سیما سادات لاری گفت: تا دیروز ۴ آبان ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۱ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۶۸ هزار و ۸۹۶ نفر رسید.وی افزود: ۴۹۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی با بیان اینکه تا کنون چهار میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۹۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، اظهار کرد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.لاری گفت: همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
مهر؛ سیاهترین ماه کرونا در ایران
آمار ماهانه کرونا نشان میدهد ماه مهر ۹۹ رکورد قرمزترین و سیاه ترین ماه کرونایی را داشته است. اما تحلیل روند ماهانه حاوی نکاتی دقیقتر از روند این بیماری در کشور بوده است. «سیاه ترین» و «قرمزترین» ماه کرونایی در ایران به پایان رسید اما آمارها حکایت از آن دارد که این سیاهی قرار است در آبان ماه نیز به مثابه مهرماه تکرار شود.براساس آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان تمام متغیرها در ماه مهر، در بالاترین مرز خود قرار داشتند. از سوی دیگر مقایسه آمار ماهانه کرونا از زمان ورود این ویروس به ایران تا امروز حکایت از آن دارد که ردپای تلخی آمار کرونا در تیرماه را باید در خرداد ماه جستجو کرد، چه آنکه در این ماه بی تفاوتی نسبت به این ویروس از یک سو و شدت گرفتن سفرها از سوی دیگر سبب رشد تعداد بیماران بدحال و مرگ و میرها در تیرماه شد. تاسف بارتر آنکه همان عاملی که در خرداد آمار تیرماه را سیاه کرد، در ماه مهر نیز تاثیرگذار بوده است. روندی که میتواند خطر کرونا را در دومین ماه پاییز بازهم تکرار کند. با آنکه در مهر ماه تعداد بستری روزانه در بیشترین میزان ماهانه قرار داشت اما رشد چشمگیر ابتلا و بیماران بدحال این ماه را به خطرناک ترین ماه کرونایی کشور تا به امروز تبدیل کرده است. اما این خطر از کجا بر میخیزد؟شیوع فعالیت و کسب و کارهای روزانه در مهر ماه و رعایت کمتر فاصله گذاری اجتماعی میتواند علتی باشد تا جدیت مبارزه با شیوع کرونا کم رنگ تر شود.فرسایش و خستگی کادر درمان نیز در کنار عوامل دیگر ممکن است عاملی باشد که شیوع کرونا مرزهای گسترش خود را در ایران فراتر ببرد.عامل دیگری که باز هم میتواند مانند خردادماه توجیهی بر علت افزایش فوتیها و بیماران بدحال در مهر باشد آن است که باوجود افزایش مبتلایان باز هم درصد کمتری از آنها در مراحل ابتدایی درمان به بیمارستانها رجوع میکنند و غالبا بیمارستانها شاهد بیمارانی با وضعیت حاد هستند.ادامه این روند و پایداری این عوامل در نتیجه ادامه این روند میتواند شرایط را از ماه مهر نیز متاسفانه برای ایران در خصوص مبارزه با بیماری کرونا خطرناکتر کند.
افزایش هولناک فوتیهای کرونا با تشدید آلودگی هوا
متخصصان از ارتباط هولناک آلودگی هوا با افزایش فوتیهای کرونا در کلانشهرها سخن گفتند و به گروههای پرخطر توصیه کردند در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند. در این روزهای سخت کرونایی که ایرانیان در جنگ تمام عیار با کرونا هستند و کرونا وحشیتر از قبل شده است و روزهای سیاه پاییز را سپری میکنیم. در بسیاری از کلانشهرهای کشور مانند تهران، مرکزی، البرز، اصفهان، قزوین، قم، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خوزستان در طول هفته گذشته آلودگی هوا نفسها را به شماره انداخت و چهره شهرها خاکستری رنگ بود. آلودگی هوا و ارتباط ترسناک آن با شیوع کرونا، موضوعی که ترس و وحشت را در این روزهای سیاه کرونایی به جان هر کسی میاندازد، موضوعی که در روزهای اخیر متخصصان از آن سخن میگویند. امسال با سالهای قبل فرق میکند زیرا برخلاف سالهای گذشته که در این شرایط مسئولان و کارشناسان مردم را به استفاده از حمل و نقل عمومی ترغیب میکردند، اما امسال به دلیل شیوع کرونا نمیتوان به مردم بگوییم که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید چرا که استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و افزایش بار آن به معنای شیوع بیشتر کروناست.
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان در آستانه ۴۳ میلیون نفر است
آمار جهانی مبتلایان به عفونت کووید ۱۹ ناشی از کروناویروس جدید به ۴۲ میلیون و ۹۴۶ هزار و ۴۴۶ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۱۵۴ هزار و ۸۶۲ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است. همچنین بنابر تازهترین آمارها ۳۱ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۶ نفر از مبتلایان به کووید۱۹ نیز تاکنون بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید۱۹ که تاکنون در ۲۱۵ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا هماکنون با بیش از ۸.۸ میلیون مبتلا و بیش از ۲۳۰ هزار قربانی، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددارِ قربانیان این بیماری در دنیا هستند.ایران هم در رتبه سیزدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.