تحلیلگران بازار ارز معتقدند ثبات کنونی به دلیل انتظار بازار برای اخبار سیاسی، بهویژه مذاکرات ایران و آمریکاست. به گفته کارشناسان، در صورت انتشار سیگنالهای مثبت از مذاکرات، احتمال سقوط قیمت به کانال ۸۰ هزار تومان وجود دارد، اما بدون توافق، شکست مقاومت ۸۳ هزار تومانی در کمین است. تحلیلگران پیشبینی میکنند تا روشن شدن نتایج مذاکرات، بازار ارزهای فرعی نیز مانند دلار در نوسانات محدود گرفتار بماند، اما هر خبر مثبت یا منفی میتواند تکانهای ناگهانی به این ارزها وارد کند.کارشناسان نوسانات فعلی دلار را به دلیل حساس شدن نسبت به اخبار مذاکرات ایران و آمریکا طبیعی میدانند.
معاملهگران رویدادها و اخبار سیاسی را به دقت زیر نظر دارند و چشمانتظار سیگنالهایی از آمریکا و مسئولان داخلی در مورد مذاکرات هستند.بازار دلار به شدت تحت تاثیر روند مذاکرات و انتظارات روانی است. در چنین شرایطی که بازار هیجانی است، پیشبینی بلندمدت بازار ناممکن است؛ بنابراین هر تصمیمگیری برای خرید یا فروش نیازمند دقت، تحلیل همهجانبه و پرهیز از هیجانزدگی است.
قیمت تتر به عنوان استیبلکوینی معادل دلار ثبات قیمت نسبی داشت. تتر که در رقم ۸۲هزار و ۵۰۰ تومان معامله میشد، بدون تغییر قیمت در همان کانال ماندگار است. بازار دلار در روز شنبه، شاهد تحرکات صعودی اندک بود؛ اما این تحرکات بازهم در چارچوبی خاص رخ داد. این نوسانات نشانگر احتیاط، بیتصمیمی و نبود جهتگیری مشخص در بازار ارز است.
روز شنبه «گزارش جامع» گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران منتشر شد که سیگنالهای منفی به بازارها را در پی داشت.این گزارش میتواند مبنایی برای اقدامات احتمالی بیشتر توسط کشورهای اروپایی باشد و منجر به تشدید تنشها میان ایران و غرب شود. این گزارش میتواند زمینهای برای کشورهای اروپایی فراهم کند تا تحریمهای بازگرداندهشده علیه ایران را که در توافق هستهای ۲۰۱۵ برداشته شده بود، پیش از پایان رسمی توافق در ماه اکتبر، دوباره اعمال کنند.این اخبار به خودی خود زمینه ابهام در ادامه مذاکرات و افزایش قیمتها در بازارهای مالی ازجمله ارز را در روز یکشنبه فراهم کرد.