کد خبر: ۱۲۰۳۲۱
سازمان انرژی اتمی: توافق با آژانس محرمانه است

مجلس رای به دادگاهی شدن روحانی داد

گروه بین‌الملل: سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار بیانیه‌ای درباره توافق سه ماهه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین ادامه نظارت ضروری بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران توضیحاتی ارائه کرد.

در عین حال، سازمان انرژی اتمی اعلام کرد پیوست این توافق  محرمانه  خواهد بود و منتشر نمی‌شود. سازمان انرژی اتمی اعلام کرد  به دلیل ملاحظات حفاظتی درباره تاسیسات هسته‌ای این کشور، پیوست توافق با آژانس محرمانه می‌ماند، منتشر نخواهد کرد. بدین ترتیب مشخص نخواهد بود که ایران اطلاعات کدام تاسیسات را منحصرا نزد خود نگه خواهد داشت و آژانس فعالیت‌های نظارتی خود را در کدام بخش ادامه خواهد داد.همزمان نمایندگان مجلس نیز از توافق با آژانس انتقاد کردند. پس از توافق ایران و آژانس درباره نظارت‌های آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران مجلس شورای اسلامی نشست غیرعلنی برگزار کرد.   احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در مجلس، با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس گفت: در این جلسه بیانیه مشترک معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی افزود: «نمایندگان بند ۲ این بیانیه را مغایر با قانون مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها دانستند. در بند ۲ این بیانیه آمده است که اجرای پروتکل الحاقی متوقف شود اما نظارت‌های آژانس با هدف راستی‌آزمایی تا سه ماه دیگر ادامه یابد.»او گفت که این اقدام درواقع دور زدن قانون است و عدم اجرای پروتکل الحاقی در لفظ بوده و محتوای کار تحت عنوان نظارت برای راستی‌آزمایی تا سه ماه دیگر در حال اجراست. نماینده تبریز اظهار کرد: براساس تصمیم نمایندگان بنا شد تا متخلفین در اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، به دادگاه معرفی شوند.دولت می‌گوید اجرای پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد. براساس جزییات توافق ایران و آژانس از نظارت‌ها به برنامه هسته‌ای ایران در حد پادمانی خواهد بود و پروتکل الحاقی اجرا نمی‌شود. با این حال ایران برخی از فعالیت‌های خود را به مدت سه ماه ضبط می‌کند اما آنها را در اختیار آژانس قرار نمی‌دهد. نمایندگان مجلس معتقدند دولت باید دولت قانون مجلس را اجرا کند. آنها می‌خواهند دولت درباره توافق با آژانس توضیح دهد. در همین رابطه مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: «مقرر شده است که مسئولین دولتی به مجلس دعوت شده و توضیحات لازم را ارائه دهند؛ برای مجلس عمل به مُرّ قانون و مصوبه مجلس مهم است و کوچکترین تخطی از آن مورد پذیرش مجلس یازدهم نیست.» نماینده تهران در مجلس تصریح کرد:  طبق قانونی که مجلس مصوب کرده است و زمان بندی مندرج در آن قرار است تمام نظارت‌های فرا پادمانی به دلیل آنکه طرف‌های مقابل ایران طبق ماده ۳۶ برجام عمل نکردند و روابط بانکی و فروش نفتی ما تغییری نکرده است متوقف شود. این نماینده تاکید کرد که طبق قانون باید دولت تمام اقدامات خود را به مجلس گزارش کند.  شریعتی گفت: «ارزیابی فنی و نظارتی مجلس، ارزیابی از اجرای این موضوع در عرصه بین‌الملل و اتفاقات مربوط به منافع ملی در عرصه بین‌الملل ملاک امر است به همین دلیل دستور رسیدگی فعلی مجلس که رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ است را متوقف کرده‌ایم.»او با بیان اینکه مجلس باید از جزییات توافق مطلع شود، تاکید کرد: «قطعاً با هرگونه تخطی حتی یک میلی‌متر از قانون مجلس یازدهم توسط دولت مقابله خواهد کرد و آن را بر نمی‌تابیم.»
 قرار نیست شأن مجلس را به توپ ببندند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بیانیه معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این توافق انتقاد کرد.  مجتبی ذوالنوری گفت: «دولت متأسفانه مسائل را به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گره زده است و مرتب پالس‌های سازشکارانه، وادادگی و سازش‌پذیری را داد و همین موضوع دشمن را تطمیع کرد و تحریک کرد که امتیازی ندهد و از قانون مجلس حساب نبرد، در حالی که این کار خلاف نص صریح قانون بود که اگر طرف‌های مقابل ما تحریم‌ها را برداشتند و وظایفشان را اجرا کردند دولت باید به مجلس گزارش دهد و مجلس تصمیم‌گیر نهایی است که دولت مجددا تعهدات اجرایی را به اجرا بگذارد یا نه.» نماینده قم در مجلس عنوان کرد: «در قانون مصوب مجلس برای استنکاف از اجرای قانون جرم انگاری و مجازات‌هایی تعیین شد. رئیس‌جمهور در این قانون مسئول اجرای مفاد در نظر گرفته شد اما متاسفانه در قرارداد بین آژانس و سازمان انرژی اتمی نظارت‌های آژانس به دور از چشم مردم ادامه دارد. در واقع ادامه نظارت‌ها را قانونی کردند و نقض قانون اقدام راهبردی را رقم زدند.» او با بیان اینکه  اگر قرار است مجلس شورای اسلامی قانونی برای اجرا نشدن تصویب کند تمام هزینه‌های آن نامشروع است، گفت: «مجلس باید بر روی اجرایی شدن قانون خود پافشاری کند و براساس ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی آقای رئیس‌جمهور و تمام کسانی که در این سلسله مراتب در مسیر نقض قانون اقدام کرده است را به قوه قضائیه ارسال و این قوه خارج از نوبت و تشریفات به آن بپردازد.» 
رئیس کمیسیون امنیت ملی افزود: «امروز مجلس باید بایستد و بگوید قرار نیست شأن مجلس را به توپ ببندند و با یک حلب شیر سر آن را شیره بمالند پس تا قانون اجرایی نشود هیچ یک از مقامات دولتی اجازه ورود به مجلس را ندارند تا وقت دولت و ملت را درباره چیزی بگیرند که قبلا تصمیم‌گیری شده و سه ماه مجلس و کشور را تعطیل کنند و بعد از این مدت زیر سیبیلی مسائل را بگذرانند تا زمان انتخابات با پالس‌های غلط دوباره سکان دولت را به دست بگیرند و نوکر و سازش گر غرب باشند، قرار نیست مجلس چنین مسیری را برود.»
چرا ظریف و صالحی به آژانس اعتماد کردند
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس هم از توافق دولت با آژانس انتقادکرد و گفت: «امروز وظیفه نمایندگان نظارت بر اجرای دقیق و کامل مصوب مجلس با عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملی است.» علی حدادی گفت‌: «اقدام به موقع و مهم امروز مجلس یازدهم که تشکیل جلسه رسیدگی به بودجه کشور بود، با توجه به اهمیت موضوع بررسی بیانیه اخیر سازمان انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای آن بود که نمایندگان انقلابی یکپارچه و یکصدا در مقابل این اقدام خلاف قانون اصل ۷۷ قانون اساسی بایستند ودولت هم باید پاسخگو باشدد.»حدادی با طرح این سؤال که صالحی و ظریف به کجا می‌روند گفت:  آنها باید توضیح دهند که چرا اعتماد کردند؟ چرا امروز مجددا به غرب و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعتماد کردند؟ ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس نیز در واکنش به موافقتنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی هسته‌ای کشور، گفت: «سازمان انرژی اتمی ایران در اقدامی خلاف قانون با آژانس مفاد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را نقض کرده و این اقدام هیچ وجاهت قانونی ندارد، تفاهم دوجانبه ای تحت عنوان موضوعات فنی و موقت برای مجلس محلی از اعراب ندارد.»
كاهش دسترسی بازرسان آژانس 
به تاسیسات ایران 
ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دستیابی به یک تفاهم نامه جدید برای ادامه فعالیت‌های نظارتی ضروری آژانس در این کشور به مدت سه ماه خبر داده‌اند. این خبر در پی سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران و دیدار او با علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران،‌ در یک بیانیه مشترک اعلام شد. رافائل گروسی پس از بازگشت به وین به خبرنگاران گفت که گفت‌وگوهای او با مقامات ایرانی یک «نتیجه خوب و معقول» ایجاد کرده است که «وضعیت را فعلا نجات می‌دهد.»او افزود: «ما توافق كردیم كه می‌خواهیم تفاهمی را كه به دست آوردیم به طور مداوم مورد بررسی قرار دهیم، بنابراین اگر بخواهیم آن را به حالت تعلیق درآوریم یا تمدید كنیم، این كار قابل انجام است.»رافائل گروسی گفت: «امید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این بوده است كه بتواند شرایطی را كه بسیار ناپایدار بود تثبیت كند و من فكر می‌كنم که این تفاهم فنی این كار را انجام می‌دهد تا مشورت‌های سیاسی در سطوح دیگر نیز انجام شود.» در بیانیه دو طرف آمده است که سازمان انرژی اتمی ایران به آژانس اطلاع داده است که از روز ۲۳ فوریه (پنجم اسفند) با هدف اجرای یک قانون مجلس ایران اقدامات داوطلبانه پیش بینی شده در توافق هسته‌ای (برجام) را متوقف می‌کند. مهلت ایران به آمریکا برای لغو تحریم‌ها روز یکشنبه تمام شد و طبق اعلام مقامات در تهران، ایران از سه‌شنبه (۵ اسفند) پروتکل الحاقی و بازرسی سرزده بازرسان آژانس از مراکز هسته‌ای را متوقف خواهد کرد. بیانیه می‌افزاید که ایران و آژانس در عین حال توافق کرده اند که جمهوری اسلامی به اجرای کامل و بدون محدودیت توافقنامه پادمان جامع خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مانند گذشته ادامه خواهد داد.دو طرف همچنین درباره یک تفاهم نامه فنی موقت دو جانبه توافق کردند که به موجب آن آژانس به فعالیت‌های «ضروری» خود برای راستی آزمایی و نظارت بر مراکز هسته‌ای ایران تا حداکثر ۳ ماه ادامه خواهد داد.
ظریف: ضرب الاجل مجلس موضوعی
 داخلی است
وزیر خارجه ایران درباره فرجه مجلس برای پنجم اسفند گفت: این موضوع  یک ضرب الاجل برای جهان نیست و یک اولتیماتوم نیست. این یک موضوع داخلی بین مجلس و دولت است.  
محمد جواد ظریف درباره سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و دیدارش با او اضافه کرد: ما با آقای گروسی درباره همه مسائل مهم مذاکره می‌کنیم و اجازه نخواهیم داد که فیلم‌های دوربین‌هایی را که در مراکز [هسته‌ای] ما نصب هست، دریافت کنند.
واکنش قالیباف به توافق ایران و آژانس
 رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از ۵ اسفند متوقف خواهد شد، هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده را مستلزم تصمیم‌گیری مجلس دانست.محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «‏مطابق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از روز ۵ اسفند به طور کامل متوقف خواهد شد و هر نوع دسترسی فراتر از پادمان مطلقاً ممنوع و غیرقانونی است. هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده نیز طبق ماده ۷ مستلزم تصمیم‌گیری مجلس است. ماده ۹ قانون، اجرای دقیق آن را تضمین خواهد کرد.»
مجلس از دولت به قوه قضائیه شکایت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شکایت خود از دولت درباره استنکاف از قانون لغو تحریم‌ها را به قوه قضائیه ارجاع داده و خواستار برخورد با متخلفین شد. مجلس با ٢٢١ رای موافق، ٦ رای مخالف و ٧ رای ممتنع از مجموع ٢٣٩ نماینده حاضر در جلسه، شکایت خود از دولت درباره استنکاف از قانون لغو تحریم‌ها را به قوه قضائیه ارجاع داد و خواستار برخورد با متخلفین شد. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان به خاطر نقض و استنکاف از اجرای قانون مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها از حجت‌الاسلام حسن روحانی و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی طبق ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس شکایت کردند.

 

وزارت‌خارجه: توافق با آژانس خارج از قانون مجلس نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک توافق قابل توجه دیپلماتیک و فنی است، ادامه داد: این توافق در چارچوب قانون مجلس انجام شده و طی امروز و فردا سازمان انرژی اتمی ابعاد فنی این توافق را بیان می‌کند.
 سعید خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی در ارتباط با سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی به تهران و توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس اظهار کرد: این سفر توجهات زیادی را به خود جلب کرد و نتیجه گفت و گوهای صورت گرفته بین ایران و آژانس دارای دستاوردهای قابل توجه دیپلماتیک و فنی است. خطیب زاده ادامه داد: آقای صالحی در سازمان انرژی اتمی در این زمینه زحمت زیادی کشیدند و توافق صورت گرفته در چارچوب قانون مجلس است. این توافقات مکتوب نوشته شده و هیچ چیزی خارج از قانون مجلس نیست.وی با ارائه جزئیاتی درباره توافق صورت گرفته گفت: برخی از توافقات برای ادامه راستی آزمایی در چارچوب پادمان انجام شده و در این راستا طی سه ماه آینده دوربین‌های فراپادمانی روشن خواهند ماند اما هیچ فیلمی در اختیار آژانس قرار نمی گیرد واین فیلم‌ها نزد سازمان انرژی اتمی ایران محفوظ نگه داشته می‌شوند. خطیب زاده با بیان اینکه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از فردا متوقف می‌شود، بار دیگر تأکید کرد: آنچه که بین ایران و آژانس توافق شده در چارچوب قانون مجلس است و سازمان انرژی اتمی امروز و فردا ابعاد فنی این موضوع را بیان خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اظهار تمایل آمریکایی‌ها برای انجام مذاکره با ایران و تأکید آن‌ها برای مذاکره در مورد مسائل دیگری غیر از برجام گفت: دولت آقای بایدن خود باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد از سیاست‌های شکست خورده دولت قبلی آمریکا (ترامپ) فاصله بگیرد یا آن را ادامه دهد. نتیجه ادامه سیاست‌های قبلی شکست حداکثری است و این تصمیم باید در واشنگتن گرفته شود که آیا می‌خواهند از مسیر قبلی فاصله بگیرند یا آن مسیر را ادامه دهند و این یک انتخاب ساده است که باید در واشنگتن در مورد آن تصمیم‌گیری شود. وی با تأکید بر اینکه آمریکا از برجام خارج شده است، گفت: آمریکا نه تنها از میز برجام بلند شده و خارج شده بلکه از ساختمان برجام نیز خارج شده است و حتی در مسیر خروج خود کلی تله گذاری انفجاری انجام داده است تا کسی نتواند در برجام بماند و یا از مزایای برجام استفاده کند.خطیب‌زاده با بیان اینکه ما تأکید داریم که آمریکایی‌ها باید در ابتدا به تعهدات خود بازگردند تا از این طریق وارد ساختمان برجام شوند، گفت: آن‌ها همچنین باید عمل موثر در رفع تحریم‌ها علیه ایران انجام دهند و تازه از این طریق می‌توانند وارد اتاق برجام شوند و در گوشه‌ای از اتاق بنشینند.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/12/5 -  شماره 4861
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۰۳۲۱
سازمان انرژی اتمی: توافق با آژانس محرمانه است

مجلس رای به دادگاهی شدن روحانی داد

گروه بین‌الملل: سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار بیانیه‌ای درباره توافق سه ماهه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین ادامه نظارت ضروری بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران توضیحاتی ارائه کرد.

در عین حال، سازمان انرژی اتمی اعلام کرد پیوست این توافق  محرمانه  خواهد بود و منتشر نمی‌شود. سازمان انرژی اتمی اعلام کرد  به دلیل ملاحظات حفاظتی درباره تاسیسات هسته‌ای این کشور، پیوست توافق با آژانس محرمانه می‌ماند، منتشر نخواهد کرد. بدین ترتیب مشخص نخواهد بود که ایران اطلاعات کدام تاسیسات را منحصرا نزد خود نگه خواهد داشت و آژانس فعالیت‌های نظارتی خود را در کدام بخش ادامه خواهد داد.همزمان نمایندگان مجلس نیز از توافق با آژانس انتقاد کردند. پس از توافق ایران و آژانس درباره نظارت‌های آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران مجلس شورای اسلامی نشست غیرعلنی برگزار کرد.   احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در مجلس، با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس گفت: در این جلسه بیانیه مشترک معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی افزود: «نمایندگان بند ۲ این بیانیه را مغایر با قانون مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها دانستند. در بند ۲ این بیانیه آمده است که اجرای پروتکل الحاقی متوقف شود اما نظارت‌های آژانس با هدف راستی‌آزمایی تا سه ماه دیگر ادامه یابد.»او گفت که این اقدام درواقع دور زدن قانون است و عدم اجرای پروتکل الحاقی در لفظ بوده و محتوای کار تحت عنوان نظارت برای راستی‌آزمایی تا سه ماه دیگر در حال اجراست. نماینده تبریز اظهار کرد: براساس تصمیم نمایندگان بنا شد تا متخلفین در اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، به دادگاه معرفی شوند.دولت می‌گوید اجرای پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد. براساس جزییات توافق ایران و آژانس از نظارت‌ها به برنامه هسته‌ای ایران در حد پادمانی خواهد بود و پروتکل الحاقی اجرا نمی‌شود. با این حال ایران برخی از فعالیت‌های خود را به مدت سه ماه ضبط می‌کند اما آنها را در اختیار آژانس قرار نمی‌دهد. نمایندگان مجلس معتقدند دولت باید دولت قانون مجلس را اجرا کند. آنها می‌خواهند دولت درباره توافق با آژانس توضیح دهد. در همین رابطه مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: «مقرر شده است که مسئولین دولتی به مجلس دعوت شده و توضیحات لازم را ارائه دهند؛ برای مجلس عمل به مُرّ قانون و مصوبه مجلس مهم است و کوچکترین تخطی از آن مورد پذیرش مجلس یازدهم نیست.» نماینده تهران در مجلس تصریح کرد:  طبق قانونی که مجلس مصوب کرده است و زمان بندی مندرج در آن قرار است تمام نظارت‌های فرا پادمانی به دلیل آنکه طرف‌های مقابل ایران طبق ماده ۳۶ برجام عمل نکردند و روابط بانکی و فروش نفتی ما تغییری نکرده است متوقف شود. این نماینده تاکید کرد که طبق قانون باید دولت تمام اقدامات خود را به مجلس گزارش کند.  شریعتی گفت: «ارزیابی فنی و نظارتی مجلس، ارزیابی از اجرای این موضوع در عرصه بین‌الملل و اتفاقات مربوط به منافع ملی در عرصه بین‌الملل ملاک امر است به همین دلیل دستور رسیدگی فعلی مجلس که رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ است را متوقف کرده‌ایم.»او با بیان اینکه مجلس باید از جزییات توافق مطلع شود، تاکید کرد: «قطعاً با هرگونه تخطی حتی یک میلی‌متر از قانون مجلس یازدهم توسط دولت مقابله خواهد کرد و آن را بر نمی‌تابیم.»
 قرار نیست شأن مجلس را به توپ ببندند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بیانیه معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این توافق انتقاد کرد.  مجتبی ذوالنوری گفت: «دولت متأسفانه مسائل را به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گره زده است و مرتب پالس‌های سازشکارانه، وادادگی و سازش‌پذیری را داد و همین موضوع دشمن را تطمیع کرد و تحریک کرد که امتیازی ندهد و از قانون مجلس حساب نبرد، در حالی که این کار خلاف نص صریح قانون بود که اگر طرف‌های مقابل ما تحریم‌ها را برداشتند و وظایفشان را اجرا کردند دولت باید به مجلس گزارش دهد و مجلس تصمیم‌گیر نهایی است که دولت مجددا تعهدات اجرایی را به اجرا بگذارد یا نه.» نماینده قم در مجلس عنوان کرد: «در قانون مصوب مجلس برای استنکاف از اجرای قانون جرم انگاری و مجازات‌هایی تعیین شد. رئیس‌جمهور در این قانون مسئول اجرای مفاد در نظر گرفته شد اما متاسفانه در قرارداد بین آژانس و سازمان انرژی اتمی نظارت‌های آژانس به دور از چشم مردم ادامه دارد. در واقع ادامه نظارت‌ها را قانونی کردند و نقض قانون اقدام راهبردی را رقم زدند.» او با بیان اینکه  اگر قرار است مجلس شورای اسلامی قانونی برای اجرا نشدن تصویب کند تمام هزینه‌های آن نامشروع است، گفت: «مجلس باید بر روی اجرایی شدن قانون خود پافشاری کند و براساس ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی آقای رئیس‌جمهور و تمام کسانی که در این سلسله مراتب در مسیر نقض قانون اقدام کرده است را به قوه قضائیه ارسال و این قوه خارج از نوبت و تشریفات به آن بپردازد.» 
رئیس کمیسیون امنیت ملی افزود: «امروز مجلس باید بایستد و بگوید قرار نیست شأن مجلس را به توپ ببندند و با یک حلب شیر سر آن را شیره بمالند پس تا قانون اجرایی نشود هیچ یک از مقامات دولتی اجازه ورود به مجلس را ندارند تا وقت دولت و ملت را درباره چیزی بگیرند که قبلا تصمیم‌گیری شده و سه ماه مجلس و کشور را تعطیل کنند و بعد از این مدت زیر سیبیلی مسائل را بگذرانند تا زمان انتخابات با پالس‌های غلط دوباره سکان دولت را به دست بگیرند و نوکر و سازش گر غرب باشند، قرار نیست مجلس چنین مسیری را برود.»
چرا ظریف و صالحی به آژانس اعتماد کردند
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس هم از توافق دولت با آژانس انتقادکرد و گفت: «امروز وظیفه نمایندگان نظارت بر اجرای دقیق و کامل مصوب مجلس با عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملی است.» علی حدادی گفت‌: «اقدام به موقع و مهم امروز مجلس یازدهم که تشکیل جلسه رسیدگی به بودجه کشور بود، با توجه به اهمیت موضوع بررسی بیانیه اخیر سازمان انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای آن بود که نمایندگان انقلابی یکپارچه و یکصدا در مقابل این اقدام خلاف قانون اصل ۷۷ قانون اساسی بایستند ودولت هم باید پاسخگو باشدد.»حدادی با طرح این سؤال که صالحی و ظریف به کجا می‌روند گفت:  آنها باید توضیح دهند که چرا اعتماد کردند؟ چرا امروز مجددا به غرب و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعتماد کردند؟ ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس نیز در واکنش به موافقتنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی هسته‌ای کشور، گفت: «سازمان انرژی اتمی ایران در اقدامی خلاف قانون با آژانس مفاد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را نقض کرده و این اقدام هیچ وجاهت قانونی ندارد، تفاهم دوجانبه ای تحت عنوان موضوعات فنی و موقت برای مجلس محلی از اعراب ندارد.»
كاهش دسترسی بازرسان آژانس 
به تاسیسات ایران 
ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دستیابی به یک تفاهم نامه جدید برای ادامه فعالیت‌های نظارتی ضروری آژانس در این کشور به مدت سه ماه خبر داده‌اند. این خبر در پی سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران و دیدار او با علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران،‌ در یک بیانیه مشترک اعلام شد. رافائل گروسی پس از بازگشت به وین به خبرنگاران گفت که گفت‌وگوهای او با مقامات ایرانی یک «نتیجه خوب و معقول» ایجاد کرده است که «وضعیت را فعلا نجات می‌دهد.»او افزود: «ما توافق كردیم كه می‌خواهیم تفاهمی را كه به دست آوردیم به طور مداوم مورد بررسی قرار دهیم، بنابراین اگر بخواهیم آن را به حالت تعلیق درآوریم یا تمدید كنیم، این كار قابل انجام است.»رافائل گروسی گفت: «امید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این بوده است كه بتواند شرایطی را كه بسیار ناپایدار بود تثبیت كند و من فكر می‌كنم که این تفاهم فنی این كار را انجام می‌دهد تا مشورت‌های سیاسی در سطوح دیگر نیز انجام شود.» در بیانیه دو طرف آمده است که سازمان انرژی اتمی ایران به آژانس اطلاع داده است که از روز ۲۳ فوریه (پنجم اسفند) با هدف اجرای یک قانون مجلس ایران اقدامات داوطلبانه پیش بینی شده در توافق هسته‌ای (برجام) را متوقف می‌کند. مهلت ایران به آمریکا برای لغو تحریم‌ها روز یکشنبه تمام شد و طبق اعلام مقامات در تهران، ایران از سه‌شنبه (۵ اسفند) پروتکل الحاقی و بازرسی سرزده بازرسان آژانس از مراکز هسته‌ای را متوقف خواهد کرد. بیانیه می‌افزاید که ایران و آژانس در عین حال توافق کرده اند که جمهوری اسلامی به اجرای کامل و بدون محدودیت توافقنامه پادمان جامع خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مانند گذشته ادامه خواهد داد.دو طرف همچنین درباره یک تفاهم نامه فنی موقت دو جانبه توافق کردند که به موجب آن آژانس به فعالیت‌های «ضروری» خود برای راستی آزمایی و نظارت بر مراکز هسته‌ای ایران تا حداکثر ۳ ماه ادامه خواهد داد.
ظریف: ضرب الاجل مجلس موضوعی
 داخلی است
وزیر خارجه ایران درباره فرجه مجلس برای پنجم اسفند گفت: این موضوع  یک ضرب الاجل برای جهان نیست و یک اولتیماتوم نیست. این یک موضوع داخلی بین مجلس و دولت است.  
محمد جواد ظریف درباره سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و دیدارش با او اضافه کرد: ما با آقای گروسی درباره همه مسائل مهم مذاکره می‌کنیم و اجازه نخواهیم داد که فیلم‌های دوربین‌هایی را که در مراکز [هسته‌ای] ما نصب هست، دریافت کنند.
واکنش قالیباف به توافق ایران و آژانس
 رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از ۵ اسفند متوقف خواهد شد، هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده را مستلزم تصمیم‌گیری مجلس دانست.محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «‏مطابق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از روز ۵ اسفند به طور کامل متوقف خواهد شد و هر نوع دسترسی فراتر از پادمان مطلقاً ممنوع و غیرقانونی است. هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده نیز طبق ماده ۷ مستلزم تصمیم‌گیری مجلس است. ماده ۹ قانون، اجرای دقیق آن را تضمین خواهد کرد.»
مجلس از دولت به قوه قضائیه شکایت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شکایت خود از دولت درباره استنکاف از قانون لغو تحریم‌ها را به قوه قضائیه ارجاع داده و خواستار برخورد با متخلفین شد. مجلس با ٢٢١ رای موافق، ٦ رای مخالف و ٧ رای ممتنع از مجموع ٢٣٩ نماینده حاضر در جلسه، شکایت خود از دولت درباره استنکاف از قانون لغو تحریم‌ها را به قوه قضائیه ارجاع داد و خواستار برخورد با متخلفین شد. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان به خاطر نقض و استنکاف از اجرای قانون مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها از حجت‌الاسلام حسن روحانی و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی طبق ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس شکایت کردند.

 

وزارت‌خارجه: توافق با آژانس خارج از قانون مجلس نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک توافق قابل توجه دیپلماتیک و فنی است، ادامه داد: این توافق در چارچوب قانون مجلس انجام شده و طی امروز و فردا سازمان انرژی اتمی ابعاد فنی این توافق را بیان می‌کند.
 سعید خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی در ارتباط با سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی به تهران و توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس اظهار کرد: این سفر توجهات زیادی را به خود جلب کرد و نتیجه گفت و گوهای صورت گرفته بین ایران و آژانس دارای دستاوردهای قابل توجه دیپلماتیک و فنی است. خطیب زاده ادامه داد: آقای صالحی در سازمان انرژی اتمی در این زمینه زحمت زیادی کشیدند و توافق صورت گرفته در چارچوب قانون مجلس است. این توافقات مکتوب نوشته شده و هیچ چیزی خارج از قانون مجلس نیست.وی با ارائه جزئیاتی درباره توافق صورت گرفته گفت: برخی از توافقات برای ادامه راستی آزمایی در چارچوب پادمان انجام شده و در این راستا طی سه ماه آینده دوربین‌های فراپادمانی روشن خواهند ماند اما هیچ فیلمی در اختیار آژانس قرار نمی گیرد واین فیلم‌ها نزد سازمان انرژی اتمی ایران محفوظ نگه داشته می‌شوند. خطیب زاده با بیان اینکه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از فردا متوقف می‌شود، بار دیگر تأکید کرد: آنچه که بین ایران و آژانس توافق شده در چارچوب قانون مجلس است و سازمان انرژی اتمی امروز و فردا ابعاد فنی این موضوع را بیان خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اظهار تمایل آمریکایی‌ها برای انجام مذاکره با ایران و تأکید آن‌ها برای مذاکره در مورد مسائل دیگری غیر از برجام گفت: دولت آقای بایدن خود باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد از سیاست‌های شکست خورده دولت قبلی آمریکا (ترامپ) فاصله بگیرد یا آن را ادامه دهد. نتیجه ادامه سیاست‌های قبلی شکست حداکثری است و این تصمیم باید در واشنگتن گرفته شود که آیا می‌خواهند از مسیر قبلی فاصله بگیرند یا آن مسیر را ادامه دهند و این یک انتخاب ساده است که باید در واشنگتن در مورد آن تصمیم‌گیری شود. وی با تأکید بر اینکه آمریکا از برجام خارج شده است، گفت: آمریکا نه تنها از میز برجام بلند شده و خارج شده بلکه از ساختمان برجام نیز خارج شده است و حتی در مسیر خروج خود کلی تله گذاری انفجاری انجام داده است تا کسی نتواند در برجام بماند و یا از مزایای برجام استفاده کند.خطیب‌زاده با بیان اینکه ما تأکید داریم که آمریکایی‌ها باید در ابتدا به تعهدات خود بازگردند تا از این طریق وارد ساختمان برجام شوند، گفت: آن‌ها همچنین باید عمل موثر در رفع تحریم‌ها علیه ایران انجام دهند و تازه از این طریق می‌توانند وارد اتاق برجام شوند و در گوشه‌ای از اتاق بنشینند.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد