برگزاری دادگاههای مبارزه با مفاسد اقتصادی این امید را ایجاد کرده است تا دست فاسدان از بیتالمال و سرمایههای کشور کوتاه شود. یك نماینده دوره هفتم مجلس ميگوید: «میتوان حدس زد که برگزاری دادگاههای مبارزه با مفاسد اقتصادی اعتماد کمرنگ شده مردم را ترمیم کند.» او البته این را هم گفت که«برگزاری این دادگاهها، باید استمرار داشته باشد و فقط به برخورد قضایی فردی با مفسد اقتصادی بسنده نشود بلکه با ریشههای ساختاری فساد، هم برخورد شود.»عماد افروغ همچنین درباره بیاعتمادی برخی مردم به این دادگاهها هم میگوید: اگر قوه قضاییه با برخی تخلفات برخورد سیاسی کرده است، نباید گفت در پروندههاي مبارزه با فساد نیز، برخورد جناحی صورت میگیرد؛ مگر آن که مدرکی وجود داشته باشد.وی درباره اینكه برخی این نکته را مطرح ميکنند که زیاد شدن تعداد این دادگاهها، امکان دارد اثر عکس بگذارد و در واقع مردم، بگویند فساد به قدری زیاد شده که کشور را در بر گرفته و اعتمادسازی نتیجه عکس داشته باشد،گفت: واقعیت این است که به هر میزانی که فساد صورت گرفته است، باید با آن مقابله شود. مقابله با فساد صرفنظر از هرگونه پیامد روانی که داشته باشد، موضوعیت دارد. افرادی که به پیامدهای روانی آن دامن میزنند، اهل مصلحتاندیشیهایی هستند که ضرر بیشتری را متوجه کشور کرده است. اگر این مصلحتاندیشیها در گذشته نبود، امروز این فسادها و مفسدها این قدر متراکم نشده و میدان ندیده بودند. باید برخورد جدی صورت گرفته و جامعه را نیز آگاه کنیم تا خوشحال شوند که با این فسادها مبارزه میشود.البته عرض کردم در مبارزه با فساد باید به ابعاد مختلف آن توجه داشته باشیم. یکی بعد ساختاری و دیگری عاملان و مجریان فساد هستند. کسی که مرتکب فساد میشود، فاسد است؛ لیکن به ریشههای ساختاری فساد نیز باید توجه کنیم. ریشههای ساختاری نیز دارای سطوح مختلف است. بنده سطح میانی آن را عرض کردم. ما دارای سطح کلان فساد نیز هستیم. تا هنگامی که رابطه قدرت-ثروت و استراتژی مرکز پیرامونی را داریم، کماکان برخی از ریشههای ساختاری فساد را داریم. باید برای این موضوع، فکری اساسی کرد. باید به آمایش سرزمین توجه کنیم و اختیارات بیشتری به استانها بدهیم. اختیاراتی که با نظارت دولت مرکزی همراه است. استانها باید در تدوین سیاستها دست بازی داشته باشند و مشارکت کنند و هم افزایی متقابلی صورت بگیرد.
مبارزه با فساد حق مردم و حق شهروندی است. مردم باید خوشحال باشند که فضای امنی در فعالیتهای اقتصادی ایجاد میشود. در این بین باید مواظب باشیم تا فقط با یک مفسد خاص مبارزه نکنیم و مفسد دیگر را به حال خود رها کنیم. ملاحظات سیاسی و جناحی در این زمینه ورود نکند و انتقامگیری شخصی و سلیقهای مطرح نباشد. قوه قضاییه با کمال اقتدار و بیطرفی به کار خود ادامه دهد و به جناح فرد فاسد اهمیتی ندهد.
افروغ افزود: قوه قضاییه هنوز به مرحلهای که بتواند با بسترهای فساد مبارزه کند، نرسیده است. هنوز تفکر و منطق لازم را ندارد. قوه قضاییه صرفا با فاسد برخورد میکند. من نمیگویم با فاسد برخورد نشود بلکه معتقدم با ریشههاي ساختاری فساد نیز مبارزه کرد، در غیر این صورت ما مدام با بازتولید فساد و مفسد روبه رو خواهیم شد. در ضمن، بیشتر باید به دانه درشتها توجه کرد، این گونه نباشد که زندانهای ما مملو از دله دزدها باشد.نباید از افراد یقه سفید و افراد با نفوذ و متنفد، چشم پوشی کرد. در مبارزه با فساد، مبارزه با دانه درشتها مقدم است و باید با آنان مقابله کرد. ریشههای محیطی را هم باید برای افراد کوچک در نظر گرفت و به اصلاح محیط و ساختار نیز توجه کرد. شاید اصطلاح کوچک و بزرگ را برای برخی جرائم غیر فسادی به توان به کار گرفت، اما اگر به ریشههای فساد توجه کنیم دیگر همه دانه درشت هستند.
ماجرای ناپدید شدن عضو مجلس خبرگان
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در پی مفقود شدن «سیدروحاله صدرالساداتی» - نماینده هرمزگان - اطلاعیهای صادر کرد. متن این اطلاعیه به شرح زیر است: «در پی نشر اخباری مبنی بر ناپدید شدن حجتالاسلام سید روحاله صدرالساداتی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری، به اطلاع میرساند دبیرخانه این مجلس از لحظه انتشار این خبر، پیگیر موضوع بوده و همچنان در حال پیگیری میباشد.روابط عمومی دادسرای ویژه روحانیت اعلام کرد: نظر به انتشار خبر بازداشت روح اله صدر الساداتی و برادرانش در فضای مجازی به اطلاع ميرساند هیچگونه اقدام قضایی در خصوص بازداشت مشارالهیم ازسوی دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت صورت نگرفته است. بدیهی است انتساب و انتشار خبر مزبور موجب تعقیب کیفری خواهد بود. خبری در فضای مجازی منتشر شد که سیدروح اله صدرالساداتی عضو مجلس خبرگان به همراه سید مهدی صدرالساداتی و سید رضا صدرالساداتی فعال فرهنگی و مجتبی پرگر مفقود شده اند. وحید اشتری - فعال رسانهای - در کانال تلگرامی خود نوشت: سید مهدی صدرالساداتی ساعت ۲ و نیم بامداد چهارشنبه ۱۳ شهریور از قم خارج شده که از فرودگاه مهرآباد به بندرعباس برود. تا الان نزدیک ۲۴ ساعت است که هم گوشی خودش خاموش است هم راننده و افرادی که با وی بودهاند. همه نگرانند. فرودگاه میگوید حتی بلیط هواپیما را هم از گیت نگرفتهاند. سید مهدی مثل بقیه اخیرا چندین بار تلفنی و پیامکی تهدید شده بود. خوشبینانهترین اتفاق اینست که بازداشت شده باشد. دوستانش تا الآن به خانوادهشان گفته بودند که به بندرعباس رسیده و در جلسه و سخنرانی است و امکان تماس ندارد تا از نگرانی در بیایند.الان چه کار باید کرد؟ پلیس گفته ماجراهای امنیتی به ما ربط ندارد . خبرگان قم گفتهاند پیگیری چنین مسائلی به خبرگان مربوط نیست. جلوی خبرگان دارند زنگ میزنند ۱۱۰ که گم شدن همسرش را ثبت کند.
نظام ما، نظام امر به معروف است
رئیس قوه قضاییه گفت: عاشورا مظهر امر به معروف و نهی از منکر است. نمیتوان «به من چه، به تو چه» را در مملکت اسلامی پیاده کرد. نظام ما، نظام امر به معروف و نهی از منکر است و جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر نکند، جامعه مرده است. فردی که بگوید «به من چه» مرده محسوب میشود و عاشورا مظهر همه تحولات اجتماعی است. «هیهات من الذله» شعار جهانی شده است.حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی افزود: هیچکس حاضر نیست زیر بار ذلت برود. یک جلوه از عاشورا حزن و اندوه است و یک جلوه عقلانیتی است که در عاشورا حکمفرما بود. عزت و اقتدار امروز ما در برابر دشمن به خاطر تفکر عاشورایی و ایستادگی و مقاومت است. در مقابل دشمن نباید کوتاه آمد و باید مقاوم بود. اندیشه و عمل عاشورایی باید در همه جوانب زندگیمان جلوهگر باشد.