آنتونی بلینکن در عین حال هشدار داد که واشنگتن و متحدانش در صورت عدم دستیابی به توافق طی هفتههای آینده ممکن است تاکتیکهای خود را تغییر دهند. وی تأیید کرد: ایران در مذاکرات رفع تحریمها در وین خواستار دریافت تضمین درباره عدم خروج دوباره واشنگتن از برجام شده است. بلینکن یادآوری کرد که ایران تا قبل از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق پایبند بوده و دولت دونالد ترامپ هم به این موضوع اعتراف کرده است. او گفت: «حتی دولت قبل هم گفت که ایران تعهداتش را به خوبی اجرا کرده است. مسئلهای که مایه تأسف و حتی فراتر از تأسف است این است که از زمانی که ما از آن توافق خارج شدیم ایران از آن به عنوان بهانهای برای از سر گرفتن بسیاری از فعالیتهای خطرناکی استفاده کرد که آن توافق، مانع آنها شده بود.»وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «متأسفانه این چیزی است که ما به ارث بردیم و هنوز فکر میکنیم که بهترین نتیجه این خواهد بود که از طریق بازگشت به توافق آن برنامه [برنامه هستهای ایران] را مجدداً مهار کنیم.» آنتونی بلینکن در ادامه، گزارشها درباره اینکه ایران در جریان مذاکرات رفع تحریمها در وین از آمریکا درباره عدم ترک دوباره برجام ضمانت خواسته را تأیید کرد. او در پاسخ به سؤال مجری برنامه گفت: «حرف شما درست است. یکی از چیزهایی که ایران از ما خواسته ضمانتی است مبنی بر اینکه ما دوباره زیر میز نمیزنیم.»بلینکن در ادامه تصریح کرد: «اما این حرف شما هم درست است که در نظام [حکومتی] ما، نمیتوان چنین ضمانت سخت و سریعی فراهم کرد. رئیسجمهور بایدن میتواند با قاطعیت بگوید که تا زمانی که ایران به توافق پایبند باشد در کسوت رئیسجمهور چه کاری انجام خواهد داد یا چه کاری انجام نخواهد داد، اما ما نمیتوانیم رئیسجمهورهای بعدی را [به انجام کاری] ملزم کنیم. «این موضوعی است که درباره آن صحبت میکنیم.» وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه بار دیگر مطابق رویه هفتههای گذشته تلاش کرد با تأکید بر محدود بودن زمان برای حصول توافق در گفتوگوها، عملیات روانی ضلع غربی مذاکرات وین و رسانههای وابسته به آنها را ادامه دهد.
او گفت: «باید ببینیم به کجا میرسیم، اما واقعیت این است. زمان بسیار کمی باقی مانده تا ببینیم میتوانیم به پایبندی دوجانبه بازگردیم یا نه، چون اتفاقی که رخ داده این است که ایران بسیاری از آن فعالیتهای خطرناک که به موجب توافق موقت شده بود را از سر گرفته؛ بنابراین آنها دارند چیزهای بیشتری یاد میگیرند، دانش بیشتری کسب میکنند و ظرفیت بیشتری برای گریز سریعتر هستهای کسب میکنند به گونهای که اگر ما به همه آن محدودیتها در توافق برگردیم به نقطهای خواهیم رسید که نمیتوانیم از برخی از منافع آن توافق برخوردار شویم.»
مرحله سرنوشتساز در احیای برجام
وزرای خارجه آمریکا و آلمان تأکید کردند: باید هر چه سریعتر در مذاکرات احیای برجام به نتیجه رسید. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هشدار داده که برای رسیدن به نتیجه در مذاکرات تنها چند هفته زمان باقی است.آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود در برلین با اشاره به لزوم رسیدن هر چه سریعتر به پایان غنیسازی اورانیوم در ایران گفت: «پنجره زمانی برای رسیدن به راه حل در حال بسته شدن است.»او پیشرفت فوری در مذاکرات احیای برجام در وین را ضرورتی بسیار حیاتی خواند و افزود: «مذاکرات به مرحلهای سرنوشتساز رسیده است.»آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز تأکید کرد که زمان برای رسیدن به نتیجه رو به اتمام است. بلینکن گفت: برای رسیدن به نتیجه فقط چند هفته زمان باقی است. او هشدار داد، مذاکرات هر چه بیشتر طول بکشد ایران در برنامههای اتمی خود بیشتر پیش خواهد رفت.وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان ساخت که آلمان، فرانسه و بریتانیا طی دیدار در برلین راجع به اقداماتی که در صورت شکست مذاکرات هستهای باید انجام داد تبادل نظر کردهاند.ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز هشدار داد که برای تجدید حیات برجام باید سریعا به پیشرفت در مذاکرات رسید. او در برلین به خبرنگاران گفت: «مذاکرات نمیتواند به آرامی پیش برود.»آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از توافق اتمی منعقد در سال ۲۰۱۵ با ایران بیرون آمد و تحریمها علیه این کشور را دوباره جاری ساخت. دولت جدید در آمریکا به ریاست جو بایدن از زمان رسیدن به قدرت تلاش دارد تا توافق اتمی موسوم به برجام را دوباره زنده و فعال سازد.دولت بایدن آمادگی خود برای بازگشت به برجام را اعلام کرده و از ایران انتظار دارد که با گامهای مناسب در این جهت گام بردارد.آنتونی بلینکن در کنفرانس خبری برلین تأکید کرد، با وجود این که در مذاکرات با ایران پیشرفت اندکی به دست آمده اما هنوز هم احیای برجام شدنی و امکانپذیر است.جو بایدن اخیرا در پاسخ به پرسشی راجع به مذاکرات جاری در وین گفته است، اکنون زمان ترک مذاکرات نیست، پیشرفتهایی به دست آمده و سایر طرفهای برجام نیز در این باره همنظر هستند.