در این مراسم که با غیبت وزیر کشور همراه بود، علی حسین حسینزاده معاون اجتماعی سیاسی استانداری خوزستان در اعتراضی اظهار داشت: عدم حضور وزیر کشور در این جلسه هیچ توجیهی ندارد.در این مراسم، نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به تنش آبی در اهواز و برخی شهرهای دیگر استان، گفت: آب در ۷۰۰ روستای استان با تانکر به خانهها رسیده میشود.
حجتالاسلام سید محمدنبی موسویفرد ادامه داد: اگر مردم سختی میکشند وقتی ببینند منِ امام جمعه، منِ استاندار و منِ رئیسجمهور مثل خودشان زندگی میکنم، آرام میشوند زیرا میدانند مسئولشان هم مثل خودشان سختی میکشد.وی با اشاره به ذخایر زیر زمین و روی زمین خوزستان و ظرفیت بالای این استان گفت: این استان با ۵ میلیون جمعیت، جوانان مستعد، پر کار و پر تلاشی دارد و ما مسئولان باید برای اشتغال جوانان، ظرفیت ایجاد کنیم. در استان خوزستان در چند زمینه باید تلاش شود؛ اول بحث اشتغال است. باید تلاش و ظرفیت و اقتصاد مقاوتی را ایجاد کنیم. باید کارخانهها و واحدهای صنعتی را که برخی از آنها تعطیل شده است را فعال کنیم و نیمهتعطیلها را نیز فعالتر کنیم، ظرفیت ایجاد کنیم و شرایط را برای سرمایهگذار فراهم کنیم تا اشتغال ایجاد شود.وی با اشاره به گلهمندی جوانان نسبت به بهکارگیری نیروهای غیربومی در شرکتهای استان، گفت: شرایط جوانان در ماهشهر سزاوار نیست. در شهرکهای مختلف ماهشهر فقر بیداد میکند و در سیل اخیر، این فقر خود را نشان داد. میدانم ظرفیت محدود است اما باید این شرکتها حداقل از نیروهای پیرامون خود استفاده کنند.
موسویفرد عنوان کرد: موضوع بعدی، آب و فاضلاب اهواز و برخی شهرهای دیگر استان است. آب در ۷۰۰ روستای استان با تانکر به خانهها رسیده میشود. در غیزانیه که اولویت اول کشور شد، هنوز مشکل آب داریم، لذا خواهش میکنم مساله غیزانیه رها نشود و اگر نیاز به اعتباری دارد، تامین شود.در بحث آب اهواز؛ در مناطق مختلف، فاضلاب در آب مخلوط است و باید فکری به حال آن شود.
در ادامه سید احمد آوایی نماینده دزفول اظهار داشت: یکی از اولویتهای استاندار جدید باید پرداختن مسائل امنیتی در استان باشد.
باید برای تقویت عدالت تلاش کنیم
استاندار خوزستان گفت: باید در استان برای تقویت بومی گزینی، عدالت در توزیع امکانات و توازن در خدماترسانی، تلاش کنیم.قاسم سلیمانی دشتکی اظهارکرد: من چندین استان کشور را داشته ام؛ در استانهای خراسان جنوبی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و ایلام خدمت کردهام و اکنون نیز در خدمت مردم خوزستان بزرگ هستم. من چهار سال در استانداری چهارمحال و بختیاری و سه سال و نیم هم در استانداری ایلام حضور داشتم. زمانی که استاندار چهارمحال و بختیاری بودم نیز با خوزستان ارتباط داشتم و بررسی مسائل مربوط به آب، راه آهن و جادهها در زمان استانداران پیشین خوزستان مورد بررسی قرار گرفتند. حتی در زمان سفر رئیسجمهور به استان چهارمحال و بختیاری نیز مهمترین خواسته ما راه آهن اصفهان به شهرکرد و اهواز بود که پروژه بسیار حیاتی است که خوشبختانه فاز اول آن به سرعت در حال پیش رفتن است.
وی عنوان کرد: همچنین فاز یک طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان به اتمام رسیده که البته اجرای فاز دوم آن کار سختی است که تخصیص اعتبارات و آب سخت است و حتما از تجارب آقای شریعتی در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
مدیران پروازی ۲۸ شرکت از ۳۰ پتروشیمی استان!
در ادامه، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با اشاره به طرحهای انتقال آب گفت: علیرغم اینکه اعتقاد داریم آب، سرمایهای است که به همه کشور تعلق دارد ولی تا زمانی که استان خوزستان نیاز به این آب برای شرب و کشاورزی و حقآبه رودخانهها دارد، بحث انتقال آب به سایر نقاط کشور باید خط قرمز همه ما در هر شان و منزلت و جایگاهی باشد.سید کریم حسینی اظهار کرد: لازم میدانم از وزیر کشور گله داشته باشم و این را بگویم که هر چه شان و منزلت و جایگاه وزارت شما و همه خدمتگزاران این کشور است، از استان خوزستان و خوزستانیها است و حضور شما لازم بود تا از نزدیک با مشکلات استان خوزستان آشنا شوید.وی افزود: امروز من به عنوان نماینده مردم باید صحبت ۲۰ سال گذشته نمایندگان را در این جلسات تکرار کنم و این، زیبنده نظام مقدس اسلامی و مسئولان کشوری نیست. خوزستان در جایگاهی است و داشتهها و نداشتههایی دارد که هر کدام از آنها جلسهای چندین ساعته را میطلبد.حسینی با آرزوی موفقیت برای استاندار جدید خوزستان گفت: بحث کرونا اولین صحبت ما در استان در این روزها است؛ در جلسات دو سه روز گذشته با ایشان در این خصوص صحبت کردیم و این بیماری باید دغدغه همه ما باشد.
وی با بیان اینکه مساله آب، مشکل اصلی در میان مشکلات خوزستان است، تصریح کرد: باید به استاندار جدید خوزستان بگویم که آب و مسائل آب در استان مسائلی است که همیشه باید به آن بپردازیم. ما نیز در مجلس در کنار شما باید با هم به سمت حل این مشکلات حرکت کنیم. در بحث آبرسانی، در خوزستان به هر شهرستانی که قدم بگذارید تنش آبی وجود دارد و مشکلات آب در ۷۰۰ روستای خوزستان، یکی از این مسائل است.نماینده اهواز با اشاره به طرحهای انتقال آب از خوزستان افزود: علیرغم اینکه اعتقاد داریم آب، سرمایهای است که به همه کشور تعلق دارد ولی تا زمانی که استان خوزستان نیاز به این آب برای شرب و کشاورزی و حقآبه رودخانهها دارد، بحث انتقال آب به سایر نقاط کشور باید خط قرمز همه ما در هر شان و منزلت و جایگاهی باشد.خط قرمز بودن انتقال آب به دلیل خسارتهای سنگینی است که به اراضی و کشاورزی و توسعه استان خوزستان وارد میکند.حسینی افزود: ما باید برای هر استان و هر جایی از کشور توجیه کنیم که انتقال آب هیچ توجیه علمی و منطقی و عقلانی و زیست محیطی ندارد و نخواهد داشت.
وی با اشاره به شبکه فاضلاب نیز گفت: در چند سال اخیر درگیر آبگرفتگیها و عدم رسیدگی به مشکل آبهای سطحی و شبکه فاضلاب بودهایم و این مساله یکی از محورهایی است که در آینده باید در دستور کار ما قرار بگیرد. بحث کشاورزی و به ویژه فاز دوم طرح کشاورزی مقام معظم رهبری نیز یک موضوع حیاتی است و باعث رونق اقتصادی و توسعه کشاورزی استان و کشور و ایجاد فرصتهای جدید شغلی برای خوزستان میشود و باید مد نظر همه ما در استان باشد.
وی با اشاره به مشکلات سرمایهگذاری و اشتغال در استان خوزستان گفت: نقطه ضعفی که در خوزستان وجود دارد، عدم استقبال صحیح و درست از سرمایهگذاران به ویژه از بخش خصوصی است. بحث اختصاص بودجه و تسهیلات برای این موارد را ما به عنوان نمایندگان مردم باید مد نظر داشته باشیم و این موضوع را در کمیسیون تلفیق شروع کردهایم. سه نفر از همکاران ما از کمیسیونهای انرژی و عمران و کشاورزی در کمیسیون تلفیق حضور دارند و هم برای بحث شبکه فاضلاب و هم فاز دوم طرح کشاورزی مقام معظم رهبری و هم برای مشکلات اولیه استان چارههایی اندیشیده شده است و روز یکشنبه در بررسی بودجه ۱۴۰۰ مطرح میشود و در این خصوص، همراهی دولت را در ادامه کار نیاز داریم.
حسینی افزود: مساله راه نیز از مشکلات اولیه است و به ویژه در روستاها همچنان راههای روستایی و راههای آسیبدیده از سیل را داریم. در خصوص احداث برخی پلها که حیاتی و مسیر مواصلاتی شهرها و روستاها هستند نیز مشکل وجود دارد.وی تصریح کرد: ایجاد فرصت برای مدیران بومی و فرصتهای اشتغال برای جوانان بومی استان دردی است که از همه مسئولان نظام و مسئولان استانی انتظار است به آن توجه کنند.به عنوان مثال وقتی در ماهشهر از حدود ۳۰ شرکت پتروشیمی مستقر در این شهر، حدود ۲۸ شرکت توسط مدیران غیر بومی و مدیران پروازی اداره میشوند نباید منتظر ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان این استان باشیم. وقتی آزمون استخدامی برگزار میشود میبینیم که این آزمون برای سایر استانها هم برگزار میشود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از مدیریت بومی، خطاب به استاندار جدید خوزستان گفت: ما مدیران بسیار خوب و موفق و جوانان بسیار مستعدی برای مدیریت در استان خوزستان داریم و به ویژه ایجاد فرصتهای شغلی و اختصاص فرصتها به فرزندان این استان ضرورت است.حسینی تصریح کرد: توجه به همه قومیتها و گروهها و شهرها و روستاها، یک اصل در استان خوزستان است که انتظار داریم استاندار توجه بیشتری به آن داشته باشد.وی افزود: استفاده از نظرات علما و اساتید دانشگاهی و نخبگان و کسانی که میتوانند راهکار بدهند و دلسوز خوزستان هستند و از روی دلسوزی نیز گاهی صدای آنها بالا میرود، در دستور کار باشد و استاندار خوزستان اصل همراهی و همافزایی را مد نظر داشته باشد.
جهان تا دو یاسه سال دیگردرگیرکرونا میماند
واكسنهاي امريكايي در صدر بيشترين ايمني
ژورنال پزشکی لنست، گزارشی از میزان اثرگذاری واکسنهای کرونا منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش بین واکسنهای موجود، واکسن بیوانتک فایزر که محصول مشترک آمریکا و بلژیک است، با کارایی ۹۵ درصد درصد، بیشترین ایمنی را در بدن ایجاد میکند.
بعد از آن، واکسن شرکت آمریکایی مودرنا، با ۹۴ درصپ و در رده سوم واکسن تولید روسیه، اسپوتنیک با کارایی ۹۲ درصد قرار دارد. در این گزارش همچنین برآورد شده است که احتمالا میزان اثرگذاری این واکسنها روی انواع جهش یافته ویروس کرونا متفاوت خواهد بود. میزان اثربخشی چهار واکسن دیگر نیز به این ترتیب گزارش شده است: واکسن آمریکایی نوواوکس با اثربخشی ۸۹ درصد، واکسن آکسفورد-آسترازنکا، تولید مشترک بریتانیا و سوئد، با ۷۰ درصد کارایی، واکسن جانسون اند جانسون، محصول مشترک آمریکا و بلژیک با ۶۶ درصد کارآیی و میزان تاثیرگذاری واکسن چینی سینوواک تنها ۵۰ درصد برآورد شده است.
۷۷ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تا دیروز ۱ اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۰۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۶۷۸ نفر از آنان بستری شدند.سیماسادات لاری افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۸۸ هزار و ۱۵۹ نفر رسید.وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسید.لاری افزود: بر اساس آخرین تحلیلها، در حال حاضر ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز، ۵۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۶۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.وی همچنین اعلام کرد: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
جهان تادو یاسه سال دیگردرگیرکرونا میماند
عضو شورایعالی نظام پزشکی گفت: درمورد اینکه شاید مجبور باشیم تا یک سال دیگر رعایت پروتکلها را ادامه دهیم بعضیها پیش بینی میکنند ممکن است دو تا سه سال دیگر هم جهان درگیر این بیماری باشد.ناهید خداکرمی گفت:در کشور ما هم تا زمانی که یک مورد مثبت داشته باشیم و روزی یک بیمار جدید هم اضافه شود همه باید به پروتکلهای بهداشتی عمل کنیم.وی گفت: درحال حاضر هم توصیه میشود هر فردی از دو ماسک استفاده کند. درواقع باید یک ماسک سه لایه و یک ماسک پارچهای استفاده شود که بتوان تا حدود زیادی از انتشار بیماری جلوگیری کرد.
تأیید اثربخشی درمان کرونا با داروهای ضد انعقاد خون
از زمان مشاهده مقدار قابل توجهی از لختههای خون در بیماران مبتلا به کووید ۱۹، درمان برخی از این بیماران با داروهای رقیقکننده خون در دستور کار مراکز درمانی آلمان قرار گرفته است. اینک پژوهشگران آلمانی با بررسیهای پژوهشی خود اثربخشی این روش درمانی را تأیید کردهاند. یک کلینیک وابسته به مرکز علوم پزشکیهامبورگ ـ اپندورف اعلام کرد: بررسیهای جامع روی جانباختگان این بیماری نشان از اثر مثبت داروهای رقیقکننده خون (ضد انعقاد خون) بر روی این بیماران دارد.
بیش از ۱۱۰ میلیون مبتلا به کرونا در جهان
طبق آخرین آمارهای جهانی ابتلاء به ویروس کرونا، طی ۲۴ ساعت گذشته با افزایش ۳۹۸ هزار و ۲۶۸ نفری تعداد مبتلایان به این ویروس تا کنون به ۱۱۰ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۱۳۷ نفر رسیده است.فوتیهای ناشی از کرونا در جهان با رشد ۱۱ هزار و ۴۹۷ نفری در یک روز به تعداد ۲ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۵۴۳ نفر رسیده است. در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، مکزیک و هند رکورددارِ شمار قربانیان این بیماری در دنیا هستند و پس از آن کشورهای روسیه، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، آلمان، کلمبیا، آرژانتین، مکزیک، لهستان، ایران ،آفریقای جنوبی،اوکراین، پرو، اندونزی، جمهوری چک و هلند نیز بیش از یک میلیون مبتلا را ثبت کردهاند.