در بیانیه حزب الله لبنان آمده است:«پس کسانی در راه خدا بجنگند که زندگی دنیا را به آخرت مبادله کنند و هر کس در راه خدا بجنگد و کشته شود یا پیروز شود، پاداش بزرگی به او خواهیم داد.» خداوند متعال راست گفته است. جناب استاد، سرور مقاومت، بنده صالح، به عنوان شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، مؤمنی حکیم، بصیر و مؤمن در جوار پروردگار و رضای او حرکت کرده و به قافله جاویدان شهدا پیوسته است. کربلای نورانی در سفر الهی ایمان در رکاب پیامبران و امامان شهید.جناب سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به شهدای بزرگ و جاویدالاثر خود پیوست که قریب به سی سال در راه آنان بود و در این مدت آنان را از پیروزی تا پیروزی رهبری کرد و جانشین سرور و سالار شهیدان مقاومت اسلامی در سال ۱۳۷۱ شد. آزادی لبنان در سال ۲۰۰۰ و تا پیروزی الهی و پایدار در سال ۲۰۰۶ و سایر نبردهای افتخار و رستگاری تا نبرد حمایت و قهرمانی در حمایت از فلسطین، غزه و مردم مظلوم فلسطین. مصیبت وارده را به صاحب عصر و زمان (رضوان الله تعالی علیه)، ولی امر مسلمین حضرت سید علی خامنهای (مدظله العالی) سایهاش بلند، مراجع عظام، مجاهدین، مؤمنین، تسلیت عرض مینماییم. به ملت مقاومت، مردم صبور و مجاهد ما، همه ملت اسلام، همه آزادگان و مستضعفان جهان و خانواده محترم و صبور ایشان، به جناب آقای سید حسن نصرالله رضوان، دبیرکل حزب الله لبنان تبریک میگوییم خداوند متعال به او به عنوان شهید راه بیت المقدس و فلسطین تسلیت عرض مینماییم، فرمان امام حسین علیه السلام را برآورده سازد همرزمان شهیدی که در پی یورش خائنانه صهیونیستها به حومه جنوبی به موکب پاک و مقدس او پیوستند. رهبری حزب الله به بالاترین، مقدسترین و گرانقدرترین شهید در سفر پر فداکاری و شهید عهد میبندد که به جهاد خود در مقابله با دشمن، حمایت از غزه و فلسطین و دفاع از لبنان و استوار و شریف آن ادامه دهیم. مردم و به مجاهدان سرافراز و دلاوران پیروز و پیروز مقاومت اسلامی و شما امانت شهید عزیز هستید و شما برادران او هستید که سپر تسخیر ناپذیر او و تاج دلاوری و رستگاری رهبر ما بودید استاد همچنان با اندیشه و روح و خط و رویکرد مقدس خود در میان ماست و در عهد وفاداری و پایبندی به مقاومت و فداکاری تا پیروزی هستید. گفتنی است كه سید حسن نصرالله در ۳۱ اوت ۱۹۶۰ میلادی در محله فقیرنشین «کرنتینا» در شرق بیروت به دنیا آمد. وی سومین دبیرکل حزبالله لبنان و از بنیانگذاران آن در سال ۱۹۸۲ میلادی بود. سید حسن نصرالله، پس از شهادت سید عباس موسوی در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲، با اجماع اعضای حزبالله لبنان به عنوان دبیرکل آن حزب انتخاب شد. وی هنگام پذیرش دبیرکلی حزبالله ۳۲ سال داشت.
استفاده از ۸۵ تُن بمب برای ترور نصرالله
رادیو ارتش رژیم اسرائیل با انتشار تصاویری از اتاق عملیات حمله به بیروت با حضور وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش این رژیم، جزییاتی از حملات به ضاحیه جنوبی بیروت منتشر کرد. این رسانه گزارش داد که جنگندههای اسرائیلی ۸۵ بمب سنگرشکن که وزن هرکدام یک تُن بوده را در این عملیات برای ترور سیدحسن نصرالله استفاده کردند.در این حمله ۶ ساختمان بهطور کامل با خاک یکسان شده و شبکهٔ الجزیره هم در همان زمان گزارش کرده که دستکم ۱۰ بمب یک تُنی که برای ازبینبردن استحکامات بتنی بهکار میرود، استفاده شده است.
بازگشت هواپیمای ایران در مسیر لبنان
هواپیمای مسافری ایران در مسیر پرواز به لبنان، با تهدید ارتش اسرائیل مجبور به بازگشت شد. کانال ۱۲ اسرائیل مدعی شد: به دنبال بسته شدن حریم هوایی لبنان بر روی هواپیماهای ایرانی، یک هواپیمای ایرانی مجبور به بازگشت از لبنان شد. وزیر حمل و نقل دستور داد از ورود هواپیمای ایرانی به حریم هوایی لبنان یا فرود در فرودگاه رفیق حریری جلوگیری شود.
تبدیل وضعیت لبنان از بحران به فاجعه
تعداد متوسط کودکانی که در هفته جاری در لبنان کشته شدهاند، بیش از دو برابر تعداد کودکانی است که در جریان درگیریهای ویرانگر سال ۲۰۰۶ در این کشور کشته شده بودند.بنا به اعلام یونیسف برآورد میشود که در جریان جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ حدود ۴۰۰ کودک یا به عبارتی روزانه ۱۲ کودک کشته شدهاند. بر اساس گزارش وزارت بهداشت عمومی لبنان، ۵۰ کودک لبنانی تنها به فاصله دو روز (۲۳ و ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴) جان باختند. این وزارتخانه همچنین پیشبینی میکند که تعداد بیشتری از کودکان هنوز زیر آوار ساختمانهای ویرانشده در لبنان دفن شدهاند.در روزهای اخیر، این تشدید درگیریها باعث کشته و زخمی شدن هزاران نفر، آوارگیهای گسترده، تخریب زیرساختها و ایجاد ترسی بیسابقه در زندگی روزمره مردم در سراسر لبنان شده است.ادوارد بیگبدر، نماینده دفتر یونیسف در لبنان درگیریها در این کشور را فاجعه خواند و گفت: «هر چه جلوتر میرویم، ویرانیها رو به افزایش است و فاجعهای بر روی فاجعه دیگر.»
شب پرتنش بیروت
ساکنان بیروت در حالی روز شنبه را آغاز کردند که در پی حملات هوایی شبانه اسرائیل به مناطق جنوبی پایتخت لبنان، دود همچنان برفراز حمومه جنوبی این شهر دیده میشد.حملات جتهای جنگنده ارتش به مواضع حزبالله که روز جمعه آغاز شد تا ساعات اولیه روز شنبه ادامه یافت. پیش از آغاز این حملات، ارتش به ساکنان سه ساختمانی که هدف گرفته شدند، هشدار داده بود که آنجا را تخلیه کنند.ساعاتی قبل از این حملات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سازمان ملل سخنرانی کرد و تاکید کرد که حملات اسرائیل علیه حزبالله ادامه خواهد داشت. او سپس بطور ناگهانی سفر خود به آمریکا را کوتاه کرد و به جای منتظر ماندن تا پایان روز شنبه، عصر جمعه به کشورش بازگشت.ارتش اسرائیل درنهایت بامداد شنبه، یعنی پس از حدود ۲۴ ساعت حملات سنگین علیه نواحی جنوبی بیروت، اعلام کرد که حسن نصرالله، رهبر گروه حزبالله را که مورد حمایت ایران و متحد نزدیک حماس بوده، از بین برده است.بنا بر اعلام وزارت بهداشت لبنان، از زمان تشدید درگیریها در لبنان، بیش از ۷۲۰ نفر کشته شدهاند.اسرائیل حملات را به طرز چشمگیری افزایش داده و گفته است که توان نظامی حزبالله و فرماندهان ارشد این گروه را هدف قرار داده است.ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که محمدعلی اسماعیل، فرمانده یگان موشکی حزبالله و حسین احمد اسماعیل، معاون وی نیز شهید شدند.ارتش اسرائیل میگوید که در جریان این حملات ، مقر مرکزی حزبالله در بیروت را هدف قرار داده است.سخنان شاهدان نیز حاکی از آن است که سلسله انفجارهای عصر جمعه، قویترین انفجارهایی بوده که در سال گذشته در پایتخت لبنان دیده شده است.به گفتۀ دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، مقر اصلی حزبالله در زیر ساختمانهای مسکونی قرار داشته است.به گفته خبرنگاران رویترز، شمار حملات هوایی اسرائیل به جنوب بیروت تا بامداد شنبه بیش از ۲۰ حمله هوایی بوده است و این حملات پس از سپیده دم نیز ادامه یافته است.به همین دلیل دود عظیمی همچنان بر فراز حومه جنوبی شهر که تحت کنترل حزبالله است، دیده میشود.
نگرانی جامعه بینالمللی از تشدید تنشها
سازمان ملل میگوید که تعداد آوارگان درگیریهای اخیر در جنوب لبنان بیش از دو برابر شده و به ۲۱۱ هزار نفر رسیده است.به گفتۀ دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، دستکم ۲۰ مرکز مراقبتهای بهداشتی اولیه، در مناطق جنوبی لبنان که بشدت از این حملات آسیب دیدند، تعطیل شدند.از زمان آغاز حملات سنگین روز جمعه، هزاران نفر از ساکنان مناطق جنوبی بیروت موسوم به «ضاحیه» گریخته و به میادین، پارکها و پیادهروها در مرکز شهر بیروت و مناطق ساحلی آن پناه بردهاند.در سازمان ملل نیز فرانسه که در کنار ایالات متحده پیشنهاد برقراری آتشبسی ۲۱ روزه را مطرح کرده بود، از تشدید تنشها ابراز نگرانی کرد.آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک گفت: «ما معتقدیم راه رو به جلو از طریق دیپلماسی است، نه درگیری. در همین راستا ما به کار جدی با همه طرفها ادامه خواهیم داد.»