کارشناسان میگویند تنها راه کنترل شیوع ویروس «رسیدن به سطح ایمنی هفتاد درصدی جامعه» است، اما در حال حاضر فقط حدود ۹ میلیون نفر از جمعیت ۸۳ میلیونی ایران موفق شدهاند دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کنند. در شرایطی وزیر بهداشت وعدههای جدیدی را در مورد واکسیناسیون اعلام کرده است که تا کنون کمتر از ۱۰ میلیون نفر در کشور هر دو دز واکسن را دریافت کردهاند و همچنان هم خبری از دز دوم اسپوتنیک نیست. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا روز یکشنبه نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در کشور موفق به دریافت دو دز واکسن کرونا شدهاند.مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۱۹ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۵۹۶ نفر در کشور دز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بر همین اساس، ۹ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۸۴۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲۹ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۴۴ دوز رسید.در این میان همچنان از شهرستانهای خبر میرسد که دز دوم واکسن اسپوتنیک در کشور توزیع نشده است. این واکسن تنها واکسن ضد کرونای موجود در دنیا است که دو دز آن با یکدیگر تفاوت دارد.امراله مردانی، دبیر شورای سلامت اهواز در این مورد گفت: در حال حاضر واکسنهای سینوفارم، آسترازنکا و برکت را برای نوبت دوم در دست داریم اما همچنان واکسن اسپوتنیک برای تزریق دز دوم به دستمان نرسیده است.مسعود ضیایی، رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند نیز گفت: اکنون وزارت بهداشت اعلام کرده یک سری واکسنها را میتوان به صورت جایگزین به جای دُز دوم واکسن روسی تزریق کرد که البته هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده و به محض ابلاغ و مشخص شدن نوع واکسن جایگزین، تزریق به افراد واجد شرایط انجام خواهد گرفت.وی افزود: اگر فاصله بین دو دُز واکسن به شش ماه برسد هیچ اثر مطلوبی در بدن نخواهد داشت.
وعدههای جدید در مورد واکسیناسیون
با وجود همه این چالشها، وزیر بهداشت وعده داده که: تلاش ما این است که روزانه یک و نیم تا دو میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شود و از مرگ و میرهای بیشتر و بروز موجهای بعدی بیماری پیشگیری شود. بهرام عیناللهی،تصریح کرد: ان شاءالله تا یکی دو ماهی که تا شروع موج بعدی مانده است، بتوانیم تعداد زیادی از افراد را واکسینه کنیم و برای این امر از مردم عزیز و همه ارگان هایی که همیشه در صحنه بوده اند، کمک می خواهیم تا به ما یاری برسانند.
۵۸۳ هموطن دیگر قربانی كرونا شدند
روز گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۵۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۷۳ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۶ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۱ هزار و ۲۵۷ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۴ میلیون ۳۹۴ هزار و ۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.۷ هزار و ۶۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تسریع در روند واکسیناسیون عمومی
زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: از این به بعد نوبتدهی دُز اول و دوم واکسیناسیون عمومی کرونا همزمان صورت میگیرد.
از سوی دیگر، محمدرضا محبوبفر- عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: جدیدترین نمودارها و نقشه ابتلا به کرونا در ایران حاکی از توقف نسبی روند صعودی بیماری در برخی استانهاست. واکسیناسیون گسترده و رعایت پروتکلها از دلایل کاهش بیماران بستری و بدحال کرونایی در تعدادی از استانها برشمرده شده است. پیک پنجم کرونا توسط مقامات سلامت دستکم گرفته شد و فراموش کردن فاجعه پیک پنجم مقدمهای برای فاجعه بعدی یعنی پیک ششم بیماری خواهد بود.
برخی کشورها یک میلیارد دوز واکسن مازاد دارند!
شبکه خبری بلومبرگ با وجود هشدارهای مکرر سازمان جهانی بهداشت درباره احتکار واکسن کرونا نوشت، کشورهای ثروتمند یک میلیاردو دویست هزار دوز واکسن اضافی ذخیره دارند که بیشتر از نیاز آنها است.
بلومبرگ افزود: کشورهای ثروتمند میتوانند حدود ۸۰ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال خود را واکسینه کرده و حتی برنامههای تزریق دوز تقویتی واکسن را ادامه دهند و در عین حال مقادیر هنگفتی را برای توزیع در جهان در اختیار دارند.کشورهای ثروتمند با فشار فزاینده برای انتقال ذخایر مازاد واکسن خود به کشورهایی با درآمد پایین مواجهاند و این در حالیست که یک تحقیق جدید نشان میدهد که آنها احتمالا تا پایان سال جاری میلادی حدود یک میلیارد و دویست هزار دوز مازاد در اختیار دارند.تحقیقات شرکت ایرفینیتی مستقر در لندن نشان میدهدآمریکا، انگلیس، کشورهای اروپایی و برخی دیگر از کشورها ضمن واکسینه کردن ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال و ارائه برنامه دوز تقویتی واکسن کرونا همچنان ذخایر هنگفتی از واکسن را در اختیار دارند که میتوانند آنها را در بین کشورهای نیازمند جهان توزیع کنند.