در حالی که ایالات متحده آمریکا اعلام کرد آماده حضور در نشست کمیسیون مشترک برجام به همراه دیگر اعضای گروه ۱+۵ و ایران است،به نظر میرسد این این نخستین سیگنال جدی و ابراز تمایل آشکار دولت جو بایدن در زمینه بازگشت به برجام است. این در حالی است که جمهوری اسلامی اعلام کرده برای بازگشتن به اجرای کامل تعهدات برجامی منتظر اقدام عملی دولت جدید آمریکا در لغو تمامی تحریم هاست و در مقابل دولت بایدن نیز در ۱ ماه گذشته تاکید داشته در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات هسته ای حاضر به بازگشت به برجام است.
دولت جدید آمریکا در مواضع خود غالبا از بازگشت به برجام و نه لغو تمامی تحریم های هسته ای سخن می گوید.روز پنج شنبه هم وزرای خارجه ایالات متحده آمریکا و ۳ کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان یک نشست مجازی با موضوع هماهنگی مواضع خود در قبال ایران تشکیل دادند و پس از این نشست با صدور بیانیه ای به ایران هشدار دادند گام های کاهش تعهدات برجامی از جمله لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را به اجرا نگذارد. وزرای خارجه آمریکا و ۳ کشور اروپایی به ایران هشدار دادند این اقدام تبعات وخیمی خواهد داشت.
یک مقام آمریکایی در این باره به خبرگزاری رویترز گفته واشنگتن به نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اطلاع داده محدودیتهای تردد اعمالشده علیه دیپلماتهای ایران در نیویورک کاهش خواهند یافت.گامهای کوچک و سیاسی دولت بایدن در حالی است که ایران انتظار دارد دولت جدید آمریکا به طور کامل از رویه دولت ترامپ فاصله بگیرد و یگانه راه راستی آزمایی آن را لغو کامل همه تحریم هایی می داند که در ۳ سال گذشته از سوی دولت ترامپ علیه ایران وضع شده است.