریم و نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. در شرایط فعلی هم برای مبارزه با این بیماری بار مالی بسیاری به کشور تحمیل شده است، اما با تعطیلی کامل مطمئنا وضع بسیار بدتر خواهد شد و فشار اقتصادی زیادی به کشور تحمیل میشود. ملکزاده تولید واکسن کرونا توسط شرکت آمریکایی را امیدبخش دانست و در این باره گفت: خوشبختانه براساس مطالعات انجامشده، واکسنی که در شرکت آمریکایی تولید شده تا ۹۰ درصد موثر بوده و این خبر بسیار خوبی است چون تصوری وجود داشت که واکسن کرونا ایمنی کامل ایجاد نمیکند، اما این واکسن نشان داد که میتوان روی یک واکسن موثر حساب کرد.
فشار به ظرفیت بیمارستانی مرگ و میر کرونا را بالا میبرد
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به لزوم ایجاد محدودیتها برای مقابله با کرونا، بیان کرد: یکی از مزایای ایجاد محدودیتها میتواند، بازیابی دوباره کادر درمان باشد، ولی هدف اصلی این است که میزان ابتلا کاهش پیدا کند.
ایرج حریرچی ادامه داد: وقتی میزان بستری کاهش پیدا کند، میزان مرگ و میر هم کاهش پیدا میکند، اما وقتی میزان بستری بالا است به ظرفیت بیمارستانی فشار میآورد و این موضوع در تمام کشورها ثابت شده که میزان مرگ و میر هم با این شرایط بالا خواهد رفت، ولی وقتی بتوانیم شرایط را با کاهش ترددها کنترل کنیم و تراکم بیمارستانی کم شود، میزان مرگ و میر هم کاهش پیدا خواهد کرد. وی با اشاره به علائم جدید ویروس کرونا ببان کرد: باید توجه داشته باشیم که این ویروس همه سیستمهای بدن را درگیر میکند و بعضی از خصوصیات ویروس از اول شیوع آن بوده، ولی چون مواجه بشر با آن تازه بود و شناسایی کاملی از ویروس کرونا نداشتیم، این علائم کشف نشده بود. حریرچی افزود: البته رفتار ویروس هم تغییر میکند، چون تا الان ظاهرهای مختلفی هم از ویروس دیدیم و امکان دارد تغییرات دیگری هم در آینده برای ویروس وجود داشته باشد.
بیش از۵۳ میلیون مبتلا به ویروس کرونا در جهان
آمار جهانیِ مبتلایان به کووید ۱۹ به ۵۳ میلیون و ۹۲ هزار و ۶۰۵ نفر رسیده و مرگ یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۴۰۹ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید۱۹ که تاکنون در ۲۱۷ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا هماکنون با بیش از ۱۰ میلیون مبتلا و بیش از ۲۴۵ هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با آمار میلیونیِ مبتلایان پس از آمریکا به ترتیب با بیش از ۸.۷ و ۵.۷ میلیون بیمارِ کووید ۱۹، جایگاه دوم و سوم را در جهان به خود اختصاص دادهاند.همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددارِ قربانیان این بیماری در دنیا هستند و تعداد جانباختگان این بیماری در انگلیس نیز از ۵۰ هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در قاره سبز داشته است.بعلاوه در این رتبهبندی بار دیگر ایتالیا در لیست ۱۰ کشور اول به لحاظ تعداد بیماران کرونایی در حال حاضر قرار گرفته است. همچنین هند و برزیل کشورهای فرانسه، روسیه، اسپانیا، انگلیس، آرژانتین، کلمبیا و ایتالیا تاکنون بیش از یک میلیون مبتلا را ثبت کردهاند.
کرونا جان دروازهبان پیشین تیم ملی فوتیال ایران به همراه همسر و فرزندش را گرفت
یکی از دروازهبانهای اسبق تیم ملی فوتبال ایران وباشگاه پاس تهران در دهه ۴۰ و ۵۰ به دلیل ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
این در حالی است که همسر و فرزند مرحوم کیوان نیکنفس، هم طی روزهای گذشته بر اثر همین بیماری فوت کردند.
مرحوم نیکنفس که افسر شهربانی بود و در دهه ۴۰ و ۵۰ با بازیکنان بزرگی مانند حسن حبیبی، محمود یاوری، حسین کازارنی، همایون شاهرخی، مهدی مناجانی، پرویز میرزاحسن، مجید حلوایی، مسعود مژدهی، اصغر شرفی و ... در تیم پاس تهران همبازی بود. محمود یاوری، پیشکسوت فوتبال ایران نیز چند روز قبل بر اثر کرونا از دنیا رفت. گروه ورزشی روزنامه کارون درگذشت سنگربان اسبق تیم ملی و باشگاه پاس را به اهالی فوتبال خصوصاً نزدیکان آن مرحوم تسلیت میگوید.