در سیاست پیشبینی نه ممکن است نه مطلوب، اما ما همواره با دست پر از مسقط بازگشتیم. امید که این شهر پایهگذار بهاری دائمی در خاورمیانه شود.» در همین حال، مشاور سیاسی رهبری میگوید که عباس عراقچی، وزیر خارجه امروز «با اختیارات کامل» به عمان میرود. علی شمخانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان» میشود. به گفته شمخانی «تهران به دور از نمایش و لفاظی مقابل دوربینها به دنبال توافق واقعی و عادلانه است. پیشنهادات مهم و قابل اجرا آماده است؛ اگر واشنگتن با صداقت و اراده توافق وارد شود، مسیر توافق روشن و هموار خواهد بود.» شمخانی دو روز قبلتر هشدار داده بود که در صورت ادامه تهدیدهای آمریکا، ایران ممکن است بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اخراج کند. تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به آن گفته بود: «این اقدامات تشدید تنشها و اشتباه محاسباتی ایران خواهد بود.»
در همین حال خبرگزاری فارس نوشت: مسقط پایتخت عمان میزبان هیاتهای ایران و آمریکا به ریاست عراقچی، وزیر خارجۀ ایران و ویتکاف، نمایندۀ ویژه ترامپ در امور خاورمیانه است تا مذاکراتی غیرمستقیم را آغاز کنند. این مذاکرات که با وساطت بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان است بهصورت غیرمستقیم و از طریق تبادل متن مکتوب انجام خواهد شد. ایران با پذیرش مذاکرۀ غیرمستقیم با آمریکا آن هم با هدف راستیآزمایی نیات طرف آمریکایی این فرصت را به دیپلماسی داد و آنگونه هم که عراقچی پیشتر گفته این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست. از سوی دیگر، دولت آلمان درآستانه گفتگوهای ایران و آمریکا بر ضرورت یافتن یک «راه حل دیپلماتیک» تأکید کرد. کریستیان واگنر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در یک کنفرانس خبری گفت: «ما به یک راهحل دیپلماتیک نیاز داریم.» او در عین حال تأکید کرد که «وجود یک کانال برای گفتوگو میان ایران و ایالات متحده، تحول مثبتی است».
وزیر امور خارجه ترکیه نیز با اشاره به اینکه با هر دو کشور ایران و آمریکا در تماس است، بر ضرورت «مذاکره مستقیم» دو طرف تاکید کرد. هاکان فیدان، در گفتوگو با «سیانان ترک»، با بیان اینکه پیش از سفرش به آمریکا با مقامهای ایرانی صحبت کرده و پس از بازگشت نیز دوباره با آنها گفتوگو داشته، گفت: «انتظارات هر دو طرف را به یکدیگر منتقل کردم.» وزیر امور خارجه ترکیه افزود: «توصیه من به آمریکاییها و ایرانیها این است که بدون تأخیر مذاکرات رو در رو را آغاز کنند.» فیدان ضمن تاکید بر اینکه «ترکیه خواهان وقوع جنگ دیگری در منطقه نیست»، میگوید: «منطقه ما تاب تحمل آن را ندارد. عملیات نظامی علیه ایران فقط به بیثباتی بیشتر منجر میشود و نتیجهی دیگری نخواهد داشت.»