کد خبر: ۱۲۷۳۰۹

فروش خودروهای خارجی صفر شد

فروش خودروهای خارجی صفر شد. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد با اعلام این خبر گفت: بازار خودرو راکد است. فعلا تا زمان تعیین تکلیف مصوبه مجلس، هیچ خودرویی در بازار خرید و فروش نمی‌شود. چون هم خریداران و هم فروشندگان دست نگه داشته‌اند.

 با آنکه دولت بارها مخالفت خود نسبت به واردات خودرو را اعلام کرده اما فروشندگان خودرو همچنان نسبت به واردات خودروهای خارجی خوشبین هستند. هم خریداران و هم فروشندگان دست نگه داشته‌اند تا تکلیف مصوبه مجلس مشخص شود.بررسی‌ها نشان می‌دهد فعلا خریداری در بازار خودرو وجود ندارد. هر چند تعداد فروشندگان در بازار خودرو همچنان زیاد است اما فعلا همه منتظر مانده‌اند و کسی خودرویی معامله‌ای نمی‌کند. حتی فعالان بازار می‌گویند دلال‌ها از این بازار عقب‌نشینی کرده‌اند.با این شرایط اما مردم منتظر واردات خودروهای خارجی باشند؟ رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد پاسخ داد: امیدواریم ایرادات گرفته شده از سوی شورای نگهبان برطرف و واردات خودرو از سر گرفته شود. چراکه با واردات خودرو قیمت انواع خودروها تعدیل می‌شود و بازار رونق می‌گیرد.حمیدرضا حیدری گفت: یکی از دلایل رکود در بازار، مطرح شدن طرح واردات خودرو است. همین مساله مردم را سرگردان کرده و باعث قفل شدن بازار خودرو شده است. او توضیح داد که در شرایط فعلی خریدار و فروشنده دست نگه داشتند تا برنامه دولت در بازار خودرو مشخص شود.گزارش‌ها حاکی از این است که قیمت خودرو در روز چهارشنبه (۱۴ مهر ۱۴۰۰) ثابت مانده و تغییر چندانی نداشته است. قیمت خودرو پراید پراید ۱۱۱ با نرخ ۱۵۴ میلیون تومان و پراید ۱۳۲ با قیمت ۱۳۳ میلیون تومان ثبت شده است.پژو پارس LX با قیمت ۳۰۳ میلیون تومان ثبت شده است. قیمت دنا معمولی ۳۲۲ میلیون تومان و قیمت دنا پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ با قیمت ۴۶۰ میلیون تومان معامله می‌شود.
آینده بازار خودرو چه می‌شود؟
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو با اشاره به پیش‌بینی خود درباره آینده بازار خودرو بیان کرد: قیمت خودرو در هفته سوم مهر بستگی به تصمیم دولت درباره طرح واردات خودرو دارد. فعلا مردم خودرو نمی‌خرند و پیش‌بینی می‌شود به دلیل رکود بازار، قیمت خودرو در هفته پیش‌ رو ثابت بماند.
پیش از این نیز یک نمایشگاه‌دار خودرو در تهرانگفته بود: «اکنون به‌ جز اندک خرید و فروش‌هایی که افراد نیازمند پول انجام می‌دهند، معاملات در بازار به صفر رسیده است.»هر چند هفته گذشته وزارت صمت آب پاکی را روی دست مردم ریخت اما همچنان بازار در بلاتکلیفی به سر می‌برد. در روزهای اخیر سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت گفته بود «در شرایطی که تراز تجاری و ارزی کشور متعادل است، واردات خودرو می‌تواند مفید باشد اما تا پایان سال جاری و تا زمانی که ما به یک توازن در تراز خارجی برسیم، اشتباه است.»با آن که دولت سیزدهم وعده ساماندهی بازار خودرو را داده بود اما باید دید در روزهای آینده به این وعده‌های مطرح شده چقدر عمل می‌شود؟

 

ارز ترجیحی منبع فساد و رانت است؛
نماینده مجلس: سر سفره مردم  نان و تخم‌مرغ هم نیست

 نماینده سیستان و بلوچستان با بیان اینکه به علت گرانی شرایط به گونه‌ای است که خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در سفره خودشان یک نان و تخم‌مرغ داشته باشند، گفت:  علت گرانی تخم مرغ ارز ترجیحی و نبود کامیون برای حمل نقل است.
 به گزارش ایلنا، معین الدین سعیدی درباره گرانی شدید  مرغ و تخم‌مرغ در بازار اظهار داشت: یکی از چالش‌هایی که ما داشتیم، نبود هماهنگی دستگاه‌های متولی امر، وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی و وزارت راه، بود. وی با اشاره به جلسه کمیسون کشاورزی مجلس در این باره گفت: با اجرایی شدن قانون تمرکز اختیارات جهاد کشاورزی، تنظیم بازار و نیز در اختیار قرار گرفتن شرکت بازرگانی دولتی در دست وزارت جهاد، انتظار داریم که سر و سامانی به این وضعیت نابسامان مرغ و تخم‌مرغ داده شود. اکنون شرایط به گونه‌ای است که خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در سفره خودشان یک نان و تخم‌مرغ داشته باشند. 
وی درباره علت گرانی مرغ و تخم مرغ یادآور شد: علاوه بر مشکلاتی نظیر رسوب نهاده در بنادر که از پیش‌تر وجود داشته، عدم ترخیص به موقع نهاده‌های دامی و مشکلاتی که در سامانه بازارگاه داشتیم، اما اکنون مشکل تامین کامیون جهت حمل و نقل نهاده را نیز داریم. 
وی علت بخش عمده‌ای از گرانی قیمت‌ها را ارز ترجیحی دانست و افزود: چنین ارزی منبع فساد و رانت است؛ انتظار داریم نظارت‌های جدی‌تری در این مورد به عمل بیاید تا این بازار پر تلاطم سر و سامان پیدا کند. روز یکشنبه نیز تصمیمات در این مورد گرفته شد، از جمله این تصمیمات این بود که روند ترخیص نهاده‌ها تسریع پیدا کند، مباحثی در مورد حمل و نقل هم توسط وزارت راه اتخاذ شد تا آن‌ها نیز ورود جدی‌تری داشته باشند، همچنین در مورد تخصیص ارز نیز بانک مرکزی باید سرعت خود را بیشتر کند. وی درباره حذف ارز ترجیحی نیز بیان داشت: دلار ۴۲۰۰ تومانی با چه معیار اقتصادی پیش‌بینی می‌شود؟ اگر ما بنا بر حمایت و یارانه دادن داریم، باید یارانه در اختیار مصرف‌کننده نهایی و تولیدکننده داخلی قرار دهیم نه کسانی که وارد کننده نهاده‌های دامی هستند. سالانه ۱۹ میلیون تن نهاده دامی از جمله کنجاله سویا، ذرت و جو برای کشور لازم داریم؛ معتقدیم در صورتی که کمک‌های فنی و اعتباری و حمایت‌ها از بخش کشاورزی و تولیدکننده بیشتر باشد، ظرفیت‌های داخلی کشور می‌تواند بخش اعظمی از این نیاز به نهاده‌ها را در داخل کشور تامین و تولید کند که تاکنون این حمایت‌ها اتفاق نیفتاده است. امیدواریم که با رویکردی که آقای ساداتی‌نژاد دارند، این اتفاق، اجرایی شود. وی درباره اقدامات مجلس برای مدیریت گرانی مرغ و تخم مرغ خاطرنشان کرد: سفرهای متعددی به بنادر کشور جهت ترخیص به موقع کالا و همچنین جلسه‌های متعددی جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاه مربوطه داشتیم؛ با توجه به اینکه قانون تمرکز اختیارات به نوعی در حال اجرایی شدن است و وظایف جهاد کشاورزی نیز به آن‌ها بازمی‌گردد این انتظار را داریم که ناهماهنگی‌هایی که در این حوزه داریم، کمتر شود.

 

 

سهم کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی در ایران
 حداقل قیمت گاز و یخچال ایرانی چقدر است؟

 

گروه اقتصادی:
در حالی که فعالان بازار لوازم خانگی از رکود سنگینی در این بازار خبر داده و کاهش هفتاد تا هشتاد درصدی خرید و فروش را در دو سال اخیر مورد استناد قرار می‌دهند اما رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از تاسیس چهارصد فروشگاه جدید تنها در یک سال و نیم اخیر در این صنف خبر می‌دهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم خانگی ایرانی نیز نمی‌رسد.
اکبر پازوکی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در خصوص دلایل افزایش تعداد فروشگاه‌های لوازم خانگی در دوره رکود گفت: به هر حال برخی تصور می‌کنند با توجه به قیمت لوازم خانگی، فعالیت در این صنف پرسود است، از سوی دیگر افراد وقتی از یافتن شغل ناامید می‌شوند با اجاره مغازه‌ای در صدد برمی‌آیند که فعالیت اقتصادی کنند و در صنف لوازم خانگی خلاف سایر صنف‌ها ما با افزایش تعداد فروشگاه‌ها روبرو بودیم. او در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کارخانه‌ها نیز گفت: واحدهای تولیدی در این دوره تعدیل نیرو نکرده‌اند چراکه به ظرفیت تولید خود نرسیده‌اند بلکه در این بین نیرو تازه نیز جذب کرده اند. وی در پاسخ به این سئوال که دلیل رشد قیمت‌ها با وجود کاهش تقاضا در بازار چیست؟ گفت: افزایش قیمت مواد اولیه و تورم موجود در اقتصاد زمینه را برای رشد قیمت مهیا می‌کند از سوی دیگر در ماه‌های اخیر تعداد ازدواج‌ها به حداقل رسیده است و همین امر در سقوط آزاد تقاضا در بازار موثر بوده است، در عین حال گرانی کالا نیز سبب شده است بخشی دیگر از متقاضیان از بازار خارج شوند.دو عامل همیشه سبب رشد تقاضا در بازار لوازم خانگی می‌شود، اول زمانی که تعداد ازدواج‌ها افزایش یابد و دوم وقتی ساخت و ساز مسکن رونق گیرد، تقاضا به بازار لوازم خانگی باز خواهد گشت اما زمانی که آمار ازدواج و ساخت و ساز به شدت پایین است رکود این بازار تشدید می‌شود.
وی تاکید کرد البته مولفه قیمت و قدرت خرید نیز بسیار مهم است، با وجود کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی فروش در بازار لوازم خانگی، قیمت‌ها در این بازار کماکان در حال پیشروی است و دلیل آن چیزی نیست به غیر از قیمت بالای مواد اولیه؛ در ضمن تولیدکننده باید با هزار بدبختی ارز تهیه کند و سپس آن را به کشورهایی بفرستد که از آنها مواد اولیه خریده است.
سهم کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی در ایران
وی در پاسخ به سئوالی درباره سهم لوازم خانگی قاچاق موجود در بازار گفت: طی چهار سال گذشته، تلاش برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق افزایش یافته و از سوی دیگر از فروش کالاهای قاچاق در فروشگاه‌های با جواز کسب نیز ممانعت شده است. با اطلاع‌رسانی در بین کسبه و همکاری آنها با ارگان‌هایی که از ورود کالای قاچاق جلوگیری می‌کنند تا حدودی جلوی ورود کالای قاچاق گرفته شده است اما دولت باید تدابیری بیندیشد که من نوعی که به عنوان شوتی و یا تحت هر عنوان دیگری کالای قاچاق را وارد بازار می‌کنم در جایی مشغول به کار شوم و کار آفرینی صورت گیرد تا از این کار دست بکشم.وی در خصوص حجم تقاضا در بازار و سمت و سوی آن افزود: در حال حاضر با توجه به اطلاع رسانی‌هایی که انجام شده است در این خصوص که اکثر کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند؛ مردم به سمت کالاهای داخلی روی آورده‌اند اما برخی با علم به اینکه کالا قاچاق است و گارانتی ندارد، اقدام به خرید کالاهای خارجی در شهرهای مرزی، سایت‌ها و مغازه‌های بدون جواز می‌کنند.در حال حاضر برندهای خارجی درصدی از بازار را در اختیار دارند اما با توجه به اینکه آمار صحیحی در این خصوص نیست نمی‌توان به طور دقیق تخمینی ارائه کرد.
وی در خصوص روند تولید لوازم خانگی در داخل گفت: در حال حاضر تولید لوازم خانگی افزایش یافته و خلائی که در چهار سال گذشته بین تولید و تقاضای بازار وجود داشت، هر سال در حال کاهش است. در ۵ ماه ابتدایی امسال تولید ۱۰.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است اما هنوز به حد نهایی که صد در صد نیاز داخلی را تامین کند نرسیده است؛ در حال حاضر تولید کالاهایی مانند کولر آبی به تامین صد در صدی رسیده است اما در حوزه کولر گازی هنوز تولید شروع نشده است و تنها برخی از شرکت‌ها در این حوزه مشغول به کار‌اند و در تولید تلویزیون اما روند تولید در این مدت منفی بوده است و تقریبا ۱۱.۷ درصد تولید تلویزیون کاهش پیدا کرده است. قیمت بالای تمام شده کالا و عدم قدرت خرید مردم باعث نوسانات در بازار می‌شود؛ تولیدکنندگان ما در حال حاضر باید به فکر صادرات کالا باشند و دولت باید به آنها در تامین مواد اولیه، پرداخت مالیات و تامین اجتماعی کمک کند تا قیمت تمام شده تولید‌کننده پایین بیاید و اگر این اتفاق نیافتد روند بازار نیز تغییر نخواهد کرد و مردم به سمت تعمیر کالا تا تعویض آن حرکت می‌کنند.به گفته وی در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم خانگی ایرانی نیز نمی‌رسد.
وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین دلایل رشد قیمت لوازم خانگی تولید داخل چیست؛ گفت: مواد اولیه باید ارزان قیمت به دست تولید کننده برسد تا تولید کننده بتواند به جای یک شیفت سه شیفت کار کند. تولید کننده وقتی سه شیفت کار کند هزینه سربارش نیز کاهش پیدا خواهد کرد و زمانی که هزینه سربار کاهش پیدا کند نیازی به پرداخت مالیات در صادرات نیست و تشویق دولت شامل حال آن‌ها می‌شود.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1400/7/17 -  شماره 5000
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۷۳۰۹

فروش خودروهای خارجی صفر شد

فروش خودروهای خارجی صفر شد. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد با اعلام این خبر گفت: بازار خودرو راکد است. فعلا تا زمان تعیین تکلیف مصوبه مجلس، هیچ خودرویی در بازار خرید و فروش نمی‌شود. چون هم خریداران و هم فروشندگان دست نگه داشته‌اند.

 با آنکه دولت بارها مخالفت خود نسبت به واردات خودرو را اعلام کرده اما فروشندگان خودرو همچنان نسبت به واردات خودروهای خارجی خوشبین هستند. هم خریداران و هم فروشندگان دست نگه داشته‌اند تا تکلیف مصوبه مجلس مشخص شود.بررسی‌ها نشان می‌دهد فعلا خریداری در بازار خودرو وجود ندارد. هر چند تعداد فروشندگان در بازار خودرو همچنان زیاد است اما فعلا همه منتظر مانده‌اند و کسی خودرویی معامله‌ای نمی‌کند. حتی فعالان بازار می‌گویند دلال‌ها از این بازار عقب‌نشینی کرده‌اند.با این شرایط اما مردم منتظر واردات خودروهای خارجی باشند؟ رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد پاسخ داد: امیدواریم ایرادات گرفته شده از سوی شورای نگهبان برطرف و واردات خودرو از سر گرفته شود. چراکه با واردات خودرو قیمت انواع خودروها تعدیل می‌شود و بازار رونق می‌گیرد.حمیدرضا حیدری گفت: یکی از دلایل رکود در بازار، مطرح شدن طرح واردات خودرو است. همین مساله مردم را سرگردان کرده و باعث قفل شدن بازار خودرو شده است. او توضیح داد که در شرایط فعلی خریدار و فروشنده دست نگه داشتند تا برنامه دولت در بازار خودرو مشخص شود.گزارش‌ها حاکی از این است که قیمت خودرو در روز چهارشنبه (۱۴ مهر ۱۴۰۰) ثابت مانده و تغییر چندانی نداشته است. قیمت خودرو پراید پراید ۱۱۱ با نرخ ۱۵۴ میلیون تومان و پراید ۱۳۲ با قیمت ۱۳۳ میلیون تومان ثبت شده است.پژو پارس LX با قیمت ۳۰۳ میلیون تومان ثبت شده است. قیمت دنا معمولی ۳۲۲ میلیون تومان و قیمت دنا پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ با قیمت ۴۶۰ میلیون تومان معامله می‌شود.
آینده بازار خودرو چه می‌شود؟
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو با اشاره به پیش‌بینی خود درباره آینده بازار خودرو بیان کرد: قیمت خودرو در هفته سوم مهر بستگی به تصمیم دولت درباره طرح واردات خودرو دارد. فعلا مردم خودرو نمی‌خرند و پیش‌بینی می‌شود به دلیل رکود بازار، قیمت خودرو در هفته پیش‌ رو ثابت بماند.
پیش از این نیز یک نمایشگاه‌دار خودرو در تهرانگفته بود: «اکنون به‌ جز اندک خرید و فروش‌هایی که افراد نیازمند پول انجام می‌دهند، معاملات در بازار به صفر رسیده است.»هر چند هفته گذشته وزارت صمت آب پاکی را روی دست مردم ریخت اما همچنان بازار در بلاتکلیفی به سر می‌برد. در روزهای اخیر سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت گفته بود «در شرایطی که تراز تجاری و ارزی کشور متعادل است، واردات خودرو می‌تواند مفید باشد اما تا پایان سال جاری و تا زمانی که ما به یک توازن در تراز خارجی برسیم، اشتباه است.»با آن که دولت سیزدهم وعده ساماندهی بازار خودرو را داده بود اما باید دید در روزهای آینده به این وعده‌های مطرح شده چقدر عمل می‌شود؟

 

ارز ترجیحی منبع فساد و رانت است؛
نماینده مجلس: سر سفره مردم  نان و تخم‌مرغ هم نیست

 نماینده سیستان و بلوچستان با بیان اینکه به علت گرانی شرایط به گونه‌ای است که خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در سفره خودشان یک نان و تخم‌مرغ داشته باشند، گفت:  علت گرانی تخم مرغ ارز ترجیحی و نبود کامیون برای حمل نقل است.
 به گزارش ایلنا، معین الدین سعیدی درباره گرانی شدید  مرغ و تخم‌مرغ در بازار اظهار داشت: یکی از چالش‌هایی که ما داشتیم، نبود هماهنگی دستگاه‌های متولی امر، وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی و وزارت راه، بود. وی با اشاره به جلسه کمیسون کشاورزی مجلس در این باره گفت: با اجرایی شدن قانون تمرکز اختیارات جهاد کشاورزی، تنظیم بازار و نیز در اختیار قرار گرفتن شرکت بازرگانی دولتی در دست وزارت جهاد، انتظار داریم که سر و سامانی به این وضعیت نابسامان مرغ و تخم‌مرغ داده شود. اکنون شرایط به گونه‌ای است که خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در سفره خودشان یک نان و تخم‌مرغ داشته باشند. 
وی درباره علت گرانی مرغ و تخم مرغ یادآور شد: علاوه بر مشکلاتی نظیر رسوب نهاده در بنادر که از پیش‌تر وجود داشته، عدم ترخیص به موقع نهاده‌های دامی و مشکلاتی که در سامانه بازارگاه داشتیم، اما اکنون مشکل تامین کامیون جهت حمل و نقل نهاده را نیز داریم. 
وی علت بخش عمده‌ای از گرانی قیمت‌ها را ارز ترجیحی دانست و افزود: چنین ارزی منبع فساد و رانت است؛ انتظار داریم نظارت‌های جدی‌تری در این مورد به عمل بیاید تا این بازار پر تلاطم سر و سامان پیدا کند. روز یکشنبه نیز تصمیمات در این مورد گرفته شد، از جمله این تصمیمات این بود که روند ترخیص نهاده‌ها تسریع پیدا کند، مباحثی در مورد حمل و نقل هم توسط وزارت راه اتخاذ شد تا آن‌ها نیز ورود جدی‌تری داشته باشند، همچنین در مورد تخصیص ارز نیز بانک مرکزی باید سرعت خود را بیشتر کند. وی درباره حذف ارز ترجیحی نیز بیان داشت: دلار ۴۲۰۰ تومانی با چه معیار اقتصادی پیش‌بینی می‌شود؟ اگر ما بنا بر حمایت و یارانه دادن داریم، باید یارانه در اختیار مصرف‌کننده نهایی و تولیدکننده داخلی قرار دهیم نه کسانی که وارد کننده نهاده‌های دامی هستند. سالانه ۱۹ میلیون تن نهاده دامی از جمله کنجاله سویا، ذرت و جو برای کشور لازم داریم؛ معتقدیم در صورتی که کمک‌های فنی و اعتباری و حمایت‌ها از بخش کشاورزی و تولیدکننده بیشتر باشد، ظرفیت‌های داخلی کشور می‌تواند بخش اعظمی از این نیاز به نهاده‌ها را در داخل کشور تامین و تولید کند که تاکنون این حمایت‌ها اتفاق نیفتاده است. امیدواریم که با رویکردی که آقای ساداتی‌نژاد دارند، این اتفاق، اجرایی شود. وی درباره اقدامات مجلس برای مدیریت گرانی مرغ و تخم مرغ خاطرنشان کرد: سفرهای متعددی به بنادر کشور جهت ترخیص به موقع کالا و همچنین جلسه‌های متعددی جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاه مربوطه داشتیم؛ با توجه به اینکه قانون تمرکز اختیارات به نوعی در حال اجرایی شدن است و وظایف جهاد کشاورزی نیز به آن‌ها بازمی‌گردد این انتظار را داریم که ناهماهنگی‌هایی که در این حوزه داریم، کمتر شود.

 

 

سهم کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی در ایران
 حداقل قیمت گاز و یخچال ایرانی چقدر است؟

 

گروه اقتصادی:
در حالی که فعالان بازار لوازم خانگی از رکود سنگینی در این بازار خبر داده و کاهش هفتاد تا هشتاد درصدی خرید و فروش را در دو سال اخیر مورد استناد قرار می‌دهند اما رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از تاسیس چهارصد فروشگاه جدید تنها در یک سال و نیم اخیر در این صنف خبر می‌دهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم خانگی ایرانی نیز نمی‌رسد.
اکبر پازوکی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در خصوص دلایل افزایش تعداد فروشگاه‌های لوازم خانگی در دوره رکود گفت: به هر حال برخی تصور می‌کنند با توجه به قیمت لوازم خانگی، فعالیت در این صنف پرسود است، از سوی دیگر افراد وقتی از یافتن شغل ناامید می‌شوند با اجاره مغازه‌ای در صدد برمی‌آیند که فعالیت اقتصادی کنند و در صنف لوازم خانگی خلاف سایر صنف‌ها ما با افزایش تعداد فروشگاه‌ها روبرو بودیم. او در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کارخانه‌ها نیز گفت: واحدهای تولیدی در این دوره تعدیل نیرو نکرده‌اند چراکه به ظرفیت تولید خود نرسیده‌اند بلکه در این بین نیرو تازه نیز جذب کرده اند. وی در پاسخ به این سئوال که دلیل رشد قیمت‌ها با وجود کاهش تقاضا در بازار چیست؟ گفت: افزایش قیمت مواد اولیه و تورم موجود در اقتصاد زمینه را برای رشد قیمت مهیا می‌کند از سوی دیگر در ماه‌های اخیر تعداد ازدواج‌ها به حداقل رسیده است و همین امر در سقوط آزاد تقاضا در بازار موثر بوده است، در عین حال گرانی کالا نیز سبب شده است بخشی دیگر از متقاضیان از بازار خارج شوند.دو عامل همیشه سبب رشد تقاضا در بازار لوازم خانگی می‌شود، اول زمانی که تعداد ازدواج‌ها افزایش یابد و دوم وقتی ساخت و ساز مسکن رونق گیرد، تقاضا به بازار لوازم خانگی باز خواهد گشت اما زمانی که آمار ازدواج و ساخت و ساز به شدت پایین است رکود این بازار تشدید می‌شود.
وی تاکید کرد البته مولفه قیمت و قدرت خرید نیز بسیار مهم است، با وجود کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی فروش در بازار لوازم خانگی، قیمت‌ها در این بازار کماکان در حال پیشروی است و دلیل آن چیزی نیست به غیر از قیمت بالای مواد اولیه؛ در ضمن تولیدکننده باید با هزار بدبختی ارز تهیه کند و سپس آن را به کشورهایی بفرستد که از آنها مواد اولیه خریده است.
سهم کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی در ایران
وی در پاسخ به سئوالی درباره سهم لوازم خانگی قاچاق موجود در بازار گفت: طی چهار سال گذشته، تلاش برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق افزایش یافته و از سوی دیگر از فروش کالاهای قاچاق در فروشگاه‌های با جواز کسب نیز ممانعت شده است. با اطلاع‌رسانی در بین کسبه و همکاری آنها با ارگان‌هایی که از ورود کالای قاچاق جلوگیری می‌کنند تا حدودی جلوی ورود کالای قاچاق گرفته شده است اما دولت باید تدابیری بیندیشد که من نوعی که به عنوان شوتی و یا تحت هر عنوان دیگری کالای قاچاق را وارد بازار می‌کنم در جایی مشغول به کار شوم و کار آفرینی صورت گیرد تا از این کار دست بکشم.وی در خصوص حجم تقاضا در بازار و سمت و سوی آن افزود: در حال حاضر با توجه به اطلاع رسانی‌هایی که انجام شده است در این خصوص که اکثر کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند؛ مردم به سمت کالاهای داخلی روی آورده‌اند اما برخی با علم به اینکه کالا قاچاق است و گارانتی ندارد، اقدام به خرید کالاهای خارجی در شهرهای مرزی، سایت‌ها و مغازه‌های بدون جواز می‌کنند.در حال حاضر برندهای خارجی درصدی از بازار را در اختیار دارند اما با توجه به اینکه آمار صحیحی در این خصوص نیست نمی‌توان به طور دقیق تخمینی ارائه کرد.
وی در خصوص روند تولید لوازم خانگی در داخل گفت: در حال حاضر تولید لوازم خانگی افزایش یافته و خلائی که در چهار سال گذشته بین تولید و تقاضای بازار وجود داشت، هر سال در حال کاهش است. در ۵ ماه ابتدایی امسال تولید ۱۰.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است اما هنوز به حد نهایی که صد در صد نیاز داخلی را تامین کند نرسیده است؛ در حال حاضر تولید کالاهایی مانند کولر آبی به تامین صد در صدی رسیده است اما در حوزه کولر گازی هنوز تولید شروع نشده است و تنها برخی از شرکت‌ها در این حوزه مشغول به کار‌اند و در تولید تلویزیون اما روند تولید در این مدت منفی بوده است و تقریبا ۱۱.۷ درصد تولید تلویزیون کاهش پیدا کرده است. قیمت بالای تمام شده کالا و عدم قدرت خرید مردم باعث نوسانات در بازار می‌شود؛ تولیدکنندگان ما در حال حاضر باید به فکر صادرات کالا باشند و دولت باید به آنها در تامین مواد اولیه، پرداخت مالیات و تامین اجتماعی کمک کند تا قیمت تمام شده تولید‌کننده پایین بیاید و اگر این اتفاق نیافتد روند بازار نیز تغییر نخواهد کرد و مردم به سمت تعمیر کالا تا تعویض آن حرکت می‌کنند.به گفته وی در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم خانگی ایرانی نیز نمی‌رسد.
وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین دلایل رشد قیمت لوازم خانگی تولید داخل چیست؛ گفت: مواد اولیه باید ارزان قیمت به دست تولید کننده برسد تا تولید کننده بتواند به جای یک شیفت سه شیفت کار کند. تولید کننده وقتی سه شیفت کار کند هزینه سربارش نیز کاهش پیدا خواهد کرد و زمانی که هزینه سربار کاهش پیدا کند نیازی به پرداخت مالیات در صادرات نیست و تشویق دولت شامل حال آن‌ها می‌شود.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد