کد خبر: ۱۱۷۳۳۳
نتیجه تحقیق تیم اوکراینی: خلبان‌ها همان اول با ترکش موشک کشته‌ شده‌ بودند

مطهری: حادثه هواپیما شبهه پنهان‌کاری بود

گروه سياسي: رئیس قوه‌قضائيه با بیان اینکه جامعه و مردم عزیز ما در جریان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی قدردان شفافیت و خضوع فرزندان خود در سپاه هستند، تاکید کرد: به هیچ عنوان اجازه موج سواری و سوءاستفاده عده‌ای معدود از خون قربانیان این حادثه را نخواهیم داد.

حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی ، سقوط پرواز ۷۵۲ تهران – کی یف را اتفاقی ناگوار و غم انگیز دانست و با بیان اینکه حقیقتا غم بزرگی بر دل همه مردم و مسئولان نشست، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مهم این حادثه، مساله حقوقی آن است که باید دنبال شود؛ لذا همه مردم عزیز مطمئن باشند که تمامی حقوق مادی و معنوی جان باختگان و خانواده‌های این عزیزان، به صورت کامل استیفا خواهد شد و اراده نظام نیز بر این استوار است.رئیسی، رسیدگی قضایی به این حادثه را یکی دیگر از ابعاد مهم آن برشمرد و ادامه داد: رسیدگی‌های ابتدایی در کمیسیون‌های تخصصی و فنی انجام شد، زیرا این حادثه، ابعاد فنی پیچیده‌ای دارد که باید مورد توجه باشد. ادامه بررسی‌ها را به سازمان قضایی نیروهای مسلح واگذار کردیم که این سازمان نیز با بهره مندی از قضات برجسته و همچنین استفاده از کارشناسان متبحر به پرونده رسیدگی می‌کند و مردم عزیز ما اطمینان داشته باشند که تاکید ما، اجرای عدالت در این خصوص بدون هیچگونه ملاحظه‌ای است.رئیس قوه‌قضائيه خاطرنشان کرد: در این میان، متاسفانه آمریکا و برخی همدستان آن در عملیات ترور سرداران مقاومت که از سیلی سپاه آسیب شدیدی دیده اند، به دنبال ایجاد فضایی برای سوءاستفاده از خون پاک عزیزان ما در حادثه سقوط هواپیما هستند، اما باید بدانند که امروز جانباختگان این حادثه، عزیزان این ملتند و جایگاه خانواده هایشان برای همه مسئولان و مردم بسیار محترم است و مسئولان نیز به دنبال استیفای حقوق آن‌ها هستند؛ لذا اجازه موج سواری و سوءاستفاده از خون قربانیان این حادثه تلخ را به هیچکس نخواهیم داد.رئیس قوه‌قضائيه تاکید کرد: امروز سپاه بیش از هر مجموعه‌ای به دنبال کشف حقیقت در این حادثه است و همانگونه که همه مشاهده کردند، فرماندهان عالی سپاه که شجاعانه مقابل دشمن می‌ایستند، متواضعانه و خاضعانه به پیشگاه ملت گزارش دادند و بر این مبنا می‌توان آنان را مصداق «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» دانست.رئیسی با بیان اینکه این شفافیت و تواضع در گزارش دهی در کنار ایستادگی و شجاعت مقابل دشمن، مورد تقدیر جامعه است، افزود: امروز نباید اجازه داد که دشمنان از این فضا سوءاستفاده کنند. مردم عزیز ما تردید نداشته باشند که با ماموریت مقام معظم رهبری به ستاد کل نیروهای مسلح و پیگیری‌های قضایی موضوع، ابعاد این حادثه روشن خواهد شد و ما بار دیگر از خداوند می‌خواهیم که به خانواده‌های داغدیده، صبر و اجر بدهد و همه ما نیز در غم این عزیزان شریک هستیم.
آمریکا چگونه به سقوط هواپیمای اوکراین پی بُرد؟
رسانه‌هاي آمریکایی گزارش داده اند که در تاریخ هشت ژانویه، ۱۸ دی ماه، ایالات متحده با استفاده از «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» یا SBIRS شلیک یک موشک کوتاه برد روسی در ایران را شناسایی کرد.این سامانه شامل چهار ماهواره و سه حسگر مادون قرمز و دوربین‌هایی است که در فضا، دور زمین می‌گردند و با مراکز کنترل در زمین در ارتباط هستند. «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» هر ۱۰ ثانیه سطح زمین را اسکن می‌کند و به دنبال نشانه‌هاي حرارتی مادون قرمز روی سطح زمین است که پس از پرتاب موشک، به جا می ماند. دستگاه اطلاعاتی آمریکا بعد تر نیز توانست با شنود مکالمات در ایران، اطلاعاتی را به دست آورد که تایید می کرد یک موشک، به هواپیمای پرواز PS۷۵۲ شرکت هواپیمایی بین المللی اوکراین اصابت کرده است. «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» همچنین می تواند به عنوان یک سامانه هشداردهنده اولیه برای تشخیص خطرهای موشکی علیه نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار بگیرد.
نتیجه تحقیق تیم اوکراینی
در همین حال لاشه باقی‌مانده هواپیمای سرنگون شده اوکراینی در آشیانه‌ای در تهران بازسازی شده و ۴۵ متخصص اوکراینی پس‌از سه‌ساعت بررسی خوردن موشک را تایید کردند و نوع موشک را حدس زدند. موشک کنار کابین خلبان منفجر و بدنه کابین با ترکش سوراخ‌سوراخ شده و کادر پرواز در جا کشته شده‌‌اند.
علی مطهری: حادثه هواپیما شبهه پنهان‌کاری بود
 علی مطهری در مورد هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی توسط پدافند ایران گفت: همانطور که آقای حاجی زاده گفتند سپاه از همان صبح چهارشنبه احتمال این را می داده است که سقوط ناشی از پرتاب موشک بوده است، باید با سازمان هواپیمایی و صداوسیما هماهنگ می شد که اظهارنظری انجام نشود تا علت حادثه روشن شود. نماینده تهران در مجلس ادامه داد: متاسفانه اینها راه خودشان را می رفتند و طبق اطلاعاتی که داشتند اثبات موشک را رد می کردند و تاکید داشتند که علت سقوط آتش گرفتن موتور هواپیما بوده است در حالی که خود همین موضوع نیز زمانی مشخص می شود که جعبه سیاه هواپیما مورد بررسی قرار گیرد. عضو کمیسیون فرهنگی افزود: این ناهماهنگی ها باعث شد که اعتماد مردم به رسانه‌هاي ما کم شود در حالیکه می‌توانستند موضوع را به خوبی اداره کنند. مطهری تاکید کرد: البته در حال حاضر در مورد خود حادثه هم ابهاماتی وجود دارد که ما هنوز اطلاعات درستی دریافت نکرده ایم. اینکه چطور نیروهای مسلح با سازمان هواپیمایی کشور هماهنگ نبودند که پروازها در آن شرایط لغو شود، سپاه پاسداران می‌گوید ما اطلاع داده ایم و سازمان هواپیمایی می گوید به ما مطلبی اعلام نشده است.این نماینده مجلس گفت: اینکه وقتی گفته شده است از سمت بندرعباس موشک کروز به سمت کشور پرتاب شده است و این خبر منتفی شده است چرا خبر منتفی شدن را به سامانه ندادند؟ باید به اپراتور اطلاع داده می‌شد که بداند موشک کروزی در کار نیست، خبر آمدن کروز را گفته‌اند اما خبر منتفی شدن آن را نگفته‌اند .اینها همه نقص است و نباید نادیده گرفته شوند. وی در مورد عدم اطلاع رهبری و رئيس‌جمهوری از این موضوع در همان ساعات اولیه گفت: این رفتارها شبهه پنهان کاری را به وجود می‌آورد و این اشکال و انتقاد جدی وجود دارد که چرا دیر تصمیم به اعلام گرفتند. نماینده تهران در مورد اینکه چرا علی رغم اعلام علت حادثه نه مسئولی استعفا داد و نه کسی برکنار شد گفت: حالا باید منتظر بمانیم شاید این اتفاقات افتاد چراکه هنوز موضوع در حال بررسی است. این عضو کمیسیون فرهنگی در مورد امکان ورود مجلس به استیضاح وزرا مربوطه گفت: اگر ۱۰ نفر استیضاحی را امضا کنند ‌‌و پای آن بایستند استیضاح اعلام وصل و در صحن مورد بررسی قرار می گیرد، وزیر دفاع و راه وزرا مربوطه با این حادثه هستند.
غرامت سرنگون کردن بوئینگ
در پی اقرار مقامات جمهوری اسلامی به سرنگونی هواپیمای اوکراینی با پدافند سپاه پاسداران، آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا به شرکت‌های هواپیمایی اروپایی توصیه کرد تا از پرواز بر فراز ایران خودداری کنند.پس از آن رئیس هوانوردی غیرنظامی افغانستان اعلام کرد که ۲۵ درصد پروازهای عبوری از فضای افغانستان افزایش یافته است. این تحولات موجب کاهش شدید درآمد ایران از محل پروازهای عبوری از حریم هوایی این کشور می‌شود.ایران، مانند دیگر کشورها، برای عبور پروازهای خارجی از آسمانش به ازای وزن هواپیما و مسافت عبوری در محدوده آسمان این کشور، از خطوط هوایی هزینه دریافت می‌کند.طبق اعلام شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، هزینه برای هر یک تن وزن هواپیما، ۴ هزارم دلار در هر کیلومتر است.اگر نرخ برابری دلار بر اساس میانگین نرخ موزون سنا حدود ۱۳ هزار تومان باشد، شرکت فرودگاه‌ها از ایرلاین‌های خارجی در ازای هر هزار کیلوگرم وزن هواپیما، برای هر کیلومتر در حریم هوایی ایران، حدود ۵۲ تومان هزینه می‌گیرد.شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران پیشتر اعلام کرده بود که در سال ۱۳۹۷ از محل پروازهای عبوری ۱۷۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است.سیاوش امیر مکری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران پیش از این به رسانه‌های ایران گفته بود که در سال ۹۷ روزانه حدود هزار سورتی پرواز از آسمان ایران عبور می‌کردند.فرض کنید یک ایرباس ای۳۸۰ خط هوایی امارات از مبدا وین در اتریش به دوبی می‌رود.این هواپیمای پهن‌پیکر، با مسافر و باک پر، در هنگام بلند شدن از باند حدود ۵۹۰ تن وزن دارد. هواپیما در کریدور پروازی این مسیر از روستای مرزی دوستان در شمال غربی‌ترین نقطه ایران تا جزیره سیری در خلیج فارس را در حریم هوایی ایران می‌پیماید، یعنی مسافتی حدود ۱۷۰۰ کیلومتر.حالا حاصل‌ضرب ۵۹۰، وزن هواپیما به تن، در ۱۷۰۰، مسافت طی شده به کیلومتر، در ۴ هزارم دلار؛ می‌شود معادل حدود ۴ هزار دلار، یعنی حدود ۵۲ میلیون تومان درآمد ایران برای پروازی که عبورش از حریم هوایی ایران حدود یک ساعت به طول می‌انجامد.پیش از این در پی تنش میان هند و پاکستان و همچنین التهاب در روابط عربستان و متحدانش در منطقه خلیج فارس با قطر، درآمد ایران از پروازهای عبوری از آسمان این کشور افزایش چشمگیری یافته بود.
اوكراین: حرف‌هاي ایران مزخرف است!
وزیر خارجه اوکراین خبر داد وزیران پنج کشوری که شهروندان آنها بر اثر حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری کشته شده‌اند، روز پنج‌شنبه در لندن ملاقات می‌کنند تا درباره اقدامات قانونی احتمالی علیه ایران گفت‌وگو کنند.وادیم پریستایکو، گفت: «کشورها همچنین در مورد پرداخت غرامت و تحقیقات درباره این حادثه صحبت می‌کنند.»پریستایکو گفت: «گفته‌های ایران مبنی بر این‌که هواپیمای ساقط‌شده‌  خطوط بین‌المللی هواپیمایی اوکراین به هنگام اوج‌گیری تنش‌ها در نزدیکی پایگاه نظامی حساس پرواز می‌کرده ‌مزخرف‌ است.» وزیر خارجه اوکراین گفت که تهران موافقت کرده بود جعبه‌های سیاه هواپیما را برای تحقیقات به کی‌یف تحویل دهد. پریستایکو در ادامه توضیح داد که «ما این گروه از وزیران خارجه کشورهای داغ‌دیده را ترتیب داده‌ایم و قرار است شانزدهم ژانویه، به صورت حضوری در لندن برای گفت‌وگو در مورد شیوه برخورد با موضوع، از جمله راه‌های قانونی، چگونگی پیگیری این موضوع، و نحوه تعقیب قضایی آنها (ایران)، گفت‌وگو کنیم.»

 

خدا را شکر، هیچ مسئولی استعفا نداد!
 سایت تابناک نوشت: یك شنبه شب ، خبر استعفای برخی مقامات در نهادهای مختلف در واکنش به اتفاقات مربوط به انهدام هواپیمای اکراینی در فضای مجازی منتشر و بلافاصله خبر همه موارد منتشر شده تکذیب و از این بابت نگرانی وجود ندارد و مردم با اعتماد کامل، منتظر بهتر شدن امور خواهند بود. طبیعی است همان طور که حق اعتراض برای مردم در ایران فقط در مصاحبه‌ها و صرفا در روی کاغذ مطرح می‌شود، استعفا و برکناری به خاطر ناکارآمدی و یا قصور نیز به همان ترتیب، فقط در مصاحبه‌های مقامات و روی کاغذ مطرح می‌شود و در عالم عمل، حتی خبرش هم در کسری از ثانیه تکذیب می‌شود. استعفا، کناره‌گیری یا برکناری از یک مسئولیت به خاطر قصور و یا ناکارآمدی در یک حادثه یا اتفاق یا یک فرایند، به خودی خود اصالت و ارزشی ندارد. این کار از آنجا اهمیت می‌یابد که پیامی را به افکار عمومی منتقل می‌کند؛ پیامی که بر این موضوع دلالت می‌کند که حاکمیت به حساسیت‌های افکار عمومی حساس است. پیام این است که حاکمیت در پی تقابل با افکار عمومی نیست. این پیغام را به جامعه مخابره می‌کند که مسئولان یا حاکمیت خود با این وجدان جمعی جامعه همراهند و خود را از آن جدا نمی‌دانند.ممکن است برخی مدعی شوند، شاید طرفداران بقای یک یا چند مسئول مقصر در یک حادثه در مسئولیت یا مسئولیت شان، از طرفداران استعفا یا برکناری آنان بیشتر باشند، اما بحث در اینجا در مورد قصوری است که وجدان عمومی را جریحه دار کرده است؛ بحث در مورد تقابل مردم درباره طرفداری یا عدم طرفداری از یک مسئول نیست. چه بسا برخی از مردم هم که روان آن‌ها از یک حادثه، پریشان شده باشد، در هنگام تقابل سیاسی، خود را در زمره طرفداران یک یا چند مسئولیت مقصر در یک حادثه خود را قرار بدهند. ممکن است مجموعه تصور کند که عدم استعفا یا برکناری، خدمت به آن مسئول است و پیش فرض شان این باشد که نمی‌شود با یک اشتباه، خدمت سالیان سال یک مسئول را نادیده گرفت؛ شاید یکی از مهم‌ترین مسائل در این باره، همین پیش فرض اشتباه در باره مسئولیت و مسئولان است. فردی که به کاری گمارده می‌شود، در هر مسئولیتی در رده‌های پایین یا بالا، وظیفه اولیه اش درست انجام دادن کار و یا بهره ور کردن سیستم زیر مجموعه اش است؛ اصالتا انتساب افراد برای کارآمدی است و این وظیفه است و نه لزوما خدمت. اگر کسی کارآمدی نداشته باشد که اصولا نباید به مسئولیتی منصوب شود؛ بنابراین، خدمت چندین ساله هر فرد در هر مسئولیتی وظیفه اوست. هر فردی هر چقدر هم مجموعه اش کارآمد باشد، وظیفه اش را انجام داده و در برابر هر قصوری مسئول است؛ لذا شاید مسئولان قبل از هر مساله دیگری، باید این پیش فرض را در ذهنشان پاک کنند که خدمت مسئولان وظیفه است و امتیازی برای آن محسوب نمی‌شود. نکته دیگر این که در جامعه ما به ویژه از استعفا لزوما، ضعف، برداشت می‌شود و به همین خاطر است که مسئولان به ندرت استعفا می‌دهند و استعفا‌هایی که در ایران شاهد آن بوده ایم، یا به دلیل جلوگیری از برکناری توسط مافوق بوده، یا شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مسئول مورد نظر دیگر در آن پست احساس راحتی نکرده و ترجیح داده که استعفا دهد؛ اما حقیقت امر این است که استعفای مسئولین در همه سطوح، نسبت به قصور یا تقصیر در حوادثی که به ویژه افکار عمومی را متاثر کرده است، اصالتا مسئولیت پذیری است؛ اینکه یک مسئول بپذیرد ناشی از اهمال حتی غیر عامدانه وی، خللی بر مردم یا کشورش وارد شده و او حتی با همین یک اشتباه، دیگر صلاحیت ادامه مسئولیت را ندارد، لزوما نشانه ضعف نیست، بلکه این مساله از مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن یک مقام یا مسئول ناشی می‌شود. این استعفا یا برکناری را نباید نابودی فرد تلقی کرد، بلکه تلنگر و هشداری است که در امور بعدی که در هر حیطه‌ای به او می‌سپارند، بیش از هر زمان دیگری مسئولیت پذیر باشد و اهمال حتی غیر عامدانه هم از او سر نزند. مساله دیگر این همان دانستن شخصیت‌های نظام سیاسی کشور با شخصیت نظام سیاسی کشور است. در بسیاری از اوقات مشاهده می‌شود، افراد برای بقا در مسئولیت‌های خود، شخصیت خود را به گونه‌ای به اصل نظام سیاسی گره می‌زنند که گویی مقصر بودن آنان در یک مساله، مقصر دانستن کلیت نظام سیاسی است و درخواست برای استعفا یا برکناری او خلل جبران ناپذیری به نظام سیاسی کشور وارد می‌کند. در حالی که اتفاقا و کاملا بر عکس، مسئولین یک کشور باید آگاهانه عملکرد خود را از کلیت نظام سیاسی کشور جدا بدانند و مطمئن باشند در صورت استعفا یا کناره گیری آنان در هنگام قصور یا ناکارآمدی، گردی بر دامان نظام سیاسی نخواهد نشست.
یک نظام سیاسی در مسیر اداره کشور، طبیعتا با ضعف‌ها و خطا‌هایی مواجه می‌شود که در کمترین زمان لازم است ضعف‌ها را اصلاح کند و به راه خودش ادامه دهد، بنا نیست نظام سیاسی، اشتباه اشخاص و مسئولانش را مکررا بر دوش بکشد تا جایی که آن خطا‌ها آنقدر سنگین شود که نظام سیاسی را از ادامه حرکت بازدارد. گاهی هم برخی ادعا می‌کنند، در صورت استعفا یا برکناری مسئولان در نهاد‌های مختلف، جایگزین‌های مناسبی برای آنان وجود ندارد که البته این ادعایی نیست که خریداری داشته باشد.      

 

کدخدایی: ۹۰ نماینده مجلس رد صلاحیت شدند؛

تایید صلاحیت شبانه و یکباره ۳۰ نماینده مجلس!

یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت که یكشنبه شب ۳۰ نماینده مجلس برای حضور در انتخابات تایید صلاحیت شدند!
 قاسم میرزایی نیکو با بیان این مطلب افزود:‌ طبق اطلاع ما در مرحله اول ۱۲۰ نماینده داوطلب نمایندگی رد صلاحیت شده بودند که یكشنبه شب یک مرتبه ۳۰ نماینده را تایید صلاحیت کردند. وی توضیح داد: تا آخر وقت اداری روز یكشنبه  به این نمایندگان گفته بودند که صلاحیتتان رد شده اما به یک باره آخر شب  به آنها اعلام کردند که صلاحیت‌شان تایید شده لذا در حال حاضر تعداد نماینده‌های فعلی که برای انتخابات مجلس یازدهم قصد کاندیداتوری دارند و رد صلاحیت شده‌اند، ۹۰ نفر می‌باشد. همچنین سخنگوی شورای نگهبان گفت:پرونده بیش از ۱۴۵۰۰ نفر را بررسی کردیم، این بررسی‌ها در هیات نظارت شهرستان و استان با کسب نظر از هیأت مرکزی انجام شد. عباسعلی کدخدایی، افزود: کسانی که در این مرحله‌ شکایت دارند، ۵ روز یعنی از روز یكشنبه تا پنج‌شنبه وقت دارند شکایت خود را به دفاتر هیأت نظارت استانی ارائه کنند.وی تاکید کرد: یک میلیون برگ سند از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت‌ها دریافت کردیم.کدخدایی گفت: مهم‌ترین دلایل رد صلاحیت‌ها، محورهای مفاسد اقتصادی، مفاسد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت است. همچنین سوء استفاده از اموال عمومی، تحصیل مال نامشروع، اختلاس، استعمال مواد مخدر، مفاسد اخلاقی، محکومیت جنایی، سابقه شرارت، چاقوکشی و سابقه فروش مواد مخدر از جمله مصادیق رد‌صلاحیت‌هاست. وی افزود: از حدود ۲۴۷ نفر نماینده فعلی مجلس ۹۰ نفر صلاحیت شأن عمدتا به خاطر مسایل مالی تایید نشد. البته به برخی از آنها مستندات پرونده‌شان توضیح داده شد و به بقیه نیز اگر درخواست کردند این مستندات ارائه می‌شود.کدخدایی ضمن تشکر از مراجع رسمی که همکاری بسیار خوبی داشتند گفت: باید اعلام کنیم که این مراجع تقریبا برای همه افراد سند به شورای نگهبان ارائه کردند که این امر نسبت به دوره‌های قبل بی‌سابقه بود.وی افزود: در قانون، تحقیقات محلی را داریم و در بسیاری از اوقات همین تحقیقات محلی به نفع افراد می‌شود چراکه کمک به دقت کار شورای نگهبان در بررسی پرونده‌ها می‌کند.وی ادامه داد: ما به جناح و گروه افراد نگاه نمی‌کنیم، اصلا نگاه نمی‌کنیم اصلاح‌طلب یا اصولگراست بلکه مستندات پرونده را می‌بینیم. امروز در رسانه‌ها هم اعلام شد که از هر دو طیف سیاسی هم تایید صلاحیت داشته‌ایم و هم رد صلاحیت. این نشان می‌دهد عملکرد شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد.
 رویه‌هایِ باطل ۴۱ ساله باید منسوخ شود
علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس در یادداشتی با عنوان «رویه باطل در بررسی صلاحیت‌ها» نوشت: «شنیدم به استناد بند ۲ ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس،برای دوره یازدهم رد صلاحیت شده‌ام.بند ۲ که یکی از شرایط کاندیداها را بیان می‌کند می‌گوید: التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.هرچه فکر کردم کجا من التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی نداشته‌ام چیزی به خاطرم نیامد. احتمالا مفهومشان از  نظام رهبری نظام است.اگر در جایی من نظری غیر از نظر رهبری داشته‌ام-که داشته‌ام- این عین خواست خود مقام رهبری است که چندبار، از جمله در دیدار با دانشجویان گفتند ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، باید آزاد باشد که حرفش را بزند. بنابراین، این نگاه هیئت‌های نظارت که زیر مجموعه شورای نگهبان هستند با نگاه مقام رهبری مغایر است و باید دست از این کارهایشان بردارند.این که من اعتراض بکنم یا نکنم و اگر اعتراض کردم تایید بشوم یا نشوم، مهم نیست، مهم این است که بعد از ۴۱ سال از انقلاب اسلامی این رویه‌های باطل باید منسوخ شود.»

 

                                                    

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/10/24 -  شماره 4590
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۷۳۳۳
نتیجه تحقیق تیم اوکراینی: خلبان‌ها همان اول با ترکش موشک کشته‌ شده‌ بودند

مطهری: حادثه هواپیما شبهه پنهان‌کاری بود

گروه سياسي: رئیس قوه‌قضائيه با بیان اینکه جامعه و مردم عزیز ما در جریان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی قدردان شفافیت و خضوع فرزندان خود در سپاه هستند، تاکید کرد: به هیچ عنوان اجازه موج سواری و سوءاستفاده عده‌ای معدود از خون قربانیان این حادثه را نخواهیم داد.

حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی ، سقوط پرواز ۷۵۲ تهران – کی یف را اتفاقی ناگوار و غم انگیز دانست و با بیان اینکه حقیقتا غم بزرگی بر دل همه مردم و مسئولان نشست، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مهم این حادثه، مساله حقوقی آن است که باید دنبال شود؛ لذا همه مردم عزیز مطمئن باشند که تمامی حقوق مادی و معنوی جان باختگان و خانواده‌های این عزیزان، به صورت کامل استیفا خواهد شد و اراده نظام نیز بر این استوار است.رئیسی، رسیدگی قضایی به این حادثه را یکی دیگر از ابعاد مهم آن برشمرد و ادامه داد: رسیدگی‌های ابتدایی در کمیسیون‌های تخصصی و فنی انجام شد، زیرا این حادثه، ابعاد فنی پیچیده‌ای دارد که باید مورد توجه باشد. ادامه بررسی‌ها را به سازمان قضایی نیروهای مسلح واگذار کردیم که این سازمان نیز با بهره مندی از قضات برجسته و همچنین استفاده از کارشناسان متبحر به پرونده رسیدگی می‌کند و مردم عزیز ما اطمینان داشته باشند که تاکید ما، اجرای عدالت در این خصوص بدون هیچگونه ملاحظه‌ای است.رئیس قوه‌قضائيه خاطرنشان کرد: در این میان، متاسفانه آمریکا و برخی همدستان آن در عملیات ترور سرداران مقاومت که از سیلی سپاه آسیب شدیدی دیده اند، به دنبال ایجاد فضایی برای سوءاستفاده از خون پاک عزیزان ما در حادثه سقوط هواپیما هستند، اما باید بدانند که امروز جانباختگان این حادثه، عزیزان این ملتند و جایگاه خانواده هایشان برای همه مسئولان و مردم بسیار محترم است و مسئولان نیز به دنبال استیفای حقوق آن‌ها هستند؛ لذا اجازه موج سواری و سوءاستفاده از خون قربانیان این حادثه تلخ را به هیچکس نخواهیم داد.رئیس قوه‌قضائيه تاکید کرد: امروز سپاه بیش از هر مجموعه‌ای به دنبال کشف حقیقت در این حادثه است و همانگونه که همه مشاهده کردند، فرماندهان عالی سپاه که شجاعانه مقابل دشمن می‌ایستند، متواضعانه و خاضعانه به پیشگاه ملت گزارش دادند و بر این مبنا می‌توان آنان را مصداق «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» دانست.رئیسی با بیان اینکه این شفافیت و تواضع در گزارش دهی در کنار ایستادگی و شجاعت مقابل دشمن، مورد تقدیر جامعه است، افزود: امروز نباید اجازه داد که دشمنان از این فضا سوءاستفاده کنند. مردم عزیز ما تردید نداشته باشند که با ماموریت مقام معظم رهبری به ستاد کل نیروهای مسلح و پیگیری‌های قضایی موضوع، ابعاد این حادثه روشن خواهد شد و ما بار دیگر از خداوند می‌خواهیم که به خانواده‌های داغدیده، صبر و اجر بدهد و همه ما نیز در غم این عزیزان شریک هستیم.
آمریکا چگونه به سقوط هواپیمای اوکراین پی بُرد؟
رسانه‌هاي آمریکایی گزارش داده اند که در تاریخ هشت ژانویه، ۱۸ دی ماه، ایالات متحده با استفاده از «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» یا SBIRS شلیک یک موشک کوتاه برد روسی در ایران را شناسایی کرد.این سامانه شامل چهار ماهواره و سه حسگر مادون قرمز و دوربین‌هایی است که در فضا، دور زمین می‌گردند و با مراکز کنترل در زمین در ارتباط هستند. «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» هر ۱۰ ثانیه سطح زمین را اسکن می‌کند و به دنبال نشانه‌هاي حرارتی مادون قرمز روی سطح زمین است که پس از پرتاب موشک، به جا می ماند. دستگاه اطلاعاتی آمریکا بعد تر نیز توانست با شنود مکالمات در ایران، اطلاعاتی را به دست آورد که تایید می کرد یک موشک، به هواپیمای پرواز PS۷۵۲ شرکت هواپیمایی بین المللی اوکراین اصابت کرده است. «سامانه مادون قرمز مستقر در فضا» همچنین می تواند به عنوان یک سامانه هشداردهنده اولیه برای تشخیص خطرهای موشکی علیه نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار بگیرد.
نتیجه تحقیق تیم اوکراینی
در همین حال لاشه باقی‌مانده هواپیمای سرنگون شده اوکراینی در آشیانه‌ای در تهران بازسازی شده و ۴۵ متخصص اوکراینی پس‌از سه‌ساعت بررسی خوردن موشک را تایید کردند و نوع موشک را حدس زدند. موشک کنار کابین خلبان منفجر و بدنه کابین با ترکش سوراخ‌سوراخ شده و کادر پرواز در جا کشته شده‌‌اند.
علی مطهری: حادثه هواپیما شبهه پنهان‌کاری بود
 علی مطهری در مورد هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی توسط پدافند ایران گفت: همانطور که آقای حاجی زاده گفتند سپاه از همان صبح چهارشنبه احتمال این را می داده است که سقوط ناشی از پرتاب موشک بوده است، باید با سازمان هواپیمایی و صداوسیما هماهنگ می شد که اظهارنظری انجام نشود تا علت حادثه روشن شود. نماینده تهران در مجلس ادامه داد: متاسفانه اینها راه خودشان را می رفتند و طبق اطلاعاتی که داشتند اثبات موشک را رد می کردند و تاکید داشتند که علت سقوط آتش گرفتن موتور هواپیما بوده است در حالی که خود همین موضوع نیز زمانی مشخص می شود که جعبه سیاه هواپیما مورد بررسی قرار گیرد. عضو کمیسیون فرهنگی افزود: این ناهماهنگی ها باعث شد که اعتماد مردم به رسانه‌هاي ما کم شود در حالیکه می‌توانستند موضوع را به خوبی اداره کنند. مطهری تاکید کرد: البته در حال حاضر در مورد خود حادثه هم ابهاماتی وجود دارد که ما هنوز اطلاعات درستی دریافت نکرده ایم. اینکه چطور نیروهای مسلح با سازمان هواپیمایی کشور هماهنگ نبودند که پروازها در آن شرایط لغو شود، سپاه پاسداران می‌گوید ما اطلاع داده ایم و سازمان هواپیمایی می گوید به ما مطلبی اعلام نشده است.این نماینده مجلس گفت: اینکه وقتی گفته شده است از سمت بندرعباس موشک کروز به سمت کشور پرتاب شده است و این خبر منتفی شده است چرا خبر منتفی شدن را به سامانه ندادند؟ باید به اپراتور اطلاع داده می‌شد که بداند موشک کروزی در کار نیست، خبر آمدن کروز را گفته‌اند اما خبر منتفی شدن آن را نگفته‌اند .اینها همه نقص است و نباید نادیده گرفته شوند. وی در مورد عدم اطلاع رهبری و رئيس‌جمهوری از این موضوع در همان ساعات اولیه گفت: این رفتارها شبهه پنهان کاری را به وجود می‌آورد و این اشکال و انتقاد جدی وجود دارد که چرا دیر تصمیم به اعلام گرفتند. نماینده تهران در مورد اینکه چرا علی رغم اعلام علت حادثه نه مسئولی استعفا داد و نه کسی برکنار شد گفت: حالا باید منتظر بمانیم شاید این اتفاقات افتاد چراکه هنوز موضوع در حال بررسی است. این عضو کمیسیون فرهنگی در مورد امکان ورود مجلس به استیضاح وزرا مربوطه گفت: اگر ۱۰ نفر استیضاحی را امضا کنند ‌‌و پای آن بایستند استیضاح اعلام وصل و در صحن مورد بررسی قرار می گیرد، وزیر دفاع و راه وزرا مربوطه با این حادثه هستند.
غرامت سرنگون کردن بوئینگ
در پی اقرار مقامات جمهوری اسلامی به سرنگونی هواپیمای اوکراینی با پدافند سپاه پاسداران، آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا به شرکت‌های هواپیمایی اروپایی توصیه کرد تا از پرواز بر فراز ایران خودداری کنند.پس از آن رئیس هوانوردی غیرنظامی افغانستان اعلام کرد که ۲۵ درصد پروازهای عبوری از فضای افغانستان افزایش یافته است. این تحولات موجب کاهش شدید درآمد ایران از محل پروازهای عبوری از حریم هوایی این کشور می‌شود.ایران، مانند دیگر کشورها، برای عبور پروازهای خارجی از آسمانش به ازای وزن هواپیما و مسافت عبوری در محدوده آسمان این کشور، از خطوط هوایی هزینه دریافت می‌کند.طبق اعلام شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، هزینه برای هر یک تن وزن هواپیما، ۴ هزارم دلار در هر کیلومتر است.اگر نرخ برابری دلار بر اساس میانگین نرخ موزون سنا حدود ۱۳ هزار تومان باشد، شرکت فرودگاه‌ها از ایرلاین‌های خارجی در ازای هر هزار کیلوگرم وزن هواپیما، برای هر کیلومتر در حریم هوایی ایران، حدود ۵۲ تومان هزینه می‌گیرد.شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران پیشتر اعلام کرده بود که در سال ۱۳۹۷ از محل پروازهای عبوری ۱۷۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است.سیاوش امیر مکری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران پیش از این به رسانه‌های ایران گفته بود که در سال ۹۷ روزانه حدود هزار سورتی پرواز از آسمان ایران عبور می‌کردند.فرض کنید یک ایرباس ای۳۸۰ خط هوایی امارات از مبدا وین در اتریش به دوبی می‌رود.این هواپیمای پهن‌پیکر، با مسافر و باک پر، در هنگام بلند شدن از باند حدود ۵۹۰ تن وزن دارد. هواپیما در کریدور پروازی این مسیر از روستای مرزی دوستان در شمال غربی‌ترین نقطه ایران تا جزیره سیری در خلیج فارس را در حریم هوایی ایران می‌پیماید، یعنی مسافتی حدود ۱۷۰۰ کیلومتر.حالا حاصل‌ضرب ۵۹۰، وزن هواپیما به تن، در ۱۷۰۰، مسافت طی شده به کیلومتر، در ۴ هزارم دلار؛ می‌شود معادل حدود ۴ هزار دلار، یعنی حدود ۵۲ میلیون تومان درآمد ایران برای پروازی که عبورش از حریم هوایی ایران حدود یک ساعت به طول می‌انجامد.پیش از این در پی تنش میان هند و پاکستان و همچنین التهاب در روابط عربستان و متحدانش در منطقه خلیج فارس با قطر، درآمد ایران از پروازهای عبوری از آسمان این کشور افزایش چشمگیری یافته بود.
اوكراین: حرف‌هاي ایران مزخرف است!
وزیر خارجه اوکراین خبر داد وزیران پنج کشوری که شهروندان آنها بر اثر حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری کشته شده‌اند، روز پنج‌شنبه در لندن ملاقات می‌کنند تا درباره اقدامات قانونی احتمالی علیه ایران گفت‌وگو کنند.وادیم پریستایکو، گفت: «کشورها همچنین در مورد پرداخت غرامت و تحقیقات درباره این حادثه صحبت می‌کنند.»پریستایکو گفت: «گفته‌های ایران مبنی بر این‌که هواپیمای ساقط‌شده‌  خطوط بین‌المللی هواپیمایی اوکراین به هنگام اوج‌گیری تنش‌ها در نزدیکی پایگاه نظامی حساس پرواز می‌کرده ‌مزخرف‌ است.» وزیر خارجه اوکراین گفت که تهران موافقت کرده بود جعبه‌های سیاه هواپیما را برای تحقیقات به کی‌یف تحویل دهد. پریستایکو در ادامه توضیح داد که «ما این گروه از وزیران خارجه کشورهای داغ‌دیده را ترتیب داده‌ایم و قرار است شانزدهم ژانویه، به صورت حضوری در لندن برای گفت‌وگو در مورد شیوه برخورد با موضوع، از جمله راه‌های قانونی، چگونگی پیگیری این موضوع، و نحوه تعقیب قضایی آنها (ایران)، گفت‌وگو کنیم.»

 

خدا را شکر، هیچ مسئولی استعفا نداد!
 سایت تابناک نوشت: یك شنبه شب ، خبر استعفای برخی مقامات در نهادهای مختلف در واکنش به اتفاقات مربوط به انهدام هواپیمای اکراینی در فضای مجازی منتشر و بلافاصله خبر همه موارد منتشر شده تکذیب و از این بابت نگرانی وجود ندارد و مردم با اعتماد کامل، منتظر بهتر شدن امور خواهند بود. طبیعی است همان طور که حق اعتراض برای مردم در ایران فقط در مصاحبه‌ها و صرفا در روی کاغذ مطرح می‌شود، استعفا و برکناری به خاطر ناکارآمدی و یا قصور نیز به همان ترتیب، فقط در مصاحبه‌های مقامات و روی کاغذ مطرح می‌شود و در عالم عمل، حتی خبرش هم در کسری از ثانیه تکذیب می‌شود. استعفا، کناره‌گیری یا برکناری از یک مسئولیت به خاطر قصور و یا ناکارآمدی در یک حادثه یا اتفاق یا یک فرایند، به خودی خود اصالت و ارزشی ندارد. این کار از آنجا اهمیت می‌یابد که پیامی را به افکار عمومی منتقل می‌کند؛ پیامی که بر این موضوع دلالت می‌کند که حاکمیت به حساسیت‌های افکار عمومی حساس است. پیام این است که حاکمیت در پی تقابل با افکار عمومی نیست. این پیغام را به جامعه مخابره می‌کند که مسئولان یا حاکمیت خود با این وجدان جمعی جامعه همراهند و خود را از آن جدا نمی‌دانند.ممکن است برخی مدعی شوند، شاید طرفداران بقای یک یا چند مسئول مقصر در یک حادثه در مسئولیت یا مسئولیت شان، از طرفداران استعفا یا برکناری آنان بیشتر باشند، اما بحث در اینجا در مورد قصوری است که وجدان عمومی را جریحه دار کرده است؛ بحث در مورد تقابل مردم درباره طرفداری یا عدم طرفداری از یک مسئول نیست. چه بسا برخی از مردم هم که روان آن‌ها از یک حادثه، پریشان شده باشد، در هنگام تقابل سیاسی، خود را در زمره طرفداران یک یا چند مسئولیت مقصر در یک حادثه خود را قرار بدهند. ممکن است مجموعه تصور کند که عدم استعفا یا برکناری، خدمت به آن مسئول است و پیش فرض شان این باشد که نمی‌شود با یک اشتباه، خدمت سالیان سال یک مسئول را نادیده گرفت؛ شاید یکی از مهم‌ترین مسائل در این باره، همین پیش فرض اشتباه در باره مسئولیت و مسئولان است. فردی که به کاری گمارده می‌شود، در هر مسئولیتی در رده‌های پایین یا بالا، وظیفه اولیه اش درست انجام دادن کار و یا بهره ور کردن سیستم زیر مجموعه اش است؛ اصالتا انتساب افراد برای کارآمدی است و این وظیفه است و نه لزوما خدمت. اگر کسی کارآمدی نداشته باشد که اصولا نباید به مسئولیتی منصوب شود؛ بنابراین، خدمت چندین ساله هر فرد در هر مسئولیتی وظیفه اوست. هر فردی هر چقدر هم مجموعه اش کارآمد باشد، وظیفه اش را انجام داده و در برابر هر قصوری مسئول است؛ لذا شاید مسئولان قبل از هر مساله دیگری، باید این پیش فرض را در ذهنشان پاک کنند که خدمت مسئولان وظیفه است و امتیازی برای آن محسوب نمی‌شود. نکته دیگر این که در جامعه ما به ویژه از استعفا لزوما، ضعف، برداشت می‌شود و به همین خاطر است که مسئولان به ندرت استعفا می‌دهند و استعفا‌هایی که در ایران شاهد آن بوده ایم، یا به دلیل جلوگیری از برکناری توسط مافوق بوده، یا شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مسئول مورد نظر دیگر در آن پست احساس راحتی نکرده و ترجیح داده که استعفا دهد؛ اما حقیقت امر این است که استعفای مسئولین در همه سطوح، نسبت به قصور یا تقصیر در حوادثی که به ویژه افکار عمومی را متاثر کرده است، اصالتا مسئولیت پذیری است؛ اینکه یک مسئول بپذیرد ناشی از اهمال حتی غیر عامدانه وی، خللی بر مردم یا کشورش وارد شده و او حتی با همین یک اشتباه، دیگر صلاحیت ادامه مسئولیت را ندارد، لزوما نشانه ضعف نیست، بلکه این مساله از مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن یک مقام یا مسئول ناشی می‌شود. این استعفا یا برکناری را نباید نابودی فرد تلقی کرد، بلکه تلنگر و هشداری است که در امور بعدی که در هر حیطه‌ای به او می‌سپارند، بیش از هر زمان دیگری مسئولیت پذیر باشد و اهمال حتی غیر عامدانه هم از او سر نزند. مساله دیگر این همان دانستن شخصیت‌های نظام سیاسی کشور با شخصیت نظام سیاسی کشور است. در بسیاری از اوقات مشاهده می‌شود، افراد برای بقا در مسئولیت‌های خود، شخصیت خود را به گونه‌ای به اصل نظام سیاسی گره می‌زنند که گویی مقصر بودن آنان در یک مساله، مقصر دانستن کلیت نظام سیاسی است و درخواست برای استعفا یا برکناری او خلل جبران ناپذیری به نظام سیاسی کشور وارد می‌کند. در حالی که اتفاقا و کاملا بر عکس، مسئولین یک کشور باید آگاهانه عملکرد خود را از کلیت نظام سیاسی کشور جدا بدانند و مطمئن باشند در صورت استعفا یا کناره گیری آنان در هنگام قصور یا ناکارآمدی، گردی بر دامان نظام سیاسی نخواهد نشست.
یک نظام سیاسی در مسیر اداره کشور، طبیعتا با ضعف‌ها و خطا‌هایی مواجه می‌شود که در کمترین زمان لازم است ضعف‌ها را اصلاح کند و به راه خودش ادامه دهد، بنا نیست نظام سیاسی، اشتباه اشخاص و مسئولانش را مکررا بر دوش بکشد تا جایی که آن خطا‌ها آنقدر سنگین شود که نظام سیاسی را از ادامه حرکت بازدارد. گاهی هم برخی ادعا می‌کنند، در صورت استعفا یا برکناری مسئولان در نهاد‌های مختلف، جایگزین‌های مناسبی برای آنان وجود ندارد که البته این ادعایی نیست که خریداری داشته باشد.      

 

کدخدایی: ۹۰ نماینده مجلس رد صلاحیت شدند؛

تایید صلاحیت شبانه و یکباره ۳۰ نماینده مجلس!

یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت که یكشنبه شب ۳۰ نماینده مجلس برای حضور در انتخابات تایید صلاحیت شدند!
 قاسم میرزایی نیکو با بیان این مطلب افزود:‌ طبق اطلاع ما در مرحله اول ۱۲۰ نماینده داوطلب نمایندگی رد صلاحیت شده بودند که یكشنبه شب یک مرتبه ۳۰ نماینده را تایید صلاحیت کردند. وی توضیح داد: تا آخر وقت اداری روز یكشنبه  به این نمایندگان گفته بودند که صلاحیتتان رد شده اما به یک باره آخر شب  به آنها اعلام کردند که صلاحیت‌شان تایید شده لذا در حال حاضر تعداد نماینده‌های فعلی که برای انتخابات مجلس یازدهم قصد کاندیداتوری دارند و رد صلاحیت شده‌اند، ۹۰ نفر می‌باشد. همچنین سخنگوی شورای نگهبان گفت:پرونده بیش از ۱۴۵۰۰ نفر را بررسی کردیم، این بررسی‌ها در هیات نظارت شهرستان و استان با کسب نظر از هیأت مرکزی انجام شد. عباسعلی کدخدایی، افزود: کسانی که در این مرحله‌ شکایت دارند، ۵ روز یعنی از روز یكشنبه تا پنج‌شنبه وقت دارند شکایت خود را به دفاتر هیأت نظارت استانی ارائه کنند.وی تاکید کرد: یک میلیون برگ سند از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت‌ها دریافت کردیم.کدخدایی گفت: مهم‌ترین دلایل رد صلاحیت‌ها، محورهای مفاسد اقتصادی، مفاسد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت است. همچنین سوء استفاده از اموال عمومی، تحصیل مال نامشروع، اختلاس، استعمال مواد مخدر، مفاسد اخلاقی، محکومیت جنایی، سابقه شرارت، چاقوکشی و سابقه فروش مواد مخدر از جمله مصادیق رد‌صلاحیت‌هاست. وی افزود: از حدود ۲۴۷ نفر نماینده فعلی مجلس ۹۰ نفر صلاحیت شأن عمدتا به خاطر مسایل مالی تایید نشد. البته به برخی از آنها مستندات پرونده‌شان توضیح داده شد و به بقیه نیز اگر درخواست کردند این مستندات ارائه می‌شود.کدخدایی ضمن تشکر از مراجع رسمی که همکاری بسیار خوبی داشتند گفت: باید اعلام کنیم که این مراجع تقریبا برای همه افراد سند به شورای نگهبان ارائه کردند که این امر نسبت به دوره‌های قبل بی‌سابقه بود.وی افزود: در قانون، تحقیقات محلی را داریم و در بسیاری از اوقات همین تحقیقات محلی به نفع افراد می‌شود چراکه کمک به دقت کار شورای نگهبان در بررسی پرونده‌ها می‌کند.وی ادامه داد: ما به جناح و گروه افراد نگاه نمی‌کنیم، اصلا نگاه نمی‌کنیم اصلاح‌طلب یا اصولگراست بلکه مستندات پرونده را می‌بینیم. امروز در رسانه‌ها هم اعلام شد که از هر دو طیف سیاسی هم تایید صلاحیت داشته‌ایم و هم رد صلاحیت. این نشان می‌دهد عملکرد شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد.
 رویه‌هایِ باطل ۴۱ ساله باید منسوخ شود
علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس در یادداشتی با عنوان «رویه باطل در بررسی صلاحیت‌ها» نوشت: «شنیدم به استناد بند ۲ ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس،برای دوره یازدهم رد صلاحیت شده‌ام.بند ۲ که یکی از شرایط کاندیداها را بیان می‌کند می‌گوید: التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.هرچه فکر کردم کجا من التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی نداشته‌ام چیزی به خاطرم نیامد. احتمالا مفهومشان از  نظام رهبری نظام است.اگر در جایی من نظری غیر از نظر رهبری داشته‌ام-که داشته‌ام- این عین خواست خود مقام رهبری است که چندبار، از جمله در دیدار با دانشجویان گفتند ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، باید آزاد باشد که حرفش را بزند. بنابراین، این نگاه هیئت‌های نظارت که زیر مجموعه شورای نگهبان هستند با نگاه مقام رهبری مغایر است و باید دست از این کارهایشان بردارند.این که من اعتراض بکنم یا نکنم و اگر اعتراض کردم تایید بشوم یا نشوم، مهم نیست، مهم این است که بعد از ۴۱ سال از انقلاب اسلامی این رویه‌های باطل باید منسوخ شود.»

 

                                                    

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد