شهرداری اهواز قصد دارد پلاتوهای نیمه کاره تالار آفتاب را که تمام نشده به ساختمان اداری شهرداری منطقه شش تبدیل کند آن هم در حالی که اهواز تنها کلانشهر کشور است که تنها یک مکان نصفه و نیمه برای اجرا و تمرین تئاتر دارد که آن را هم شهرداری میخواهد از هنرمندان اهوازی دریغ کند.
اهواز تنها کلانشهر در ایران است که سالهاست تنها یک مکان برای تمرین و اجرای تئاتر دارد و آن هم تالار آفتاب؛ تالاری که همه هستی و نیستی و دار و ندار هنر نمایش اهواز است. سالهاست که هیچ سالن استاندارد و اختصاصی تئاتر در اهواز ساخته نشده و هر تئاتری تمرین یا اجرا میشود فقط در تالار آفتاب است و بس. با قدمتی بیش از ۴۰ سال که به گفته هنرمندان عمر خود را کرده است. در این میان از سال ۹۶ و با موافقت و تصویب شورای شهر و شهرداری اهواز سه پلاتوی جدید در جوار تالار آفتاب ساخته شد تا هنرمندان بیشتری از تمرین و اجرای تئاتر سهم ببرند. اما حالا چند سالی میشود که این پلاتوها تا سقف رفته اند اما نیمه کاره به حال خود رها شده اند. حالا خبر رسیده که شهرداری اهواز قصد دارد این فضا را تصرف و به فضای اداری شهرداری منطقه شش تبدیل کند. کاری که به گفته هنرمندان اهوازی به معنای زدن زیر همه قولهایی است که شهرداری اهواز قبلا داده است. به عبارت بهتر، شهرداری اهواز که تخریب برخی بناهای تاریخی را در کارنامه خود با صدور مجوز برای مالکان آنها در کارنامه دارد حالا مصادره فضاهای هنری و فرهنگی را هم به فهرست بلندبالای خود اضافه کرده است. در شرایطی که در همه کلان شهرهای دیگر کشور و سایر شهرها، شهرداریها پلاتوی تمرین و اجرای تئاتر و سالن نمایش میسازند و آنها را به رایگان در اختیار هنرمندان هنرهای نمایشی میگذارند اما در اهواز شهرداری این شهر نعل وارونه میزند و نه تنها یار شاطر نیست بلکه بار خاطر هم هست و عملا تنها مرکز تمرین و اجرای تئاتر را هم میخواهد از هنرمندان دریغ کند. به هر حال، با تبدیل پلاتوهای نیمه کاره تالار آفتاب به ساختمان اداری شهرداری منطقه شش، در عمل ورودی تالار آفتاب هم کور میشود و دیگر چیزی برای هنرمندان نمیماند.
هنرمندان اهوازی اما در قبال این مسئله سکوت نکردند و به نشانه اعتراض چهارشنبه شب در پلاتوی استاد لاریان تالار آفتاب تجمع و اعتراض خود را به این امر نشان دادند. چهارشنبه شب از طریق شبکههای اجتماعی متوجه جریان شدم و خود را به سرعت به تالار آفتاب رساندم. همه جمع بودند. از عمو حشمت قاسمی پیرِ دیر تئاتر خوزستان تا سید صادق فاضلی و ایمان نخلستانی، استاد علی اصغر شادروان، وحید فقیهی که بعد از مدتها دیدمش تا علی بناییان و ایوب بختیاری. همه روی نیمکتهای پلاتو نشسته بودند. قیافههایشان داد میزد که چه شده. انگار کشتیهای شان غرق شده بود. همه زانوی غم بغل گرفته بودند. با دیدن من ایمان نخلستانی با آن سبیلهای هنریش به سراغم آمد و شرح ماوقع داد. پلاتوی استاد لاریان هم حال و روز خوبی ندارد. آب از دیوارههایش نم پس میدهد و روی زمین هم خیس خیس است. به همه چیز شبیه است الا پلاتوی تئاتر. روی نیمکت نشستم و نفسی چاق کردم و جویای موضوع شدم. علی اصغر شادروان هم از جمله هنرمندانی است که نسبت به تبدیل پلاتوهای نیمه کاره تالار آفتاب اهواز به ساختمان اداری شهرداری منطقه شش معترض است و به جمع همکارانش آمده. او هم در این زمینه میگوید: «در حالی که تکمیل این پلاتوها میتواند طیف وسیعی از جوانان را چه در زمینه آموزش و چه در زمینه اجرای تئاتر در اهواز و استان جذب کند اما اکنون پس از سه سال شهرداری دبه درآورده که من میخواهم این قسمت یعنی پلاتوهای نیمه کاره تالار آفتاب را تغییر کاربری دهم و به قسمت اداری تبدیل کنم. شهرداری این همه زمین و ملک برای تبدیل و ساخت فضای اداری دارد اما واقعا در اهواز یک سالن استاندارد برای اجرا و تمرین تئاتر نیست و اگر این اتفاق بیفتد در عمل هنرمندان هیچ جایی برای اجرا و تمرین تئاتر ندارند.» شادروان تاکید میکند: «من یادم میآید که در زمانی نه چندان دور سالن شهرداری اهواز به طور کلی در اختیار هنرمندان برای تمرین و اجرای تئاتر بود در حالی که اکنون به پیمانکار واگذار شده و برای استفاده از آن باید پول پرداخت کنیم.» حجت الاسلام رضا کلاه کج مدیرکل ارشاد نیز در این خصوص میگوید: «شهرداری قول همکاری و حل مشکل را داده است.» یکی از هنرمندان معترض نیز به خبرنگار کارون میگوید که شهرداری اهواز قولهایی داده و قرار است روزهای آینده جلسهای در این زمینه برای حل مشکل برگزار شود. البته طبق گفتهها، برخی هنرمندان نیز با سید کریم حسینی نماینده اهواز در مجلس و نایب رئیس کمیسیون اجتماعی نیز تماس گرفتهاند و موضوع به وی منتقل شده که او نیز قول پیگیری و حل مشکل را داده است.