همین امر سبب شد تا رهبران جهان با گرایشات و نگرشهای متفاوت به عرصه بینالملل هر کدام از نگاه خود به اردوغان تبریک بگویند.ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان از طریق توییتر به اردوغان به خاطر «پیروزی بیچون و چرا در انتخابات» تبریک گفت و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز در توییتی برای رئیسجمهوری ترکیه آرزوی موفقیت کرد. سایر تبریکات از آمریکا و بریتانیا تا ایران، پاکستان، لیبی، الجزایر، صربستان و ازبکستان نیز از راه رسیدند.
پوتین و زلنسکی در دو سوی جنگ
با تهاجم روسیه به اوکراین، ترکیه نیز به عنوان دروازه ورود به دریای سیاه از اهمیت فزآیندهتری برخوردار شد و در مذاکرات برای ادامه صادرات غلات اوکراینی نقش محوری ایفا کرد. روسیه حدود یک هفته پیش از آغاز رسمی حمله نظامی، با اعزام ناوگان نظامی به دریای سیاه، ارتباط دریایی میان اوکراین و آبهای بینالمللی را قطع کرد. ارتش اوکراین هم با مینگذاری گسترده آبهای ساحلی، امکان تردد شناورها در همین دریا را عملا از بین برد. تا اینکه به دنبال توافقی که مسکو و کییف در استانبول با میانجیگری سازمان ملل صورت دادند، طرفین پذیرفتند که با ایجاد کریدورهای امن اجازه صادرات این محصولات به بازارهای جهانی صادر شود. اگرچه ترکیه عضو پیمان نظامی ناتو میباشد و در گذشته نیز برای عضویت در اتحادیه اروپا تلاش کرده است، اما روابط دیپلماتیک خود با روسیه را نیز حفظ کرده است. پوتین روز یکشنبه در پیامی به اردوغان، او را «دوست عزیز» خطاب کرد و از تلاشهای وی برای تقویت روابط روسیه و ترکیه تمجید کرد. پوتین در پیام تبریک خود برای ادامه گفتوگوهای سازنده در مورد موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی ابراز آمادگی کرد و از توسعه مشترک نیروگاه هستهای آققویو و ایجاد هاب گازی در ترکیه استقبال کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز ضمن تبریک به زبان ترکی، در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی از نیاز «تقویت بیشتر» شراکت «راهبردی» اوکراین و ترکیه در زمینه «تامین امنیت و ثبات اروپا» نوشت. اردوغان در گذشته در مورد اهمیت حفظ تمامیت ارضی اوکراین و تضمین یک توافق صلح برای پایان دادن به درگیری صحبت کرده بود.
روابط با ارمنستان و آذربایجان
اگرچه ترکیه یکی از اولین کشورهایی بود که جمهوری مستقل ارمنستان را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ به رسمیت شناخت، اما مناقشه نسلکشی ارامنه همچنان روابط آنکارا و ایروان را پیچیده میکند.تلاشهای اولیه برای عادیسازی روابط بین آنکارا و ایروان همزمان با شروع جنگ اول قره باغ کوهستانی (۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴)، از مسیر خود خارج شد.
صربستان و کوزوو
روسایجمهور صربستان و کوزوو نیز از دیگر رهبران جهان بودند که به پیروزی اردوغان واکنش نشان دادند. الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان به اردوغان و مردم ترکیه به خاطر «پیروزی در انتخابات» تبریک گفت.رئیسجمهوری کوزوو نیز در شبکه اجتماعی توئیتر خطاب به اردوغان به زبان ترکی نوشت: «اتحاد میان کوزوو و ترکیه ادامه خواهد داشت.»الکساندر ووچیچ، رئیسجمهوری صربستان در ژانویه ۲۰۲۳ گفته بود که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه را با وجود «رویکرد متفاوت آنها در مورد استقلال کوزوو» یک «دوست واقعی» میداند. ووچیچ در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد داووس سوئیس گفته بود که خواهان همکاری نزدیکتر با آنکارا در «سطح نظامی-فنی» است، اما در این زمینه موانعی به ویژه در ارتباط با کوزوو وجود دارد. وی در توضیح درباره این موانع موجود در روابط صربستان با ترکیه افزود: «خب، شما نمیتوانید بگویید که ما هم به صربستان و هم به کوزوو پهپاد میفروشیم. این برای ما غیرقابل قبول است.»