حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه هیات دولت گفت: در هفته پایانی ماه صفر هستیم و ایام رحلت پیامبر عظیم شان اسلام (ص) و شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع) هستیم. از همه مردم متدین، فهیم و عاشق خاندان رسالت تشکر کنم که در دوران عزداری اربعین، همه استانداردها را رعایت کرده و علیرغم زیارت امام حسین (ع)، راهپیمایی و مجالس عزا داشتند، سفر و راهپیمایی انجام نشد و عزاداری هم در پروتکلهای بهداشتی انجام شد. وی با بیان اینکه از مردم خواهش میکنیم در ایام پایانی ماه صفر همچنان همه دستورات بهداشتی را مراعات کنند، اظهار داشت: مردم از پیشوایان دینی خود همواره درسهای مهمی برای زندگی فردی و جمعی خود آموختهاند اما نسبت به زندگی پیامبر (ص) بیش از آنچه صورت گرفته، باید درسآموزی کنیم. ایشان بالاترین شخصیت تاریخ انسانی است. نه قبل و نه بعد از او، چنین کسی نخواهد آمد. ایشان اشرف مخلوقات بود و پیامش اخلاق و زندگیاش الگو بود، او الگو و نمونه برای همه ماست. رئیسجمهور ادامه داد: پیامبر (ص) هم جنگ و هم صلح داشت. این مرد نمونه، هم عملیات تهاجمی و هم عملیات تدافعی داشت. این پیامبر، روزهایی پیروز شد و هم در روزهایی دچار شکست شد. روحانی با بیان اینکه پیامبر (ص) حکومت را بر مبنای قانون و پیمان اداره کرد، تصریح کرد: ایشان پیامبری بود که وقتی با مردم مکه صلح کرد، قرآن آن فتح مبین نامید و بزرگترین پیروزیهای پیامبر (ص) در سایه آن صلح به دست آورد، بیش از آنچه در میدان جهاد کسب کرد.
وی با بیان اینکه آنجا که توان جنگ بود، پیامبر (ص) فرمان جهاد میداد و آنجا که توان و تعداد دشمن بیشتر بود، پیامبر (ص) فرمان دفاع میداد، خاطرنشان کرد: تمام کفار در مدینه احساس امنیت میکردند. امنیت مردم در هر دین و مرام و سلیقه، در کنار حکومت پیامبر حراست و حفاظت میشد.
وی افزود: در آن زمان علم به عنوان ننگ بود بزرگ قبیله برای کاری که میکرد یعنی برای نوشتن و خواندن پیشخدمت مخصوص داشت و نوشتن خودشان را ننگ میدانستند در این جامعه پیامبر، علم و تزکیه را اساس فضیلت قرار داد، بهداشت و نظافت را به عنوان الگوی مهم برای مردم تبیین کرد الگویی که جامعه اروپا بعد از قرنها به حمام نرفتن افتخار میکردند. رئیس جمهوری ادامه داد: پیامبری که نظافت و پاکیزگی و شستن حداقل پنج نوبت دست برای نمازهای پنج گانه و غسل را در شرایطی برای مردم واجب میداند و نظافت را برای مردم تبیین کرد. آزادی و مشورت با مردم را در سرلوحه کار خود قرار میداد او هیچ کار مهمی را بدون مشورت با مردم انجام نداد اما در عین حال این پیامبر با عظمت که هم پیامبر و حاکم است حق ندارد ذره ای از قانون تخطی کند. وی گفت: خداوند به پیامبر فرمودند اگر از خط مستقیم کوچکترین تخطی کنید و مسیر حق را ترک کنی دو برابر در دنیا و دو برابر در آخرت عذاب میشوی، هیچ کس توفیق نیافت که در سلام از پیامبر سبقت جوید. او بود که در کوچه و خیابان به مردم سلام میکرد و از همه سبقت میجست، اصل تواضع و فروتنی در برابر مردم را داشت، ما باید تاریخ زندگی پیامبر را از نو بخوانیم و همه ابعاد زندگی را مدنظر قرار دهیم. بعضیها فقط یک بعد زندگی پیامبر را در نظر میگیرند مگر میشود در یک مکتب بخشی را قبول و بخشی را قبول نکند. چه آنجا که میگوید صلح و برادری و چه آنجا که میگوید قاطعیت، رحمت و نرمش در برابر دیگران همه این مجموعه اسلام است. مجموعه اسلام را از زندگی پیامبر عظیمالشأن اسلام باید بیاموزیم بهویژه در این ایام که معطر این ایام به نام مبارک آن حضرت و روزهای پایانی زندگی مبارک پیامبر عظیمالشأن اسلام بود. روحانی خاطرنشان کرد: از ائمه هدی و از امام حسن (ع) هم باید یاد بگیریم. امام حسن(ع) امام صلح و پیوند بود، ایشان امامی بود که با ایجاد وحدت برای حفظ اساس اسلام، گام برداشت.
باید به موقع بجنگیم و به موقع صلح کنیم
وی گفت: وقتی برخی از اصحاب امام حسن (ع) آمدند و با زبان معترضانه که چرا صلح کردی، چرا در برابر طرف شما پیمان را امضا کردید، حضرت فرمودند، جامعه اسلامی که فقط شما ۱۰ نفر نیستید، شما ۲۰ نفری که اینجا نزد من آمدید که فقط دنیا اسلام نیستید. من در مسجد رفتم برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی که مردم این را میخواهند، صلح را انتخاب میکنم. این راه امام مجتبی است. امام مجتبی به ما میآموزد که مرد جنگ باشیم به روز جنگ، و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. بهموقع باید بایستیم و بجنگیم و بهموقع باید صلح کنیم.
روحانی یادآور شد: ما هفته آینده به مردم این خبر خوش و تبریک را میدهیم ده سال تحریم ظالمانه تسلیحاتی یکشنبه هفته آینده رفع میشود چهار سال سر این موضوع با آمریکا جنگیدیم چهار سال آمریکا این در و آن در میزد این که روز ۲۷ مهرماه اتفاق نیافتد این روز اتفاق میافتد که به خاطر ایستادگی مردم است. این به خاطر تلاش دیپلماتهای ماست که آمریکا موفق نشد. آنهایی که میگویند برجام برای ما چه کرده این یکی از کارهای برجام است. تحریم تسلیحاتی را برداشت و از یکشنبه میتوانیم از هر کس میخواهیم اسلحه بخریم و به هر کس میخواهیم اسلحه بفروشیم. روحانی ادامه داد: این یکی از اقدامات مهمی بود دولت تدبیر و امید انجام داد البته بعضی وقتها صبر لازم دارد که ما به همه نکاتی که مورد توجه است برسیم. البته این وسط شری در دنیا پیدا شد به نام حاکمان کاخ سفید که این شر را نه بر سر مردم ما بر سر همه آورد ببینید. چه بلایی سر افغانستان آورد افغانستانی که کاخ سفید نشینان هر روز میگفتند امنیت آن را تضمین خواهیم کرد الان ببینید در افغانستان چه خبر است غرب و شرق افغانستان دست کیست. شرایط بسیار خطرناکی که در افغانستان با آن مواجه هستیم.
رئیس جمهوری افزود: اینهایی که ادعا میکردند که ما آمدیم در منطقه داعش را از بین ببریم دیدیم چه کار کردند مردم فداکار عراق و سوریه و رزمندگان ما بود که جنگیدند و داعش را برکنار کردند. وی یادآورشد: آمریکا بگوید در چهار سال گذشته در سیاست خارجی چه موفقیتی به دست آورده است در همه موارد شکست خورده است در برابر ملت فلسطین شکست خورده در برابر ملت عراق و سوریه شکست خورده است یک موفقیت ندارد جز با زور و شرایطی که میبینیم با لحن بیادبانه که یک فردی که مدیر یک جمع کوچک هم است از آن لحن و کلمات نسبت به ملت بزرگ و شریف ایران استفاده نکرده است معلوم است ملت بزرگ ایران اینها را عصبانی کرده و به زانو در آورده است.
روحانی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر سه امتحان بزرگ برای مردم ایران رخ داده است، خاطر نشان کرد: امتحان اول جنگ تحمیلی اقتصادی سال ۱۳۹۷ بود که همچنان ادامه دارد. آزمایش دوم سیل ۱۳۹۸ در ۲۵ استان بود و امتحان بعدی کرونایی است که از پایان سال ۱۳۹۸ آغاز شده و در سال ۱۳۹۹ ادامه دارد. این سه آزمایش بزرگ برای مردم و مسئولین نیز که مردم در کنار هم از آن سربلند بیرون آمدند. رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه میداند مردم ایران در فشار اقتصادی هستند، تاکید کرد: میخواهم به مردم اطمینان بدهم که دولت همه توان خود را برای تامین ارز و کالاهای مورد نیاز به کار برده و خواهد برد و لحظهای از درد و مصائب و مشکلات مردم غافل نیست. وی اضافه کرد: با کمک کادر درمان و مسئولان و مردم در مقابله با ویروس کرونا هرچه در توان داشتیم انجام دادیم و میدهیم و به نوکری و خدمت به مردم افتخار میکنیم. من از همه وزرا و مسئولین خواهش میکنم که با قدرت و استمداد از پیامبر(ص)، امام حسن (ع) و امام رضا (ع) و با کمک هم این بار را به مقصد برسانیم و مشکلات مردم را کاهش دهیم. روحانی در ادامه اظهار کرد: برای اینکه مشخص شود فقط شعار نمیدهیم تنها به چند نکته آماری اشاره میکنم. امسال خرید گندم از کشاورزان هفت درصد افزایش داشته و حتی در تولید گندم نسبت به پارسال جلوتر هستیم. در تولید و فروش مخصوصا در صنعت رشد داریم. در این یک ماه نسبت به مدت مشابه پارسال تولید هفت درصد و فروش ۱۴ درصد رشد داشته است. در شش ماهه اول امسال در صنعت ۶.۴ درصد رشد و در فروش هشت درصد رشد داشتهایم. در بخش فولاد از سه تا ۹ درصد رشد کرده و در این شش ماهه نسبت به سال گذشته تولید اضافه داشتهایم.
این روزها، کشور به حال خود رها شده است
یك نماینده مجلس دهم درباره سفرهای استانی رؤسای قوا که این روزها و حواشی که به وجود آمده است، گفت: من فکر میکنم این روزها کشور رها شده است.
جلال میرزایی یادآور شد: زمان جنگ و بعد از آن سفرهای استانی را داشتیم؛ رؤسای قوا برای حل مشکلات به استانها میرفتند و با استقبال مردمی مواجه میشدند و اینچنین هم یکدیگر را زیر سؤال نمیبردند.وی ادامه داد: با توجه به شرایط جنگ و حتی بعد از آن که زمان بازسازی بود، روسای قوا علیه یکدیگر موضع نمیگرفتند و به عنوان رؤسای قوا و جزئی از این نظام به میان مردم میرفتند و مشکلات و مسائل را بررسی میکردند.این فعال سیاسی افزود: آن زمان اینگونه نبود که مسئولان طی سفرهای استانی خود در هر شهری که وارد میشوند، با کنایه و به صورت صریح عملکرد قوه دیگر را زیر سئوال ببرند و بگویند ما جهادی هستیم و برای نظارت میدانی آمدهایم، از تهران و پایتخت نمیشود مشکلات و مسائل را حل کرد و با این حرفها مدیریت رئیس قوه دیگر را زیر سئوال ببرند.وی در ادامه با بیان اینکه هیچگاه این رفتارهایی که امروز مشاهده میکنیم در طول زمانهای گذشته وجود نداشته است، عنوان کرد: حتی در زمان احمدینژاد وقتی وی سفر استانی میرفت، رئیس وقت مجلس را اینگونه زیر سئوال نمیبرد و نمیآمد منّت بگذارد و بگوید امروز که من سفر استانی آمدهام، رؤسای قوای دیگر در تهران نشستهاند و کار نمیکنند، اصلاً چنین شرایطی نداشتیم. میرزایی خاطرنشان کرد: رفتار امروز برخی تصمیمگیران بسیار عجیب است؛ زیرا به جای اینکه با گذشت زمان باتجربهتر و پختهتر در شیوه مملکتداری عمل کرده و ضعفها را برطرف کنیم و به سمت تکامل برویم، پسرفت که هیچ، به سمت واگرایی میرویم.وی تاکید کرد: این سفرها با توجه به اینکه به اختلافات در کشور دامن میزند اگر با این رویکرد ادامه پیدا کند ضررهایش از منافع بیشتر است.میرزایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند در این شرایط کشور رئیس مجلس باید به کار قانونگذاری بپردازد اما به جای این کار به سفرهایی میرود که بیشتر شائبه انتخاباتی دارد، گفت: آقای قالیباف قرار بود ساختار مجلس را متناسب کند و با شرایط جدید تطبیق دهد، تا بتواند کارآمد شود.وی یادآور شد: امروز انتقادی که در حوزه قانونگذاری وجود دارد، این است که قرار بود به قول نمایندگان مجلس فعلی، تغییراتی در مجلس صورت گیرد؛ اگر مطلع باشید گفته میشد نمایندگان و هیات رئیسه مجلس دهم نتوانستند مجلس را در جایگاه واقعی خودش قرار دهند و ما میخواهیم این کار را انجام دهیم.این فعال سیاسی ادامه داد: در ابتدای مجلس یازدهم چندین کارگروه هم تشکیل دادند تا مجلس را به جایگاه شایسته خودش در نظام سیاسی کشور برگردانند اما چیزی که در حال حاضر میبینیم این است که آقای قالیباف بهگونهای عمل میکند که میخواهد فقط خودش دیده شود.