در اظهار نظری عجیب معاون وزارت بهداشت طلبکار مردم شده و گفته وضعیت قرمز خوزستان به دلیل عدم رعایت مردم بوده است. وزارت بهداشت به گونهای رفتار میکند که گویا دولت قرنطینه را اعمال کرده و تمام ادارات و سازمانها را بسته و مردم به اصرار بیرون آمدهاند و قرنطینه اجباری دولت را رعایت نکردهاند!
سایت رویداد ۲۴ در ادامه نوشت: واقعیت این است از زمانی که به دستور دولت محدودیت در رفت و آمدها برداشته شد و ادارات و سازمانها نیز بازگشایی شدند و از آنجایی که مردم مجبور به خروج از خانه و رفتن به محل کار هستند، شاهد شیوع دوباره ویروس کرونا در خوزستان هستیم.
با بدتر شدن شرایط خوزستان، دولت تصمیم گرفته اهواز را تا پایان هفته به طور کامل تعطیل کند؛ در حالی که این تصمیم خیلی پیش از این باید اتخاذ میشد. چه آنکه بسیاری از متخصصان نسبت به بازگشایی زودهنگام و هیجانی اصناف و ادارات استان و برداشتن ممنوعیت رفت و آمد هشدارهایی داده بودند، اما بيتوجهی به این هشدارها باعث بروز بحران دیگری از خوزستان شده است و براساس آخرین آمار برخی از بیمارستانهاي این استان مملو از بیماران کرونایی است و دیگر جایی برای پذیرش و بستری بیمار جدید ندارند.اخیرا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرده است که وضعیت خوزستان نتیجه بيتوجهی مردم به فاصله گذاری اجتماعی است! رویداد۲۴ ضمن بررسی وضعیت خوزستان، این موضوع را بررسی کرده که آیا واقعا مردم مقصر هستند؟ در شرایطی که در برخی از مناطق مانند سوسنگرد وقتی فقط یک تب سنج وجود دارد و مردم به دلایل اقتصادی قادر به خرید لوازم بهداشتی نیستند و مجبور به رفتن به سرکار هستند، چگونه میتوان آنها را مقصر بحرانی شدن شرایط دانست و از خودشان سلب مسئولیت کنند.
برداشتن محدودیتها، خوزستان را قرمز کرد
یکی از پرستاران بیمارستان رازی اهواز به رویداد۲۴ میگوید: تا پیش از برداشتن محدودیتها شرایط کمی آرام شده بود و روزانه تعداد بسیار کمی مراجعه کننده کرونایی داشتیم، اما با برداشتن محدودیتها و باز شدن ادارات، مردم مجبور شدند بیشتر در محیط بیرون حضور داشته باشند.
او توضیح میدهد: در روزهای گذشته کادر درمان بیمارستان به صورت سه شیفت در بیمارستان حضور داریم تا بتوانیم پاسخگوی این حجم از مراجعه کننده باشیم. بسیاری از مردم مجبور هستند به سرکار بروند تا هزینههای خود را تامین کنند. زمانی که شهر قرنطینه نیست و محدودیتی هم در رفت و آمدها وجود ندارد، مردم نیز مجبور هستند برای تامین هزینههای زندگی سر کار بروند. بازگشایی ادارات و سازمانها و مجبور شدن مردم برای رفتن به سرکار باعث ایجاد چنین مشکلی شده است، زیرا در آن مدت که قرنطینه بودیم و محدودیت رفت و آمد وجودداشت، شرایط به شدت آرام شده بود. این پرستار میگوید: طی روزهای گذشته به یکباره مراجعه کنندگان به بیمارستان که همگی علائم کرونا داشتند شدت پیدا کرد و همین مسئله باعث شد با کمبود جا و خستگی زیاد نیروهای درمانی مواجه شویم، زیرا من و بسیاری از همکارانم از ابتدای اسفندماه مشغول خدماترسانی هستیم و اکنون با شروع پیک دوم کرونا در استان، کار ما سختتر و خستگیمان شدیدتر شده است.
کرونا در میان زندانیان
ویروس کرونا در خوزستان همچنان جولان میدهد و حتی زندانیان هم در امان نماندند. طی روزهای گذشته برخی از زندانیان زندان اهواز با علائم سرماخوردگی به بیمارستان مراجعه کردند که متوجه شدند به ویروس کرونا مبتلا هستند. همین موضوع باعث نگرانی خانوادههاي این زندانیان شده است و بسیاری از آنها خواهان آزادی زندانیان خود در این شرایط شدهاند. یکی از شهروندان اهوازی به رویداد۲۴ میگوید: مردم در این مدت زندگیشان به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه شدند. بخشی از مردم کارگران روزمزد هستند که حتی اگر مبتلا به کرونا باشند هم به دلیل هزینههای بالای زندگی مجبور هستند کار کنند و حتی بیماریشان هم باعث نمیشود در خانه بمانند و گرسنگی خانوادههایشان را ببینند. شرایطمان واقعا وخیم است و امیدواریم مسئولان فکری به حال استان داشته باشند و تعطیلیها را تا رفع کامل این بیماری ادامه دهند. زیرا با این شرایط نه میتوانیم کار کنیم نه بچههایمان را از خانه بیرون ببریم.
یک دهم مبتلایان کرونا در خوزستان هستند
نماینده اهواز در مجلس میگوید: متاسفانه به اشتباه جا افتاده است استانهایی مانند خوزستان به دلیل گرم شدن هوا نیاز به رعایت آنچنانی نیست. این موضوع باعث شده در بازگشایی مجدد، شرایط استان مانند سایر استانهای کشور نباشد، زیرا یک دهم مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان است.
علی ساری تاثير گردوغبار را در افزايش بيماران بيتاثير نميداند، اما دليل اصلي همهگير شدن کرونا در استان خوزستان و شهر اهواز را بازگشايي زودهنگام کسب وکارها و سهلانگاري مردم در تجمعات و مراسم مختلف عنوان ميکند و به ميگويد:چند روز پيش با يک بيمار مبتلا به کرونا صحبت ميکرد و او دليل ابتلايش را حضور در يک مراسم فاتحهخواني عنوان کرد. ريزگردها اثري که در طي چهار سال گذشته بر روي ريههاي مردم گذاشته است، قابل کتمان نيست، اما در يک هفته شرايط نميتواند تغيير کند.
وی ادامه داد: در راستای دلیل افزایش مبتلایان باید چند نکته را بگویم. افراد مبتلا به کرونا دو دسته هستند، افرادی که بستری میشوند و دسته دوم افرادی هستند که نیاز به بستری ندارند و باید در خانه قرنطینه شوند. متاسفانه بعد از بازگشایی ادارات و اصناف در مناطقی که از لحاظ اقتصادی در سطح ضعیفی قرار دارند و دسترسی به مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش برایشان سخت است، وضعیت ابتلا به ویروس کرونا بیشتر شد.
این نماینده میگوید: وضعیت اقتصادی برخی از مبتلایان بسیار بد است و حتی کسی را ندارند که از آنها مراقبت کنند و برای تامین مایحتاج مجبور هستند به خارج از خانه بروند. بسیاری از مردم هم به دلیل مشکلات مالی توانایی خرید لوازم بهداشتی را ندارند، بسیاری هم نانآور خانه هستند و نمیتوانند در قرنطینه بمانند، بلکه باید کار کنند تا بتوانند هزینه زندگی روزمره را تامین کنند.