امیر دریادار شهرام ایرانی اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد تجارت ایران از طریق دریا انجام میشود و نیروی دریایی تنها نیرویی است که فراتر از مرزهای کشور فعالیت دارد و توانسته در دیپلماسی دریایی نظام مقدس جمهوری اسلامی اثرگذار باشد. مأموریت مهم تأمین امنیت شاهراه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در دورترین نقطه دریاها از زمان دفاع مقدس تا امروز بر عهده نیروی دریایی بوده و در آینده هم ادامه خواهد داشت و هیچ تهدیدی ما را از مسیر و مأموریتی که داریم بازنداشته و نهتنها عقب نرفتیم بلکه جلوتر نیز رفتهایم.
ایرانی تاکید کرد: امروز نیز اگر در صحنههای بینالمللی اتفاقاتی افتاده، حضور ناو گروههای نیروی دریایی باعث کمک به عزیزانمان در سیاست خارجی کشور شده است. آنچه محور اصلی است این است که خودمان را به طور حتم بهروز نگه داریم و یکی از هدفگذاریها این است که از ظرفیت استان همیشه قهرمان بوشهر که استانی دریایی و استعمارستیز است، استفاده کنیم.
رئیسجمهور: نباید به هیچ حرف نو و نظریه جدید بیتوجه بود
هیچ بنبستی پیشروی ما نیست
گروه سیاسی:
رئیسجمهور با بیان اینکه پیشرفت علمی و تحول، محورِ سند بالادستی گام دوم است، گفت: دانشگاه نقطه مرکزی ایجاد تحول در جامعه است و دانشگاهها و مراکز علمی باید اتاق فکر دولت در ایجاد تحول در جامعه باشد.
سید ابراهیم رئیسی در آیین بازگشایی رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور با ابراز امیدواری به اینکه دانشگاهها سالی متمایز و سرشار از موفقیتهای چشمگیر علمی داشته باشند، گفت: محورِ سند بالادستی گام دوم، پیشرفت علمی است و ایران با برخورداری از توان دانشگاهی بسیار بالا، میتواند جایگاه مهمی در عرصه علمی جهان داشته باشد. رئیسجمهور با بیان اینکه در کشور نیازمند تحول هستیم و این تحول حتماً باید علمپایه باشد، گفت: دانشگاهها و دانشگاهیان باید با مسئلهمحوری، نیازهای کشور را شناسایی و برای برونرفت از مشکلات راهکار ارایه کنند.رئیسی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید برای حل مسائل کشور به کمک دولت بیایند و بالاتر از آن، اتاق فکر دولت باشند، افزود: روشنفکران کسانی هستند که در جایگاه دیدهبانی به رصد مسائل جامعه میپردازند، به موقع درباره آسیبها هشدار میدهند و برای رفع آنها راهکار ارائه میدهند. رئیسجمهور با اشاره به اینکه توان علمی دانشگاهیان کشور این امیدواری را ایجاد میکند که بتوانیم جایگاه تمدنی ایران را در مرجعیت علمی بازآفرینی کنیم، گفت: هرجا در مسیر صحیح حرکت کردیم توانستیم به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنیم و نمونه آن، نقش درخشان دانشگاه و دانشگاهیان در مقابله با بیماری کروناست که من از آنها قدردانی میکنم. همه بخشهای جامعه باید به نظریات و سخنان دانشگاهیان و صاحبنظران توجه کنند و کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها بیش از پیش رونق بگیرد. نباید به هیچ نظریه نو و حرف تازهای بیتوجه بود، هر چند تاکنون از سوی هیچ استاد و صاحبنظری بیان نشده باشد. رئیسجمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برنامههای دولت سیزدهم برای ساختن ایران قوی نیازمند حرکت قوی در تولید علم است، تصریح کرد: قدرت فقط در ساخت موشک نیست، اگر چه پیشرفت در این عرصه نیز مایه افتخار است، اما باید در عرصههای دیگر علمی و فناوری نیز پیشرفت کنیم تا کشور در جنبههای مختلف قدرتمند شود. اقتصاد دریا، اقتصاد گردشگری، اقتصاد فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال از عرصههایی است که جای کار زیادی دارد و امروز برخی کشورهای همسایه به اندازه درآمد نفتی ایران از عرصه دیجیتال و فضای مجازی درآمد کسب میکنند. رئیسی حرکت قوی برای تولید علم را نیاز امروز دولت بهویژه در ایجاد تحول علمپایه در کشور دانست و گفت: در این زمینه نقش دانشگاه، نقشی محوری است که فقط با تلاشهای وزیر علوم و در عرصه ستادی ممکن نیست. همه دانشگاههای کشور بهویژه مراکز دانشگاهی در تهران که مرکزیتی در این زمینه دارند، باید در زمینه مسألهشناسی و ارائه راهکار، با دولت همکاری کنند. رئیسجمهور در بخش دیگری از اظهارات خود به سخنان نماینده کارمندان دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در موضوع رفع مشکلات رفاهی و مالی کارکنان دانشگاهها به دنبال آن هستیم که یک نظام جامع و عادلانه پرداخت در کشور ایجاد کنیم تا همه حقوقبگیران در آن دیده شوند و بر پایه متناسبسازی حقوق با تورم، مشکل همه قشرها حل شود.رئیسی در واکنش به سخنان شماری از دانشجویان که در قالب یک بسته تصویری در مراسم پخش شد، اظهار داشت: با ظرفیتهایی که در کشور سراغ دارم به آینده درخشان ایران بسیار امیدوارم و باور دارم هیچ بنبستی پیش روی ما نیست؛ ما اصحاب هستیم و میتوانیم مشکلات و موانع را کنار بزنیم.رئیسجمهور جهاد علمی را شعار و روشی مناسب برای غلبه بر مشکلات توصیف کرد و گفت: طبیعی است که دشمن نمیخواهد پیشرفت کنیم، اما میتوانیم با کار مجاهدانه و علمی، سرعت پیشرفت کشور را مضاعف کنیم.
رئیسی افزود: دانشگاهها باید هم در عرصه جذب دانشجو و هم در زمینه تحقیق و پژوهش هدفمند عمل کنند و پایاننامههای دانشجویی نباید در کتابخانهها خاک بخورند، بلکه باید مسئلهمحور و تقاضامحور باشند تا به حل مشکلات کمک کنند. رئیسجمهور درباره درخواست دیدار با تشکلهای دانشگاهی نیز گفت: بنده خرداد امسال جلسه مفصلی با تشکلهای دانشجویی در مسجد دانشگاه تهران داشتم و نظرات آنان را شنیدم و از برگزاری نشست دوباره و گفتگو با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی نیز استقبال میکنم.
خطیبزاده: ایران با کسی شوخی نداشته و ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: ایران در خصوص موضوع امنیت ملی خود هیچ گاه با کسی شوخی نداشته و ندارد و همسایگان ما به خوبی این قضیه را میدانند و پیامهای قاطعی در این زمینه از سوی ایران به همسایگانش ارسال شده است.
سعید خطیب زاده همچنین در مورد بحث مذاکرات وین و برخی از اخبار منتشر شده در ارتباط با ترکیب تیم مذاکراتی ایران گفت: علاقه رسانهها به جزئیات را متوجه میشوم. همان طور که بارها گفتهایم مذاکرات وین انجام میشود و روند این موضوع در داخل وزارت خارجه در حال پیگیری است. این مذاکرات (مذاکرات وین) گفتوگوهای فنی برای اطمینان از اجرای کامل برجام از سوی تمامی طرفهاست لذا قرار نیست که هیچ متن و توافقنامه جدیدی مذاکره شود. اینکه تیم مذاکرهکننده چگونه است همان طور که میدانیم در دورههای قبل نیز بنا به نیاز نمایندگانی از دستگاههای مرتبط و دخیل از جمله بانک مرکزی، وزارت نفت در این مذاکرات بودهاند و اکنون نیز همین گونه است. مهم این است که تداوم از حیث گفتوگوها انجام خواهد شد. شبانه روز دوستان ما در حال مرور مباحث هستند. ما حتی یک ساعت را بعد از اینکه فرایند بررسی داخلی در مورد مذاکرات به جمعبندی برسد از دست نخواهیم داد که تاریخ مذاکرات را نهایی کنیم. وی افزود: روزهای آتی، روزهایی خواهد بود که فعالیتها و تعاملات دیپلماتیک بیشتری را در حوزه برجام و گفتوگوهای وین شاهد خواهیم بود.سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات اخیر مرکل صدراعظم آلمان در مورد اینکه ایران باید هر چه زودتر به مذاکرات وین برگردد، گفت:صدراعظم آلمان و مقامات دیگر کشورهای اروپایی باید توجه داشته باشند که اگر بیعملی اروپا نبود جسارت ترامپ نمی توانست اتفاق بیفتد چنانکه از برجام خارج شود و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کند. ترامپ این اقدام را انجام داد و در برابر این اقدامات پایتختهای کشورهای اروپایی از جمله برلین تماشاچی بی عملی در برابر این اتفاقات بودند.: طرفهایی که به مذاکرات وین میآیند باید با این درس بیایند که راه فراری برای اجرای تعهداتشان ذیل برجام ندارند. باید اطمینان کامل به ایران بدهند که این بار هیچ طرفی نقض برجام را نخواهد کرد و به بهانههای واهی تعهدات خود را زیر پا نمیگذارند. خطیب زاده افزود: آلمان بسیاری از توافقاتی که در دوران برجام با ایران انجام داده بود را انجام نداد و مطمئن هستم که صدراعظم آلمان از همه این جزئیات خبر ندارد و اگر هم ندارد وزارت خارجه آلمان این موارد را به اطلاع وی خواهند رساند.سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال دیگری در مورد رزمایش جمهوری آذربایجان در منطقه خزر تصریح کرد: منطقه ما منطقهای بسیار حساس است. برخی تحولات نیز این منطقه را حساستر کرده است. ما با تمامی طرفهای این رزمایش روابط کاملا نزدیکی داریم و جای نگرانی خاصی نبوده است. مسئله مهم در این زمینه درک شرایط منطقهای و همچنین رعایت اصول و توافقات قبلی در خصوص خزر است. اینها مواردی است که باید به آن توجه کرد. در چند وقت اخیر چندین رزمایش در این منطقه برگزار شده است که برخی از این رزمایشها نمایشی بوده است و این درست نیست.