سیما سادات لاری، گفت: تا دیروز ۶ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۹۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۳۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۸۱ هزار و ۸۲۴ نفر رسید.وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۳ هزار و ۲۹۹ نفر رسید.لاری با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون ۴۶۳ هزار و ۶۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، ادامه داد: در عین حال ۴۹۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.به گفته وی، تا کنون چهار میلیون و ۷۸۶ هزار و ۷۶۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. وی افزود: در حال حاضر نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه تقریبا در تمامی استانهای کشور صعودی است و به دنبال این روند افزایشی، متاسفانه شاهد بالا رفتن بی سابقه موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور هستیم. وی گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.به گفته لاری، همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ابتلا به کرونا در بین جوانان بیشتر شده است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با بیان اینکه ابتلا به بیماری کرونا در بین جوانان بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: در ماههای گذشته مردم پروتکلها را بیشتر رعایت میکردند و در این ایام از ۸۰ درصد استفاده از ماسک در ایلام به حدود ۵۰ درصد رسیدهایم. در همه جای دنیا راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است، چراکه هنوز دارو، درمان و واکسن مشخصی ندارد و مردم خودشان باید این موارد را رعایت کنند. محمد نوذری ادامه داد: متاسفانه مردم به این باور نرسیدهاند که کرونا خطرناک است و بسیاری از افراد نسبت به کرونا سادهانگار هستند.
ابتلا به کرونا در زنان خانه دار آمار افزایشی دارد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در مقایسه با افراد بیمار در بخشهای کرونایی بیمارستانها، آمار ابتلا در بین زنان خانه دار بیشتر است.شهرام حبیب زاده گفت: بنا بر آمار موجود، ۵۲ درصد مبتلایان خانمها هستند که اکثراً مربوط به خانمهای خانه دار است که نشان میدهد بیماری در خانهها و دورهمیهای خانوادگی بیشتر بوده به طوری که ۱۵ دقیقه دورهمی با داشتن فاصله کمتر از ۵/۱ متر میتواند یک نفر ار مبتلا کند.وی با بیان اینکه اینکه پروتکلهای دارویی کرونا در سطح کشور چندین بار ویرایش شده و داروهای جدید و مؤثری معرفی شده، افزود: داروهای کرونا بهتر است در بیمارستانها مصرف شده و از مصرف خودسرانه داروها خودداری گردد. همچنین در خصوص داروهای اختصاصی آنفلوآنزا تمهیدات لازم اندیشیده شده که کمبود خاصی در این مورد نداریم.
کرونا در سطح شهر در حال چرخش است
فرماندار گناوه گفت: برای کاهش آمار مبتلایان به کرونا باید به سمت فرهنگسازی، آگاهسازی و قانع کردن مردم به استفاده دائمی از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی تعیینشده توسط وزارت بهداشت برویم. غلامرضا مهرجو اظهار کرد: درصد متوفیان کرونا نشان از چرخش این بیماری در جامعه و به خصوص در اجتماعهای خانوادگی دارد.وی با بیان اینکه با شروع موج سوم کرونا باید مکانها و اجتماعاتی که احتمال انتقال بیماری را افزایش میدهند تعطیل شوند، افزود: کنترل و کاهش کرونا تنها در صورتی امکانپذیر است که مردم در اجرای پروتکلهای بهداشتی پیشگام باشند و بدون همراهی آنها این مهم امکانپذیر نیست.وی بیان کرد: ویروس در سطح شهر در حال چرخش است و تنها با رعایت کردن درصد ابتلا کاهش مییابد، لذا کلیه دستگاههای اجرای خصوصی و دولتی از ارائه خدمات به افرادی که ماسک نمیزنند اجتناب کنند.
آمار جهانی کرونا
آمار جهانیِ مبتلایان به عفونت کووید ۱۹ ناشی از کروناویروس جدید به ۴۳ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۵۴۳ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۶۰۹ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است.همچنین بنابر تازهترین آمارها ۳۲ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۷۳۷ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ نیز تاکنون بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید۱۹ که تاکنون در ۲۱۵ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا هماکنون با بیش از ۸.۹ میلیون مبتلا و بیش از ۲۳۱ هزار قربانی، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با آمار میلیونیِ مبتلایان پس از آمریکا به ترتیب با بیش از ۷.۹ و ۵.۴ میلیون بیمارِ کووید ۱۹، جایگاه دوم و سوم را در جهان به خود اختصاص دادهاند.همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددارِ قربانیان این بیماری در دنیا هستند. ایران هم در رتبه سیزدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.