وی با بیان اینکه باید بررسی کرد کشورهایی که هیاهو و جنجال علیه ایران راهاندازی میکنند چه میزان بازدید از مراکز هستهای آنان صورت میپذیرد، گفت: همین معاهده اخیر که بین فرانسه و استرالیا امضا شده در آن فرآوری پلوتونیوم صورت میگیرد و در زمینه بازفرآوری سوخت بوده و همان مسیر نظامی است؛ آیا نسبت به این کشورها حساس نیستند؟رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه این اقدامات در راستای سیاست فشار روانی، سیاسی و فشار حداکثری علیه ملت ایران است، ابراز داشت: دشمنان در واپسین نفسهای خود، تست آخر خود را انجام دادند و پرونده ایران را به شورای حکام بردند که به صورت کاملا «حقوقی و قانونی» پاسخ آنها را دادیم و اگر میخواهند به معاهده پایبند باشند، هر آنچه در آنجا توافق شده عین همان «نه کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر» میتواند اجرا شود.
از سوی دیگر یك عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق تصمیمات اتخاذشده، بخشی از دوربینهای فراپادمانی قطع میشود، سرعت غنیسازی بالاتر میرود و سانتریفیوژهای جدید نصب خواهد شد.زهره الهیان، با اشاره به اینکه این قطعنامه تحت تأثیر لابی صهیونیسم صادر شده است، گفت: صدور قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام نشان دهنده آن است که جمهوری اسلامی ایران نباید بیشتر از آنچه گذشت، به این حسننیت و شفافسازی خود ادامه دهد. الهیان درخصوص قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام، افزود: متأسفانه در این قطعنامه جمهوری اسلامی ایران به عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متهم شد که این پاسخ به حسننیت و شفافیت ایران کاملاً غیرمنصفانه، سیاسی و مغرضانه است. با این قطعنامه ضدایرانی قاعدتاً باید همین دوربینها هم قطع شود. مطالبه مجلس افزایش سرعت غنیسازی است که این اتفاق افتاد و ما نشستی هفته گذشته با مسئولان سازمان انرژی اتمی در این خصوص داشتیم. پاسخ ایران به این قطعنامه این است که ملت ایران تحت تأثیر فشار و تحمیل قرار نمیگیرد و این نوع اقدامات، اثر معکوس بر همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهد داشت. بعد از تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، باید بخشی از دوربینها قطع میشد که بر اساس حسن نیت ایران، این دوربینها قطع نشد و ضبط ادامه پیدا کرد، البته این مسئله مورد انتقاد مجلس و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفت. نیاز بود که این پاسخ مقتدرانه به طرف مقابل داده شود تا آنان تلقی نکنند که همکاری ایران با آژانس باید فراتر از قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها باشد. ما معتقدیم که باید از حقوق ملت ایران و حق مسلم هستهای کشورمان در مسیر صلح آمیز دفاع شود.وی با بیان اینکه سانتریفیوژهای جدید نصب خواهد شد، تاکید کرد: طبق تصمیمات اتخاذ شده، بخشی از دوربینهای فراپادمانی قطع میشود، سرعت غنیسازی بالاتر میرود و سانتریفیوژهای جدید نصب خواهد شد.
وی افزود: از طرف دیگر، تأثیر منفی این نوع اقدامات و صدور قطعنامه علیه ایران بر مذاکرات هستهای مسجل است و ما باید در مسیر مذاکرات هستهای تجدیدنظر کنیم چرا که پاسخ حسن نیت و همکاری جمهوری اسلامی ایران این قطعنامههایی است که علیه ایران صادر میشود. بر اساس اصل حکمت و عزت ملت ایران، باید پاسخ قاطع به طرف مقابل داده شود. چه مذاکرات به نتیجه برسد و چه به شکست بیانجامد، مسیر پیشرفت و اقتدار ایران در گام دوم انقلاب طی خواهد شد. مهم این است که مسیر انتفاع اقتصادی ملت ایران و پیشرفت کشور به دست جوانان خودمان طی شود.
در همین حال سردار اسماعیل کوثری، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و عضو کنونی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان این که «قطعا این قطعنامه بر مذاکرات تاثیری ندارد» منکر مطرح بودن بحث خروج از انپیتی در مجلس شد.کوثری گفت: «ما تاکید کردهایم که اگر بخواهند به راهشان ادامه دهند و برجام یک طرفه باشد ما قبول نداریم و غنیسازی را ادامه میدهیم. ما دیگر برای مذاکره، مذاکره نمیکنیم؛ مذاکره را برای رسیدن به نتیجه انجام میدهیم.»