بسیاری از کارشناسان عقیده دارند اگر بیتکوین محدوده ۴۳ هزار دلار را از دست بدهد احتمال ریزش این ارز تا محدوده ۲۲ هزار دلار وجود دارد اما به نظر میرسد تقاضا برای ارز دیجیتال بیتکوین زیر محدوده ۴۵ هزار دلار زیاد است.کارشناسان عقیده دارند محدوده مقاومت بیتکوین ۵۰ هزار دلار است و بیتکوین نتوانست بالای این عدد تثبیت شود.حسین مریدسادات، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با بیتکوین ۱۰۰ هزار دلاری گفت: به نظرم تمام ریزشها به نوعی نوسان قیمت هستند و در بلندمدت روند بیتکوین صعودی خواهد بود. بیتکوین تا پایان سال ۲۰۲۱ تا ۱۰۰ هزار دلار رشد میکند.
بازار نسبت بیش از ۳ درصد رشد کرده و سهم آلتکوینها از این رشد بیشتر از بیتکوین است.بازار از لحاظ تکنیکال کمی قوت گرفته و شاخص مقاومت نسبی در حال حرکت به بالای محدوده خنثی است. اندیکاتور مکدی هم روی محدوده قیمتی ۴۴ هزار و ۹۰۰ دلار سیگنال خرید صادر کرده است اما باید توجه داشت که بازار فعلا در یک روند رنچ در محدوده قیمتی ۴۲ تا ۵۱ هزار دلار گیر کرده است و این شرایط استراتژی معاملاتی خاص خود را دارد.در حال حاضر کندلها در میانه کانال اندیکاتور بولینگرباند قرار دارند و بیتکوین بعد از برخورد و سوراخ کردند کف کانال این اندیکاتور واکنش نشان داده و بازگشت قیمت اتقاق افتاده است.ارز دیجیتال AVAX در ۲۴ ساعت گذشته بیشترین بازدهی در میان ارزهای دیجیتال را داشته است.
۲ سیگنال مهم از بغداد و ریاض برای دلار تهران؛ صفهای طولانی مقابل صرافیها
اولین واکنش دلار به سفر رافائل گروسی
گروه اقتصادی: حضور مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران تاثیر خود را بر قیمت ارز گذاشت و قیمت دلار هم در صرافی ملی و هم در بازار آزاد نزولی شدچراکه این سفر به خریداران ارز سیگنال کاهش قیمت داده است.
اگرچه برخی اخبار از صدور قطعنامه جدید علیه ایران خبر میداد اما ظرف مدت کوتاهی ورق برگشت. صدور قطعنامه متوقف شد ورافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی شب گذشته وارد تهران شد.صرف حضور این مقام خارجی در ایران بازار ارز را نزولی کرد. شنبه قیمت دلار روی عدد ۲۷ هزار و ۷۲۰ تومان ایستاد اما قیمت دلار در لحظه تنظیم این گزارش با افت ۳۰۰ تومانی به ۲۷ هزار و ۴۷۰ تومان رسید.
اگرچه برخی دیگر معتقدند دلار مرز روانی ۲۷ هزار تومان را به سادگی از دست نمیدهد و بعید است امروز قیمت دلار وارد کانال ۲۶ هزار تومانی شود.از طرف دیگر، نرخ دلار در صرافی ملی هم کاهش یافت. اگرچه این کاهش در حد ۷۰ تومان بود. قیمت دلار در صرافی ملی ۲۶ هزار و ۹۷۷ تومان بود که به ۲۶ هزار و ۹۲۰ تومان رسید.
قیمت دلار تا کجا کاهش پیدا میکند؟
این مساله بستگی به خروجی جلسه رافائل گروسی با مقامات ایران دارد. اینکه آیا در این سفر سیگنالی از ادامه مذاکرات و همکاری ایران با آژانس دیده میشود یا نه.
والاستریتژورنال مدعی شده که به گفته سه منبع نزدیک به مذاکرات، سفر گروسی به تهران در پی تفاهم میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت میگیرد که براساس آن تهران به آژانس دسترسی به تجهیزات نظارتی فعالیتهای هستهای خود را خواهد داد و همکاری در تحقیقات در خصوص مواد هستهای پیدا شده در ایران دوباره از سر میگیرد.از طرف دیگر قرار است که ۳۰ شهریور ماه ایران مذاکرات وین را آغاز کند. در صورت جدی شدن این خبر، احتمالا میتوان منتظر ریزش قیمت دلار بود.از طرف دیگر اعلام شده کنسولگری عربستان سعودی در مشهد و کنسولگری ایران در جده بازگشایی خواهد شد و علاوه بر این، قرار است نخستوزیر عراق به تهران بیاید.هر دو خبر احتمالا واکنش بازار ارز را به همراه داشته باشد.کارشناسان میگویند بازار ارز در شرایط فعلی بیش از هر چیز تحت تاثیر اخبار سیاسی است.
۲ سیگنال مهم از بغداد و ریاض برای دلار تهران
روز شنبه قیمت دلار در بازار ارز روندی نزولی به خود گرفت. این رفتار قابل پیشبینی بود که به دلیل اخبار سیاسی متعدد دلار واکنش ارزانی نشان دهد.
فایننشال تایمز نوشته است: بر اساس شنیدهها الان بغداد میزبان واضحترین نمونه تغییر در منطقه است، به طوری که از آوریل سه دور مذاکرات در بغداد بین ایران و عربستان به عنوان رقبای مهم منطقهای انجام شده است. مذاکرات محرمانه ریاض و تهران بیشتر بر حوثیهای مورد حمایت ایران در جنگ داخلی یمن متمرکز شد. ریاض در این درگیری برای مقابله با حوثیها مداخله کرده است. دیپلماتها میگویند شاهزاده محمد بن سلمان برای پایان دادن به این جنگ جدیتر شده است. ریاض و تهران همچنین در مورد احتمال افتتاح کنسولگریهایشان در کشور مقابل به عنوان اقدامی برای نشان دادن حسن نیت خود بحث کردهاند. گفته میشود کنسولگری سعودیها در مشهد و کنسولگری ایران در جده باز میشود. از سوی دیگر مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق به منظور دیدار و گفتوگو با ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، در صدر یک هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی صبح امروز یکشنبه به تهران سفر کرده و مورد استقبال رسمی رئیسجمهور کشورمان قرار خواهد گرفت.
صف های طولانی مقابل صرافی ها
بر اساس تصمیم بانک مرکزی، سالانه به هر نفر معادل ۲ هزار یورو سهمیه ارزی تعلق میگیرد که سبب سودجویی برخی از دلالها شده است.بر اساس تصمیم بانک مرکزی، سالانه برای هر نفر معادل ۲ هزار یورو سهمیه ارزی تعلق میگیرد. افراد متقاضی میتوانند با ارائه کارت ملی، ارزهای مورد نظر خود را به نرخ صرافی بانکی تحویل بگیرند، به همین دلیل عدهای با اجاره کردن کد ملی افراد دیگر، اقدام به خرید دلار سهمیهای میکنند و چنین صفهایی ایجاد میشود.افرادی که مقابل صرافیها صف کشیدهاند، افرادی هستند که پول لازم برای خرید دو هزار یورو (بیش از ۴۰ میلیون تومان) را ندارند، اما توسط دلالها اجیر شدهاند تا اقدام به خرید کنند و در ازای آن، دستمزد دریافت کنند. این افراد در واقع کارت ملی خود را به دلالها اجاره می دهند، سپس ارز را خریداری می کنند و در نهایت، به دلالها تحویل میدهند.یکی از صاحبان کارت ملی ضمن بیان اینکه دلال ها پس از اجاره کارت ملی مقدار پولی که برای خرید دلار لازم است، واریز میکنند، اظهار کرد: من با کارت ملی به صرافی مورد نظر مراجعه میکنم. بعد از خرید، دلارها و رسید خرید را به فردی که کارت ملی را اجاره کرده، تحویل میدهم و سپس، او نیز مبلغ توافق شده را به من پرداخت میکند.او اضافه کرد: به ازای هر کارت ملی، معمولا بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان پرداخت میکنند.
بر اساس این گزارش، شکلگیری تقاضاهای کاذب توسط دلال ها و سوداگران در بازار ارز، میتواند موجب اخلال در روند اجرای سیاست ارزی شود و منابع کشور را هدر دهد. تجربه نشان داده حتی با ورود حجم قابل توجه ارز صادراتی، در صورت عدم کنترل این تقاضای کاذب، سودجویان میتوانند بخش قابل توجهی از ارز تزریق شده به بازار را بلعیده و همچنان تلاطم ایجاد کنند.
سیگنالهای منفی به بورس دلیل اصلی ریزش؛
بورس ۳۱ هزار واحد افت کرد
بازار سهام با افت ۴۰ هزار واحدی شاخص کل مواجه شد و در محدوده یک میلیون و ۴۹۰ هزار واحد قرار گرفت و حدودا سه درصد افت را ثبت کرد، اما کدام سیگنالها بازار را منفی کرد؟
شاخص کل بورس با افت ۳۰ هزار و ۹۹۳ واحدی به یک میلیون و ۴۹۸ هزار و ۲۲۳ واحد بازگشت. شاخص هم وزن نیز ۱۱ هزار واحد افت داشت و به ۴۵۲ هزار و ۲۸۰ واحد کاهش یافت.همه نمادهای شاخص ساز و پرتراکنش در وضعیت قرمز به سر میبرند و با کاهش ارزش سهام تاحدود ۵ درصد مواجه شده اند.شاخص فرابورس نیز ۳۲۵ واحد منفی شد و به ۲۲ هزارو ۴۸۵ واحد سقوط کرد.
شاخصسازان روند منفی را پشتسر گذاشتند و بیشتر گروههای بازار با اصلاح قیمت و افت تقاضا رو به رو شدند. کگل،فملی و فولاد روز گذشته بیشترین تاثیر منفی را در بازار گذاشتند و بیشترین تراکنش هم برای شستا، سپید و شپنا ثبت شد.در پایان بازار ارزش معاملات بورس به شش هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به هفته گذشته افت شدیدی را تجربه کرده است. این موضوع نشان میدهد به دلیل نوسانهای نرخ ارز و هیجان سهامداران تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده و سهامداران حقیقی تمایل به فروش سهمهای خود پیدا کردند.
همچنین سیگنالهای منفی به بازار سیمان، میلگرد و فولاد ترس مضاعفی را به بازار تزریق کرده است و گمانههای آغاز قیمتگذاری دستوری در دولت جدید در بین برخی از کارشناسان بازار زده شده است.امروز (دوشنبه) هم بازار سهام میزبان عرضه اولیه دیگری است که با روش جدید به بازار عرضه میشود. حافرین فردا توسط صندوقهای سرمایهگذاری کشف قیمت میشود و فرآیند عرضه آن صورت میگیرد.مسئولان فرابورس عرضه اولیه به شیوه جدید را آغازی برای تشویق مردم به سرمایهگذاری غیرمستقیم میدانند و معتقدند این نوع عرضه میتواند به حرفهایتر شدن بازار سهام کمک کند اما کارشناسان بازار سهام برخلاف این عقیده هستند و میگویند انحصار برای صندوقهای سرمایهگذاری و توزیع رانت محصول این نوع از عرضه اولیه خواهد بود و تنها جامعه کوچکی که مخاطب صندوقهای سرمایهگذاری هستند از این موضوع منتفع خواهند شد.