به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی استان تهران، اظهار کرد: به خاطر حق و به خاطر عدالت در مقابل هیچ قدرتی سرخم نخواهیم کرد. همه حرفهایی که زدیم هم باور کنید شعار نبود، به آنها باور داریم اما اینکه چقدر خواهیم توانست در این راه بایستم به شما و ما و مردم جامعه ما بازمیگردد. متاسفانه رفتارهایی که عدهای به اسم اعتقاد و باور انجام دادند، مردم ما و جوانان را نسبت به آنچه که باور ماست، کمرنگ و شاید بیرنگ کردند. مگر میشود انسانی را پیدا کرد که حقطلب باشد، وقتی حق را میشنود حاضر باشد همهچیز خود را برایش قربانی کند، و کسی چنین انسانهایی را ببیند اما از آنان خوشش نیاید و جای دیگری را برای خود قبله کند؟ مگر میشود؟ اگر ما با مردم بر اساس عدالت و حق صحبت کنیم، اگر حق همه را بپذیریم و در اختیارشان قرار دهیم و حقشان را نخوریم حالا چه چپ باشند، چه راست، چه مذهبی، چه غیرمذهبی، چه مسلمان، چه غیرمسلمان، چه زن، چه مرد و چه جوان، چه پیر، اگر این کار را با مردم انجام دهیم چه کسی از اما ناراضی میشود؟ چه کسی از ما دلزده میشود؟
پزشکیان تصریح کرد: این ما هستیم که آبروی آن باورها را میبریم، نه آن باورها. اگر ما بتوانیم زندگی، رفتار و برخورد و اخلاق ما در مسیری باشد که این ماه محرم و امام حسین (ع) به ما نشان میدهد، مطمئن باشید مملکت ما درست میشود، ارتباط ما باهم انسانی میشود و باهم منصفانه برخورد میکنیم. به جان هم نمیافتیم، تهمت و افترا نمیزنیم، دروغ نمیگوییم. مثل آب خوردن دروغ میگوییم، وعده میدهیم و عمل نمیکنیم، هیچ فرضیهای به اندازه این فرضیه در بین همه مردم مورد قبول نیست که وقتی کسی وعده میدهد و حرف میزند پای وعده و حرف خود بایستد. چقدر حرف میزنیم و پای حرف نمیایستیم؟ حالا برادران فکر میکنند ما خودمان را گم کردیم یا خدای نکرده کاری خواهیم کرد که زدوبندی کنیم، مطمئن باشید زدوبند نخواهیم کرد.
وی افزود: نه پست و نه مقام نه جایگاه برای من به عنوان یک فرد هیچ امتیازی نیست. آنچه که به آن معتقد بودم همچنان هستم. فقط بار سنگینی که شما مردم عزیز به دوش ما گذاشتهاید به شدت سنگینی میکند. اگر مردم، نخبگان، کارشناسان، تولیدکنندگان، صنعتگران و فرهنگیان، عشایر و کشاورزان و مذهبیان و همه مردم ما نباشند امکان ندارد من به تنهایی کاری کنم. فقط میتوانم صادقانه با مردم بر آنچه که پیمان بستهام بمانم و خواهم ماند. من به راهی که انتخاب کردم و به حسین (ع) که در این ماه شهید شده افتخار میکنم و زندگی خودم را سعی کردهام که با زندگی آنان تطبیق دهم.رئیسجمهوری منتخب با قدردانی از تمام کسانی که پای صندوقهای رأی آمدند، اظهار کرد: ایران مال همه ایرانیان است. همه باید تلاش کنیم ایران درست شود و ایران برپایه حق و عدالت باید درست شود. حق و عدالت، آزادگی و مردانگی، حق هرکسی و هر قومی و هر جنسیتی را اگر ناحق کنند باید فریاد بکشیم و جلویش بایستیم. نباید اجازه دهیم حق کسی خورده شود. این همان چیزی است که امام حسین (ع) به ما یاد دادهاند و حضرت علی (ع) به ما گفتهاند.وی تصریح کرد: در هر کجا باشیم، صادقانه با شما صحبت کردیم، این موقعیتها نمیتواند ما را عوض کند، اگر قرار بود عوض شوم باید تا الان عوض میشدم. اگر قرار بود بخورم و ببرم و بدزدم تا الان میبردم و میخوردم نه اینکه الان با این سن بخواهم کاری کنم که برای خودم و دور و بر و اطرافیانم کاری کنم، نخواهم کرد. از عزیزان خواهش میکنم انسجام و وحدت خود را حفظ و این شبکه را بهم متصل کنید. صدای من باشید و من صدای شما خواهم بود.رئیسجمهوری منتخب یادآور شد: من خدمتگزار همه و خاک پای همه ایرانیان هستم. به دنبال آن چیزی هستم که گفتهام. حرفهایم اینگونه نبود که بگویم، وعده بدهم تا به پستی برسم. باهم و به کمک یکدیگر باورها و اعتقاد خود را با قدرت در جامعه پیگیری خواهیم کرد. ما از نسلی نیستیم که تصور کنید دروغ خواهیم گفت. ما امام علی (ع) و امام حسین (ع) و راه انسانهای آزاده و عدالتخواه و ظلمستیز را ادامه میدهیم.وی یادآور شد: به ما کمک کنید تا نگذاریم در جایجای این مملکت و در کل جامعه ظلمی و ستمی شود، حقی ناحق شود و مظلومی باشد و ما صدایش را نشنویم. باید صدایش را بشنویم و پیگیری کنیم.
پزشکیان وعده داد که صدای بیصداها باشد
مسعود پزشکیان، یک قانونگذار اصلاحطلب ناشناخته تبریزی و یک جراح قلب، در انتخابات زودهنگام با شکست پنج رقیب محافظهکار به عنوان نهمین رئیسجمهور ایران معرفی شد. او جانشین ابراهیم رئیسی میشود که در ۱۹ مه در سانحه سقوط هلیکوپتر از دنیا رفت.به گزارش فرارو به نقل از چتم هاوس(مؤسسه سلطنتی روابط بینالمللی)، پیروزی پزشکیان و پویایی رقابتهای انتخاباتی بینشهای مهمی از چشم انداز سیاسی ایران و مسیر احتمالی این کشور ارائه میدهد.در دور اول، تنها ۳۹ درصد از واجدین شرایط رأی خود را به صندوق انداختند که پایینترین رقم تاریخی برای انتخابات ریاستجمهوری ایران بود.سوابق و اظهارات پزشکیان در جریان مبارزات انتخاباتی حاکی از آن است که او تغییری را هدف قرار خواهد داد با این حال در طول مناظره ها، هیچگاه تداوم نظام سیاسی ایران را زیر سوال نمیبرد.او مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت و تنها کاندیدای اصلاح طلب مجاز برای شرکت در رقابتها و اولین رئیسجمهور اصلاح طلب پس از خروج محمد خاتمی در سال ۲۰۰۵ بود.پزشکیان با شعار «برای ایران» وعده داد که صدای بیصداها باشد و علیه سرکوب صحبت کند و از آزادی انتخاب زنان حمایت کند.او احتمالاً در طول دوران ریاستجمهوری خود تلاش خواهد کرد تا با انجام اقداماتی جمعیت عمدتاً سرخورده را به سمت خود، جلب کند. چنین اقداماتی احتمالاً شامل فشار برای پایان دادن به محدودیتهای اینترنتی و ترویج برخی آزادیهای اجتماعی خواهد بود.در سیاست خارجی، کمپین پزشکیان بر لزوم تعامل با غرب از جمله در موضوع هسته ای، رفع تحریمها و بهبود شرایط اقتصادی کشور و همچنین دور شدن از آستانه جنگ منطقهای متمرکز بود.وی همچنین از نزدیک شدن رئیسی با کشورهای عربی تمجید کرد و نشان داد که در مسائلی غیر از روابط با غرب، احتمالاً به طور گسترده سیاست دولت قبلی را ادامه خواهد داد.اولین چالش او انتخاب اعضای کابینهای خواهد بود که میتوانند اجرای دستور کار سیاسی او را تضمین کنند. سیگنالها حاکی از آن است که اردوگاه اصلاحطلبان چنین لیستی آماده نداشته است، زیرا نتایج انتخابات غیرمنتظره بوده و انتظارات قبل از سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی این بود که محافظهکاران حداقل پنج سال دیگر در قدرت باشند.گمانهزنیها حاکی از انتصاب احتمالی عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه است.