حضرت آيتاله خامنهای با اشاره به فضاسازی منفی و پر حجم دستگاههای تبلیغاتی بیگانه علیه شرکت مردم در انتخابات، خاطرنشان کردند: این تبلیغات منفی از چند ماه قبل آغاز و با نزدیک شدن به انتخابات بیشتر شد و در دو روز آخر نیز به بهانه یک بیماری و ویروس، رسانههای آنها از کمترین فرصت برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات چشمپوشی نکردند. رهبر انقلاب اسلامی با شکر خداوند متعال و قدردانی عمیق از حضور گسترده مردم در انتخابات به رغم این تبلیغات مغرضانه، گفتند: خداوند اراده کرده است این ملت را پیروز کند. ایشان دشمنیِ دشمنان با ملت ایران را محدود به عرصههای اقتصاد، فرهنگ و باورهای دینی و انقلابی مردم ندانستند و افزودند: آنها حتی با انتخابات ملت ایران نیز مخالف هستند؛ چرا که نمیخواهند پدیده شرکت مردم بهنام دین در پای صندوق رأی و در خدمت انقلاب، بهعنوان یک واقعیت تثبیت شود.حضرت آيتاله خامنهای برگزاری انتخابات در نظام اسلامی را باطلکننده ادعای دشمنان مبنی بر مخالفت دین با آزادی و دموکراسی خواندند و گفتند: انتخابات در جمهوری اسلامی نشان میدهد که دین مظهر کامل یک دموکراسی همهجانبه است و برگزاری ۳۷ انتخابات در طول ۴۱ سال نشاندهنده اهتمام بینظیر نظام اسلامی به مردمسالاری است.رهبر انقلاب اسلامی با دعوت همگان به شناخت دشمن و هوشیاری در مقابل آن، تأکید کردند: در مقابل فعالیت هزاران نفر از جبهه دشمن علیه مسائل گوناگون ایران، در جبهه ملت ایران باید میلیونها نفر آماده دفاع، ضربه و حمله متقابل در امور تبلیغاتی و انواع کارهای ممکن برای ملت باشند.
روحانی: تحریم آمریکا مانند کروناست
رئيسجمهور با بیان اینکه تحریم آمریکا مانند ویروس کرونا است که ترس و وحشت آن بیشتر از واقعیت آن است، گفت: انتظار از اتحادیه اروپا این است که در برابر اقدامات غیر قانونی آمریکا ایستادگی کند. حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار وزیر امور خارجه اتریش، روابط تهران و وین را بسیار خوب و دوستانه خواند و افزود: دو کشور ظرفیتهاي خوبی به ویژه در زمینههاي اقتصادی برای همکاری دارند و امیدواریم اتریش در توسعه همکاریها به فشارهای غیر قانونی و نادرست آمریکاییها اعتنا نکند.
رئيسجمهور با بیان اینکه برجام و توافق هستهاي فقط تعلق به ایران، اروپا و یا کشورهای ۱+۵ ندارد بلکه می تواند برای امنیت و صلح منطقه و جهان تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: ما هنوز هم بر این باور هستیم که می توانیم برجام و این توافق را حفظ کنیم.روحانی با اشاره به اینکه توافق هستهاي می توانست پایه خوبی برای ایجاد اعتماد جدید بین ما و غرب از جمله اتحادیه اروپا و آمریکا باشد، گفت: ایران به سهم خود به این توافق متعهد بوده است.رئيسجمهور با اشاره به تحریم مواد غذایی و دارو از سوی آمریکا علیه مردم ایران در کنار تحریمهاي اقتصادی ایران، اظهارداشت: اعمال این تحریمها یک اقدام تروریستی است و انتظار داریم اتحادیه اروپا در این زمینه به وظیفه انسانی خود عمل کند.
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه امنیت منطقه ما باید توسط کشورهای خود این منطقه تامین شود، گفت: امروز امنیت آبراهههاي منطقه نسبت به گذشته کاهش یافته و بسیاری از کشورهای منطقه ما همچون یمن ، عراق، سوریه و افغانستان در شرایط امنیتی مناسبی قرار ندارند.رئيسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طرح صلح هرمز را با هدف برقراری صلح و امنیت در منطقه ارائه کرده و این طرح با استقبال روبرو شده است ، تصریح کرد: همه مشکلات منطقه ما ناشی از مداخلات غلط و غیرقانونی آمریکا در مسائل این منطقه است.روحانی تاکید کرد: معتقدیم امنیت این منطقه در امنیت اروپا و همچنین امن بودن مسیر انرژی برای همه جهان و اروپا اهمیت دارد.رئيسجمهور ابراز امیدواری کرد همکاریهاي ایران و اتریش در زمینههاي مختلف دو جانبه و منطقهاي بیش از پیش گسترش یابد و با سفر وزیر خارجه اتریش به ایران شاهد تحول مثبت در روابط دو جانبه و روابط با اتحادیه اروپا باشیم.
تکلیف کرسیهای بهارستان مشخص شد؛
اقبال به یاران احمدی نژاد در انتخابات
گروه سياسي:
با وجود اینکه محمود احمدينژاد در انتخابات تهران از فهرستی حمایت نکرد و لیستی برای انتخابات منتشر نکرد، اما یاران او در اقصی نقاط ایران نامزد انتخابات شدند و توانستند وارد خانه ملت شوند. حداقل سیزده چهره نزدیک به احمدينژاد در مجلس یازدهم حضور خواهند داشت و این آمار احتمالا به حدود ۲۰ نفر برسد.
در استان کرمانشاه، عبدالرضا مصری بار دیگر راهی خانه ملت شد تا احتمالا روی یکی از صندلیهای هیات رئیسه قرار بگیرد. مصری سال آخر مجلس جایگزین علی مطهری شد. مطهری این دوره رد صلاحیت شد تا مصری برای نائیب رئيسی مجلس هم رقیبی نداشته باشد.حمید رضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش احمدينژاد هم از همدان راهی خانه ملت شد. او گزینه فراکسیون ولایی (اصولگرایان تندرو) برای ریاست مجلس دهم بود که در نهایت با اصولگرایان میانه بر سر ریاست لاریجانی ائتلاف کردند.از اردبیل، علی نیکزاد وارد مجلس شد که ارتباط نزدیکی با ستاد ابراهیم رئیسی داشت و گزینه برخی نزدیکان احمدينژاد برای ریاست جمهوری بود.دیگر وزیر احمدينژاد که به مجلس یازدهم می رود، شمس الدین حسینی است که از رامسر راهی مجلس شد. حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدينژاد و از نیروهایی است که وفاداری خود به رئيسجمهور سابق را کتمان نمیکند.رئیس هلال احمر دوره احمدينژاد هم از گلپایگان و خوانسار راهی مجلس شد. خبری خوش برای یاسین رامین. مسعود خاتمی در حالی راهی خانه ملت شد که رقیب او بختیار دوره گذشته در فهرست اصلاحطلبان بود اما این دوره مورد حمایت جریان اصلاح طلب قرار نگرفت. در کازرون فریدون عباسی توانست مجوز ورود به مجلس را بگیرد. عباسی دوره گذشته از شیراز قصد ورود به مجلس را داشت اما در این مسیر ناکام مانده بود. او رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدينژاد بود.به جز اینها چند استاندار هم راهی خانه ملت شدند. از استان آذربایجان شرقی، علیرضا کریمبیگی استاندار سابق احمدينژاد، یک بار دیگر لباس نمایندگی را بر تن کرد.
علی اصغر عنابستانی از سبزوار راهی مجلس شد. او در دولت احمدينژاد استاندار چهارمحال و بختیاری بود.مهدی سعادتی استاندار گیلان دولت دهم هم از حوزه انتخابیه بابل به مجلس راه یافت و لیست یاران احمدينژادی تکمیلتر شد.محمود عباس زاده مشکینی استاندار ایلام در دولت دهم هم از مشکین شهر راهی خانه ملت شد تا جمع اردبیلیهای دولت احمدينژاد جمع شود! علیرضا شهبازی استاندار کردستان از حوزه نهاوند وارد مجلس شد. رقیب او حسن بهرام نیا، نماینده اصولگرای فعلی نهاوند بود.در استان مرکزی هم یاران احمدينژاد دست پر بودند. محمود احمدی بیغش استاندار سابق خراسان شمالی از شازند راهی مجلس شد و علی ابراهیمی از ورود به پارلمان بازماند.تا این لحظه حضور این ۱۳ نفر در مجلس قطعی است. تعدادی از یاران احمدينژاد نیز به دور دوم انتخابات رفتهاند و در تعدادی از شهرها نیز نتایج اعلام نشده است.
میرسلیم، نایب رئیس مجلس میشود
نتایج آرای بسیاری از حوزههای انتخابیه در سراسر کشور تا این لحظه قطعی شده است.بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن ترین نماینده به عنوان رئیس سنی مجلس انتخاب خواهد شد که در میان نمایندگانی که تا این لحظه حضورشان در مجلس قطعی شده است، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، با ۷۳ سال سن مسنترین نماینده است و رئیس سنی مجلس خواهد شد. مصطفی میرسلیم هم با ۷۲ سال سن نایب رئیس سنی مجلس آینده خواهد بود.طبق آیین نامه مجلس، فرد بعدی به عنوان نائب رئیس و دو نفر از جوانترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر معین شده و در جایگاه هیأت رئیسه قرار میگیرند.هیأت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه و انجام مراسم تحلیف را برعهده خواهد داشت.سیدرضا تقوی و سید مصطفی میرسلیم از اعضای لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی است.
خداحافظی با نماینده پرحاشیه مجلس دهم
نگاهی به اسامی نمایندگان مجلس یازدهم در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل حکایت از جابجایی زیاد در کرسیهاي نمایندگی این استانها در مقایسه با مجلس فعلی دارد. سه روز بعد از انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تکلیف اکثر کرسیهاي نمایندگان مجلس آینده مشخص شده است. در این میان برخی نمایندگان مجلس فعلی عزم کاندیداتوری مجدد نکردند و برخی دیگر هم از فیلتر احراز صلاحیت عبور نکردند. آنها که در میدان ماندند و رقابت کردند نیز یا با رای مجدد مردم در پارلمان بعدی حضور دارند یا با کرسی نمایندگی مجلس برای ۴ سال آینده خداحافظی کرده اند.در ادامه به وضعیت کرسیهاي نمایندگی در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل اشاره شده است. براساس آمار رسمی که ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام کرده است تکلیف نمایندگان همه حوزههاي انتخابیه استان آذربایجان شرقی مشخص شده است و تنها شهر تبریز است که آمار همچنان به صورت غیررسمی است. براساس این آمار کرسی نمایندگی سلمان خدادادی در ملکان که از نمایندگان پرحاشیه مجلس فعلی بود به سیدعلی موسوی رسیده است. نمایندگان حوزههاي انتخابیه بناب، مرند و جلفا، میانه، مراغه و عجب شیر، ورزقان،شبستر، کلیبر، اهر و هریس و بستان آباد در مجلس دهم تغییر کرده و چهره هایی جدید جای آنها را در پارلمان یازدهم خواهند گرفت.
در استان آذربایجان غربی هم تغییرات چشمگیر بوده است. شهروز برزگر با کرسی نمایندگی خداحافظی کرده و یعقوب رضازاده نماینده سلماس در پارلمان بعدی است. محبی نیا که عزم کاندیداتوری نکرده بود غایب شاخص این استان است. همچنین در مجلس بعدی خبری از نادر قاضی پور هم نخواهد بود. براین اساس در حوزههاي انتخابیه سلماس، شاهین دژ، تکاب و میاندوآب، نقده و اشنویه، خوی و چایپاره، پیرانشهر، بوکان، ماکو و دو کرسی نمایندگی ارومیه شاهد جابجایی چهرهها هستیم. استان اردبیل هم با تغییراتی در کرسیهاي نمایندگی اش در چند حوزه انتخابیه همراه بوده است. مشکین شهر در مجلس یازدهم محمود عباس زاده را به عنوان نماینده به خود خواهد دید. حوزههاي انتخابیه پارسآباد و بیله سوار، خلخال و گرمی هم تغییر نماینده داشته اند. تکلیف نمایندگان اردبیل به صورت رسمی هنوز مشخص نشده است.
نتیجه انتخابات مجلس خبرگان تهران اعلام شد
نتیجه انتخابات میاندورهاي مجلس خبرگان رهبری استان تهران اعلام و « علی مومن پور»، «عباس اختری» و «غلامرضا مصباحی مقدم» به ترتیب به عنوان منتخبان این مجلس معرفی شدند. فرمانداری تهران اعلام کرد: علی مومنپور با ۹۶۳ هزار و ۳۵۶ رای به عنوان نفر نخست، عباس اختری با ۹۶۱ هزار و ۷۷۳ رای به عنوان نفر دوم و غلامرضا مصباحی مقدم با ۷۰۸ هزار و ۷۷۴ رای به عنوان نفر سوم نخستین انتخابات میاندورهاي پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند. سه نفر از نمایندگان مردم استان تهران شامل آیات علی اکبر هاشمی رفسنجانی، سید ابوالفضل میرمحمدی زرندی و محمد علی شاه آبادی طی ماهها و سالهاي گذشته وفات کرده بودند که بنا بود در انتخابات میاندوره ای، سه نماینده جدید انتخاب شود. انتخابات میاندورهاي مجلس خبرگان همزمان با یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند ماه برگزار شد.۱۷ نفر در این دوره از رقابتها برای تصدی سه کرسی خالی استان تهران در مجلس خبرگان رقابت داشتند.
خداحافظی قاطعانه اصفهانیها با نمایندگانشان
براساس آمار رسمی ستاد انتخابات وزارت کشور مردم اصفهان با هر ۵ نماینده فعلی خود خداحافظی کرده و به لیست شورای وحدت متشکل از چهرههاي جدید رأی اعتماد داده اند.حوزههاي انتخابیه فریدن،فریدونشهر وچادگان، مبارکه، خمینی شهر،نایین،نطنز، لنجان و گلپایگان هم تغییر نماینده داشته اند. خداحافظی کوهکن چهره اصولگرا و ابطحی عضو جبهه پایداری از نمایندگی مردم این استان از بارزترین تغییرات بوده است. همچنین انتخابات در لنجان و سمیرم به مرحله دوم کشیده شده است. نتیجه انتخابات در حوزههاي انتخابیه استانهاي البرز و ایلام هم حکایت از تغییر صددرصدی نمایندگان این دو استان دارد. کولیوند و عزیزاکبریان با نمایندگی کرج خداحافظی کرده و مهدی عسگری تا این لحظه نماینده قطعی این شهر است. در مرحله دوم تکلیف نماینده دوم این شهر مشخص خواهد شد.