کد خبر: ۱۲۳۹۴۴
ایران: تا قبل از دولت رئیسی به مذاکرات برجام باز نمی‌گردیم

پیام برجامی ایران به اروپا

گروه سیاسی: خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد که ایران تا قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، آمادگی حضور در دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش را ندارد.

این منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود گفته است، جمهوری اسلامی این پیام را به اروپایی‌ها که به طور غیر مستقیم کار میانجیگری بین ایران و آمریکا را انجام می‌دهند، منتقل کرده است. طبق این گزارش انتظار این است که دور هفتم مذاکرات مربوط به احیای برجام احتمالا تا پیش از نیمه ماه اوت (بیش از یک ماه دیگر) در وین از سر گرفته نشود. این منبع دیپلماتیک گفته است: آنها آمادگی بازگشت مذاکرات را قبل از روی کار آمدن دولت جدید  ندارند.رویترز می‌گوید، مشخص نیست كه آیا این به معنای این است که چنین آمادگی پس از مراسم تحلیف در ۱۴ مرداد وجود خواهد داشت یا این که دولت ابراهیم رئیسی باید کاملا مستقر شود.یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تایید کرده است که ایران به دلیل انتقال دولت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور خواستار فرصت بیشتری شده است. این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما آماده تداوم مذاکرات بودیم اما ایرانی‌ها به دلیل انتقال دولت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری تقاضای وقت بیشتری کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است، هر وقت فرایند (انتقال دولت) در ایران به اتمام رسید، ما آماده‌ایم به وین بازگردیم تا به گفت‌وگوها ادامه دهیم. او اضافه کرد، ما همچنان مایل به بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای موسوم به برجام هستیم، اگرچه (آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه) روشن کرده است، این پیشنهاد به طور نامحدود روی میز نخواهد بود.تاکنون شش دور از مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا برای احیای برجام، در وین پایتخت اتریش برگزار شده است اما اختلافات بین تهران و واشینگتن همچنان پابرجاست و دو کشور هنوز تاریخی برای دور بعدی گفت‌وگوها اعلام نکرده‌اند. خبرگزاری بلومبرگ هم، از قول منابعی گزارش داد که دور هفتم مذاکرات برجام احتمالا در نیمه ماه اوت در وین از سر گرفته شود.میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در کمیسیون مشترک برجام، روز دوشنبه گفته بود ۹۰ درصد از مسیر توافق هسته‌ای طی شده و احتمالا تحریم‌های اساسی آمریکا علیه ایران از ماه آینده، اوت، برداشته می‌شود.
دلیل تاخیر در آغاز دور هفتم مذاکرات وین
 یک کارشناس مسائل بین‌الملل، می‌گوید: وضعیت انتقال قدرت در ایران و نیز نگرانی کشورهای غربی درباره پایبند بودن دولت سیزدهم به تعهدات برجامی، دو دلیل اصلی تاخیر در مذاکرات وین است. رضا ذبیحی درباره دلایل و پیامدهای تاخیر در مذاکرات وین گفت: در حال حاضر شاهد یک فترت میان دور ششم مذاکرات و آغاز دور هفتم مذاکرات هستیم که البته این موضوع حداقل در شرایط فعلی نگران کننده نیست.وی افزود: به نظر می‌رسد علی رغم فاصله ایجاد شده در برگزاری مذاکرات، طرفین با یکدیگر در ارتباط کامل هستند و در حال فراهم کردن شرایط برای دور بعدی مذاکرات می‌باشند.با وجود اینکه تاریخ جدیدی برای تمدید توافق میان ایران و آژانس اعلام نگردید، طرفین در وضعیت فعلی ترجیح داده‌اند در یک فضای سکوت و آرام، شرایط جدید به وجود آمده را مدیریت نمایند. این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطر نشان کرد: رصد وضعیت فعلی مذاکرات نشان می‌دهد که امکان حصول توافق در مذاکرات وین تا پیش از ۱۲ مرداد کاهش یافته است، اگر چه این موضوع بدان معنا نیست که احتمال دست یافتن به توافق بطور کلی از میان رفته باشد. بلکه همچنان امید زیادی در خصوص حصول توافق میان طرف‌ها وجود دارد. ضمن اینکه اگر توافقی هم تا قبل از انتقال دولت بوجود نیاید، امکان برگزاری دور جدیدی از مذاکرات وجود دارد. ذبیحی با بیان اینکه موضوع انتقال قدرت و گفت‌وگوهای داخلی یکی از دلایل تاخیر در مذاکرات است، گفت: همزمان با موضوع انتقال قدرت که به طور کلی از دولت دوازدهم به دولت سیزدهم در حال انجام است، هم اکنون کادر جدید وزارت خارجه نیز به نمایندگی از رئیس‌جمهور منتخب در حال بررسی و تبادل اطلاعات با کادر فعلی برای تحویل گرفتن ماحصل اقدامات انجام شده است و همین موضوع امری زمان بر محسوب می‌شود. البته موضوع انتقال قدرت در همه ی نظام‌های سیاسی امری حساس و زمان بر است و به نظر می‌رسد طرف دیگر مذاکرات نیز اهمیت این موضوع را درک کرده است.یکی دیگر از دلایل تاخیر در آغاز دور جدید مذاکرات، ذهنیت سایر طرف‌ها و به ویژه طرف‌های غربی از موضوع انتقال قدرت در ایران و پیامدهای آن است.چون این کشورها این ذهنیت را دارند که ممکن است اراده و روش دولت سیزدهم برای انجام و اجرای توافق با اراده و روش دولت فعلی متفاوت باشد و از این رو تمایل دارند که توافق نهایی را با دولت جدید به سرانجام برسانند.ذبیحی ادامه داد: در واقع آنها این نگرانی را دارند که ممکن است دولت سیزدهم برخی از تعهدات و یا توافقات حاصل شده را نپذیرد و از این رو ترجیح می‌دهند که احیای برجام در نهایت در دولت جدید مورد توافق قرار گیرد. اگر چه این نگرانی قابل درک است، چون به هر حال انتقال در نظام‌های سیاسی، بدون شک تغییراتی را سبب می‌شود، ولی روشن است که دولت جمهوری اسلامی ایران علی رغم تغییر دولت‌ها به تعهدات بین‌المللی خود پایبند خواهد بود. برخلاف آنچه در خصوص آمریکا شاهد بودیم و با خروج ترامپ از برجام به وقوع پیوست. این استاد دانشگاه افزود: با توجه به مواضعی که تاکنون رئیس‌جمهور منتخب داشته است، ایشان نیز بر ضرورت حتمی برداشته شدن تحریم‌ها، احیای برجام و انجام تعهدات ایران در صورت پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود تاکید کرده اند و لذا از نظر این کلیات، تفاوت اساسی میان دیدگاه‌های دو دولت وجود ندارد. اگر چه ممکن است در روش‌ها و برخی جزئیات تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. 

 

 

اف‌بی‌ای: قصد ربودن و انتقال علی‌نژاد به ایران از طریق ونزوئلا را داشتند
 آمریکا: طرح ربودن مسیح علی‌نژاد خنثی شد

گروه بین‌‌الملل: وزارت دادگستری آمریکا اعلام كرد: ماموران جمهوری اسلامی قصد ربودن مسیح علی‌نژاد و انتقال او به ایران از طریق ونزوئلا را داشتند. 
وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت یک مامور اطلاعاتی ایران و صدور کیفر خواست برای ۳ مامور دیگر به اتهام ربودن علی‌نژاد از خاک آمریکا خبر داد. این تیم قبلا در کانادا، بریتانیا و امارات متحده عربی قربانیان دیگری را هدف قرار داده بودند. دادستان‌ها در ایالت نیویورک آمریکا چهار نفر از جمله یک مامور اطلاعاتی ایران را به توطئه‌چینی برای ربودن مسیح علی‌نژاد روزنامه نگار منتقد ایران در آمریکا متهم کرده‌اند. یک زن ایرانی هم به اتهام همکاری با این توطئه در کالیفرنیا بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده است. در این ادعانامه از علیرضا شاهواروقی فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری که شهروندان ایران هستند نام برده شده است.علیرضا فراهانی مامور اطلاعاتی ایران و سه نفر دیگر اعضای یک شبکه اطلاعاتی ایران توصیف شده اند که تصور می‌شود در ایران باشند. این افراد همچنین به توطئه برای نقض تحریم‌های آمریکا، توطئه برای کلاهبرداری بانکی و حواله پول، و توطئه برای پولشویی متهم شده اند.در بیانیه دادگستری نیویورک از مسیح علی‌نژاد، نام برده نشده است اما او تایید کرد که هدف این تلاش ادعایی برای آدم ربایی بوده است.براساس بیانیه دادستانی منهتن نیویورک همچنین اتهاماتی علیه نیلوفر بهادری فر که روز اول ژانویه در کالیفرنیا بازداشت شد مطرح شده است.هرچند نیلوفر بهادری فر مستقیما به تلاش برای آدم ربایی متهم نشده اما این ادعانامه می‌گوید که او از این توطئه حمایت کرده بود. بهادری فر به ارائه کمک مالی و سایر خدمات به افراد مقیم ایران و نهادهای این کشور، ارائه خدمات مالی به افراد دخیل در این توطئه ادعایی و نقض تحریم‌های ایران متهم شده است.مقام‌ها می‌گویند نیلوفر بهادری فر در برابر این اتهامات اعلام بی گناهی کرده و با قرار وثیقه آزاد است. علی نژاد در توییتی از اف‌بی‌آی برای خنثی کردن طرح ربودن خود تشکر کرده است. در بیانیه دادستانی منهتن نیویورک آمده است: فراهانی یک مقام اطلاعاتی ایران است که در ایران اقامت دارد. خاضعین، صادقی و نوری هم در ایران ساکن هستند. براساس این ادعانامه فراهانی و شبکه اطلاعاتی تحت مدیریت او - از جمله خاضعین، صادقی و نوری - حداقل از ژوئن ۲۰۲۰ برای ربودن مسیح علی نژاد که اصلا ایرانی است تلاش می‌کردند. آدری استراس دادستان در نیویورک گفت: همانطور که ادعا شده، چهار متهم یک شهروند ایرانی الاصل را که منتقد نظام ایران است را تحت نظر گرفتند و برای ربودن و انتقال قهری او به ایران برنامه ریزی کردند، جایی که سرنوشت او در بهترین حالت در ابهام می‌بود.آنها می‌گویند که دولت ایران سعی داشت این روزنامه نگار را به یک کشور ثالث بکشاند تا اسارت او میسر شود.
گفته شد که فراهانی و افراد تحت امر او از محققان خصوصی در آمریکا برای تحت نظر گرفتن از جمله تصویربرداری از علی نژاد و اعضای خانواده او استفاده کردند. علی نژاد گفت که اف‌بی‌آی پیشاپیش او را از این خطر مطلع کرده بود و او را برای مدتی در خانه‌های امن تحت حفاظت داشت.به گفته او مظنونان عکس‌هایی حتی از او درحال گل دادن آب در خانه‌اش گرفته بودند.براساس بیانیه دادستانی منهتن این توطئه بخشی از یک برنامه وسیع‌تر برای فریب دادن و انتقال سه نفر از کانادا ونفر پنجم از بریتانیا به ایران بوده است. هویت این افراد فاش نشده است.براساس این بیانیه کلیه این افراد منتقدان ایران بوده‌اند. ویلیام اف. سوئینی رئیس دفتر اف‌بی‌آی در نیویورک گفت آنها در این ادعانامه می‌گویند که یک گروه مورد حمایت دولت ایران برای ربودن یک خبرنگار ساکن آمریکا از خاک این کشور و بازگرداندن قهری او به ایران توطئه کردند.
 ایران نمی‌تواند صدایم را خفه کند
مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر،ایرانی مقیم آمریکا، می‌گوید حکومت ایران در هدف خود برای «خفه‌کردن» صدای او و مردم موفق نخواهد شد و توطئه ربودن او منجر به «تغییر مسیر» او در زندگی و فعالیت‌هایش نخواهد شد. او تاکید کرد که در طول هشت ماه گذشته که ماموران اف‌بی‌آی درباره امنیت او هشدار داده‌اند، در جریان برنامه‌ریزی حکومت ایران بوده است. به گفته علی نژاد، او در این دوران با همکاری پلیس آمریکا چند بار به خانه‌های امن رفته‌ است و اقدامات پوششی که طبق توصیه‌های پلیس آمریکا را انجام داده است ولی باز ماموران اطلاعاتی ایران محل سکونت او را پیدا کرده بودند. او با اشاره به اینکه اکنون مشخص شده که افراد دیگری در کشورهای مختلف هدف بوده‌اند، به کشورهای غربی می‌گوید که مذاکره با چنین دولتی،‌ نه تنها بر علیه منافع مردم ایران که بر علیه منافع و امنیت ملی این کشورهاست. علی‌نژاد همچنین در بیانیه‌ای که در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده است، اقدام دولت ایران را «تهدید آشکار علیه امنیت ملی آمریکا و همه روزنامه‌نگاران و مخالفان دیکتاتوری» دانسته و از دولت‌ها و سازمان‌های مدافع آزادی بیان خواسته است که «حساسیت بیشتری نسبت به امنیت روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی» داشته باشند. او در بیانیه خود با اشاره به اینکه در طول هشت ماه گذشته در جریان این موضوع قرار گرفته بود، این اقدام را نشان‌دهنده بی‌توجهی جمهوری اسلامی «مبانی حقوق بشر و رعایت هنجارهای بین‌المللی» دانسته است. علی‌نژاد، در سال‌های گذشته کارزارهای مختلفی را در حمایت از حقوق زنان و در مخالفت با حجاب اجباری راه‌اندازی کرده است. پیش از این مأموران اطلاعاتی ایران تلاش کرده بودند تا علی‌نژاد را به یک کشور ثالث بکشانند. مهرماه سال ۹۷ نیز روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز و فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، در عراق ربوده و به ایران تحویل داده شد که پس از مدتی اعدام شد. خبر ربوده شدن جمشید شارمهد، مسئول گروه تندر، در دبی و انتقال او به ایران نیز مردادماه گذشته منتشر شد.
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص ادعاهای اخیر مطروحه توسط مقامات دولت آمریکا اظهار کرد: این ادعای جدید دولت آمریکا که دشمنی آشکار و پنهانش با ایران بر کسی پوشیده نیست، آن قدر بی‌پایه و مضحک است که واقعا ارزش پاسخگویی ندارد. 

 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1400/4/26 -  شماره 4949
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۳۹۴۴
ایران: تا قبل از دولت رئیسی به مذاکرات برجام باز نمی‌گردیم

پیام برجامی ایران به اروپا

گروه سیاسی: خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد که ایران تا قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، آمادگی حضور در دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش را ندارد.

این منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود گفته است، جمهوری اسلامی این پیام را به اروپایی‌ها که به طور غیر مستقیم کار میانجیگری بین ایران و آمریکا را انجام می‌دهند، منتقل کرده است. طبق این گزارش انتظار این است که دور هفتم مذاکرات مربوط به احیای برجام احتمالا تا پیش از نیمه ماه اوت (بیش از یک ماه دیگر) در وین از سر گرفته نشود. این منبع دیپلماتیک گفته است: آنها آمادگی بازگشت مذاکرات را قبل از روی کار آمدن دولت جدید  ندارند.رویترز می‌گوید، مشخص نیست كه آیا این به معنای این است که چنین آمادگی پس از مراسم تحلیف در ۱۴ مرداد وجود خواهد داشت یا این که دولت ابراهیم رئیسی باید کاملا مستقر شود.یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تایید کرده است که ایران به دلیل انتقال دولت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور خواستار فرصت بیشتری شده است. این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما آماده تداوم مذاکرات بودیم اما ایرانی‌ها به دلیل انتقال دولت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری تقاضای وقت بیشتری کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است، هر وقت فرایند (انتقال دولت) در ایران به اتمام رسید، ما آماده‌ایم به وین بازگردیم تا به گفت‌وگوها ادامه دهیم. او اضافه کرد، ما همچنان مایل به بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای موسوم به برجام هستیم، اگرچه (آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه) روشن کرده است، این پیشنهاد به طور نامحدود روی میز نخواهد بود.تاکنون شش دور از مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا برای احیای برجام، در وین پایتخت اتریش برگزار شده است اما اختلافات بین تهران و واشینگتن همچنان پابرجاست و دو کشور هنوز تاریخی برای دور بعدی گفت‌وگوها اعلام نکرده‌اند. خبرگزاری بلومبرگ هم، از قول منابعی گزارش داد که دور هفتم مذاکرات برجام احتمالا در نیمه ماه اوت در وین از سر گرفته شود.میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در کمیسیون مشترک برجام، روز دوشنبه گفته بود ۹۰ درصد از مسیر توافق هسته‌ای طی شده و احتمالا تحریم‌های اساسی آمریکا علیه ایران از ماه آینده، اوت، برداشته می‌شود.
دلیل تاخیر در آغاز دور هفتم مذاکرات وین
 یک کارشناس مسائل بین‌الملل، می‌گوید: وضعیت انتقال قدرت در ایران و نیز نگرانی کشورهای غربی درباره پایبند بودن دولت سیزدهم به تعهدات برجامی، دو دلیل اصلی تاخیر در مذاکرات وین است. رضا ذبیحی درباره دلایل و پیامدهای تاخیر در مذاکرات وین گفت: در حال حاضر شاهد یک فترت میان دور ششم مذاکرات و آغاز دور هفتم مذاکرات هستیم که البته این موضوع حداقل در شرایط فعلی نگران کننده نیست.وی افزود: به نظر می‌رسد علی رغم فاصله ایجاد شده در برگزاری مذاکرات، طرفین با یکدیگر در ارتباط کامل هستند و در حال فراهم کردن شرایط برای دور بعدی مذاکرات می‌باشند.با وجود اینکه تاریخ جدیدی برای تمدید توافق میان ایران و آژانس اعلام نگردید، طرفین در وضعیت فعلی ترجیح داده‌اند در یک فضای سکوت و آرام، شرایط جدید به وجود آمده را مدیریت نمایند. این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطر نشان کرد: رصد وضعیت فعلی مذاکرات نشان می‌دهد که امکان حصول توافق در مذاکرات وین تا پیش از ۱۲ مرداد کاهش یافته است، اگر چه این موضوع بدان معنا نیست که احتمال دست یافتن به توافق بطور کلی از میان رفته باشد. بلکه همچنان امید زیادی در خصوص حصول توافق میان طرف‌ها وجود دارد. ضمن اینکه اگر توافقی هم تا قبل از انتقال دولت بوجود نیاید، امکان برگزاری دور جدیدی از مذاکرات وجود دارد. ذبیحی با بیان اینکه موضوع انتقال قدرت و گفت‌وگوهای داخلی یکی از دلایل تاخیر در مذاکرات است، گفت: همزمان با موضوع انتقال قدرت که به طور کلی از دولت دوازدهم به دولت سیزدهم در حال انجام است، هم اکنون کادر جدید وزارت خارجه نیز به نمایندگی از رئیس‌جمهور منتخب در حال بررسی و تبادل اطلاعات با کادر فعلی برای تحویل گرفتن ماحصل اقدامات انجام شده است و همین موضوع امری زمان بر محسوب می‌شود. البته موضوع انتقال قدرت در همه ی نظام‌های سیاسی امری حساس و زمان بر است و به نظر می‌رسد طرف دیگر مذاکرات نیز اهمیت این موضوع را درک کرده است.یکی دیگر از دلایل تاخیر در آغاز دور جدید مذاکرات، ذهنیت سایر طرف‌ها و به ویژه طرف‌های غربی از موضوع انتقال قدرت در ایران و پیامدهای آن است.چون این کشورها این ذهنیت را دارند که ممکن است اراده و روش دولت سیزدهم برای انجام و اجرای توافق با اراده و روش دولت فعلی متفاوت باشد و از این رو تمایل دارند که توافق نهایی را با دولت جدید به سرانجام برسانند.ذبیحی ادامه داد: در واقع آنها این نگرانی را دارند که ممکن است دولت سیزدهم برخی از تعهدات و یا توافقات حاصل شده را نپذیرد و از این رو ترجیح می‌دهند که احیای برجام در نهایت در دولت جدید مورد توافق قرار گیرد. اگر چه این نگرانی قابل درک است، چون به هر حال انتقال در نظام‌های سیاسی، بدون شک تغییراتی را سبب می‌شود، ولی روشن است که دولت جمهوری اسلامی ایران علی رغم تغییر دولت‌ها به تعهدات بین‌المللی خود پایبند خواهد بود. برخلاف آنچه در خصوص آمریکا شاهد بودیم و با خروج ترامپ از برجام به وقوع پیوست. این استاد دانشگاه افزود: با توجه به مواضعی که تاکنون رئیس‌جمهور منتخب داشته است، ایشان نیز بر ضرورت حتمی برداشته شدن تحریم‌ها، احیای برجام و انجام تعهدات ایران در صورت پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود تاکید کرده اند و لذا از نظر این کلیات، تفاوت اساسی میان دیدگاه‌های دو دولت وجود ندارد. اگر چه ممکن است در روش‌ها و برخی جزئیات تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. 

 

 

اف‌بی‌ای: قصد ربودن و انتقال علی‌نژاد به ایران از طریق ونزوئلا را داشتند
 آمریکا: طرح ربودن مسیح علی‌نژاد خنثی شد

گروه بین‌‌الملل: وزارت دادگستری آمریکا اعلام كرد: ماموران جمهوری اسلامی قصد ربودن مسیح علی‌نژاد و انتقال او به ایران از طریق ونزوئلا را داشتند. 
وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت یک مامور اطلاعاتی ایران و صدور کیفر خواست برای ۳ مامور دیگر به اتهام ربودن علی‌نژاد از خاک آمریکا خبر داد. این تیم قبلا در کانادا، بریتانیا و امارات متحده عربی قربانیان دیگری را هدف قرار داده بودند. دادستان‌ها در ایالت نیویورک آمریکا چهار نفر از جمله یک مامور اطلاعاتی ایران را به توطئه‌چینی برای ربودن مسیح علی‌نژاد روزنامه نگار منتقد ایران در آمریکا متهم کرده‌اند. یک زن ایرانی هم به اتهام همکاری با این توطئه در کالیفرنیا بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده است. در این ادعانامه از علیرضا شاهواروقی فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری که شهروندان ایران هستند نام برده شده است.علیرضا فراهانی مامور اطلاعاتی ایران و سه نفر دیگر اعضای یک شبکه اطلاعاتی ایران توصیف شده اند که تصور می‌شود در ایران باشند. این افراد همچنین به توطئه برای نقض تحریم‌های آمریکا، توطئه برای کلاهبرداری بانکی و حواله پول، و توطئه برای پولشویی متهم شده اند.در بیانیه دادگستری نیویورک از مسیح علی‌نژاد، نام برده نشده است اما او تایید کرد که هدف این تلاش ادعایی برای آدم ربایی بوده است.براساس بیانیه دادستانی منهتن نیویورک همچنین اتهاماتی علیه نیلوفر بهادری فر که روز اول ژانویه در کالیفرنیا بازداشت شد مطرح شده است.هرچند نیلوفر بهادری فر مستقیما به تلاش برای آدم ربایی متهم نشده اما این ادعانامه می‌گوید که او از این توطئه حمایت کرده بود. بهادری فر به ارائه کمک مالی و سایر خدمات به افراد مقیم ایران و نهادهای این کشور، ارائه خدمات مالی به افراد دخیل در این توطئه ادعایی و نقض تحریم‌های ایران متهم شده است.مقام‌ها می‌گویند نیلوفر بهادری فر در برابر این اتهامات اعلام بی گناهی کرده و با قرار وثیقه آزاد است. علی نژاد در توییتی از اف‌بی‌آی برای خنثی کردن طرح ربودن خود تشکر کرده است. در بیانیه دادستانی منهتن نیویورک آمده است: فراهانی یک مقام اطلاعاتی ایران است که در ایران اقامت دارد. خاضعین، صادقی و نوری هم در ایران ساکن هستند. براساس این ادعانامه فراهانی و شبکه اطلاعاتی تحت مدیریت او - از جمله خاضعین، صادقی و نوری - حداقل از ژوئن ۲۰۲۰ برای ربودن مسیح علی نژاد که اصلا ایرانی است تلاش می‌کردند. آدری استراس دادستان در نیویورک گفت: همانطور که ادعا شده، چهار متهم یک شهروند ایرانی الاصل را که منتقد نظام ایران است را تحت نظر گرفتند و برای ربودن و انتقال قهری او به ایران برنامه ریزی کردند، جایی که سرنوشت او در بهترین حالت در ابهام می‌بود.آنها می‌گویند که دولت ایران سعی داشت این روزنامه نگار را به یک کشور ثالث بکشاند تا اسارت او میسر شود.
گفته شد که فراهانی و افراد تحت امر او از محققان خصوصی در آمریکا برای تحت نظر گرفتن از جمله تصویربرداری از علی نژاد و اعضای خانواده او استفاده کردند. علی نژاد گفت که اف‌بی‌آی پیشاپیش او را از این خطر مطلع کرده بود و او را برای مدتی در خانه‌های امن تحت حفاظت داشت.به گفته او مظنونان عکس‌هایی حتی از او درحال گل دادن آب در خانه‌اش گرفته بودند.براساس بیانیه دادستانی منهتن این توطئه بخشی از یک برنامه وسیع‌تر برای فریب دادن و انتقال سه نفر از کانادا ونفر پنجم از بریتانیا به ایران بوده است. هویت این افراد فاش نشده است.براساس این بیانیه کلیه این افراد منتقدان ایران بوده‌اند. ویلیام اف. سوئینی رئیس دفتر اف‌بی‌آی در نیویورک گفت آنها در این ادعانامه می‌گویند که یک گروه مورد حمایت دولت ایران برای ربودن یک خبرنگار ساکن آمریکا از خاک این کشور و بازگرداندن قهری او به ایران توطئه کردند.
 ایران نمی‌تواند صدایم را خفه کند
مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر،ایرانی مقیم آمریکا، می‌گوید حکومت ایران در هدف خود برای «خفه‌کردن» صدای او و مردم موفق نخواهد شد و توطئه ربودن او منجر به «تغییر مسیر» او در زندگی و فعالیت‌هایش نخواهد شد. او تاکید کرد که در طول هشت ماه گذشته که ماموران اف‌بی‌آی درباره امنیت او هشدار داده‌اند، در جریان برنامه‌ریزی حکومت ایران بوده است. به گفته علی نژاد، او در این دوران با همکاری پلیس آمریکا چند بار به خانه‌های امن رفته‌ است و اقدامات پوششی که طبق توصیه‌های پلیس آمریکا را انجام داده است ولی باز ماموران اطلاعاتی ایران محل سکونت او را پیدا کرده بودند. او با اشاره به اینکه اکنون مشخص شده که افراد دیگری در کشورهای مختلف هدف بوده‌اند، به کشورهای غربی می‌گوید که مذاکره با چنین دولتی،‌ نه تنها بر علیه منافع مردم ایران که بر علیه منافع و امنیت ملی این کشورهاست. علی‌نژاد همچنین در بیانیه‌ای که در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده است، اقدام دولت ایران را «تهدید آشکار علیه امنیت ملی آمریکا و همه روزنامه‌نگاران و مخالفان دیکتاتوری» دانسته و از دولت‌ها و سازمان‌های مدافع آزادی بیان خواسته است که «حساسیت بیشتری نسبت به امنیت روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی» داشته باشند. او در بیانیه خود با اشاره به اینکه در طول هشت ماه گذشته در جریان این موضوع قرار گرفته بود، این اقدام را نشان‌دهنده بی‌توجهی جمهوری اسلامی «مبانی حقوق بشر و رعایت هنجارهای بین‌المللی» دانسته است. علی‌نژاد، در سال‌های گذشته کارزارهای مختلفی را در حمایت از حقوق زنان و در مخالفت با حجاب اجباری راه‌اندازی کرده است. پیش از این مأموران اطلاعاتی ایران تلاش کرده بودند تا علی‌نژاد را به یک کشور ثالث بکشانند. مهرماه سال ۹۷ نیز روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز و فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، در عراق ربوده و به ایران تحویل داده شد که پس از مدتی اعدام شد. خبر ربوده شدن جمشید شارمهد، مسئول گروه تندر، در دبی و انتقال او به ایران نیز مردادماه گذشته منتشر شد.
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص ادعاهای اخیر مطروحه توسط مقامات دولت آمریکا اظهار کرد: این ادعای جدید دولت آمریکا که دشمنی آشکار و پنهانش با ایران بر کسی پوشیده نیست، آن قدر بی‌پایه و مضحک است که واقعا ارزش پاسخگویی ندارد. 

 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد